czarek_sz 26.08.14, 11:49 To lubię - bardzo to lubię. Ukochany kraj Spod tego jawora Nie wiem czemu ale górale zawsze utożsamiają mi się z polskością. Dlaczego - też tak macie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 No to gratuluję idoli 26.08.14, 12:52 A to widział? Goralenvolk- Film dokumentalny, Polska, 2004 A to czytał? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Hej pod jaworem 26.08.14, 14:02 Górale jak chłopki,zawsze im dudków mało. Zawzięte to to i pazerne na kasę. Czy słyszałeś kiedyś od górala ,ze sezon w górach był udany? Ja nie ,oni zawsze mają nieudane sezony. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Hej pod jaworem 27.08.14, 10:52 Nie wszystko da się przeliczyć. O glebę chodzi ludzie o naszą tradycję i kulturę - z przypadłościami niestety ale - to nasze ku..a jest rok w rok jeździmy na Mazury i tam również - zdzierają do kości ale dziwić się ? każdy chce żyć jest popyt jest podaż i tak jest wszędzie. Poza tym kocham swój kraj bo Polska to cudowna i magiczna kraina Odpowiedz Link
skuter46 Re: Hej pod jaworem 27.08.14, 11:35 Bogata w skarby ziemi i mądrość Polaków..... dodaj. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Hej pod jaworem 27.08.14, 11:36 skuter46 napisał: > Bogata w skarby ziemi i mądrość Polaków..... dodaj. tego ostatniego mamy chyba jednak deficyt Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Hej pod jaworem 27.08.14, 11:57 Jaka jest taka jest. Jak Skuter powiedział i ja - Polska jest nasza i kochana po wieki wieków nie wyobrażam sobie by polską ziemię deptał obcy but. Za żadne pieniądze nawet za cenę życia. Szkoda że lemingi nie wiedzą co to Ojczyzna. Bydlątka żałosne. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Hej pod jaworem 27.08.14, 15:39 Szkoda że lemingi nie wiedzą co to Ojczyzna. > Bydlątka żałosne. Wiedzą, wiedzą, dlatego kopnęły w d...., tych którzy chcieli podporządkować ten kraj zaprzyjaźnionemu, zamorskiemu mocarstwu, i agentom w czarnych sukienkach. ... i kopną ich jeszcze nie raz, jeśli ta hydra odrośnie ... Odpowiedz Link
skuter46 Re: Hej pod jaworem 27.08.14, 22:06 To napisałem jako marzenie i chciejstwo. Sarkastycznie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Hej pod jaworem 27.08.14, 13:18 Owszem,tylko jak będą tacy pazerni,to okaże się , że nikt tam nie będzie chciał jechać,bo za granicą taniej i pogoda znacznie lepsza.Nie zawsze pazerność daje zysk,czasem stratę. To że Polska jest piękna nie znaczy że turysta musi byc golony. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Hej pod jaworem 27.08.14, 18:31 tadeusz_ski.51 napisał: > Dokładnie jak rolnicy. Ci są nirtykalni,w tej kiełbasie wyborczej ani mru,mru o likwidacji KRUS-u? Odpowiedz Link