Dodaj do ulubionych

Rocznica :)

11.04.12, 14:58
Całkiem zapomniałem,że to dziś właśnie dziś mija kolejna rocznica opuszczenia przez mnie tego szczególnego miejsca,ech to były czasy,żeby tak móc przeżyć to raz jeszcze smile

Tekst linka

https://www.jednostki-wojskowe.pl/grafikawspo/8bwre/8bwre-od.jpg
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Rocznica :) 11.04.12, 15:04
      Zauważyłam,że mężczyźni z większym sentymentem wspominają wojsko
      niż lata szkolne,prawda to?
      • zak-1 Re: Rocznica :) 11.04.12, 16:25
        Szkołę chętnie wspominam tylko na spoitkaniach klasowych wink wojska nie zaliczyłem , bo górników nie brali . Ale to chyba racja ,.... moze z racji tego , ze człowiek idąc do wojska jest już dorosły
        • sagittarius954 Re: Rocznica :) 11.04.12, 17:03
          Im dalej od przezytych chwil tym łagodniej je się wspomina .
          Wojsko - lekko nie było . Tym bardziej jak sie było kotem ,ale juz na vice jakby słonko zaswieciło a gdy dotarło sie do rezerwy ...życie jest piekne . Sniadanie świateczne kiełbasa z wody , do dzisiaj takiej nie spotkałem .big_grin
          • tvklapy Re: Rocznica :) 12.04.12, 14:41
            Odpowiadasz na:
            sagittarius954 napisał:

> Im dalej od przezytych chwil tym łagodniej je się wspomina .
            > Wojsko - lekko nie było . Tym bardziej jak sie było kotem ,ale juz na vice jakb
            > y słonko zaswieciło a gdy dotarło sie do rezerwy ...życie jest piekne . Sniadan
            > ie świateczne kiełbasa z wody , do dzisiaj takiej nie spotkałem .big_grin

To też,,,ale bardziej chodziło mi o to co robiłem w wojsku,czym sie zajmowałem i specyfikę jednostki w której byłem smile
            • sagittarius954 Re: Rocznica :) 12.04.12, 18:24
              a tych no plemników nie straciłeś od zagłuszania? Już wtedy taka fama chodziła ...
              Moja specjalnośc była typowo cywilna , wojska inżynieryjne , drogi sie budowało i tylko od czasu do czasu jakas mina wystapiła big_grin ale to raczej na rozkaz naczelstwa niz z własnej nieprzymuszonej woli .
            • darima_ka Re: Rocznica :) 12.04.12, 18:44
              Zagłuszałeś Wolną Europe? big_grin
    • tadeusz_ski.51 Tęsknota za komuną 11.04.12, 18:38
      i odcinaniem narodu od informacji innych niż urzędowa propaganda "wiodącej siły narodu"? Mimo wszystkich niedoskonałości i tendencyjności obecnych środków masowego przekazu, bardzo bym nie chciał powrotu "tamtych czasów". Rzygać się chciało od tego ciągłego wykazywania "wyższości" socjalizmu nad kapitalizmem a jak było naprawdę, każdy z nas to przeżył.
      • darima_ka Re: Tęsknota za komuną 11.04.12, 20:47
        A jednak większość wojsko wspomina mile ,
        przykładem m/n mój ojciec, który często jakieś anegdoty
        z wojska opowiadał.
      • darima_ka Re: Tęsknota za komuną 11.04.12, 20:51
        A ja sie z Tobą nie zgadzam, co innego jest wspomnienia z wojska ,wspominki kolegów,
        i różne inne ciekawostki ,a co innego tęsknota za jakimś tam ustrojem,
        mylisz pojęcia.
        Ty tez wspominasz młode lata ,kolegów i dziewczyny ,a przecież to też było w tamtym ustroju,
        wiec nie piernicz !
        • tvklapy Re: Tęsknota za komuną 12.04.12, 14:39
          Mieszkałem nad rzeką w lesie,miałem w szkole fajne koleżanki i fajnych kolegów,dzieciństwo jak z bajki,ach cofnąć sie do tamtych lat,,,,Boże jak ja tęsknie za komuną..............
          • darima_ka Re: Tęsknota za komuną 12.04.12, 18:45
            tvklapy napisał:

> Mieszkałem nad rzeką w lesie,miałem w szkole fajne koleżanki i fajnych kolegów,
            > dzieciństwo jak z bajki,ach cofnąć sie do tamtych lat,,,,Boże jak ja tęsknie za
            > komuną..............

big_grinbig_grin Jeśli nie sprawdzi się kapitalizm , to kto wie czy socjalizm a komuną nie wróci? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka