Dodaj do ulubionych

Nie żyje Jan Kulczyk,

29.07.15, 11:41
Bogaci też umierają a co po sobie zostawiają?? Czy wdzięczność spadkobierców za majątek może zrównoważyć krzywdy i nieszczęścia wielu ludzi, wykorzystanych dla zdobycia tego majątku??? Oj chyba NIE!!!?
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 11:46
      BOGACI TEŻ UMIERAJĄ ale... póki żyją O TYM NIE PAMIĘTAJĄ! NIE CHCĄ PAMIĘTAĆ! A ŚMIERĆ PRZYJDZIE NIEUCHRONNIE!!!
      • tadeusz_ski.51 Mendy medialne dziwią się 29.07.15, 12:37
        - Jak to możliwe, taki młody człowiek?
        65 lat to młody??? A jak wychwalają! Jakiż to dobry człowiek był! Ciekaw jestem, czy więcej będzie go wspominać dobrze czy źle?? Osobiście nie mam żadnych emocji ani złych ani dobrych.
      • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 13:35
        tadeusz_ski.51 napisał:

> BOGACI TEŻ UMIERAJĄ ale... póki żyją O TYM NIE PAMIĘTAJĄ! NIE CHCĄ PAMIĘTAĆ! [b
        > ]A ŚMIERĆ PRZYJDZIE NIEUCHRONNIE!!![/b]

Nawet w najmniej oczekiwanym momencie.
        Podobno poddał się niegroźnemu zabiegowi w Austrii,
        nastąpiły komplikacje i faceta już nie ma.
    • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 13:43
      Co polskiej gospodarce dał Kulczyk? Co wymyślił, co opracował, co rewolucyjnego wprowadził na rynek?
      Rewolucyjną metodę prywatyzacji TP, na którą nie wyłożył ani złotówki, a zarobił miliardy.
      • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 13:45
        rena-ta49 napisała:

> Co polskiej gospodarce dał Kulczyk? Co wymyślił, co opracował, co rewolucyjnego
        > wprowadził na rynek?
        > Rewolucyjną metodę prywatyzacji TP, na którą nie wyłożył ani złotówki, a zarobi
        > ł miliardy.

Jako Żyd ogromne pieniądze włożył m.in. w Muzeum Żydów Polskich
      • opuncja.figowa.1 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 15:19
        Co polskiej gospodarce dał Kulczyk?

Cytaty za gazetą wyborczą:

"Kulczyk kilkakrotnie przejmował państwowe firmy, żeby potem je odsprzedać zagranicznym koncernom - z czego wiele osób czyniło mu zarzut. Przykładami takich działań Jana Kulczyka było np. przejęcie Telekomunikacji Polskiej czy sprzedaż Warty.

Jan Kulczyk był jedną z osób związanych z aferą Orlenu. Jako udziałowiec Orlenu miał mieć bardzo duży wpływ na firmę. Były prezes firmy oskarżał go o zastraszanie. W toku prac komisji śledczej ws. Orlenu pojawiło się oskarżenie, że Kulczyk w 2003 r. spotkał się z Władimirem Ałganowem i miał, powołując się na swoje rzekome wpływy u Kwaśniewskiego, sugerować, że pomoże Rosjanom przejąć Rafinerię Gdańską w procesie prywatyzacji."

• rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk,sprzeczne info n/t przycz 29.07.15, 19:27
          "przyjaciel inwestora podaje zupełnie inną od oficjalnej przyczynę pobytu Kulczyka w klinice. - Pojechał do wiedeńskiego szpitala, by poddać się innowacyjnym badaniom przesiewowym w kierunku raka. Rok temu w Nowym Jorku przeszedł operację prostaty - powiedział agencji AFP niewymieniony z nazwiska mężczyzna.

Kulczyk miał w środę wyjść ze szpitala. Według "Gazety Wyborczej" na ten dzień miał zaplanowany szereg spotkań w Warszawie."
          www.fakt.pl/wydarzenia/przyczyny-smierci-kulczyka-ktora-jest-prawdziwa-,artykuly,562516.html
    • opuncja.figowa.1 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 14:16
      Ten milioner na ten przykład jeszcze nie umarł, a na zawsze pozostanie w pamięci pracowników .
      • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 14:29
        Mało którego bogacza na coś takiego stać,kompletny brak pazerności.
        • fredek39 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 15:31
          Glod mozna zaspokoic, pragnienie ugasic, bogactwo jest nienasycone. Biednego i bogatego czeka ten sam los. A.Macedonski wielki wladca na lozu smierci powiedzial "jak umre to wystawcie reke z trumny". Poddani zapytali dlaczego, odpowiedziam im, ze cale zycie wojowal grabil i z soba nie bierze nic.Czy trzeba gonic za nadmiernym bogactwem.
        • wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 18:27
          A św.Franciszek?

rena-ta49 napisała:

> Mało którego bogacza na coś takiego stać,kompletny brak pazerności.
          • tadeusz_ski.51 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 21:08
            wiseacres napisał(a):

> A św.Franciszek?
            --------------------------------
            Dlatego jest świętym.
            • wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 09:27
              tadeusz_ski.51 napisał:

> wiseacres napisał(a):
              >
              > > A św.Franciszek?
              > --------------------------------
              > Dlatego jest świętym.
              -----------------------------------
              Teraz wiem skąd się biorą święci
    • al.1 Czy trzeba było do Wiednia? 29.07.15, 16:28
      U nas w kraju mamy doskonałych specjalistów kardiochirurgii w Zabrzu. Niektórym się wydaje, że co za granicą, to lepsze.
      • m.maska Re: Czy trzeba było do Wiednia? 29.07.15, 18:28
        W Wiedniu to juz i Baranski sie na pasku powiesil...
        • wiseacres Re: Czy trzeba było do Wiednia? 29.07.15, 18:32
          Niech spoczywa w spokoju. Amen
      • rena-ta49 Re: Czy trzeba było do Wiednia? 29.07.15, 18:44
        al.1 napisał:

> U nas w kraju mamy doskonałych specjalistów kardiochirurgii w Zabrzu. Niektórym
        > się wydaje, że co za granicą, to lepsze.

Bał się Zembali?smilesmile
    • rena-ta49 Ostatni pogrzeb Bronka 29.07.15, 18:45
      "Śpieszmy się podlizywać oligarchom, tak szybko odchodzą"
      monsieurb.neon24.pl/post/124500,ostatni-pogrzeb-bronka
      • rena-ta49 Re: Ostatni pogrzeb Bronka 29.07.15, 19:37
        Cenckiewicz celnie o rzeczywistości ostatnich lat: Rząd stał się kelnerem najbogatszego Polaka
      • rena-ta49 Re: Ostatni pogrzeb Bronka 30.07.15, 06:59
        Ciekawe, czy zdążą z pogrzebem Kulczyka jeszcze za prezydentury Komorowskiego.
    • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 30.07.15, 06:50
      Kulczyk kupił 20% akcji TPSA od rzadu za 850 mln zł dwa miesiące później sprzedał je za 3,5mld zł Francuzom. Rok 2000- piękne czasy.
      Zaradny człowiek sukcesu w III RP.
      • rena-ta49 Ho ho ho, na gazeta.pl taki tekst o Kulczyku? 30.07.15, 21:25
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18449709,i-wtedy-do-gry-wkroczyl-jan-kulczyk-najbogatszy-polski-biznesmen.html
      • m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 30.07.15, 21:47
        rena-ta49 napisała:

> Kulczyk kupił 20% akcji TPSA od rzadu za 850 mln zł dwa miesiące później sprzed
        > ał je za 3,5mld zł Francuzom. Rok 2000- piękne czasy.
        > Zaradny człowiek sukcesu w III RP.

W ciagu 25 lat... dojsc do 15mld zlotych... przebil Rockefellera ten to ma tylko 3mld dollarow i pracowal na to caly klan Rockeffelerow kilka generacji... zdolny po prostu...
        • czarek_sz Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 30.07.15, 22:02
          III RP była wylęgarnią Kulczyków. Małych i dużych ale jednak. Czy ja mówię to bo wyczytałem to z gazet usłyszałem w TV czy wyczytałem w necie ? nie. Ja to z autopsji znam. Na podstawie obserwacji w fabryce w której pracowałem i na podstawie własnych doświadczeń. Jak hartowała się pierwsza stal czyli jak powstawały majątki Kulczyków. Byłem tego naocznym świadkiem. I niestety ale też ofiarą czyli dostarczycielem pierwszych ukradzionych milionów j/w.
          • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 06:45
            czarek_sz napisał:

> III RP była wylęgarnią Kulczyków. Małych i dużych ale jednak. Czy ja mówię to b
            > o wyczytałem to z gazet usłyszałem w TV czy wyczytałem w necie ? nie. Ja to z a
            > utopsji znam. Na podstawie obserwacji w fabryce w której pracowałem i na podsta
            > wie własnych doświadczeń. Jak hartowała się pierwsza stal czyli jak powstawały
            > majątki Kulczyków. Byłem tego naocznym świadkiem. I niestety ale też ofiarą czy
            > li dostarczycielem pierwszych ukradzionych milionów j/w.

Tak jak większość Polaków.
        • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 06:44
          m.maska napisała:

> rena-ta49 napisała:
          >
          > > Kulczyk kupił 20% akcji TPSA od rzadu za 850 mln zł dwa miesiące później
          > sprzed
          > > ał je za 3,5mld zł Francuzom. Rok 2000- piękne czasy.
          > > Zaradny człowiek sukcesu w III RP.

Na pazerności polega nasz rodzimy byznes.
          Oni chcą szybko się bogacić,nie zważając na nic.
          >
          > W ciagu 25 lat... dojsc do 15mld zlotych... przebil Rockefellera ten to ma tylk
          > o 3mld dollarow i pracowal na to caly klan Rockeffelerow kilka generacji... zdo
          > lny po prostu...
          • wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 09:31
            Szanowna adminko i pozostali uczestnicy tego wątku, zaczekajcie aż człowieka pochowają. Są jakieś normy nie pisane.Bardzo proszę. Wstyd mi za Was.
            • m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 13:32
              wiseacres napisał(a):

> Szanowna adminko i pozostali uczestnicy tego wątku, zaczekajcie aż człowieka po
              > chowają. Są jakieś normy nie pisane.Bardzo proszę. Wstyd mi za Was.

No to sie wstydz... pochowaja pasera, ktory 25 lat zerowal na Polsce... placzmy, bo to byl taki dobry czlowiek...
            • opuncja.figowa.1 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 13:54
              No to chyba nie przeczytałeś artykułu GW zalinkowanego przez Renatę.
              • czarek_sz Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 15:43
                Można jeździć po zmarłym Kulczyku po Geremku czy Mazowieckim ponieważ jazda po zmarłych jak prawomocnie zawyrokowała 'niezależna' prokuratura nie jest obraźliwa i w związku z tym nie podlega ściganiu : niezalezna.pl/69491-maciej-malenczuk-obrazil-sp-lecha-kaczynskiego-bezkarny-bo-odnosil-sie-do-osoby-niezyjacej
                • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:29
                  czarek_sz napisał:

> Można jeździć po zmarłym Kulczyku po Geremku czy Mazowieckim ponieważ jazda po zmarłych jak prawomocnie zawyrokowała 'niezależna' prokuratura nie jest obraźliwa i w związku z tym nie podlega ściganiu : niezalezna.pl/69491-maciej-malenczuk-obrazil-sp-lecha-kaczynskiego-bezkarny-bo-odnosil-sie-do-osoby-niezyjacej

I wszystko w temacie!
              • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:32
                opuncja.figowa.1 napisała:

> No to chyba nie przeczytałeś artykułu GW zalinkowanego przez Renatę.

Sama byłam w lekkim szoku,ze GW coś takiego zamieściła na swoich łamach,
                ale są tacy ,którzy nie dopuszczają do siebie takich prawd.
            • m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 17:24
              wiseacres napisał(a):

> Szanowna adminko i pozostali uczestnicy tego wątku, zaczekajcie aż człowieka po

www.fakt.pl/poznan/zaledwie-6-dni-wystarczylo-zeby-uzbierac-pieniadze-dla-kajtka,artykuly,559763.html
              Wiesz co to jest? to jest zbiorka jakich wiele w kraju, w kraju na ktorym miliardy zbil Kulczyk... a on, potrafil sie podzielic z ludzmi ktorych wykantowal? oooo oczywiscie, przekazal 20 mln zlotych na Muzeum Zydow Polskich za co dostal medal...
              Wiec nie pisz, ze o tym powinno sie milczec - jemu powinno sie bylo skonfiskowac te miliardy.
              Pan Bog nierychliwy ale sprawiedliwy... niech sie teraz cieszy tymi miliardami...
              • tadeusz_ski.51 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 18:06
                m.maska napisała:

> Pan Bog nierychliwy ale sprawiedliwy... niech sie teraz cieszy tymi miliardami.
                --------------------------
                O! I to jest właściwa pointa w tym temacie!
            • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:25
              wiseacres napisał(a):

Napisaliśmy tu coś niezgodnego z prawdą,to nam to udowodnij.
              Masz prawo do własnych odczuć,ale nie narzucaj nam swojej woli.
              • wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:35
                Nie narzucam swojej woli. Napisałem co myślę.Mogę mieć nawet jeszcze gorsze zdanie o nim i innych. Może się i pozmieniało ale kiedyś o największym skurwysynu dopóki go nie pochowali , morda była w kubeł. Dodam, że zmarły się nie obroni a niektórzy za życia , to mu nawet palec w dupę wkładali.
                • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:56
                  Taki "wielki" Polak,ale podatki płacił w Szwajcarii?

"Łączymy się w bólu z obywatelami, władzami i urzędem skarbowym Konfederacji Szwajcarskiej!"
                  www.facebook.com/events/1384998671801637/
                  • maria88 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:59
                    65 lat i tyle kasy...nie wyglądał na zdrowego człowieka.
                    Sprawdza się powiedzenie, że nikt nie zna dnia ani godziny kiedy odejdzie.
                    Smierci się nie przekupi a trumna nie ma kieszeni.
                  • m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 21:10
                    rena-ta49 napisała:

> Taki "wielki" Polak,ale podatki płacił w Szwajcarii?
                    >
                    > "Łączymy się w bólu z obywatelami, władzami i urzędem skarbowym Konfederacji Sz
                    > wajcarskiej!"
                    > www.facebook.com/events/1384998671801637/
                    >

Niech oglosza zalobe narodowa...
                    • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 08:05
                      Żałoby nie ogłosili,ale w mediach blisko było do ogłoszenia go JK1
                • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:58
                  wiseacres napisał(a):

> Nie narzucam swojej woli. Napisałem co myślę.Mogę mieć nawet jeszcze gorsze zda
                  > nie o nim i innych. Może się i pozmieniało ale kiedyś o największym skurwysynu
                  > dopóki go nie pochowali , morda była w kubeł. Dodam, że zmarły się nie obroni a
                  > niektórzy za życia , to mu nawet palec w dupę wkładali.

O Hitlerze,Stalinie to moze i trza było trzymać mordę w kube
                  • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:59
                    Errata,miało był morda w kubeł.
                    • wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 09:31
                      Umarł król, miech żyje król!
                      • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 11:44
                        wiseacres napisał(a):

> Umarł król, miech żyje król!

Król czego?
                        • m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 11:47
                          rena-ta49 napisała:

> wiseacres napisał(a):
                          >
                          > > Umarł król, miech żyje król!
                          >
                          > Król czego?
                          >
                          >

hahaha...ano niepisany krol Polski, kupil Polske i sprzedal z zyskiem...
                          • rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 11:57
                            m.maska napisała:

> rena-ta49 napisała:
                            >
                            > > wiseacres napisał(a):
                            > >
                            > > > Umarł król, miech żyje król!
                            > >
                            > > Król czego?
                            > >
                            > >
                            >
                            > hahaha...ano niepisany krol Polski, kupil Polske i sprzedal z zyskiem...

Głównie za sprawą sprzedajnych polityków,którzy mu to ułatwiali.
                            • m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 12:49
                              Miedzy innymi dlatego Kulka musial byc aresztowany, bo nie chcial placic haraczu, a ten hojnie rozdawal napiwki, to i interesy szly jak z platka...
                              • rena-ta49 Tu też ciekawie o powiązaniach 01.08.15, 14:22
                                polityków ,biznesu i gangsterki.
                                Już w 2008 r. P.Nisztor o tym pisał:
                                www.rp.pl/artykul/113304.html
                                • czarek_sz Re: Tu też ciekawie o powiązaniach 01.08.15, 14:45
                                  Wiele majątków po 89 tym powstało w wyniku bezkarnej grabieży mienia publicznego a wszystko to dzięki układom nie tylko na styku polityki z biznesem ale także układów z aparatem tzw wymiaru sprawiedliwości. Polactwo przez lata dawało na to przyzwolenie /i nadal je daje/ więc jest jak jest.Że III RP Kulczykami stoi.
                      • rena-ta49 Raczej paser Okrągłego Stołu 01.08.15, 11:55
                        to bardziej uprawniony tytuł.
                        Jakoś dziennikarze nie uważają ,że nie można o nim pisać.
                        gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/496715,jan-kulczyk-byl-tam-gdzie-byly-pieniadze-jak-dorabial-sie-jan-kulczyk.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka