Dodaj do ulubionych

Chciwość konowałów

09.08.13, 16:07
Półtora roku temu miałem plombowanych kilka zębów w tym wymianę jednej . Mniej więcej dwa tygodnie temu jedna z nich mi wypadła a za każdą zabuliłem sto zeta. Jadę wczoraj na umówioną wizytę do stomatolog która mi plombowała i mówię co i jak. Ta wpierw gęga że po półtora roku to już nie ma rękojmi a a za chwilę że zajrzy w kartę. Zajrzała i gęga że ona akurat tego zęba /dolna piątka, ta wymieniana plomba/ mi nie leczyła. Kuźwa ale bezczelna. Po krótkiej wymianie zdań machnąłem ręką i mówię że niech poprawia a ja zapłacę drugi raz ,że niech będzie moja strata. Na sto zł się połaszczyła a przecież i tak zarabia grube tysiące. Niech się tą stówką udławi bezczelna chciwa oszustka baba jaga. Więcej do tej przychodni nie pójdę. Na Andersa niedaleko Stawki.
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Chciwość konowałów 09.08.13, 17:49
      Nie wiem jak to jest z gwarancją na plomby, u mojej stomatolog
      tylko rok ,sama już też płaciłam za kolejna plombę która po roku wypadła.
      Ale generalnie masz racje lekarze to pazerna sekta !
      • czarek_sz Re: Chciwość konowałów 09.08.13, 19:31
        Pewnie za dwieście gwarancja byłaby na dwa lata itd wink dziadostwo jak cholera, żeby na plombę tylko rok gwarancji. A mam jedną ołowianą /w trzonowym/ która ma dziesiąt lat i trzyma się dobrze.
        • darima_ka Re: Chciwość konowałów 09.08.13, 19:36
          od plomb amalgamatowych się już dawno odchodzi,w ich skład podobno wchodziła rtęć?
          Tylko u nas jeszcze sie je stosuje?
          Za granicą obowiązkowo za friko je usuwali wszystkim Polkom.
          kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/amalgamatowe-plomby-z-rtecia-niebezpieczne-dla-zdrowia/167jx
          • czarek_sz Re: Chciwość konowałów 09.08.13, 20:03
            Poczytałem komentarze do artykułu i opinie są zgoła odmienne. Lobby dentystyczne sponsorowało artykuł ?
            • darima_ka Re: Chciwość konowałów 09.08.13, 20:35
              To bardzo możliwe ,ale ta plomba amalgamatowa nadaje się tylko
              do zębów z tyłu,na przód jej nie wsadzisz ,bo ona ciemna jest.
              • czarek_sz Re: Chciwość konowałów 09.08.13, 21:17
                Wiem, z przodu tylko kompozytowe białe których kiedyś niestety nie było. Teraz jest ich wybór że skolko godno.
                • darima_ka Re: Chciwość konowałów 09.08.13, 21:23
                  Do trójki chyba można dostać białą plombę z NFZ,za następne trzeba bulić nawet 150 pln.
                  A te z NFZ to też ściema ,bo zaraz wypadnie.
                  Lepiej jednak zapłacić i dać porządną , ja na zęby nie żałuję,z tym ze nie mam większych problemów i nie zbyt często za siebie płacę.Częściej muszę młodemu ,bo od żucia gum plomby sie obruszają i wypadają szybko.Ja już gum nie żuję.
                  • czarek_sz Re: Chciwość konowałów 09.08.13, 22:15
                    Za jedynkę też płaciłem. Masz rację, lepiej zapłacić niż wykłócać się i dostać jakieś badziewie.
                    A dentyści bywają różni, bywają pazerni i oszukują, jak ta moja , są też inni, solidni i uczciwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka