Dodaj do ulubionych

GW jak Trybuna Ludu

13.11.14, 14:15
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,16958432,Kancelaria_Sejmu_publikuje_rozpiske_poselskich_wyjazdow_.html#BoxSlotIMT
Jedna wycieczka słoneczka Peru do Peru kosztowała więcej niż ci wszyscy razem wzięci. Ile kosztowała wycieczka Józka Bąka do Chin ile zapłacili podatnicy za co tygodniowe loty ryżego na wybrzeże ? o tym rządowe GWno się nie zająknie smile
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: GW jak Trybuna Ludu 13.11.14, 14:27
      niezalezna.pl/61377-bilokacja-poslanki-platformy-obywatelskiej-jednoczesnie-w-warszawie-i-w-strasburgu
      O tym GWno nie napisze. A dla Czuka i podobnych takie media jak niezależna.pl to rynsztok. Ty czym w takim razie jest GW jak nie organem boniącym degeneratów i postkomuny ?
      • czarek_sz Re: GW jak Trybuna Ludu 13.11.14, 14:37
        Kadra GW
        niezalezna.pl/61381-dziennikarka-michnika-demaskuje-andrzeja-dude-i-oskarza-pis-o-jatrzenie
        bi.gazeta.pl/im/0/7377/z7377250Q.jpg
        Czy ta obok Kublik to nie MO ?
        • czarek_sz Re: GW jak Trybuna Ludu 13.11.14, 14:40
          Rav pisał coś o współczesnej Targowicy. To ma ją na widelcu smile
          • czarek_sz Re: GW jak Trybuna Ludu 13.11.14, 14:56
            Tak kradną przedstawiciele platfusiarni :
            A jakie zdanie ma Kublik w sprawie ukradzenia kamienicy przy ul. Noakowskiego 16 w Warszawie ofiarom Holocaustu - żydowskiej rodzinie Oppenheimów? Czy Kublik wie, kto tę nieruchomość sobie przywłaszczył i natychmiast sprzedał?
            Co Kublik sądzi o uczciwości kandydatki na urząd prezydenta Warszawy, Hanny Gronkiewicz - Waltz, która nie chce udzielić wyczerpujących wyjaśnień i zapowiada wytoczenie sprawy sądowej, ale w bliżej nieokreślonej przyszłości, a nie natychmiast w trybie wyborczym.
            Tak się zastanawiam. Czy gdy nadejdzie metamorfaza w społeczeństwie to nie potraktować lemingów tak jak potraktowała bufetowa owych lokatorów z Noakowskiego ? Ja bym wywalał ich na kopach z mieszkań do kanałów. Bo bez nauczki przekażą swoje burackie i niewolnicze geny swoim następcom i przez to nigdy nie zbudujemy państwa demokratycznego.
            • ravenheart1 Re: GW jak Trybuna Ludu 14.11.14, 10:36
              czarek_sz napisał:

> Tak kradną przedstawiciele platfusiarni :
              > A jakie zdanie ma Kublik w sprawie ukradzenia kamienicy przy ul. Noakowskiego 1
              > 6 w Warszawie ofiarom Holocaustu - żydowskiej rodzinie Oppenheimów? Czy Kublik
              > wie, kto tę nieruchomość sobie przywłaszczył i natychmiast sprzedał?

Oświeć mnie kto ?
              Andrzej Waltz ?
              Hanna Gronkiewicz-Waltz ?
              A może wzorem Kchujskiego znowu mamy wygrzebywać brudy w drzewiach genealogicznych kandydatów ?

> Co Kublik sądzi o uczciwości kandydatki na urząd prezydenta Warszawy, Hanny Gro
              > nkiewicz - Waltz, która nie chce udzielić wyczerpujących wyjaśnień i zapowiada
              > wytoczenie sprawy sądowej, ale w bliżej nieokreślonej przyszłości, a nie natych
              > miast w trybie wyborczym.

A Ty co sam o tym sądzisz ?
              Dlaczego ta sprawa nie była istotna przez 11 lat ?
              Dlaczego nikt o to nie pytał przy okazji poprzednich wyborów prezydenckich w 2006 i 2010 ?
              Jeżeli przypominanie przez mnie afer rządów PiS to dla Ciebie odgrzewany kotlet, to jak określisz całą ta sprawę ? zjełczały kotlet ? zgniły kotlet ?

> Tak się zastanawiam. Czy gdy nadejdzie metamorfaza w społeczeństwie to nie potr
              > aktować lemingów tak jak potraktowała bufetowa owych lokatorów z Noakowskiego ?

Po raz kolejny sam sobie zaprzeczasz. Jeżeli A. Waltz sprzedał nieruchomość niemal zaraz po jej odzyskaniu to jaką ponosi odpowiedzialność za to co jej nabywca zrobił z lokatorami ?

> Ja bym wywalał ich na kopach z mieszkań do kanałów. Bo bez nauczki przekażą sw
              > oje burackie i niewolnicze geny swoim następcom i przez to nigdy nie zbudujemy
              > państwa demokratycznego.

Bez komentarza - chociaż pokusiłbym się o analogię z zapędami Hitlera względem Żydów i niepełnosprawnych.
    • darima_ka Re: GW jak Trybuna Ludu 13.11.14, 17:27
      Rekordzistą wyjazdów jest Iwiński z SLD,ale "Wstajesz i gowno wiesz" tego nie napisze.
      Można samemu zobaczyć.
      • zak-1 Re: GW jak Trybuna Ludu 13.11.14, 17:33
        Może Iwiński uczciwie podróżował, nie kombinował ? ale 300tyś wydać na wyjazdy , trochę przesadził wink
        • rena-ta49 Re: GW jak Trybuna Ludu 14.11.14, 14:04
          zak-1 napisał:

> Może Iwiński uczciwie podróżował, nie kombinował ? ale 300tyś wydać na wyj
          > azdy , trochę przesadził wink

Jak ma się w Sejmie darmowe "biuro podróży" to sie z niego korzysta,
          ale mamy ogromną dziurę budżetową,ale ich to nie dotyczy?
          • czarek_sz Re: GW jak Trybuna Ludu 14.11.14, 14:39
            www.wprost.pl/ar/479373/Jak-rodzina-Gronkiewicz-Waltz-sprzedawala-pozydowska-kamienice-w-centrum-Warszawy/
            Kupowanie towaru od pasera to wiadomo że ten towar kradziony. Popierasz Rav takie praktyki ? bo większość popiera dlatego mamy w Polsce rządy sitwy.
            • ravenheart1 Re: GW jak Trybuna Ludu 14.11.14, 15:10
              czarek_sz napisał:

> rel="nofollow">www.wprost.pl/ar/479373/Jak-rodzina-Gronkiewicz-Waltz-sprzedawala-pozydowska-kamienice-w-centrum-Warszawy/
              > Kupowanie towaru od pasera to wiadomo że ten towar kradziony. Popierasz Rav tak
              > ie praktyki ? bo większość popiera dlatego mamy w Polsce rządy sitwy.

Od tego są odpowiednie procedury sądowe.

Dziwnym trafem nikt też nigdy nie żądał ustapienia przez Kaczyńskich, czy rozwiązania PC albo PiS ze względu na lewe interesy z budynkiem przy Nowogrodzkiej.
              o roli L. Kaczyńskiego w zwrocie kamienicy A. Waltzowi też cisza.

Jeśli nie powinno się tolerować takich spraw, to stosujmy jednakową miarę dla wszystkich.
    • darima_ka A Wipler nawet złotówki nie wziął 14.11.14, 17:47
      można?można!
      wgospodarce.pl/informacje/17218-sejmowa-lista-honoru-ci-poslowie-nie-wydaja-pieniedzy-podatnikow-na-swoje-wyjazdy
      • czarek_sz Re: A Wipler nawet złotówki nie wziął 14.11.14, 18:15
        Nie interesuje mnie Lech Kaczyński który przecież nie był paserem a jego wpływ na decyzję sądów był zerowy. Wiem że wiesz o tym ale robisz tu swoje smile
        • ravenheart1 Re: A Wipler nawet złotówki nie wziął 17.11.14, 08:49
          czarek_sz napisał:

> Nie interesuje mnie Lech Kaczyński który przecież nie był paserem a jego wpływ
          > na decyzję sądów był zerowy. Wiem że wiesz o tym ale robisz tu swoje smile

Tu się z Tobą zgadzam. L. Kaczyński nie był paserem, bo zgodnie z definicją paserstwo to nabycie rzeczy pochodzącej z przestępstwa, ale nie własnego.
          A w przypadku Kaczyńskich chodzi o ich własne działania związane z lewym przejęciem przez ich fundację od Skarbu Państwa budynku przy Nowogrodzkiej.
          Paserstwem to nie jest, ale z uczciwością też nie ma nic wspólnego.

Co do wpływu wyroku sądowego, to wyjaśnij mi jeszcze dlaczego akt notarialny zwrotu kamienicy przy Noakowskiego A. Waltzowi został podpisany dopiero 3 lata po decyzji o zwrocie ?
          Można nie mieć wpływu na wyrok sądu, tak jak można ociągać się z jego wykonaniem.
          • czarek_sz Re: A Wipler nawet złotówki nie wziął 17.11.14, 12:35
            Wiem że Cię nie przekonam i nie tylko do tej sprawy ale także i do tego że jak mówił Sienkiewicz nasze państwo to ch.j dupa i kamieni kupa i istnieje tylko teoretycznie a co wczorajsze wybory dokładnie potwierdziły.
            Poniżej obszerny artykuł z tygodnika Wprost udowadniający punkt po punkcie jak HGW wiedząc że towar kradziony przyjmuje go i sprzedaje z błogosławieństwem jakiegoś tam sędziego Milewskiego.
            www.wprost.pl/ar/479373/Jak-rodzina-Gronkiewicz-Waltz-sprzedawala-pozydowska-kamienice-w-centrum-Warszawy/
            A Lech Kaczyński miał tyle do tego jak Ty do zmiany ustroju w Chinach /bo mógłbyś go zmienić ale nie chcesz/ bo nie powiesz że Prezydent Warszawy mógł podważać i unieważniać wyroki tzw niezawisłych sądów w Polsce.
            • ravenheart1 Re: A Wipler nawet złotówki nie wziął 17.11.14, 15:14
              czarek_sz napisał:

> Wiem że Cię nie przekonam i nie tylko do tej sprawy ale także i do tego że jak
              > mówił Sienkiewicz nasze państwo to ch.j dupa i kamieni kupa i istnieje tylko te
              > oretycznie a co wczorajsze wybory dokładnie potwierdziły.
              > Poniżej obszerny artykuł z tygodnika Wprost udowadniający punkt po punkcie jak
              > HGW wiedząc że towar kradziony przyjmuje go i sprzedaje z błogosławieństwem jak
              > iegoś tam sędziego Milewskiego.
              > rel="nofollow">www.wprost.pl/ar/479373/Jak-rodzina-Gronkiewicz-Waltz-sprzedawala-pozydowska-kamienice-w-centrum-Warszawy/

Polecę Kchujskim: To lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud uwierzy smile

> A Lech Kaczyński miał tyle do tego jak Ty do zmiany ustroju w Chinach /bo mógłb
              > yś go zmienić ale nie chcesz/ bo nie powiesz że Prezydent Warszawy mógł podważa
              > ć i unieważniać wyroki tzw niezawisłych sądów w Polsce.

O ile wiem to z odwlekaniem realizacji innych wyroków w podobnych sprawach nie miał problemów.
              Zrozum, że rzucając gównem w HGW, przy okazji trafiłeś odpryskiem w swojego ubóstwianego prezydencika.

A teraz z innej beczki: HGW to nie jest idealny kandydat, ale czy spośród startująch są lepsi ?
              Sasin - twórca opisywanej przeze mnie sitwy wołomińskiej, i mikropaństwa ideologicznego.
              Guział - dużo szumu, mało konkretów,
              Wipler - pobiła mnie policja, więc głosujcie na mnie ...

pozostałych przemilczę.
              • czarek_sz Re: A Wipler nawet złotówki nie wziął 17.11.14, 15:36
                Krytykuję i recenzuję tych którzy aktualnie rządzą, przecież nie mogę recenzować gabinetu cieni który dopiero może kiedyś smile bo w demokracjach panuje zasada że po czynach ich poznacie i ocenicie. Jak obecna opozycja /także jako Prezydenci miast/ będą rządzić wtedy skupię się na nich ale póki co nie rządzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka