al.1 10.04.15, 00:32 dedykuję: www.youtube.com/watch?v=9J90IVw3vqE www.naturalna-medycyna.com.pl/homocysteina-cholesterol-zawal-witamina-b12-homocysteina-.html -- Śniło mi się, że byłem lekarzem, ale jak się obudziłem, to gdzieś mi się zapodział kitel i stetoskop Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re: Przestraszonym cholesterolem 10.04.15, 06:09 Mnie cholesterol nie przeraża. Łykam statyny. Powinnam włączyć dietę. Od pewnego czasu nie daję rady. Odpowiedz Link
al.1 Re: Przestraszonym cholesterolem 10.04.15, 11:17 tropem_misia1 napisała: > Mnie cholesterol nie przeraża. > Łykam statyny. Robisz najgorsza rzecz z mozliwych! Chyba nie zapoznalas sie z materialem. Przeczytaj chociaz to www.naturalna-medycyna.com.pl/homocysteina-cholesterol-zawal-witamina-b12-homocysteina-.html do konca. > Powinnam włączyć dietę. > Od pewnego czasu nie daję rady. Dieta, to: nie bac sie tluszczów zwierzecych, spozywac duzo jajek, z umiarem mieso (najlepiej nieprztworzone) oraz bialka (proteiny), ograniczyc do minimum weglowodany, wyeliminowac tluszcze utwardzone (uwodornione) czyli margoske. Zamiast badac sobie cholesterol, powinno sie w pierwszej kolejnosci zbadac poziom homocysteiny! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Przestraszonym cholesterolem 10.04.15, 14:01 Chyba zrobię sobie takie badanie. Kiedy miałam niedobór wit B12 to kazali sobie zapłacić za to banie 35 zł a lekarz rodzinny nie da skierowania na takie badanie. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Przestraszonym cholesterolem 10.04.15, 06:56 Poczytam jak wróce z pracy,bo mnie to interesuje. Też jestem na statynach. Odpowiedz Link
al.1 Re: Przestraszonym cholesterolem 10.04.15, 11:31 rena-ta49 napisała: > Poczytam jak wróce z pracy,bo mnie to interesuje. > Też jestem na statynach. Rzuc je to w cholere! Sa materialy naukowe do których trudno sie dokopac, bo rozpowszechnianie ich nie lezy w interesie kregów farmaceutycznych. Inny przyklad potwierdzajacy dobroc cholesterolu i m.in. szkodliwosci homocysteiny, od poziomu której w organizmie powinny sie zaczac badania: www.cambridgemedscience.org/reports/CholMythCamb.pdf Odpowiedz Link