07.08.17, 08:41
Niemiecki onet dwoi i się i troi żeby obrzydzać Polakom wszystko co polskie co dla nas tradycyjne i co wydawałoby się naturalne jak wolność słowa i swoboda wypowiedzi. Ks Rydzyk ani mnie parzy ani ziębi jest mi całkowicie obojętny jeśli chodzi o przekaz. Więcej, wiem że to gość który manipuluje swoimi 'owieczkami' ale - ale czy gość nie ma prawa wypowiadać się w przestrzeni publicznej jak ci którzy nawołują do zamordowania Prezydenta Dudy albo Jarosława Kaczyńskiego ? Janeczka słucha ks Rydzyka i dla Niej jest to bardzo ważna osoba dla mnie nie bo uważam gościa za cwaniaczka ale w naszym związku nie ma tarć co kto. Każdy ma to co lubi co chce i ani mi przez myśl nie przejdzie żeby Janeczce obrzydzać ks Rydzyka i Radio Maryja. Chce słucha ja nie muszę i nikt mnie przymusza. A Onet ? idzie na całość i im bardziej próbuje mi obrzydzać tym bardziej jestem za Janeczką smile wiadomosci.onet.pl/kraj/tworcy-slynnego-apelu-ojciec-rydzyk-powinien-dostac-szlaban-na-media/5rby69y
Obserwuj wątek
    • opuncja.figowa.1 Ojciec Rydzyk 07.08.17, 10:21
      Ojciec Rydzyk stworzył radio Maryja i telewizję Trwam, a także zainicjował wydawanie gazety Nasz Dziennik, wypełniając tym samym poważne luki parytetowe na rynku medialnym ogarniętym prawie w 100% przez lewactwo. Otworzył też wyższą uczelnię i wybudował sanktuarium. To, co stworzył służy społeczeństwu i pozostanie dla potomnych. Sam żyje skromnie, mieszka w celi zakonnej i nie jeździ maybachem, co było fake newsem. Instytucjami, które stworzył jedynie czasowo zarządza i nie są jego własnością, a zakonu. Rzeczywiście pijar ma średni, ale za dokonania chapeau pas! Listy do papieża to kolejne zaprzaństwo i targowica.
      • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 11:01
        Zachowajmy umiar w ocenach ludzi .każdy ma plusy i minusy. Trudno oczekiwać aby duchowny był idealny ale o.Rydzyk
        (gdyby jego wybujałe ego nie było wydęte jak balon) mógłby walczyć ze swoimi wadami, dla własnego dobra i szacunku do swoich zwolenników .
        • czarek_sz Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 12:51
          Kiedyś dałem się namówić Janeczce i pojechałem do Torunia. pojechałem m.in dlatego bo służyłem tam w wojsku. W baterii Meteo i jestem dumny z tego bo służyłem Polsce. Wracając do meritum. Rydzyk ani mnie nie grzeje ani ziębi. Są naiwni którzy mu płacą ? ich broszka.
          • czarek_sz Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 13:07
            Czuk uważasz że ks Rydzyk nie ma prawa się wypowiadać a ks Boniecki jak najbardziej ? odpowiedz.
            • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 13:50
              czarek_sz napisał: Czuk uważasz że ks Rydzyk nie ma prawa się wypowiadać a ks Boniecki jak najbardziej ? odpowiedz.
              Jak najbardziej ..... jako misjonarz ma obowiązek wypowiadać się, nauczać, ewangelizować wiernych. W tym celu powinien doskonalić warsztat kaznodziei. Niestety nie bardzo mu to wychodzi . A więc nie powinien pchać się zawsze do różnych podsumowań, kazań, do organizowania uroczystości. Jak dotychczas to więcej w nich wnosi bałaganu niż porządku. Ale to najważniejsze że ma swoją - podobnych jak on - armię wielbicieli/ek. I tu jest jego pole, które doskonale uprawia.
            • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 14:15
              czarek_sz napisał: Czuk uważasz że ks Rydzyk nie ma prawa się wypowiadać a ks Boniecki jak najbardziej ? odpowiedz.
              Obydwaj mają prawo wypowiadać się. Znajdują i mają słuchaczy. Ja idę dalej. Dopuszczam również polityczne wypowiedzi funkcjonariuszy kościoła. Oni szybko się jednak ośmieszają bo wpadają w kolizję Słowa Bożego/Ewangelii z subiektywnymi poglądami politycznymi. I w sumie to głupio wychodzi.
              Zawsze nauki księży są pouczające kiedy bazują na codziennych naszych błędach (w tym polityków) i kiedy nawołują do stosowania zasad wiary , bez wypowiadania się za określoną opcją 'polityczną. Wierni i tak się domyślą o kogo, o jakich polityków chodzi.

PS. A prostować mnie nie musisz..... bo to jedynie moje zdanie.
          • opuncja.figowa.1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 13:14
            Dzięki tym "naiwnym" oraz zaangażowaniu ojca Rydzyka powstało imperium medialno-sakralne dla potomnych na wieki wieków. Oddajmy mu sprawiedliwość.
            Pzdr. Czarkusmile
            • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 14:20
              opuncja.figowa.1 napisała: Dzięki tym "naiwnym" oraz zaangażowaniu ojca Rydzyka powstało imperium medialno-sakralne dla potomnych na wieki wieków. Oddajmy mu sprawiedliwość.
              > Pzdr. Czarkusmile
              Jasne. Zgadzam się. Zazdroszczę Toruniowi, że ma takiego propagatora swojego historycznego miasta. Facet robi za kilka stref ekonomicznych. Widać turystyka w mieście rozwija się; jest co oglądać - poza obiektami turystycznymi. Tu wyjątkowo, pochwalam Prezydenta Torunia, za hołubienie o.Rydzyka .

PS. myślałem , że i mnie po chrześcijańsku pozdrawiasz. smile
              • czarek_sz Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 19:12
                Czuk i tu przybijam Ci piątaka. Każdy ma prawo się wypowiadać - KAŻDY !!! nikogo nie wolno kneblować. Za to poświęciłem osiem lat życia w opozycji żeby była wolność słowa i to jest moje zwycięstwo nie bolka jebanego zdrajcy.
                • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 22:46
                  Dziękuję za wywalczone zwycięstwo . Tak trzymaj . Widzę też zgodność
                  Dla mnie to trochę za mało bym mógł mówić .... mamy wolność słowa. Chcę mówić "bezpiecznie", bez zagrożenia ciąganiem mnie na przesłuchania, bez nagrywania moich rozmów, grożenia za głoszenie niepopularnych poglądów. A na forum oczekuję szacunku i tolerancji .Boję się, że "dobra zmiana" nie zmierza w kierunku wolności słowa.
                  • czarek_sz Re: Ojciec Rydzyk 08.08.17, 09:57
                    Czuk a czy ks Boniecki wypowiadając się na łamach GW i plując na kościół czyli na mnie też nie popełnia zdrady przeciw Panu Bogu ? bo składał śluby a jawnie się odżegnuje. Niech wystąpi z zakonu i zostanie politykiem wtedy spoko. Bo to co robi to przepraszam ale za Judasza robi. Powiesi się ?
                    • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 11.08.17, 19:29
                      Nie czytałem nic autorstwa ks. Bonieckiego. Jeśli pluje na KK ,pluje na Boga, łamie śluby. To oczywiste.
          • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 13:42
            Ja go nie potępiam. Mnie denerwuje - jako słaby misjonarz (nieprzekonywujący, chaotyczny, nieprofesjonalny, za bardzo świecki)
            ale doceniam jego uzdolnienia i efekty menadżerskie. Nie potępiam też płacących za płacenie na Rydzkowskie ale przecież jednocześnie publiczne obiekty. Niektóre z nich przynosić będą dochody pozwalające na utrzymanie działalności kościoła.
        • opuncja.figowa.1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 13:15
          Gdyby nie to "ego" niczego by nie stworzył.
          • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 13:54
            opuncja.figowa.1 napisała: Gdyby nie to "ego" niczego by nie stworzył.
            Pisząc o ego mam na myśli jego nadmiernie wysoką samoocenę, takież wybujałe mniemanie o sobie, i zbyt krytyczny stosunek do swoich przeciwników, nie zawsze godny kapłana.
          • czuk1 Re: Ojciec Rydzyk 07.08.17, 14:06
            opuncja.figowa.1 napisała: Gdyby nie to "ego" niczego by nie stworzył.
            Nie jest on od stwarzania,od czynienia cudów. To misjonarz o uzdolnieniach biznesmena . Nie daje sobie rady w jednym ze swoich powołań .... w osobistym pełnieniu funkcji misjonarza. Ma jednak dobre efekty w biznesie . Tak ja widzę . Widzę jednak i to, że "wyznawcom" o. Tadeusza Rydzyka to nie przeszkadza.
            • opuncja.figowa.1 Re: Ojciec Rydzyk 11.08.17, 12:52
              "wyznawcom" o. Tadeusza Rydzyka to nie przeszkadza.
              Nie trafione. Patrzę obiektywnie na działania, jakich dokonał ojciec Rydzyk widząc jednocześnie przyprawianie mu gęby przez lewackie media od wielu lat. Telewizję Trwam oglądam okazjonalnie, bardzo rzadko, acz na tyle, aby stwierdzić że reprezentuje porządny warsztat i wysoką kulturę.

Spójrz z jaką kulturą, a nawet serdecznością o. Rydzyk traktuje dziennikarza tvn-u, któremu odmawia komentarza:
              Tekst linka

Można to porównać z knajacką wypowiedzią red. gazety wyborczej Michnika na zapytanie o brata stalinowca i ... wyciągnąć wnioski.
              pzdr.
              • czarek_sz Re: Ojciec Rydzyk 11.08.17, 18:52
                Księdza Rydzyka różnie oceniają ale nikt nie odbierze Mu zasług. Nawet nasz Ojciec Święty JP 2 dziękował Mu za Radio Maryja które stworzył a to był dopiero początek drogi. Później powstała Uczelnia, Telewizja Trwam a na ukończeniu jest piękna Świątynia jako wotum dla JP 2. I to wszystko powstało za dobrowolne datki głównie ludzi ubogich. Sam chodzi skromnie ubrany nie ma żadnych helikopterów i maybachów ani złotych klamek w toalecie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka