Dodaj do ulubionych

Gdy PiS utworzy rząd

23.04.15, 19:18
uwierzę, że się coś zmieni gdy wickiem premiera i min. Finansów zostanie... Grzegorz Kołodko!
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Re: Gdy PiS utworzy rząd 23.04.15, 19:20
      To jedyny człowiek w Polsce i jeden z nielicznych na świecie, który ogarnia całość tego gospodarczego burdelu i ma inną, nie balcerowiczowską wizję rozwoju gospodarki!
      • tadeusz_ski.51 Proszę zapamiętać te słowa 23.04.15, 19:25
        Kołodko to Wielki Polak, patriota, chcący dobra obywateli by na tym budować silną gospodarkę i Polskę! Jak nie zapamiętacie to przypomnę w watku "A nie mówiłem?"
        • czuk1 Re: Proszę zapamiętać te słowa 24.04.15, 10:36
          Większego bufona od Kołodki nie ma. Kaktus mi urosnie , jeśli PiSobejmie samodzielnie władzę na jesieni.
          • czuk1 Re: Proszę zapamiętać te słowa 24.04.15, 10:38
            M. (Nie)sprawiedliwości: Z. Ziobro,

Nie wyobrazam sobie min.sprawiedliwości jako podsądnego w TRYBUNALE STANU.
    • rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 23.04.15, 19:37
      Popieram.To ceniony w świecie finansista.
      Kołodkę bardzo nie lubią mendia,bo mówi to co niewygodne dla polityków i dziennikarzy.
      • tadeusz_ski.51 Re: Gdy PiS utworzy rząd 23.04.15, 20:36
        Przewidział skutki "szoku bez terapii" zafundowanego nam przez Sorosa pod nazwa "planu Balcerowicza" i od początku ostro krytykował ten gówniany pomysł korzystny dla korporacji i koncernów zagranicznych, drenujący naszą słabiutką gospodarkę. W swiecie ma poważnie i szacunek, nawet Japonczycy zapraszają go na wykłady a polskie sprzedawczyki i lizydupy podwieszone pod niepolskie kapitały marginalizują!??
        • rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 06:57
          Zapraszają Balcerowicza,bo ten mówi to co mu każą.
          Zawsze był sterowany.
    • ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 09:19
      Gdy PiS utworzy rząd, to będzie on mniej więcej tak wyglądał:

Premier: Jarosław I Niewielki
      M. (Nie)sprawiedliwości: Z. Ziobro,
      M. Finansów - G. Bierecki (z misją ratowania SKOK-ów panstwową kasą),
      MSZ - K. Karski (z misja zerwania stosunków dyplomatycznych z Cyprem)
      M. Zdrowia i Klauzuli Sumienia - prof. Hassan vel. Chazan,
      M. (braku) kultury - K. Pawłowicz
      M. Edukacji - "Jojo" Brudziński,
      M. Pracy i polityki społecznej: J. Sasin (z misją likwidacji konkursów, służby cywilnej i wprowadzenia obowiązku zatrudnienia krewnych i pociotków w administracji publicznej),
      M. Sportu: Richard Henry Czarnecki,
      M. Gospodarki - A. Jaworski (z misja spieprzenia co jeszcze się da)
      Połączone M. Rozwoju Regionalnego, i Rolnictwa - J. Kurski (z misją prywatyzacji leśniczówek)
      MSW - M. Kamiński (z misją tworzenia własnych układów i wykończenia opozycji),
      MAiC - prof. Gliński (z braku laku ...),
      M. Transportu - A. Hoffmann lub T. Cymański (z misja likwidacji KRD jako przeszkadzającego w swobodnej jeździe samochodem),
      MON - P. Duda (z misja dania w mordę każdemu nieprzychylnemu temu rządowi),

specministerstwo d/s katastrofy smoleńskiej, sfałszowanych wyborów samorządowych i ogólnego ogłupiana społeczeństwa - A. Macierewicz

sorry - nie widzę tu miejsca dla Kołodki smile
      • czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 16:58
        W każdym kraju Europy Zach po takiej wypowiedzi zostałbyś uznany za oszołoma i ciemnogród. Ew za pijawkę budżetową dla której zmiana skorumpowanej i zdemoralizowanej władzy /jak obecna koalicja/ oznacza koniec pasożytowania.
        • rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 17:59
          czarek_sz napisał:

> W każdym kraju Europy Zach po takiej wypowiedzi zostałbyś uznany za oszołoma i
          > ciemnogród. Ew za pijawkę budżetową dla której zmiana skorumpowanej i zdemorali
          > zowanej władzy /jak obecna koalicja/ oznacza koniec pasożytowania.

A mnie Rav rozśmieszył,bo on nie zauważa ,że obecna hołota musi uciekać się do fałszowania wyborów, by koryta się trzymać.
        • ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 09:00
          czarek_sz napisał:

> W każdym kraju Europy Zach po takiej wypowiedzi zostałbyś uznany za oszołoma i
          > ciemnogród. Ew za pijawkę budżetową dla której zmiana skorumpowanej i zdemorali
          > zowanej władzy /jak obecna koalicja/ oznacza koniec pasożytowania.

Proponuję zapoznać się z terminami "ironia" i "sarkazm", oraz nauczyć je rozpoznawać.

Ta wiedza przyda Ci sie bardziej, niz np. znajomośc dekalogu.

A co do Europy Zach. to tam satyra polityczna jest jeszcze ostrzejsza niż u nas.
      • rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 24.04.15, 17:57
        Hahaha,ale fajnie sobie zażartowałeś,
        doprawdy mnie rozśmieszyłeśsmile
        Jak się przyjrzeć obecnemu rządowi,to to dopiero jest kabaret.
        Nie wspomnę o Nowakach,Sienkiewiczach ,co określili nasz kraj
        jako teoretyczny.
        A tak w ogóle to ch.j ,dupa i kamieni kupasmile

• ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 09:03
          rena-ta49 napisała:

> Hahaha,ale fajnie sobie zażartowałeś,
          > doprawdy mnie rozśmieszyłeśsmile
          > Jak się przyjrzeć obecnemu rządowi,to to dopiero jest kabaret.
          > Nie wspomnę o Nowakach,Sienkiewiczach ,co określili nasz kraj
          > jako teoretyczny.
          > A tak w ogóle to ch.j ,dupa i kamieni kupasmile

Ty mnie bawisz od jakiegoś czasu swoim stylem prowadzenia tego forum - dopuszczalne są tylko wątki o pluciu na rząd i prezydenta, a wszelka krytyka opozycji spotyka się właśnie z taką rekacją - "rozśmieszyłeś mnie", albo riposta w postaci próby odwrócenia wątku w jedynie słusznym kierunku.
          • czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 09:19
            Nie obraź się Rav ale Renia jest lata świetlne przed Tobą jeśli chodzi o Europejskość i postrzeganie co i jak. Myślę że jesteś zaślepiony NA NIE ! tak myślę.
            • ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 09:27
              Tu nie chodzi o europejskość, tylko o dobór tematów na wątki.
              Nawet Darima potrafiła się wznieść ponad własne poglądy polityczne i wstawiać wątki krytykujące PiS, np. w sprawie finansowania kampanii wyborczych.
              Teraz nawet tego już nie ma, tak samo jak jakiejkolwiek dyskusji - każda krytyka opozycji zamiast zostać przedyskutowana, musi zostać wysmiana, lub zagłuszona przez krytykę rządu.
              Tak to widzę.
              • rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:02
                To też wina PiS-u,że Grabarczyk podpisał się pod tym?
                pbs.twimg.com/media/CDl-rY1UMAAFmhx.jpg:large
                Czy zarzut sfałszowania protokołu egzaminu na pozwolenie na broń można stawiać tylko policjantom?
                • czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:19
                  26 lat po 89 tym a Rav i pospólstwo - PiS PiS PiS - Kaczory Kaczory Kaczory !!!!!! a ci rządzili raptem półtora roku i to z super wynikami. Czy jest tu jakiś lekarz ?
                  • ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:58
                    czarek_sz napisał:

> 26 lat po 89 tym a Rav i pospólstwo - PiS PiS PiS - Kaczory Kaczory Kaczory !!!
                    > !!! a ci rządzili raptem półtora roku i to z super wynikami.

A kto wspierał rzad Olszewkiego, a potem Suchockiej ?
                    A jakie to super wyniki miał rząd PiS ?
                    Przejęli gospodarke w dobrej kondycji od SLD, i trafili na świetna koniunkture na rynkach światowych. Sami w dziewdzinie gospodarki nie zrobili prawie nic.

Zadaj sobie trochę trudu i porównaj np. PKB Polski, Niemiec, czy USA w okresie rządów PiS, i po 2008.

> Czy jest tu jakiś lekarz ?

Obawiam się, że chorobliwe umiłowanie sitwy PiS-owskiej jest nieuleczalne, więc po co C i lekarz ?
          • rena-ta49 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 13:57
            Dopuszczalne są wątki na każdy temat,
            tylko mi powiedz od kiedy rządzi opozycja?
            Jeśli rządzi,to ja sama sobie po nich pojeżdżę jak po łysym koniu.
            • czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:04
              Rav albo jest śpiącym rycerzem albo oddał mózg do pralni smile
            • ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 14:52
              rena-ta49 napisała:

> Dopuszczalne są wątki na każdy temat,
              > tylko mi powiedz od kiedy rządzi opozycja?
              > Jeśli rządzi,to ja sama sobie po nich pojeżdżę jak po łysym koniu.

Sama sobie zaprzeczasz smile

1. Rządzenie to nie tylko parlament, ale i samorzady, a tam opozycja też rzadzi, i tez ma sporo na sumieniu. Poza tym na ręce to się patrzy każdej osobie, która pełni funkcje publiczne, nawet tej z opozycji
              2. Jak do tego co usiłujesz mi wmówić ma sie, np.:

- Twoja agitacja za Dudą ? Ani on nie z rządu, ani nie robi przewałów z rządem ...
              - Twoje torpedowanie np. mojego wątku o burdelu w SKOK-ach, polegające na ciągłym wstawianiu jakichs linków do przekrętów rządu, zamiast odniesienia się do meritum sprawy ?

Co innego piszesz, co innego robisz.
              • czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 15:00
                Powiedz Rav i udokumentuj to - jaki wpływ na decyzje rządzącej PO ma dziś PiS. Konkrety albo pod stół i hau hau smile
                • ravenheart1 Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 15:16
                  "Poza tym na ręce to się patrzy każdej osobie, która pełni funkcje publiczne, nawet tej z opozycji"

Tyle tytułem odpowiedzi.

Gdyby było inaczej to takie sprawy jak afera madrycka, czy 45 SKOK-owych Amber Goldów, należałoby przemilczeć.
                  • czarek_sz Re: Gdy PiS utworzy rząd 27.04.15, 15:24
                    Śnisz czy letarg Rav ? może mylę się ale chyba jesteś młodziak. Absolutnie nic nie sugeruję bo uważam że inteligentny gość jesteś ale niestety - zaintubowany i wciąż intubowany przez media. Uwierz mi że ja też jestem wilkiem ale nie tym zza wschodniej granicy ale polskim wilkiem. Jedno co Ci poradzę to posłuchać naszych polskich emigrantów - Maskę i AL które od lat na emigracji. One wszystko widzą z perspektywy i Ich oceny trudno nazwać że opowiadają się po którejś ze stron. Zachęcam Rav.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka