tvklapy 11.04.12, 14:58 Całkiem zapomniałem,że to dziś właśnie dziś mija kolejna rocznica opuszczenia przez mnie tego szczególnego miejsca,ech to były czasy,żeby tak móc przeżyć to raz jeszcze Tekst linka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Rocznica :) 11.04.12, 15:04 Zauważyłam,że mężczyźni z większym sentymentem wspominają wojsko niż lata szkolne,prawda to? Odpowiedz Link
zak-1 Re: Rocznica :) 11.04.12, 16:25 Szkołę chętnie wspominam tylko na spoitkaniach klasowych wojska nie zaliczyłem , bo górników nie brali . Ale to chyba racja ,.... moze z racji tego , ze człowiek idąc do wojska jest już dorosły Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Rocznica :) 11.04.12, 17:03 Im dalej od przezytych chwil tym łagodniej je się wspomina . Wojsko - lekko nie było . Tym bardziej jak sie było kotem ,ale juz na vice jakby słonko zaswieciło a gdy dotarło sie do rezerwy ...życie jest piekne . Sniadanie świateczne kiełbasa z wody , do dzisiaj takiej nie spotkałem . Odpowiedz Link
tvklapy Re: Rocznica :) 12.04.12, 14:41 Odpowiadasz na: sagittarius954 napisał: > Im dalej od przezytych chwil tym łagodniej je się wspomina . > Wojsko - lekko nie było . Tym bardziej jak sie było kotem ,ale juz na vice jakb > y słonko zaswieciło a gdy dotarło sie do rezerwy ...życie jest piekne . Sniadan > ie świateczne kiełbasa z wody , do dzisiaj takiej nie spotkałem . To też,,,ale bardziej chodziło mi o to co robiłem w wojsku,czym sie zajmowałem i specyfikę jednostki w której byłem Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Rocznica :) 12.04.12, 18:24 a tych no plemników nie straciłeś od zagłuszania? Już wtedy taka fama chodziła ... Moja specjalnośc była typowo cywilna , wojska inżynieryjne , drogi sie budowało i tylko od czasu do czasu jakas mina wystapiła ale to raczej na rozkaz naczelstwa niz z własnej nieprzymuszonej woli . Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Tęsknota za komuną 11.04.12, 18:38 i odcinaniem narodu od informacji innych niż urzędowa propaganda "wiodącej siły narodu"? Mimo wszystkich niedoskonałości i tendencyjności obecnych środków masowego przekazu, bardzo bym nie chciał powrotu "tamtych czasów". Rzygać się chciało od tego ciągłego wykazywania "wyższości" socjalizmu nad kapitalizmem a jak było naprawdę, każdy z nas to przeżył. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tęsknota za komuną 11.04.12, 20:47 A jednak większość wojsko wspomina mile , przykładem m/n mój ojciec, który często jakieś anegdoty z wojska opowiadał. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tęsknota za komuną 11.04.12, 20:51 A ja sie z Tobą nie zgadzam, co innego jest wspomnienia z wojska ,wspominki kolegów, i różne inne ciekawostki ,a co innego tęsknota za jakimś tam ustrojem, mylisz pojęcia. Ty tez wspominasz młode lata ,kolegów i dziewczyny ,a przecież to też było w tamtym ustroju, wiec nie piernicz ! Odpowiedz Link
tvklapy Re: Tęsknota za komuną 12.04.12, 14:39 Mieszkałem nad rzeką w lesie,miałem w szkole fajne koleżanki i fajnych kolegów,dzieciństwo jak z bajki,ach cofnąć sie do tamtych lat,,,,Boże jak ja tęsknie za komuną.............. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Tęsknota za komuną 12.04.12, 18:45 tvklapy napisał: > Mieszkałem nad rzeką w lesie,miałem w szkole fajne koleżanki i fajnych kolegów, > dzieciństwo jak z bajki,ach cofnąć sie do tamtych lat,,,,Boże jak ja tęsknie za > komuną.............. Jeśli nie sprawdzi się kapitalizm , to kto wie czy socjalizm a komuną nie wróci? Odpowiedz Link