tadeusz_ski.51 07.08.14, 17:13 że od wczesnych lat dziecięcych jestem niepoważny. I trzyma się mnie ten stan do dziś! Co zrobić aby normalnie jak każdy, stać sie statecznym i poważnym? Kuracja może jakaś jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karkowiak2plus Re: Mam taki problem, 07.08.14, 18:54 Poważnie to się w trumnie leży. Śpieszno Ci? Albo inaczej. WIelu martwych ludzi stąpa po tym padole ziemskim. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Mam taki problem, 08.08.14, 06:50 Tym co nie poważnie traktują życie jest znacznie trudniej. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Mam taki problem, 08.08.14, 09:11 karkowiak2plus napisał: > Poważnie to się w trumnie leży. Śpieszno Ci? ---------------------- No właśnie w tym temacie mam dwa pomysły. 1 - nagrać mowę pogrzebową i dogadać się z którymś krewnym aby schował komórkę w trumnie i skrycie puścił ją gdy będę leżał w kaplicy a wokół będzie trochę ludzi. A treść np. taka: A wy co? Nieboszczyka nie widzieli? Wynocha stąd! Dajcie mi przynajmniej po śmierci spokój, cholery jedne! 2. Zamontować pode mną nieboszczykiem kilka sprężyn czy teleskopów uruchamianych drogą radiową. W odpowiednim momencie umówiony wcześniej krewny naciska guzik i Tadzio się podnosi... Ale by wszyscy wiali! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Mam taki problem, 09.08.14, 21:58 Ale by mnie zapamiętali. Może który by nawet się pomodlił w tej intencji, abym tam w niebie nie rozrabiał? Kto wie? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Mam taki problem, 24.08.14, 20:19 Być może ktoś by za Twoja sprawą zszedł z tego świata, tego chcesz? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Mam taki problem, 08.08.14, 05:04 Nie problemuj się. Ten problem nie jest taki problematyczny. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Mam taki problem, 08.08.14, 06:50 Jeśli tylko takie problemy ma Tadzio,to spoko Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Mam taki problem, 08.08.14, 10:04 Jeszcze sie łudzę nadzieją, że z tego wyrosnę? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Mam taki problem, 08.08.14, 06:48 tadeusz_ski.51 napisał: > że od wczesnych lat dziecięcych jestem niepoważny. I trzyma się mnie ten stan d > o dziś! Co zrobić aby normalnie jak każdy, stać sie statecznym i poważnym? > Kuracja może jakaś jest? Podejrzewam ,ze już tak Ci zostanie Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Jak byłem mały 08.08.14, 07:17 6 czy 7 lat, pojechaliśmy do dziadków na wieś na żniwa. No i jak to dzieciak, wszędzie się kręciłem. Chciałem przestrzelić stodołę z procy, którą mi zrobił ś.p. wujek Kazik to dachówkę rozbiłem. Chciałem trafić w taką miskę co stała w kącie na podwórku i chyba bym trafił ale kura sie napatoczyła i weszła na linię strzału. Kurze oko wybiłem. Na drzewo czereśniowe wlazłem to mnie jakieś gąsienice oblazły. Te wiejskie chłopaki mówili, że w takim dużym krzaku jest rój pszczół. Jaki rój? Co to jest ten rój? Jak to wygląda? Podchodzę ostrożnie na 20 metrów. Nic. Ani jednej pszczółki nie ma. No to bliżej i bliżej. Może tak z 5 metrów było, wziąłem grudę zeschłego błota i łup w tego krzaka! No i wtedy zobaczyłem... O kurde, jak ja spieprzałem! A te pszczoły takie upierdliwe za mną i żądliły! I żądliły! Wpadłem do domu z wrzaskiem strasznym, cały pożądlony. To mnie śmietaną smarowali i te żądła wyciągali. Do ciotki Bronki przychodziła koleżanka Marysia. Siedziały w kuchni przy stole i coś tam paplały. Wlazłem pod stół, patrzą, a ta Marysia nogi miała szeroko a między nogami coś innego, jakaś kreska. Bo bez majtek była. Wziąłem słomkę i tam chciałem dotknąć a ta wrzask ... Wyciągnęli mnie spod stołu, lanie dostałem ale co to za kreska to dopiero później się dowiedziałem. Wreszcie wszyscy mieli dość tego. Tej mojej żywotności. Dziadek ś.p. się wziął i zezłościł. Mówi do ś.p. matki - Daj mu rycynusu! Będzie siedział w wychodku to będzie tu spokój. Dali mi tego na łyżce pełnej cukru. Pewnie ze zeżarłem! Cukier zawsze lubiłem i do dzisiaj lubię. Tylko nieboszczyk dziadek troszku sie pomylili. Do wychodka nie zdążyłem... Idę zerknąć na grę. Trzymcie się Odpowiedz Link
m.maska Re: Jak byłem mały 08.08.14, 07:50 Tadziu Ty byles nadaktywny... niepowazny to jestes dopiero teraz Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Jak byłem mały 08.08.14, 08:57 m.maska napisała: > Tadziu Ty byles nadaktywny... niepowazny to jestes dopiero teraz -------------------- Znaczy się ADHD? To według obecnych określeń, przedtem tego nie znano więc nikt mnie nie leczył. Matka ś.p. tylko mówiła - Tadziu, ty gdzie pójdziesz tam za tobą złote wierzby rosną. Później często się za siebie oglądałem ale żadnej złotej wierzby nie widziałem? Gdy trochę dorosłem, zrozumiałem, że to taka przenośnia była. A co lepsze? Nad aktywność czy nie powaga? Odpowiedz Link
m.maska Re: Jak byłem mały 08.08.14, 09:17 Wydaje mi sie, ze to odpowiednio do wieku... gdybys nagle teraz zaczal po drzewach skakac, to juz lepiej badz niepowazny Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Jak byłem mały 08.08.14, 09:43 Tadek za młodu urwisował można powiedzieć jak każdy w Jego wieku więc ja tu żadnych 'odchyłek' od średniej nie widzę. Też w wieku dziecięcym popełniałem podobne uczynki co Tadek a nawet więcej bo raz bawiąc się zapałkami mało chałupy z dymem nie puściłem albo Ojcu samochodu mało ze skarpy w przepaść nie spuściłem /i sam razem z nim/ siedząc w nim sam po cichu i majdrując przy przyciskach na desce, naciskając różne pedały i kręcąc kółkiem. Niezłe wper..ol za to dostałem. Dziś tego bym już nie zrobił znaczy się że w przeciwieństwie do Tadek spoważniałem Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Ale Ciebie trzy razy 08.08.14, 10:03 z internatu nie wyrzucali? Byłem w Technikum Budowlanym w Opolu na podbudowie Szkoły Rzemiosł Budowlanych, razem 6 lat nauki. W internacie mieszkałem. Pierwsze dwa lata przetrwałem, później kierownik sie na mnie zawziął i co roku wywalał. Najgorsze było to, że w ostatniej klasie, maturalnej, w ogóle mnie nie przyjął Niby, że to dla mojego dobra? Powiedział, że jest zasada - kto wylatuje czwarty raz z internatu tego wywalają ze szkoły?? Ciekawym do dzisiaj, co jedno z drugim ma wspólnego? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ale Ciebie trzy razy 08.08.14, 17:20 Hehehe,kierownik się na Tadzia zawziął ,a Tadzio niewiniątko co? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Ale Ciebie trzy razy 09.08.14, 19:37 No dokładnie tak. Bo czy może być powodem do wywalenia z internatu to, że trzech kumpli z naszej 7-mio osobowej grupy nieformalnej złapała Milicja Obywatelska w spelunie "Bar pod Semaforem" na piciu piwa? Mnie tam nie złapali a z internatu wywalili. A jak pani wychowawczyni warowała pod drzwiami pokoju przeszłych pielęgniarek (Liceum Pielęgniarskie zajmowało II piętro) pół nocy i czekała aż stamtąd wylezę to było w porządku? Już w tamtych czasach stosowano nielegalne podsłuchy... A jak kolega miał imieniny to czy takie wielkie "przestępstwo" popełniliśmy, że na jego cześć i zdrowie wytrąbilismy kilka jaboli w pokoju internatowym? A gdzie mieliśmy pójść? Nad tym nikt sie nie pochylił, nie zastanowił, żadnych okoliczności łagodzących tylko kopa i za drzwi! No to jak okreslić takie postępowanie? Po prostu to były ewidentne szykany! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ale Ciebie trzy razy 09.08.14, 20:51 ", żadnych okoliczności łagodzących " To tak jak z Legią Odpowiedz Link
ls48 Re: Jak byłem mały 25.08.14, 09:25 Tadziu....uwazam że teraz to juz jestes przypadkiem beznadziejnym i z tym sie nie da nic zrobic.Ten typ tak ma..... Odpowiedz Link
darima_ka Re: Jak byłem mały 25.08.14, 17:11 ls48 napisała: > Tadziu....uwazam że teraz to juz jestes przypadkiem beznadziejnym i z tym sie n > ie da nic zrobic.Ten typ tak ma..... Chyba masz rację Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Jak byłem mały 08.08.14, 14:04 m.maska napisała: > Tadziu Ty byles nadaktywny... niepowazny to jestes dopiero teraz Bo On ma całe życie ADHD Odpowiedz Link
darima_ka Re: Jak byłem mały 08.08.14, 17:23 Ciekawe dzieciństwo miałeś jednym słowem Tylko gdzie ty te kreski widział ,co najwyżej włosy mógł dojrzeć, chyba że już wtedy na wsi baby wygolone łaziły? Odpowiedz Link
admarela Re: Mam taki problem, 08.08.14, 10:37 Ale o co chodzi, przynajmniej ludzie się w Twoim towarzystwie nie nudzą ) Odpowiedz Link
zak-1 Re: Mam taki problem, 08.08.14, 18:26 Co lepiej mieć ADHD czy autyzm ? ja tam wolę to pierwsze Odpowiedz Link
azmb Re: Mam taki problem, 09.08.14, 21:10 Witam, nie czytałam całego wątku, wiem tylko, że Tadeusz chce z wesołka zamienić się w starca pełnego powagi i pewnie autorytetu. Odpowiedzi mu nie udzielę, ale podpowiem coś zakowi: co lepiej mieć? Alzhaimera czy Parkinsona? Najbardziej popularna odpowiedź: wolę trochę ulać z kieliszka, niż nie pamiętać, że wypiłem.... Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Mam taki problem, 09.08.14, 22:05 Aż tak to nieeee. Starcem już jestem, chodzi o tego wesołka. Żeby zamiast tego było np. nie Tadzio ale zwykły Tadeusz. Tyle mi wystarczy, bo na całkowite "wyleczenie się" z chęci robienia wkrętów nawet nie liczę. To siedzi we mnie jak sęk w desce, usuniesz sęka zostanie dziura. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Mam taki problem, 10.08.14, 10:55 Od dzisiaj pisze o Tobie Tadeusz,do Ciebie też. Tylko czy Ty przez to spoważniejesz? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Mam taki problem, 25.08.14, 16:28 Na trochę mogę spoważnieć, tak na dwa góra trzy dni. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Mam taki problem, 25.08.14, 17:12 tadeusz_ski.51 napisał: > Na trochę mogę spoważnieć, tak na dwa góra trzy dni. Ty nawet jak na krótko poważniejesz,to potem ze zdwojoną siłą prowokujesz Odpowiedz Link
admarela Re: Mam taki problem, 01.09.14, 09:45 Lepiej mieć ADHD czy autyzm ? Ciekawe, co woli otoczenie? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Mam taki problem, 01.09.14, 14:05 admarela napisała: > Lepiej mieć ADHD czy autyzm ? > Ciekawe, co woli otoczenie? > Lepiej być zdrowym i bogatym Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 16:32 zachowywali się chociaż ciut mniej poważnie, gdyby nie grali, nie udawali, nie nadymali się, wszystkim nam żyłoby się lżej. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 16:41 Gdy się śmieję, kłócę, złoszczę, obrażam ludzi, podpuszczam, wkręcam, pomagam, współczuję, żałuję, lubię ... i w tym wszystkim dobrze się czuję bo jestem sobą! Jestem człowiekiem! Tacy są ludzie. Wszyscy! ale ogromna większość się samo ogranicza. A bo to a bo tamto i najważniejsze - co ludzie powiedzą. A ja mówię - niech gadają, po to języki mają. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 17:01 A o co w ogóle biega Tadek ? bo ja dopiero z nory wylazłem i nie wiem co w trawie piszczy. Dżdżownice ćwierkały że to że śmo /o Tobie/ ale co mogą wiedzieć dżdżownice co nie Tadek ? nawijaj Tadziu nawijaj brachu Odpowiedz Link
darima_ka Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 17:19 czarek_sz napisał: > A o co w ogóle biega Tadek ? bo ja dopiero z nory wylazłem i nie wiem co w traw > ie piszczy. Dżdżownice ćwierkały że to że śmo /o Tobie/ ale co mogą wiedzieć dż > dżownice co nie Tadek ? nawijaj Tadziu nawijaj brachu Ja Ci tu zaraz dam dżdżownice! Bratku Odpowiedz Link
m.maska Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 18:36 tadeusz_ski.51 napisał: > Gdy się śmieję, kłócę, złoszczę, obrażam ludzi, podpuszczam, wkręcam, pomagam, > współczuję, żałuję, lubię ... i w tym wszystkim dobrze się czuję bo jestem s > obą! Jestem człowiekiem! > Tacy są ludzie. Wszyscy! ale ogromna większość się samo ogranicza. A bo > to a bo tamto i najważniejsze - co ludzie powiedzą. A ja mówię - niech gadają, > po to języki mają. A mnie generalnie zwisa co ludzie powiedza... ani mnie oni nie nakarmia, ani nie ubiora - jak sie nie podoba moja osoba, to pa... Odpowiedz Link
darima_ka Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 17:13 tadeusz_ski.51 napisał: > zachowywali się chociaż ciut mniej poważnie, gdyby nie grali, nie udawali, nie > nadymali się, wszystkim nam żyłoby się lżej. A tu się z Tobą zgodzę Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 19:30 Darimko ja nigdy przeciw Tobie !!!! motyla noga daj mi nogę. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 19:38 czarek_sz napisał: > Darimko ja nigdy przeciw Tobie !!!! motyla noga daj mi nogę. Hihihi..wiem Czarek Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 19:39 czarek_sz napisał: > Darimko ja nigdy przeciw Tobie !!!! motyla noga daj mi nogę. ------------------ a mi drugą! A kto wlezie tam pośrodku? Może Skuter? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Gdyby wszyscy ludzie 25.08.14, 19:43 darima_ka napisała: > A tu się z Tobą zgodzę ---------------------- To dobrze, bo zgoda buduje... a co buduje? Musi to jest taka zgoda budowlana... Odpowiedz Link