Dodaj do ulubionych

Hofman zawiesza członkostwo w PiS.

22.11.13, 17:39
Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez posła PiS Adama Hofmana złożyło do prokuratury Centralne Biuro Antykorupcyjne.
Agenci CBA znaleźli niezgłoszone do skarbówki przelewy, które wpływały na konto Hofmana. Chodzi o transakcje na kwotę ok. 100 tys. zł.
www.tvn24.pl/cba-donosi-na-adama-hofmana-do-prokuratury-po-kontroli-oswiadczenia-majatkowego,373695,s.html
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 22.11.13, 17:49
      www.tvn24.pl/hofman-zawiesza-czlonkostwo-w-pis,373737,s.html
    • darima_ka Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 22.11.13, 17:50
      Nie kręcił jak Nowak ,tylko zrezygnował.
      • czarek_sz Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 22.11.13, 18:28
        Jakoś nie darzyłem sympatią Hofmana, zbyt butny i zarozumiały był. Niech Go sprawdzą i prześwietlą, niech wyjaśnią sprawę czy jest czysty czy nie jest. Chciałbym aby na Jego miejsce /znaczy na swoje dawne/ wrócił Adam Bielan.
        • darima_ka Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 22.11.13, 20:25
          Z mojej bajki Hofman też nie jest,ale się zastanawiam czy to ma przykryć
          znacznie większą korupcje w MSZ?
          • czarek_sz Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 22.11.13, 20:42
            Na pewno też ale nie sądzę by tylko bo na pewno nie. Ostatnia aktywność CBA nie jest przypadkowa. Doskonale zjawisko to opisał Janecki w swoim artykule w.polityce. Link wkleiłem na wątku o MSZ.
            darima_ka napisała:

> Z mojej bajki Hofman też nie jest,ale się zastanawiam czy to ma przykryć
            > znacznie większą korupcje w MSZ?
            >
          • rena-ta49 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 23.11.13, 07:13
            darima_ka napisała:

> Z mojej bajki Hofman też nie jest,ale się zastanawiam czy to ma przykryć
            > znacznie większą korupcje w MSZ?

Na to wygląda,trzeba było coś na opozycje poszukać,zbyt rosną opozycji słupki.
        • tadeusz_ski.51 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 23.11.13, 09:03
          czarek_sz napisał(a):
          > Jakoś nie darzyłem sympatią Hofmana, zbyt butny i zarozumiały był. Niech Go spr
          > awdzą i prześwietlą, niech wyjaśnią sprawę czy jest czysty czy nie jest. Chciał
          > bym aby na Jego miejsce /znaczy na swoje dawne/ wrócił Adam Bielan.
          --------------------
          Tak jest... i niech oddaje moje pieniądze!
          • darima_ka Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 23.11.13, 11:05
            Ciekawe czy to sprawdzanie dotyczyło wszystkich posłów ,
            czy tylko wyrywkowo się to odbywałobig_grin
        • opuncja.figowa Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 24.11.13, 15:24
          Chciałbym aby na Jego miejsce /znaczy na swoje dawne/ wrócił Adam Bielan.
          Bielana szkoda. Chyba się chłopak pogubił.
        • falcor_atreyu Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 11.01.14, 22:21
          Bielan poszedł swoją własną drogą, która chyba na razie mu służy, więc nie wiem czy kiedykolwiek wróci (chociaż to oczywiście możliwe). Szanuję natomiast jego przekonania i fakt, że zawsze pozostaje im wierny. Szkoda, że tak mało jest w Polsce podobnych polityków.
          • rena-ta49 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 12.01.14, 07:32
            Tak się dziwnie składa ,że politycy o poglądach w miarę normalnych
            są marginalizowani,a może sami się marginalizują?
            Przywołam tu M.Jurka.
    • grzech_o_1 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 22.11.13, 18:44
      A na dobrą sprawę nie wiadomo o co chodzi? Wziął jakąś pożyczkę? Nie zapłacił od niej podatku?
      • darima_ka Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 22.11.13, 20:44
        Podobno,musimy poczekać na coś więcej ze strony prokuratury.
        • grzech_o_1 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 22.11.13, 21:55
          Jak Hofman poczynił natychmiast tak zdecydowane kroki, to prokuratura nie może teraz niczego owijać w bawełnę w nieskończoność. Musi szybko oficjalnie się wypowiedzieć.
    • rena-ta49 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 23.11.13, 07:11
      Łapówki daje się pod stołem,nie przelewem na konto!
      • zak-1 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 23.11.13, 12:45
        Mnie się wydaje , ze Jarek chce się Hofmanka pozbyć , albo przytemperować .
        Niech tam sobie wszyscy, wszystko wyjaśniają wink więcej się wtedy dowiemy
        • darima_ka Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 23.11.13, 15:04
          To możliwe ,Hofman być może miał "smaka" zostać wiceprzewodniczącym,
          a to Kaczor zarezerwował dla Macierewicza.
    • ravenheart1 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 23.11.13, 22:03
      hmmm ... czyżby kolejny "uczciwy inaczej" z ekipy Kaczyńskiego ?

jak się okazuje sporo ich:

www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?titleshockdnowiciele
      a przeciez na tej liście nie ma tak "zasłużonych" jak:

Z. Ziobro - nepotyzm, przekroczenie uprawnień, pomówienia,
      J. Kurski - leśniczówka i rajdy samochodami
      • lvova Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 24.11.13, 10:46
        I znalazła sie pała na dupę Hofmana big_grin

A to żona zatrudniona w KGHM ,,błąd młodego polityka,a to fiutek pokazywany po pijaku,a to inne sprawki o których nikt głośno nie mówi.
        • darima_ka Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 24.11.13, 10:53
          Może skupmy się na aferze z tego tygodnia ,o której CBA i sam Szejnfeld teraz w Kawie na ławę
          mówi ze jest największa w historii IIIRP,, w tym kontekście Hofman i jego oświadczenie majątkowe to pestka.
          • czarek_sz Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 24.11.13, 14:49
            Dla leminga ta pestka /Hofman, dorsz itd/ jest nie do przełknięcia. Tu słonia połknie /np. obecną mega aferę/ i okiem nie mrugnie, pestka natomiast 'cafa' mu się i powoduje trzęsawkę big_grin
            • ravenheart1 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 27.11.13, 15:12
              czarek_sz napisał(a):

> Dla leminga ta pestka /Hofman, dorsz itd/ jest nie do przełknięcia. Tu słonia p
              > ołknie /np. obecną mega aferę/ i okiem nie mrugnie, pestka natomiast 'cafa' mu
              > się i powoduje trzęsawkę big_grin

Okazuje się że jest cała litania podobnych "pestek" big_grin

www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?titleshockdnowiciele
              • rena-ta49 No popatrz Rav nawet Seremet broni Hofmana? 28.11.13, 14:07
                Chociaż można by podejrzewać ze powinien raczej sprzyjać ekipie rządzącej,a mowi on tak:
                "Ostatnio szczególnie głośno było o pożyczkach Hofmana, ale prokurator generalny uważa, że nie ma podstaw pozwalających na mówienie w tym przypadku o "wielkiej aferze". Seremet przypomniał jednocześnie, że złożone przez CBA zawiadomienie dotyczy "nieopodatkowania zobowiązań pieniężnych zaciąganych przez posła oraz wątpliwych, zdaniem CBA, wpływów na konto posła Hofmana".

Poważniej prezentuje się natomiast sprawa Sławomira Nowaka, któremu prokuratura już chce stawiać zarzuty dotyczące niewymienienia w oświadczeniu majątkowym zegarka o wartości przekraczającej 10 tysięcy złotych.

– Jest to złożenie fałszywego oświadczenia. (…wink. Pan minister Nowak był świadom, że taki obowiązek na nim spoczywa. Przypominano mu, że dysponuje przedmiotem o takiej wartości. A mimo to nie wpisał tego przedmiotu do oświadczenia majątkowego, co zdaniem prokuratora prowadzącego postępowanie, wskazuje na umyślność – powiedział Seremet."
                natemat.pl/83627,sprawa-hofmana-nie-jest-wielka-afera-prokurator-generalny-studzi-emocje
                Wiec jak to jest z tymi aferami Hofmana i Nowaka?
                • ravenheart1 Re: No popatrz Rav nawet Seremet broni Hofmana? 29.11.13, 12:34
                  sprawa Hoffmana to przestępstwo skarbowe - powinni mu naliczyć zaległy podatek od darowizny ( to ok. 20% ) kwoty, plus odsetki, plus grzywna ...
                  • rena-ta49 Re: No popatrz Rav,a co powiesz o tym pośle? 29.11.13, 13:52
                    bydgoszcz24.pl/artykul/jak-bezprawnie-obnizono-poslowi-olszewskiemu-podatek
                  • rena-ta49 Re: No popatrz Rav nawet Seremet broni Hofmana? 16.12.13, 13:48
                    "wobec braku uzasadnionego podejrzenia zaistnienia przestępstwa właściwe jest wydanie postanowienia o odmowie jego wszczęcia.Kwota uszczuplenia – najwyższa: 600 zł - nakazuje jednak traktować powyższe zachowania jako wykroczenia, które uległy zresztą przedawnieniu. W czasie prowadzenia postępowania poseł dokonał w urzędzie skarbowym wpłaty nieuiszczonego wcześniej podatku – podał Janusz Walczak."

No patrzcie takie straszne przestępstwo ,a nie będzie śledztwa?
                    wiadomosci.onet.pl/kraj/prokuratura-nie-bedzie-sledztwa-ws-adama-hofmana/6m16f
                    • darima_ka Re: No popatrz Rav nawet Seremet broni Hofmana? 16.12.13, 18:15
                      bo ta sprawa od początku była dęta,te 600 zł w porównaniu z przekrętami
                      na miliony to kropla w morzu.
                      Inną sprawą jest ,że zwykłemu obywatelowi za spóźnienie w zapłaceniu podatku
                      grozi chyba 5 tyś kary,a panu posłowi nie?
        • opuncja.figowa Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 24.11.13, 15:28
          A to żona zatrudniona w KGHM
          Za to sie pokajał. Natomiast ze strony butnej PO nie słyszałam, żeby choć jeden polityk przyznał się honorowo do błędu, a dużo tam nepotyzmu, oj dużo.
          • czarek_sz Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 24.11.13, 16:59
            Jedna żona Hofmana przeciwko wielotysięcznemu stadu krewnych i znajomych królika polityków obecnej koalicji. Też mi porównanie komara ze słoniem smile
            • tadeusz_ski.51 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 24.11.13, 17:12
              ... albo bakterii z diplodokiem
            • ravenheart1 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 29.11.13, 12:30
              nepotyzm to nepotyzm niezależnie od skali !

dla mnie Hoffman jest tak samo skompromitowany jak 99 % naszych polityków.
          • darima_ka Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 27.11.13, 17:41
            Honorowo zrzekł się też funkcji w PiS.
            Nowak do dziś nie zrzekł się funkcji w PO
            • czarek_sz Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 27.11.13, 18:23
              Łapówek również nie oddał. A więc jest lepszy od Sawickiej która zwrotu łapówek będzie domagała się przed sądem III RP reprezentowanym przez sędziego Milewskiego albo innego Tulei big_grin
              • ravenheart1 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 29.11.13, 12:32
                Skoro Hoffman taki uczciwy to powinien oddać to co żonka zarobiła w KGHM , zamiast wycierać sobie gębę frazesami w stylu "przepraszam", nie sądzisz?
                • rena-ta49 Re: Hofman zawiesza członkostwo w PiS. 29.11.13, 13:58
                  ravenheart1 napisał:

> Skoro Hoffman taki uczciwy to powinien oddać to co żonka zarobiła w KGHM , zami
                  > ast wycierać sobie gębę frazesami w stylu "przepraszam", nie sądzisz?

Gdyby żona Hofmana pobrała niezgodnie z prawem pieniądze z KGHM ,to ZUS już dawno by się o tę kasę upomniał ,nie uważasz?Kobiecie na urlopie macierzyńskimi na L-4 na chore dziecko przysługuje jak każdemu zasiłek chorobowy.
                  ZUS nie należy do instytucji która odpuszcza komuś nawet złotówkę,a od Hofmanowej się nie domaga????Nie twierdzę ,ze nie korzystała ,ale ZUS ma prawo kontrolować, i z tego prawa korzysta ,wielu ludziom zabiera renty i chorobowe.
    • darima_ka Duda za Hofmana 27.11.13, 18:21
      została mianowany rzecznikiem PiS
      • czarek_sz Re: Duda za Hofmana 28.11.13, 14:34
        Podobno tymczasowo. Ale Duda jest oki, jak trzeba potrafi zamknąć czerwoną jadaczkę Olejnik , Lisowi czy innym rządowym dupowłazom nieudolnie próbujących udawać dziennikarzy smile
        • zak-1 Re: Duda za Hofmana 12.01.14, 10:04
          Hofman jest już zużyty i mnie osobiście nie odpowiada jego styl . Duda jest bardziej przekonywujący .
          • darima_ka Re: Duda za Hofmana 12.01.14, 10:27
            A jednak Hofman wrócił na stanowisko rzecznika,
            osobiście Duda też bardziej by mi odpowiadał.
            Jaki ten Hofman śliski,taki dupowłaz.
            Ale Kaczor zdecydował inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka