rena-ta49 05.12.14, 14:01 przeniesiesz, ale wsi z chłopa nigdy nie wygonisz! wyborcza.pl/1,75478,17080367,Krotki_lancuch__walaca_sie_buda__skrajnie_wychudzony.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Chłopa ze wsi do polityki 05.12.14, 14:02 Zaniedbane zwierzęta na działce należącej do szefa wałbrzyskich struktur PSL Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Chłopa ze wsi do polityki 05.12.14, 15:00 Przecie oni "żywiom y broniom" naród, więc dla zwierzaków w zagrodzie żarcia nie ma ... A tak na serio na wsi zwierzę to rzecz, więc nie oczekiwałbym od gumofilców humanitarnego ich traktowania. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Chłopa ze wsi do polityki 05.12.14, 17:26 Jego bym do tej budy przywiązała! Odpowiedz Link
czuk1 Re: Chłopa ze wsi do polityki 05.12.14, 19:43 Znowu z pojedynczych przypadków negatywnych budujemy teorię (wyładowujemy swoje obsesje) o całej populacji - tu rolników. To nieładnie. Ja też mogę pokazać przykłady gnębienia zwierząt przez zacnych obywateli miast. Ale wniosków ogólnych (dot. mieszczuchów) na tej podstawie bym nie wyciągał. Krytykując rolników i mieszkańców wsi zapominamy nieraz "skąd nam nogi wyrosły i to , że negatywne atrybuty rolników - słoma w butach, gumowce, buraki - są z innej epoki. Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Chłopa ze wsi do polityki 05.12.14, 20:24 no,ale ,przepraszam to jest "gospodarstwo" najważniejszego polityka PSL w dolnośląskim regionie !To nie o rolnikach jest bajaka tylko o politykach i o tym jak sobie frazesami ubarwiają rzeczywistośc a co się za tym faktycznie kryje ! Odpowiedz Link
czuk1 Re: Chłopa ze wsi do polityki 05.12.14, 20:58 Z tego jednego gospodarza polityka zrobiono wredną bajkę o chłopskich politykach. Nie wiem jak by brzmiała gdyby ten polityk był z PiS czy SLD ? Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Chłopa ze wsi do polityki 06.12.14, 20:22 to,ze jest to polityk z PsL nadaje temu faktowi zupełnie inny ciężar gatunkowy-anizeli miałoby to być z politykiem innej partii.w końcu PSL jest partia rolnikow a przywódcy tej partii z zalozenia powinni być wiodący w zakresie produkcji rolnej i moralności ,które tej działalności towarzyszy Odpowiedz Link
czuk1 Re: Chłopa ze wsi do polityki 06.12.14, 20:34 Jakoś (w temacie - "ostatnie przekręty") do tej pory nie ma chłopskich posłów. Odpowiedz Link
super.222 Re: Chłopa ze wsi do polityki 06.12.14, 20:36 Rolnik z załozenia kocha wszystko, co wiaże się z jego gospodarowaniem, każdą zwierzynę, w tym również psy. Omawiany przypadek jest wyeksponowany w sposób budzący obrzydzenie. W następnych wyborach politykiem już nie będzie. Znalazł sie pewnie przypadkowo - mało to takich wyborów. Wśród polityków są w właściciele psów, ktore sa zadbane i kochane. Przestańmy na podstawie pojedyńczego (przyznaję haniebnego) zdarzenia oceniać całą klase politczną. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Chłopa ze wsi do polityki 06.12.14, 21:30 Tak,tak oni strasznie kochają zwierzęta,na wsiach psy są traktowane okrutnie. Na łańcuchach, wygłodzone, nieodrobaczane, weterynarzy raczej w swoim życiu nie widują. Agresywne jak cholera, niekiedy spuszczane w nocy ,stad niedawna akacja "Animalsów" "Zerwijmy łańcuchy" Jak myślicie dlaczego Straż Miejska dostała uprawnienia do wystawiania mandatów za trzymanie w nieludzkich warunkach na łańcuchach psów,a mieście ludzie nie trzymaja przecież na łańcuchach psów: expresskaszubski.pl/aktualnosci/2012/09/trzymasz-psa-na-lancuchu-dostaniesz-mandat prawo.rp.pl/artykul/973267.html www.tvp.info/3863536/twoje-info/zaniedbane-konie-odebrane-rolnikowi/ Odpowiedz Link
czuk1 Re: Chłopa ze wsi do polityki 07.12.14, 13:46 Dwa lata temu jeździłem rowerem - dla pozyskania potencjalnych klientów na kredyty hipoteczne - w "rozwojowych " osiedlach domów jednorodzinnych. Czułem się tam jak więzień obozu koncentracyjnego. W uliczce osiedlowej spotyka nas jeden skowyt wielkich psów ras groźnych(owszem biegających luźno),które skaczą na wysokie ogrodzenia chcą je przeskoczyć. Tak właściciele chronią swój dobytek w trakcie swojej nieobecności. Nie mogę potwierdzić , że wszystkie te psy były tak dobrze utrzymane. Widziałem psy zagłodzone, które (po przeskoczeniu płotu, wydostaniu się z ogrodzenia) chętnie by mnie rozszarpały. Na wsiach widzę zaś powszechnie ładnie utrzymane psy w budach lub przywiązane długimi łańcuchami. Wyglądają jak poważni gospodarze obejść. Bardzo rzadko, zupełnie wyjątkowo można spotkać psy zachudzone. Odpowiedz Link
opuncja.figowa.1 Re: Chłopa ze wsi do polityki 07.12.14, 13:09 W następnych wyborach politykiem już nie będzie. Nie byłabym taka pewna. Odpowiedz Link