Dodaj do ulubionych

Pytanie do Czarka...

15.08.15, 13:58
....czy coś ci mówi warszawski adres Kawęczyńska 53?
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 14:04
      Masz na myśli Bazylikę przy Kawęczyńskiej ? nigdy w niej nie byłem.
      • cb456cc Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 14:11
        Tak o to pytam,ale ze nigdy tam nie byłeś to dalsza dyskusja nie ma już sensu,nie znasz ludzi więc nie ma o czym rozmawiać.
        • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 14:15
          Ja nie byłem ale byli inni, także bliskie mi osoby. Np moja żona była bierzmowana w tej Bazylice a mieszkała wówczas na Wleńskiej. Więc faktycznie, nie mamy chyba o czym mówić smile
          • cb456cc Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 20:02
            Szkoda,myślałem,że pogadamy o latach 80tych,sporo ciekawego się dowiedziałem na spotkaniu u Salezjanów z Kawęczyńskiej,byli dawni opozycjoniści,był ksiądz który był,właśnie jak Go nazwać,,,był współpracownikiem podziemnej "S" , poznałem fajnych,ciekawych ludzi.
            • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 20:08
              Nie wiem ile lat miałeś w roku osiemdziesiątym. Ja miałem dwadzieścia osiem i całe moje późniejsze życie kręciło się wokół Solidarności - pierwszej Solidarności. Bo ta druga to już była była podróba do której nie wstąpiłem. Co do księży - prócz takich księży jak ksiądz Popiełuszko ksiądz Niedzielak czy Suchowolec to byli księża w przeciwieństwie do takich jak ja nic nie ryzykowali. Nie mieli rodzin czyli żon i dzieci za to mieli wsparcie w Episkopacie który jakby co pertraktował z władzą. Tacy jak ja /mający rodziny i dzieci na utrzymaniu/ znikali z dnia na dzień i pies z kulawą o nich się nie upominał. Ale co Ty o tym wiesz.
              • cb456cc Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 20:16
                Coś nie co wiem,nie masz monopolu na wiedzenie smile
                • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 20:30
                  Nie mam. Nikt go nie ma prócz Boga smile
                  • cb456cc Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:17
                    czarek_sz napisał:

> Nie mam. Nikt go nie ma prócz Boga smile

Więc dlaczego dyskredytujesz to co pisze,założyłem watek z myślą o ciekawej dyskusji.
                    • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:25
                      A jaką dyskusję Ci chodzi. O demokracji w wydaniu PO ? to daruj sobie bo nie mamy o czym gadać.
                      • cb456cc Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:30
                        czarek_sz napisał:

> A jaką dyskusję Ci chodzi. O demokracji w wydaniu PO ? to daruj sobie bo nie ma
                        > my o czym gadać.

Lata osiemdziesiąte to chyba nie demokracja PO,ale co ty możesz o tym wiedzieć tongue_out
                        • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 22:44
                          Dziecko ze smoczkiem w buźce ale pojechałeś po bandzie smile

cb456cc napisał:

> czarek_sz napisał:
                          >
                          > > A jaką dyskusję Ci chodzi. O demokracji w wydaniu PO ? to daruj sobie bo
                          > nie ma
                          > > my o czym gadać.
                          >
                          > Lata osiemdziesiąte to chyba nie demokracja PO,ale co ty możesz o tym wiedzieć
                          > tongue_out
            • rena-ta49 Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:24
              cb456cc napisał:

> Szkoda,myślałem,że pogadamy o latach 80tych,sporo ciekawego się dowiedziałem na
              > spotkaniu u Salezjanów z Kawęczyńskiej,byli dawni opozycjoniści,był ksiądz któ
              > ry był,właśnie jak Go nazwać,,,był współpracownikiem podziemnej "S" , poznałem
              > fajnych,ciekawych ludzi.

Opowiedz nam czego się dowiedziałeś,ciekawe może być od strony Salezjanów.
              • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:29
                https://ocdn.eu/images/pulscms/OWI7MDQsMCwxZTYsODk4LDQ1ODswNiwzNGIsMWFhOzBjLDI3NGMxZDY0NjcwODJjM2U2ZGZlOWQwOWY0YTZkZjZiLDEsMSwwLDA_/6e271d722cc46f1f8359ae3f60ecb7ff.jpg
                Wśród tych gości jestem ja wink
                • cb456cc Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:32
                  czarek_sz napisał:

> https://ocdn.eu/images/pulscms/OWI7MDQsMCwxZTYsODk4LDQ1ODswNiwzNGIsMWFhOzBj
> LDI3NGMxZDY0NjcwODJjM2U2ZGZlOWQwOWY0YTZkZjZiLDEsMSwwLDA_/6e271d722cc46f1f8359ae
> 3f60ecb7ff.jpg
                  > Wśród tych gości jestem ja wink

Co to ma wspólnego z tematem tego wątku?
              • cb456cc Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:31
                Jutro napiszę cos o tym czego sie dowiedziałem smile
                • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:33
                  Oficer prowadzący nakreśli i ukierunkuje smile
                  • cb456cc Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 21:41
                    czarek_sz napisał:

> Oficer prowadzący nakreśli i ukierunkuje

Jesteś zwykłym nędzna pijaczynom,który jedynie potrafi obrażać swoich adwersarzy gdy brakuje argumentów,teraz rozumie że mogłeś matce chorego dziecka życzyć by zmarło,jesteś zwykłym prymitywem który po za szklaną denaturatu świata juz nie widzi.

Myślę,że takiego oficera miałeś ty a nie ze byleś w Solidarności .
                    • czarek_sz Re: Pytanie do Czarka... 15.08.15, 22:30
                      Wybacz ale poziom Twojego postrzegania rzeczywistości ma się tak do normalności jak mniej więcej Pat do Pataszona albo Flip do Flapa. Czaisz to czy jest gorzej niż myślałem big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka