Dodaj do ulubionych

prawybory czy manipulacja ?

20.08.02, 13:00
Byłem w Ełku i na pierwszej stronie lokalnej gazety czytałem wywiad z jakimś
gościem. Zapytany co aktualnie robi pochwalił się że jest na "mityngu dla
managerów" w New Jersey, sponsorowanego przez rząd USA.
"Dziennikarz" pytał go czy będzie kandydował na prezydenta miasta.
Facet odpowiada że raczej nie. Na to pada pytanie - a dlaczego - przecież w
naszych prawyborach zajmujesz trzecie miejsce (gazeta prowadzi na swoich
łamach prawybory)
No i on na to wali coś w stylu - że on nie mógłby zostać prezydentem, bo jego
zdaniem zbyt wiele musiałoby się zmienić, bo on bp uważa że urzędnik
powienien być dla petenta, przebywać w terenie ...itd.
A poza tym to musiałby wymienić prezydencki fotel bo aktualny jest dla niego
za duży....

I wszystko byłoby pięknie - ale widzę drobnym druczkiem dopisek "reklama -
tekst sponsorowany". I tak sobie myślę, że ani chyby gość zamierza na tego
prezydenta kandydować i sam za tę rozmowę nagrywa i opłaca.
Tylko czy można robić kampanię w ten sposób - udając że się nie będzie
kandydowało ?
Dla mnie dwuznaczne moralnie, ale pewnie nie pierwszy i ostatni raz...

Co o tym myślicie ?
mobb
Obserwuj wątek
    • ralston Re: prawybory czy manipulacja ? 20.08.02, 13:49
      Już poza kwestiami moralnymi - to jednak dziwny sposób na zdobywanie sobie
      zwolenników...
      • Gość: klima Re: prawybory czy manipulacja ? IP: *.krak.gazeta.pl 20.08.02, 14:30
        Jak nazywa się ten skromniś??
        K.
        • Gość: Spec Re: prawybory czy manipulacja ? IP: 66.28.239.* 20.08.02, 15:01

wogle to uwazam ze nie powinniscie sie zgodzic na
          poniesienie kosztow z nowym fotelem - niech z korytarza
          wezmie jeden dla petentow ;)))
          • Gość: Lapusz Re: prawybory czy manipulacja ? IP: *.datastar.pl 20.08.02, 15:55
            Ciekaw jestem kim jest ten błazen.
            • mobb Re: prawybory czy manipulacja ? 20.08.02, 16:00
              o ile dobrze pamiętam na nazwisko mu było Palczewski, a zwracano się doń
              per "Panie Jarku"
              • Gość: klima Re: prawybory czy manipulacja ? IP: *.krak.gazeta.pl 20.08.02, 16:39
                Mobb, napisz jeszcze, w jakiej to było gazecie bo też mnie to ciekawi. ”Pan
                Jarek” to prawdopodobnie jasna gwiazda ełckiej spółdzielczości mieszkaniowej,
                ale głowy nie dam. Nie zdzwiłbym się, gdby tekst się ukazał w biuletynie
                wydawanym przez SM ”Świt”...
                A to o fotelu rzeczywiście pyszne. Proponowałbym zawczasu Madejowe łoże.
                K.
                • mobb Re: prawybory czy manipulacja ? 20.08.02, 19:23
                  Gazeta nazywa sie "Rozmaitosci Elckie".

Ja tez glowy nie dam, ale wydaje mi sie ze Pan Jarek to raczej gwiazda elckiego
                  businessu.

Manio pewnie wie najlepiej - Maniu kim jest ten kadydat na kandydata, co ma
                  krotkie nogi do fotela ?

mobb
                  • Gość: Lapusz Re: prawybory czy manipulacja ? IP: *.datastar.pl 21.08.02, 08:23
                    Mam wrażenie, że pod postacią Pana Jarka ukrywa się także właściciel pensjonatu
                    AS, bodaj w Stradunach. Pewien jednak jestem, że to nie jedyne wcielenie tego
                    okazu skromności i prawości. Proponuję dodatkowo sambiczowanie się co godzinę,
                    a raz w tygodniu przypalanie.
                    • Gość: manio Re: prawybory czy manipulacja ? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:53
                      Gość portalu: Lapusz napisał(a):

> Mam wrażenie, że pod postacią Pana Jarka ukrywa się także właściciel
                      pensjonatu
                      >
                      > AS, bodaj w Stradunach. Pewien jednak jestem, że to nie jedyne wcielenie tego
                      > okazu skromności i prawości. Proponuję dodatkowo sambiczowanie się co
                      godzinę,
                      > a raz w tygodniu przypalanie.

Lapusz rozszyfrował gościa. To faktycznie "gwiada biznesu gminnego". Kandyduje
                      jak na razie bezskutecznie (Bogu dzięki !) we wszelkich wyborach ( również
                      parlamentarnych). Znany jest głównie z nieudanych(?) interesów kończących się
                      plajtą.
                      Wspomniana wyżej "gwiazda spóldzielczości" czyli kochany Pan Administrator
                      Chamowa ma tylko przypadkowo identyczne nazwisko , ale to jest z całą pewnością
                      Pan Edek a nie Jarek. Ten też może kandydować bo jest obecnie członkiem zarządu
                      miasta .
                      Mnogość kandydatów spowoduje że do drugiej tury wejdzie dwóch na których
                      zagłosowały ich własne liczne rodziny. A potem to juz tylko ślepy los ...
                      • mobb Re: prawybory czy manipulacja ? 21.08.02, 22:14
                        a jak sie nazywa wlasciciel budynku w ktorym jest "lider szajs" ?
                        • Gość: Lapusz Re: prawybory czy manipulacja ? IP: *.waw.cdp.pl 22.08.02, 08:14
                          To Dariusz Baklarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka