tadeusz_ski.51 09.02.13, 13:04 no no! Tylko bez kosmatych myśli! Znam Was, zawsze tylko o jednym! Chodzi o to, czy jak swędzi skóra, gdzie bądź, czy to oznacza jakieś schorzenie? Czy możliwe jest swędzenie gdy coś dolega wewnątrz organizmu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudka-a Re: Jak swędzi 09.02.13, 14:26 Skóra jest po prostu przesuszona i stąd ta nieprzyjemna dolegliwość. Kup w aptece olejek parafinowy i wsmaruj w mokre cialo zaraz po kąpieli....niestety..ręcznik bedzie do prania, ale to pomaga.... syn mial taki nieprzyjemny problem i po tym olejku zmienilo się na plus... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jak swędzi 09.02.13, 16:20 Masz rację ,ja stosuję oliwkę dla dzieci kiedy nadmiernie sie skóra przesusza. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jak swędzi 09.02.13, 16:19 Może być objawem cukrzycy. Ale częściej jest efektem wysuszenia skóry. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Jak swędzi 09.02.13, 21:42 Pisałem tak ogólnie, nie na podstawie własnych doświadczeń. Kiedyś, co prawda, pamietam, coś mnie czasami swędziało ale z wiekiem przestało. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Jak swędzi 10.02.13, 03:11 to się człek automatycznie drapie nie myśląc o powodzie. Odpowiedz Link