tadeusz_ski.51 29.07.15, 11:41 Bogaci też umierają a co po sobie zostawiają?? Czy wdzięczność spadkobierców za majątek może zrównoważyć krzywdy i nieszczęścia wielu ludzi, wykorzystanych dla zdobycia tego majątku??? Oj chyba NIE!!!? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 11:46 BOGACI TEŻ UMIERAJĄ ale... póki żyją O TYM NIE PAMIĘTAJĄ! NIE CHCĄ PAMIĘTAĆ! A ŚMIERĆ PRZYJDZIE NIEUCHRONNIE!!! Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Mendy medialne dziwią się 29.07.15, 12:37 - Jak to możliwe, taki młody człowiek? 65 lat to młody??? A jak wychwalają! Jakiż to dobry człowiek był! Ciekaw jestem, czy więcej będzie go wspominać dobrze czy źle?? Osobiście nie mam żadnych emocji ani złych ani dobrych. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 13:35 tadeusz_ski.51 napisał: > BOGACI TEŻ UMIERAJĄ ale... póki żyją O TYM NIE PAMIĘTAJĄ! NIE CHCĄ PAMIĘTAĆ! [b > ]A ŚMIERĆ PRZYJDZIE NIEUCHRONNIE!!![/b] Nawet w najmniej oczekiwanym momencie. Podobno poddał się niegroźnemu zabiegowi w Austrii, nastąpiły komplikacje i faceta już nie ma. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 13:43 Co polskiej gospodarce dał Kulczyk? Co wymyślił, co opracował, co rewolucyjnego wprowadził na rynek? Rewolucyjną metodę prywatyzacji TP, na którą nie wyłożył ani złotówki, a zarobił miliardy. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 13:45 rena-ta49 napisała: > Co polskiej gospodarce dał Kulczyk? Co wymyślił, co opracował, co rewolucyjnego > wprowadził na rynek? > Rewolucyjną metodę prywatyzacji TP, na którą nie wyłożył ani złotówki, a zarobi > ł miliardy. Jako Żyd ogromne pieniądze włożył m.in. w Muzeum Żydów Polskich Odpowiedz Link
opuncja.figowa.1 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 15:19 Co polskiej gospodarce dał Kulczyk? Cytaty za gazetą wyborczą: "Kulczyk kilkakrotnie przejmował państwowe firmy, żeby potem je odsprzedać zagranicznym koncernom - z czego wiele osób czyniło mu zarzut. Przykładami takich działań Jana Kulczyka było np. przejęcie Telekomunikacji Polskiej czy sprzedaż Warty. Jan Kulczyk był jedną z osób związanych z aferą Orlenu. Jako udziałowiec Orlenu miał mieć bardzo duży wpływ na firmę. Były prezes firmy oskarżał go o zastraszanie. W toku prac komisji śledczej ws. Orlenu pojawiło się oskarżenie, że Kulczyk w 2003 r. spotkał się z Władimirem Ałganowem i miał, powołując się na swoje rzekome wpływy u Kwaśniewskiego, sugerować, że pomoże Rosjanom przejąć Rafinerię Gdańską w procesie prywatyzacji." Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk,sprzeczne info n/t przycz 29.07.15, 19:27 "przyjaciel inwestora podaje zupełnie inną od oficjalnej przyczynę pobytu Kulczyka w klinice. - Pojechał do wiedeńskiego szpitala, by poddać się innowacyjnym badaniom przesiewowym w kierunku raka. Rok temu w Nowym Jorku przeszedł operację prostaty - powiedział agencji AFP niewymieniony z nazwiska mężczyzna. Kulczyk miał w środę wyjść ze szpitala. Według "Gazety Wyborczej" na ten dzień miał zaplanowany szereg spotkań w Warszawie." www.fakt.pl/wydarzenia/przyczyny-smierci-kulczyka-ktora-jest-prawdziwa-,artykuly,562516.html Odpowiedz Link
opuncja.figowa.1 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 14:16 Ten milioner na ten przykład jeszcze nie umarł, a na zawsze pozostanie w pamięci pracowników . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 14:29 Mało którego bogacza na coś takiego stać,kompletny brak pazerności. Odpowiedz Link
fredek39 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 15:31 Glod mozna zaspokoic, pragnienie ugasic, bogactwo jest nienasycone. Biednego i bogatego czeka ten sam los. A.Macedonski wielki wladca na lozu smierci powiedzial "jak umre to wystawcie reke z trumny". Poddani zapytali dlaczego, odpowiedziam im, ze cale zycie wojowal grabil i z soba nie bierze nic.Czy trzeba gonic za nadmiernym bogactwem. Odpowiedz Link
wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 18:27 A św.Franciszek? rena-ta49 napisała: > Mało którego bogacza na coś takiego stać,kompletny brak pazerności. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 29.07.15, 21:08 wiseacres napisał(a): > A św.Franciszek? -------------------------------- Dlatego jest świętym. Odpowiedz Link
wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 09:27 tadeusz_ski.51 napisał: > wiseacres napisał(a): > > > A św.Franciszek? > -------------------------------- > Dlatego jest świętym. ----------------------------------- Teraz wiem skąd się biorą święci Odpowiedz Link
al.1 Czy trzeba było do Wiednia? 29.07.15, 16:28 U nas w kraju mamy doskonałych specjalistów kardiochirurgii w Zabrzu. Niektórym się wydaje, że co za granicą, to lepsze. Odpowiedz Link
m.maska Re: Czy trzeba było do Wiednia? 29.07.15, 18:28 W Wiedniu to juz i Baranski sie na pasku powiesil... Odpowiedz Link
wiseacres Re: Czy trzeba było do Wiednia? 29.07.15, 18:32 Niech spoczywa w spokoju. Amen Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Czy trzeba było do Wiednia? 29.07.15, 18:44 al.1 napisał: > U nas w kraju mamy doskonałych specjalistów kardiochirurgii w Zabrzu. Niektórym > się wydaje, że co za granicą, to lepsze. Bał się Zembali? Odpowiedz Link
rena-ta49 Ostatni pogrzeb Bronka 29.07.15, 18:45 "Śpieszmy się podlizywać oligarchom, tak szybko odchodzą" monsieurb.neon24.pl/post/124500,ostatni-pogrzeb-bronka Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ostatni pogrzeb Bronka 29.07.15, 19:37 Cenckiewicz celnie o rzeczywistości ostatnich lat: Rząd stał się kelnerem najbogatszego Polaka Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ostatni pogrzeb Bronka 30.07.15, 06:59 Ciekawe, czy zdążą z pogrzebem Kulczyka jeszcze za prezydentury Komorowskiego. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 30.07.15, 06:50 Kulczyk kupił 20% akcji TPSA od rzadu za 850 mln zł dwa miesiące później sprzedał je za 3,5mld zł Francuzom. Rok 2000- piękne czasy. Zaradny człowiek sukcesu w III RP. Odpowiedz Link
rena-ta49 Ho ho ho, na gazeta.pl taki tekst o Kulczyku? 30.07.15, 21:25 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18449709,i-wtedy-do-gry-wkroczyl-jan-kulczyk-najbogatszy-polski-biznesmen.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 30.07.15, 21:47 rena-ta49 napisała: > Kulczyk kupił 20% akcji TPSA od rzadu za 850 mln zł dwa miesiące później sprzed > ał je za 3,5mld zł Francuzom. Rok 2000- piękne czasy. > Zaradny człowiek sukcesu w III RP. W ciagu 25 lat... dojsc do 15mld zlotych... przebil Rockefellera ten to ma tylko 3mld dollarow i pracowal na to caly klan Rockeffelerow kilka generacji... zdolny po prostu... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 30.07.15, 22:02 III RP była wylęgarnią Kulczyków. Małych i dużych ale jednak. Czy ja mówię to bo wyczytałem to z gazet usłyszałem w TV czy wyczytałem w necie ? nie. Ja to z autopsji znam. Na podstawie obserwacji w fabryce w której pracowałem i na podstawie własnych doświadczeń. Jak hartowała się pierwsza stal czyli jak powstawały majątki Kulczyków. Byłem tego naocznym świadkiem. I niestety ale też ofiarą czyli dostarczycielem pierwszych ukradzionych milionów j/w. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 06:45 czarek_sz napisał: > III RP była wylęgarnią Kulczyków. Małych i dużych ale jednak. Czy ja mówię to b > o wyczytałem to z gazet usłyszałem w TV czy wyczytałem w necie ? nie. Ja to z a > utopsji znam. Na podstawie obserwacji w fabryce w której pracowałem i na podsta > wie własnych doświadczeń. Jak hartowała się pierwsza stal czyli jak powstawały > majątki Kulczyków. Byłem tego naocznym świadkiem. I niestety ale też ofiarą czy > li dostarczycielem pierwszych ukradzionych milionów j/w. Tak jak większość Polaków. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 06:44 m.maska napisała: > rena-ta49 napisała: > > > Kulczyk kupił 20% akcji TPSA od rzadu za 850 mln zł dwa miesiące później > sprzed > > ał je za 3,5mld zł Francuzom. Rok 2000- piękne czasy. > > Zaradny człowiek sukcesu w III RP. Na pazerności polega nasz rodzimy byznes. Oni chcą szybko się bogacić,nie zważając na nic. > > W ciagu 25 lat... dojsc do 15mld zlotych... przebil Rockefellera ten to ma tylk > o 3mld dollarow i pracowal na to caly klan Rockeffelerow kilka generacji... zdo > lny po prostu... Odpowiedz Link
wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 09:31 Szanowna adminko i pozostali uczestnicy tego wątku, zaczekajcie aż człowieka pochowają. Są jakieś normy nie pisane.Bardzo proszę. Wstyd mi za Was. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 13:32 wiseacres napisał(a): > Szanowna adminko i pozostali uczestnicy tego wątku, zaczekajcie aż człowieka po > chowają. Są jakieś normy nie pisane.Bardzo proszę. Wstyd mi za Was. No to sie wstydz... pochowaja pasera, ktory 25 lat zerowal na Polsce... placzmy, bo to byl taki dobry czlowiek... Odpowiedz Link
opuncja.figowa.1 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 13:54 No to chyba nie przeczytałeś artykułu GW zalinkowanego przez Renatę. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 15:43 Można jeździć po zmarłym Kulczyku po Geremku czy Mazowieckim ponieważ jazda po zmarłych jak prawomocnie zawyrokowała 'niezależna' prokuratura nie jest obraźliwa i w związku z tym nie podlega ściganiu : niezalezna.pl/69491-maciej-malenczuk-obrazil-sp-lecha-kaczynskiego-bezkarny-bo-odnosil-sie-do-osoby-niezyjacej Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:29 czarek_sz napisał: > Można jeździć po zmarłym Kulczyku po Geremku czy Mazowieckim ponieważ jazda po zmarłych jak prawomocnie zawyrokowała 'niezależna' prokuratura nie jest obraźliwa i w związku z tym nie podlega ściganiu : niezalezna.pl/69491-maciej-malenczuk-obrazil-sp-lecha-kaczynskiego-bezkarny-bo-odnosil-sie-do-osoby-niezyjacej I wszystko w temacie! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:32 opuncja.figowa.1 napisała: > No to chyba nie przeczytałeś artykułu GW zalinkowanego przez Renatę. Sama byłam w lekkim szoku,ze GW coś takiego zamieściła na swoich łamach, ale są tacy ,którzy nie dopuszczają do siebie takich prawd. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 17:24 wiseacres napisał(a): > Szanowna adminko i pozostali uczestnicy tego wątku, zaczekajcie aż człowieka po > chowają. Są jakieś normy nie pisane.Bardzo proszę. Wstyd mi za Was. www.fakt.pl/poznan/zaledwie-6-dni-wystarczylo-zeby-uzbierac-pieniadze-dla-kajtka,artykuly,559763.html Wiesz co to jest? to jest zbiorka jakich wiele w kraju, w kraju na ktorym miliardy zbil Kulczyk... a on, potrafil sie podzielic z ludzmi ktorych wykantowal? oooo oczywiscie, przekazal 20 mln zlotych na Muzeum Zydow Polskich za co dostal medal... Wiec nie pisz, ze o tym powinno sie milczec - jemu powinno sie bylo skonfiskowac te miliardy. Pan Bog nierychliwy ale sprawiedliwy... niech sie teraz cieszy tymi miliardami... Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 18:06 m.maska napisała: > Pan Bog nierychliwy ale sprawiedliwy... niech sie teraz cieszy tymi miliardami. -------------------------- O! I to jest właściwa pointa w tym temacie! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:25 wiseacres napisał(a): > Szanowna adminko i pozostali uczestnicy tego wątku, zaczekajcie aż człowieka po > chowają. Są jakieś normy nie pisane.Bardzo proszę. Wstyd mi za Was. Napisaliśmy tu coś niezgodnego z prawdą,to nam to udowodnij. Masz prawo do własnych odczuć,ale nie narzucaj nam swojej woli. Odpowiedz Link
wiseacres Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:35 Nie narzucam swojej woli. Napisałem co myślę.Mogę mieć nawet jeszcze gorsze zdanie o nim i innych. Może się i pozmieniało ale kiedyś o największym skurwysynu dopóki go nie pochowali , morda była w kubeł. Dodam, że zmarły się nie obroni a niektórzy za życia , to mu nawet palec w dupę wkładali. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:56 Taki "wielki" Polak,ale podatki płacił w Szwajcarii? "Łączymy się w bólu z obywatelami, władzami i urzędem skarbowym Konfederacji Szwajcarskiej!" www.facebook.com/events/1384998671801637/ Odpowiedz Link
maria88 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:59 65 lat i tyle kasy...nie wyglądał na zdrowego człowieka. Sprawdza się powiedzenie, że nikt nie zna dnia ani godziny kiedy odejdzie. Smierci się nie przekupi a trumna nie ma kieszeni. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 21:10 rena-ta49 napisała: > Taki "wielki" Polak,ale podatki płacił w Szwajcarii? > > "Łączymy się w bólu z obywatelami, władzami i urzędem skarbowym Konfederacji Sz > wajcarskiej!" > www.facebook.com/events/1384998671801637/ > Niech oglosza zalobe narodowa... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 08:05 Żałoby nie ogłosili,ale w mediach blisko było do ogłoszenia go JK1 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 31.07.15, 20:58 wiseacres napisał(a): > Nie narzucam swojej woli. Napisałem co myślę.Mogę mieć nawet jeszcze gorsze zda > nie o nim i innych. Może się i pozmieniało ale kiedyś o największym skurwysynu > dopóki go nie pochowali , morda była w kubeł. Dodam, że zmarły się nie obroni a > niektórzy za życia , to mu nawet palec w dupę wkładali. O Hitlerze,Stalinie to moze i trza było trzymać mordę w kube Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 11:44 wiseacres napisał(a): > Umarł król, miech żyje król! Król czego? Odpowiedz Link
m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 11:47 rena-ta49 napisała: > wiseacres napisał(a): > > > Umarł król, miech żyje król! > > Król czego? > > hahaha...ano niepisany krol Polski, kupil Polske i sprzedal z zyskiem... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 11:57 m.maska napisała: > rena-ta49 napisała: > > > wiseacres napisał(a): > > > > > Umarł król, miech żyje król! > > > > Król czego? > > > > > > hahaha...ano niepisany krol Polski, kupil Polske i sprzedal z zyskiem... Głównie za sprawą sprzedajnych polityków,którzy mu to ułatwiali. Odpowiedz Link
m.maska Re: Nie żyje Jan Kulczyk, 01.08.15, 12:49 Miedzy innymi dlatego Kulka musial byc aresztowany, bo nie chcial placic haraczu, a ten hojnie rozdawal napiwki, to i interesy szly jak z platka... Odpowiedz Link
rena-ta49 Tu też ciekawie o powiązaniach 01.08.15, 14:22 polityków ,biznesu i gangsterki. Już w 2008 r. P.Nisztor o tym pisał: www.rp.pl/artykul/113304.html Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Tu też ciekawie o powiązaniach 01.08.15, 14:45 Wiele majątków po 89 tym powstało w wyniku bezkarnej grabieży mienia publicznego a wszystko to dzięki układom nie tylko na styku polityki z biznesem ale także układów z aparatem tzw wymiaru sprawiedliwości. Polactwo przez lata dawało na to przyzwolenie /i nadal je daje/ więc jest jak jest.Że III RP Kulczykami stoi. Odpowiedz Link
rena-ta49 Raczej paser Okrągłego Stołu 01.08.15, 11:55 to bardziej uprawniony tytuł. Jakoś dziennikarze nie uważają ,że nie można o nim pisać. gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/496715,jan-kulczyk-byl-tam-gdzie-byly-pieniadze-jak-dorabial-sie-jan-kulczyk.html Odpowiedz Link