rena-ta49 Re: Od 20 kwietnia złagodzenie restrykcji 16.04.20, 19:16 W kościołach te same zasady jak w sklepach powyżej 100m2. 1 osoba na 15m2 Ciepło jest,nagłosnienie jest ,mozna stać na dworze. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Od 20 kwietnia złagodzenie restrykcji 16.04.20, 19:27 rena-ta49 napisała: > > Maseczek nie zdejmiemy póki nie będzie szczepionki,czyli za 1,5 roku Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Od 20 kwietnia złagodzenie restrykcji 16.04.20, 19:32 Nie jest planowane otwarcie granic Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Od 20 kwietnia złagodzenie restrykcji 16.04.20, 19:49 U mnie złagodzenie od wczoraj i już się wkurzyłam, widząc kilkoro tureckich wyrostków grających w piłkę. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Od 20 kwietnia złagodzenie restrykcji 16.04.20, 20:38 al-szamanka napisała: > U mnie złagodzenie od wczoraj i już się wkurzyłam, widząc kilkoro tureckich wyr > ostków grających w piłkę. > U nas zaraz bedzie to samo,bo złagodzono dla wychodzenie młodzieży pod opieką rodzca do lat 13-tu. Zacznie sie granie w piłkę.Zobaczymy czy to nie spowoduje zwiększenia sie zakażen. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Od 20 kwietnia złagodzenie restrykcji 16.04.20, 20:40 Etapami : [img]https://pbs.twimg.com/media/EVvgBYfXQAUvBif.jpg[img] Odpowiedz Link
rena-ta49 A POjeby swoje! 17.04.20, 12:02 Otwierać galerie handlowe. fryzjera, kino! Ale wybory niebezpieczne. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: A POjeby swoje! 19.04.20, 07:21 Polsce zmarło 9 osób na mln mieszkańców a w Niemczech 50 na 1 mln taki jest poziom inteligencji każdego lewaka.Testy,testy wrzeszczą. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: A POjeby swoje! 19.04.20, 07:27 rena-ta49 napisała: > Otwierać galerie handlowe. fryzjera, kino! > Ale wybory niebezpieczne. Wybiorczość kretynów! Odpowiedz Link
rena-ta49 Od 4 maja 29.04.20, 19:15 Rząd zdecydował - od poniedziałku otwieramy galerie handlowe, możliwa będzie także rehabilitacja. Ruszają usługi turystyczne, część hoteli, pensjonatów i innych miejsc noclegowych. A od 6 maja mogą zacząć działać żłobki i przedszkola. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Od 4 maja 30.04.20, 20:59 My już zdążyliśmy przyzwyczaić się do wychodzenia w maseczkach i szczerze powiem że nie jest to zbyt duże utrudnienie a i bezpieczniej jest. Po niedzieli planujemy pierwszy wypad za miasto nad wodę i aż dreszcz przechodzi bo dawno człowiek nigdzie poza trzy mile za piec nie jeździł. Oby tylko autobus podmiejski nie był zbyt przepełniony bo liczba pasażerów nadal ograniczona. Odpowiedz Link
rena-ta49 Od 18 maja będą mogły funkcjonować zakłady 13.05.20, 13:13 fryzjerskie i kosmetyczne. Tego nam chyba najbardziej brakowało. Ja co prawda korzystam z podziemia fryzjerskiego,ale zaraz dzwonię do kosmetyczki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Od 18 maja będą mogły funkcjonować zakłady 13.05.20, 13:34 rena-ta49 napisała: > fryzjerskie i kosmetyczne. Tego nam chyba najbardziej brakowało. > Ja co prawda korzystam z podziemia fryzjerskiego,ale zaraz dzwonię do kosmetycz > ki > Miejmy nadzieję , że poprzez to zbytnie rozprężenie nie nastąpi, bo wtedy druga fala murowana. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Od 18 maja będą mogły funkcjonować zakłady 13.05.20, 15:15 al-szamanka napisała: > rena-ta49 napisała: > > > fryzjerskie i kosmetyczne. Tego nam chyba najbardziej brakowało. > > Ja co prawda korzystam z podziemia fryzjerskiego,ale zaraz dzwonię do kos > metycz > > ki > > > > Miejmy nadzieję , że poprzez to zbytnie rozprężenie nie nastąpi, bo wtedy druga > fala murowana. > > Wierzę w mądrość Polaków.Wierzę ,że zachowają wszystkie zalecenia epidemiczne. W przeciwnym razie,może się zdarzyć nawrót. Już i tak na Śląsku jest duży wzrost zachorowań wsród górników. Odpowiedz Link
rena-ta49 Limit pasażerów w środkach transportu publicznego 13.05.20, 15:20 Tego nikt nie przestrzega,widzę to każdego dnia w tramwajach i autobusach. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Od 4 maja 13.05.20, 13:17 czarek_sz napisał: > My już zdążyliśmy przyzwyczaić się do wychodzenia w maseczkach i szczerze powie > m że nie jest to zbyt duże utrudnienie a i bezpieczniej jest. Po niedzieli plan > ujemy pierwszy wypad za miasto nad wodę i aż dreszcz przechodzi bo dawno człowi > ek nigdzie poza trzy mile za piec nie jeździł. Oby tylko autobus podmiejski nie > był zbyt przepełniony bo liczba pasażerów nadal ograniczona. Też chodzę w maseczce,chociaż jako astmatyczka nie muszę. Robie to dla własnego bezpieczeństwa,a nie jest mi łatwo.Jest mi duszno i goraco,ale zaraz sobie przypominam,ze pielęgniarki,lekarze ,policjanci,strażacy noszą po kilkanaście godzin służby i zaraz mi lepiej Odpowiedz Link