darima_ka 29.05.12, 20:27 www.youtube.com/watch_popup?v=W-Zk8WqCAf4&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lvova Re: Coś dla oka i dla ducha 30.05.12, 08:46 I to Dorotka jest najlepszy przykład dlaczego wolę kanały popularnonaukowe bardziej niż inne. Wczoraj na Planete oglądałem film o Syberii,Syberia była tam pokazana z perspektywy kierowców którzy tam jeżdżą z różnymi towarami niezbędnymi do życia,docierają do odległych miast,miasteczek i wsi,,,pokonują tysiące kilometrów,,,ale co za widoki,jakie krajobrazy,,,góry,lasy,rzeki,jeziora.pokazano też ludzi tam żyjących,,,to jest całkiem inny świat inni ludzie,,,podziwiam ich. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Coś dla oka i dla ducha 30.05.12, 14:00 Ja też lubię oglądać kanały popularno-naukowe, chociaż tam można się oderwać od polityki. Oglądając świat zwierząt można się zrelaksować , to co pokazują nasze stacje , może tylko denerwować, sama polityka,albo głupie sitcomy! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Coś dla oka i dla ducha 03.06.12, 08:35 To jest przerażające jak ludzie potrafią sami sobie piekło na Ziemi zrobić. Odpowiedz Link
zak-1 Re: Coś dla oka i dla ducha 03.06.12, 09:57 Wczoraj byłem na filmie "Ostatnia miłość na Ziemi" - piękny film ale przerażający w swoim przesłaniu ....coś takiego jak te zaśmiecone zdjęcia Odpowiedz Link
al.1 Re: Coś dla oka i dla ducha 03.06.12, 13:53 To jest katastrofa o niewyobrażalnej skali! Jak zanieczyszczone są oceany, można się dowiedzieć np. z blogu: wszechocean.blogspot.com/2012/03/wszechocean-stan-kleski-rozumu-2.html Plaże są piękne tylko na widokówkach, ale jak się przyjrzeć z bliska to zewsząd wyłazi syf. Odpowiedz Link
ejno Re: Coś dla oka i dla ducha 03.06.12, 16:16 Najgorsze jest to, że ludzie nie robią tego sobie, ale innym stworzeniom, które żyją na świecie a które niczym nie zawiniły...bo czym zawinił choćby żółw połykający torebkę foliową, myląc ją ze swym pokarmem. Umierając w niewyobrażalnych cierpieniach, niczym nie zawinił. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Coś dla oka i dla ducha 03.06.12, 21:14 I to my ludzie gotujemy Ziemi i sobie takie bomby ekologiczne, i zagładę . Odpowiedz Link