tadeusz_ski.51 23.04.15, 19:18 uwierzę, że się coś zmieni gdy wickiem premiera i min. Finansów zostanie... Grzegorz Kołodko! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: Gdy PiS utworzy rząd 23.04.15, 19:20 To jedyny człowiek w Polsce i jeden z nielicznych na świecie, który ogarnia całość tego gospodarczego burdelu i ma inną, nie balcerowiczowską wizję rozwoju gospodarki! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Proszę zapamiętać te słowa 23.04.15, 19:25 Kołodko to Wielki Polak, patriota, chcący dobra obywateli by na tym budować silną gospodarkę i Polskę! Jak nie zapamiętacie to przypomnę w watku "A nie mówiłem?" Odpowiedz Link
czuk1 Re: Proszę zapamiętać te słowa 24.04.15, 10:36 Większego bufona od Kołodki nie ma. Kaktus mi urosnie , jeśli PiSobejmie samodzielnie władzę na jesieni. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Proszę zapamiętać te słowa 24.04.15, 10:38 M. (Nie)sprawiedliwości: Z. Ziobro, Nie wyobrazam sobie min.sprawiedliwości jako podsądnego w TRYBUNALE STANU. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 23.04.15, 19:37 Popieram.To ceniony w świecie finansista. Kołodkę bardzo nie lubią mendia,bo mówi to co niewygodne dla polityków i dziennikarzy. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Gdy PiS utworzy rząd 23.04.15, 20:36 Przewidział skutki "szoku bez terapii" zafundowanego nam przez Sorosa pod nazwa "planu Balcerowicza" i od początku ostro krytykował ten gówniany pomysł korzystny dla korporacji i koncernów zagranicznych, drenujący naszą słabiutką gospodarkę. W swiecie ma poważnie i szacunek, nawet Japonczycy zapraszają go na wykłady a polskie sprzedawczyki i lizydupy podwieszone pod niepolskie kapitały marginalizują!?? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 06:57 Zapraszają Balcerowicza,bo ten mówi to co mu każą. Zawsze był sterowany. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 09:19 Gdy PiS utworzy rząd, to będzie on mniej więcej tak wyglądał: Premier: Jarosław I Niewielki M. (Nie)sprawiedliwości: Z. Ziobro, M. Finansów - G. Bierecki (z misją ratowania SKOK-ów panstwową kasą), MSZ - K. Karski (z misja zerwania stosunków dyplomatycznych z Cyprem) M. Zdrowia i Klauzuli Sumienia - prof. Hassan vel. Chazan, M. (braku) kultury - K. Pawłowicz M. Edukacji - "Jojo" Brudziński, M. Pracy i polityki społecznej: J. Sasin (z misją likwidacji konkursów, służby cywilnej i wprowadzenia obowiązku zatrudnienia krewnych i pociotków w administracji publicznej), M. Sportu: Richard Henry Czarnecki, M. Gospodarki - A. Jaworski (z misja spieprzenia co jeszcze się da) Połączone M. Rozwoju Regionalnego, i Rolnictwa - J. Kurski (z misją prywatyzacji leśniczówek) MSW - M. Kamiński (z misją tworzenia własnych układów i wykończenia opozycji), MAiC - prof. Gliński (z braku laku ...), M. Transportu - A. Hoffmann lub T. Cymański (z misja likwidacji KRD jako przeszkadzającego w swobodnej jeździe samochodem), MON - P. Duda (z misja dania w mordę każdemu nieprzychylnemu temu rządowi), specministerstwo d/s katastrofy smoleńskiej, sfałszowanych wyborów samorządowych i ogólnego ogłupiana społeczeństwa - A. Macierewicz sorry - nie widzę tu miejsca dla Kołodki Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 16:58 W każdym kraju Europy Zach po takiej wypowiedzi zostałbyś uznany za oszołoma i ciemnogród. Ew za pijawkę budżetową dla której zmiana skorumpowanej i zdemoralizowanej władzy /jak obecna koalicja/ oznacza koniec pasożytowania. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 17:59 czarek_sz napisał: > W każdym kraju Europy Zach po takiej wypowiedzi zostałbyś uznany za oszołoma i > ciemnogród. Ew za pijawkę budżetową dla której zmiana skorumpowanej i zdemorali > zowanej władzy /jak obecna koalicja/ oznacza koniec pasożytowania. A mnie Rav rozśmieszył,bo on nie zauważa ,że obecna hołota musi uciekać się do fałszowania wyborów, by koryta się trzymać. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 09:00 czarek_sz napisał: > W każdym kraju Europy Zach po takiej wypowiedzi zostałbyś uznany za oszołoma i > ciemnogród. Ew za pijawkę budżetową dla której zmiana skorumpowanej i zdemorali > zowanej władzy /jak obecna koalicja/ oznacza koniec pasożytowania. Proponuję zapoznać się z terminami "ironia" i "sarkazm", oraz nauczyć je rozpoznawać. Ta wiedza przyda Ci sie bardziej, niz np. znajomośc dekalogu. A co do Europy Zach. to tam satyra polityczna jest jeszcze ostrzejsza niż u nas. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 17:57 Hahaha,ale fajnie sobie zażartowałeś, doprawdy mnie rozśmieszyłeś Jak się przyjrzeć obecnemu rządowi,to to dopiero jest kabaret. Nie wspomnę o Nowakach,Sienkiewiczach ,co określili nasz kraj jako teoretyczny. A tak w ogóle to ch.j ,dupa i kamieni kupa Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 09:03 rena-ta49 napisała: > Hahaha,ale fajnie sobie zażartowałeś, > doprawdy mnie rozśmieszyłeś > Jak się przyjrzeć obecnemu rządowi,to to dopiero jest kabaret. > Nie wspomnę o Nowakach,Sienkiewiczach ,co określili nasz kraj > jako teoretyczny. > A tak w ogóle to ch.j ,dupa i kamieni kupa Ty mnie bawisz od jakiegoś czasu swoim stylem prowadzenia tego forum - dopuszczalne są tylko wątki o pluciu na rząd i prezydenta, a wszelka krytyka opozycji spotyka się właśnie z taką rekacją - "rozśmieszyłeś mnie", albo riposta w postaci próby odwrócenia wątku w jedynie słusznym kierunku. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 09:19 Nie obraź się Rav ale Renia jest lata świetlne przed Tobą jeśli chodzi o Europejskość i postrzeganie co i jak. Myślę że jesteś zaślepiony NA NIE ! tak myślę. Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 09:27 Tu nie chodzi o europejskość, tylko o dobór tematów na wątki. Nawet Darima potrafiła się wznieść ponad własne poglądy polityczne i wstawiać wątki krytykujące PiS, np. w sprawie finansowania kampanii wyborczych. Teraz nawet tego już nie ma, tak samo jak jakiejkolwiek dyskusji - każda krytyka opozycji zamiast zostać przedyskutowana, musi zostać wysmiana, lub zagłuszona przez krytykę rządu. Tak to widzę. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:02 To też wina PiS-u,że Grabarczyk podpisał się pod tym? pbs.twimg.com/media/CDl-rY1UMAAFmhx.jpg:large Czy zarzut sfałszowania protokołu egzaminu na pozwolenie na broń można stawiać tylko policjantom? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:19 26 lat po 89 tym a Rav i pospólstwo - PiS PiS PiS - Kaczory Kaczory Kaczory !!!!!! a ci rządzili raptem półtora roku i to z super wynikami. Czy jest tu jakiś lekarz ? Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:58 czarek_sz napisał: > 26 lat po 89 tym a Rav i pospólstwo - PiS PiS PiS - Kaczory Kaczory Kaczory !!! > !!! a ci rządzili raptem półtora roku i to z super wynikami. A kto wspierał rzad Olszewkiego, a potem Suchockiej ? A jakie to super wyniki miał rząd PiS ? Przejęli gospodarke w dobrej kondycji od SLD, i trafili na świetna koniunkture na rynkach światowych. Sami w dziewdzinie gospodarki nie zrobili prawie nic. Zadaj sobie trochę trudu i porównaj np. PKB Polski, Niemiec, czy USA w okresie rządów PiS, i po 2008. > Czy jest tu jakiś lekarz ? Obawiam się, że chorobliwe umiłowanie sitwy PiS-owskiej jest nieuleczalne, więc po co C i lekarz ? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 13:57 Dopuszczalne są wątki na każdy temat, tylko mi powiedz od kiedy rządzi opozycja? Jeśli rządzi,to ja sama sobie po nich pojeżdżę jak po łysym koniu. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:04 Rav albo jest śpiącym rycerzem albo oddał mózg do pralni Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:52 rena-ta49 napisała: > Dopuszczalne są wątki na każdy temat, > tylko mi powiedz od kiedy rządzi opozycja? > Jeśli rządzi,to ja sama sobie po nich pojeżdżę jak po łysym koniu. Sama sobie zaprzeczasz 1. Rządzenie to nie tylko parlament, ale i samorzady, a tam opozycja też rzadzi, i tez ma sporo na sumieniu. Poza tym na ręce to się patrzy każdej osobie, która pełni funkcje publiczne, nawet tej z opozycji 2. Jak do tego co usiłujesz mi wmówić ma sie, np.: - Twoja agitacja za Dudą ? Ani on nie z rządu, ani nie robi przewałów z rządem ... - Twoje torpedowanie np. mojego wątku o burdelu w SKOK-ach, polegające na ciągłym wstawianiu jakichs linków do przekrętów rządu, zamiast odniesienia się do meritum sprawy ? Co innego piszesz, co innego robisz. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 15:00 Powiedz Rav i udokumentuj to - jaki wpływ na decyzje rządzącej PO ma dziś PiS. Konkrety albo pod stół i hau hau Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 15:16 "Poza tym na ręce to się patrzy każdej osobie, która pełni funkcje publiczne, nawet tej z opozycji" Tyle tytułem odpowiedzi. Gdyby było inaczej to takie sprawy jak afera madrycka, czy 45 SKOK-owych Amber Goldów, należałoby przemilczeć. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 15:24 Śnisz czy letarg Rav ? może mylę się ale chyba jesteś młodziak. Absolutnie nic nie sugeruję bo uważam że inteligentny gość jesteś ale niestety - zaintubowany i wciąż intubowany przez media. Uwierz mi że ja też jestem wilkiem ale nie tym zza wschodniej granicy ale polskim wilkiem. Jedno co Ci poradzę to posłuchać naszych polskich emigrantów - Maskę i AL które od lat na emigracji. One wszystko widzą z perspektywy i Ich oceny trudno nazwać że opowiadają się po którejś ze stron. Zachęcam Rav. Odpowiedz Link