darima_ka 21.04.13, 11:12 Michał Rachoń i Jerzy Bielewicz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Posłuchajcie 22.04.13, 09:40 Z tego co zrozumiałem , afera finansowa włoska zaszyfrowana Chopin z udziałem b.prezesa PeKaO("banku polskiego") K.Bieleckiego jest przykładem jak kosztem polskich klientów banku włoski bank - matka banku PeKaO rozwiazuje swoje problemy finansowe. Jest to przeprowadzone niewątpliwie w formie prania brudnych pieniędzy i kosztem panstwa polskiego. Polskie nieruchomości/ polscy kredytobiorcy/ polscy klienci banku PeKaO bez ich wiedzy/zgody zostali przeniesieni do włoskiej firmy. A więc do włoskich firm (z którymi włoski bank - Unicredit zawarł umowę) trafiają wierzytelności / środki polskich klientów/podatników. Afera w dużej skali z prezesem K.Bielckim w tle. - Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Posłuchajcie 22.04.13, 13:31 I jak tu mieć zaufanie do polityków i do banków? Bielecki miał chyba przyzwolenie MF na takie transfery kasy? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Posłuchajcie 22.04.13, 19:00 I tak co chwilę mamy jakieś rewelacje ,a to Bielecki ,a to Kwaśniewski lobbujący www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,13786829,Kwasniewski_lobbowal_za_Rosja__Prawica___Tusk_o_tym.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_TokFm Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Posłuchajcie 24.04.13, 15:11 Każdy chce dla siebie "kawałek tortu" ukroić! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Aż mi przykro powtarzać "a nie mówiłem?" 24.04.13, 16:22 Biznes i finanse mają wiele sposobów na transferowanie zysków, kapitał ma narodowość, państwo jest bezradne wobec tych przekrętów, co gorsza, część prominentów bierze w tym czynny udział i jest "nietykalna". Przestańcie wierzyć w bajeczki o demokracji, państwie prawa, wspólnocie narodowej w ramach Unii itp. itd. Człowiek działający w dobrej wierze przed podjęciem działania zadaje sobie pytanie o skutki. Zapewne domyślano się, jakie będą efekty oddania 3/4 polskiego sektora bankowego w ręce obcego kapitału, oddania polskiego handlu w obce ręce, prywatyzacji polskich zakładów polegającej na sprzedaży ich zagranicznej konkurencji itd. Ci, którzy o tym decydowali musieli wiedzieć o skutkach. Dlaczego więc w to się angażowali? Dlaczego podstępnie i skrycie wydziedziczali Polaków z ich majątku i dawali zgodę na rabowanie ich przez ... nie Polaków? -- Odpowiedz Link
darima_ka Re: Aż mi przykro powtarzać "a nie mówiłem?" 24.04.13, 17:43 W Polsce są politycy gotowi się sprzedać za każde pieniądze! Odpowiedz Link