Dodaj do ulubionych

Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie

01.12.13, 19:10
www.tvn24.pl/tusk-dziekuje-kaczynskiemu-i-protasiewiczowi-polacy-powinni-byc-zjednoczeni,376017,s.html
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 01.12.13, 19:10
      Można zakopać topory wojenne!
    • grzech_o_1 Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 01.12.13, 19:20
      Nie wiem co on tam robi. Na czyje zaproszenie? Jakie spotkania? Bo chyba nie będzie po Placu z jakąś flagą biegał, bo może solidnie od milicji oberwać.
      Nic wczoraj nie powiedział jak się wyjazdem chwalił.
      • darima_ka Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 01.12.13, 19:30
        Ja też nie wiem po co oni tam pojechali?
      • darima_ka Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 01.12.13, 19:31
        Mnie głównie chodzi o to ,że stali obok siebie.
        • czarek_sz Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 01.12.13, 20:44
          Mówi się że dla Polski dobrze byłoby gdyby Ukraina wstąpiła do Unii z przyczyn politycznych. Bo to Oni wówczas byliby buforem nie Polska. A w ogóle to mnie to g...o obchodzi, będzie jak będzie.
          • grzech_o_1 Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 01.12.13, 22:34
            Chcą Ukraińcy dobrobytu? To niech wojują. Byle tylko w razie draki do nas się od nich nie zwaliło z milion uciekinierów.
            • czarek_sz Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 01.12.13, 22:53
              Warto się zastanowić czemu tak bardzo Unii zależy na wchłonięciu Ukrainy i warto się zastanowić czy Ukraina będzie tak frajerska jak my by pozwolić zamykać swoje fabryki ograniczać produkcję w strategicznych dla państwa sektorach generować bezrobocie i dziadostwo we własnym kraju ku chwale starym krajom Unii i rodzimym cwaniakom. Może Unia się obciąć.
    • tadeusz_ski.51 Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 02.12.13, 08:38
      Czy to nie jest ingerencja w sprawy wewnętrzne niezawisłego państwa? Czy w powszechnym odbiorze nie będzie to uznane jako chęć podporządkowania sobie Ukrainy przez "polskich panów"? Czy nie spowoduje to radykalizacji i mobilizacji elementów nacjonalistycznych wrogich Polsce na Ukrainie?
      A później ze zdziwieniem "odkryjemy" że pogrobowcy UPA rosną w siłę. Przecież nasi politycy przyczyniają się do tego!
      Co to za debilna banda w tej sitwie politycznej, że nawet nie uczy się na własnych błędach!??
      • tadeusz_ski.51 ... a kurwiątka 02.12.13, 09:04
        znowu się popisują i reklamują. Niezłe towarzystwo dla naszych politykierów, buha ha ha
        • tadeusz_ski.51 Re: ... a kurwiątka 02.12.13, 15:22
          Mówcie co chcecie ale ja nie uwierzę, że te zdziry same wydrukowały te zdjęcia Janukowycza na które leją. Kto za tym stoi, nietrudno zgadnąć.
          Jedno jest pewne, porządny człowiek szerokim łukiem omija takie "towarzystwo"...
        • darima_ka Re: ... a kurwiątka 02.12.13, 19:06
          Jak Janukowicz zrobi z nimi to co Putin,to będzie lament.
          • darima_ka Poprawka 02.12.13, 19:07
            Janukowycz oczywiscie
      • rena-ta49 Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 02.12.13, 13:25
        Oczywiście ,ze to ingerencja w wewnętrzne sprawy suwerennego kraju.
        Rosja nam się za to "odwdzięczy"
        • tadeusz_ski.51 Re: Kaczyński& Protasiewicz na Ukrainie 02.12.13, 15:03
          rena-ta49 napisała:
          > Oczywiście ,ze to ingerencja w wewnętrzne sprawy suwerennego kraju.
          > Rosja nam się za to "odwdzięczy"
          -----------------
          Putin (czyli Rosja) uważa, że Ukraina jako była republika Kraju Rad, powinna być w sferze wpływów Rosji. Wydaje się, że związki kulturowe, gospodarcze i religijne sprzyjają takiemu rozumowaniu. Ukrainiec Chruszczow był przez wiele lat pierwszym sekretarzem KC KPZR, język ukraiński to jakby gwara języka rosyjskiego, ludność ukraińska, szczególnie na Ukrainie Wschodniej jest bardziej przychylnie nastawiona do Rosji niż do Zachodu, nawet "bukwy" (litery) to cyrylica, więc Putin ma mocne podstawy do takiego założenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka