rena-ta49 23.08.15, 09:42 Pospolite ruszenie bo PAD realizuje politykę PIS, a przecież PBK realizował politykę SLD,co nie? Podpisywał wszystko co mu SLD podsuwało do podpisu,skandal! hahaha Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiseacres Re: Rozkminki lemingów 23.08.15, 09:48 Ee a te 500tys podpisów od SLD o zmianę emerytur? Teraz też olano. A w wywiadzie Adonis mówił ,że wszystkich wezwał. Coś nie tak. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Rozkminki lemingów 23.08.15, 11:14 Odnoszę wrażenie ,że nie rozumiesz w czum rzecz. W/s zmiany wieku emerytalnego wiązki Zawodowe zebrały 2mln podpisów. ZZ są przedstawicielami nie tylko ludzi którzy są w jakiejś partii,ale głównie ludzi pracujących. Bo to ludzie pracujący pójdą kiedyś na emeryturę,niezależnie czy należeli do partii ,czy nie należeli.Wiec ZZ są przedstawicielem w tym wypadku też tych 500 tyś podpisów SLD jako pracowników Poza tym mówi się ,że by ogłosić ewentualnie referendum ma być 1mln.podpisów zebranych,wiec SLD jednak brakuje połowę podpisów? Wiec chyba lepiej żeby reprezentowały pracowników jednak ZZ? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Rozkminki lemingów 23.08.15, 11:26 Kto to znowu czegoś nie rozumie? Po polsku jest więc to chyba ktoś z OBCIACHU, bo ci NIC nie rozumieją, no chyba że jest po niemiecku?? Jak Angela warknie "raus!" to spierdalają w podskokach z podkulonymi ogonami! A Ty Renia możesz tłumaczyć, wyjaśniać i nic nie rozumieją, weź bata i śmignij po nóżkach, to zobaczysz! Zrozumie! Bo ci z OBCIACHU są jak Ruskie - bez bata jakieś GŁUPIE??? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Rozkminki lemingów 23.08.15, 12:08 Wytłumaczenie jest proste, dlaczego leming nie rozumie tego co rozumie w miarę rozumny i rozgarnięty człowiek. Bo ewolucja leminga zatrzymała się w czasie kiedy leming był chłopem pańszczyźnianym któremu Pan dymał żonę i córki a które to leming sam Panu wystawiał razem z dziesięciną i innymi wytworzonymi własnoręcznie dobrami. Że o całowaniu pana w rękę /zgiąwszy się uprzednio w pałąk/ i tyraniu na pańskich włościach za Bóg zapłać nie pomnę Odpowiedz Link
wiseacres Re: Rozkminki lemingów 23.08.15, 14:33 Nie rozumie, bo jeden chla a drugi ćpa. Hahaha Odpowiedz Link
wiseacres Re: Rozkminki lemingów 23.08.15, 14:32 Ta, ale nie ma tylko jednych związków zawodowych rena-ta49 napisała: > Odnoszę wrażenie ,że nie rozumiesz w czum rzecz. > W/s zmiany wieku emerytalnego wiązki Zawodowe zebrały 2mln podpisów. > ZZ są przedstawicielami nie tylko ludzi którzy są w jakiejś partii,ale głównie > ludzi pracujących. > Bo to ludzie pracujący pójdą kiedyś na emeryturę,niezależnie czy należeli do pa > rtii ,czy nie należeli.Wiec ZZ są przedstawicielem w tym wypadku też tych 500 t > yś podpisów SLD jako pracowników Poza tym mówi się ,że by ogłosić ewentu > alnie referendum ma być 1mln.podpisów zebranych,wiec SLD jednak brakuje połowę > podpisów? > Wiec chyba lepiej żeby reprezentowały pracowników jednak ZZ? > Odpowiedz Link
rena-ta49 Teraz juz tłumacze jak lemingowi! 23.08.15, 14:57 "Już w grudniu 2011 roku "S" zaczęła zbieranie podpisów pod referendum w sprawie wieku emerytalnego. Do stycznia 2012 związek zebrał 950 tys. podpisów. Podobną akcję zaczęli w lutym 2012 politycy SLD. W końcu jednak do Sejmu trafił wniosek Solidarności o referendum, a SLD zdecydował się go poprzeć. Było to okazją do komentarzy medialnych o "historycznym porozumieniu" między Leszkiem Millerem, dawnym prominentem PZPR, a szefem Solidarności." "Prezydent elekt powiedział, że związki zawodowe "Solidarność" i OPZZ mają propozycje zbliżone do siebie. - Nad tym na pewno usiądziemy." Jak nie rozumiesz,to wujek google ci wytłumaczy i nie truj dupy! Odpowiedz Link
wiseacres Re: Teraz juz tłumacze jak lemingowi! 23.08.15, 18:03 To co jakiś tam prezio opowiada , to mi...niedomówienie. Ja chcę widzieć i słyszeć przedstawiciela innych zz a nie wykręcanie kota ogonem. A ty się nie podniecaj bo bez granatu zrobisz wielkie bum a do kibla możesz nie zdążyć. Daleko masz od kompa? rena-ta49 napisała: > "Już w grudniu 2011 roku "S" zaczęła zbieranie podpisów pod referendum w sprawi > e wieku emerytalnego. Do stycznia 2012 związek zebrał 950 tys. podpisów. Podobn > ą akcję zaczęli w lutym 2012 politycy SLD. W końcu jednak do Sejmu trafił wnios > ek Solidarności o referendum, a SLD zdecydował się go poprzeć. Było to okazją d > o komentarzy medialnych o "historycznym porozumieniu" między Leszkiem Millerem, > dawnym prominentem PZPR, a szefem Solidarności." > > "Prezydent elekt powiedział, że związki zawodowe "Solidarność" i OPZZ mają prop > ozycje zbliżone do siebie. - Nad tym na pewno usiądziemy." > > Jak nie rozumiesz,to wujek google ci wytłumaczy i nie truj dupy! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Teraz juz tłumacze jak lemingowi! 23.08.15, 20:25 A ileż to mamy dużych central związkowych, bo ja wiem tylko o OPZZ i Solidarności. Człowieku nie kompromituj się ,chcesz prowadzić taką rozmowę ,to do przedszkola! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Teraz juz tłumacze jak lemingowi! 23.08.15, 20:26 Jeśli wiesz o innych centralach związkowych,które zebrały 2 mln podpisów , to dawaj tu linka. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Teraz juz tłumacze jak lemingowi! 23.08.15, 20:31 On tez zna trzy wielkie centrale - na Czerskiej Wiertniczej i na Woronicza Odpowiedz Link
wiseacres Re: Teraz juz tłumacze jak lemingowi! 23.08.15, 21:31 A ja myślałem , że nie bierzesz! czarek_sz napisał: > On tez zna trzy wielkie centrale - na Czerskiej Wiertniczej i na Woronicza Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Teraz juz tłumacze jak lemingowi! 23.08.15, 21:57 Nie wiesz że tylko ryba nie bierze ? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Teraz juz tłumacze jak lemingowi! 24.08.15, 08:07 Raki biorą, nie jednego złapałem na czerwonego. Odpowiedz Link