01.07.23, 10:56
Lipiec powita艂 nas ulewnym deszczem.
Ocieplenie klimatu 馃槀
Obserwuj w膮tek
    • al-szamanka Re: Lipiec 23 02.07.23, 08:06
      Ponoc zaprzeczanie ociepleniu klimatu, a wlasciwie temu, ze to czlowiek do tego sie przyczynia jest czyms w rodzaju teorii spiskowych.
      Tylko dlaczego wszyscy widza, ze jakos to nie tak.
      Do mnie tez zimno lipcowe przybylo.
      • a74-7 Re: Lipiec 23 03.07.23, 11:38
        Wiesz, zaprzeczanie pandemii viruskowej tez kwalifikowane bylo do teorii spiskowych , teraz sie o tym mowi ....
        A paszporciki szlag trafil ....
        • al-szamanka Re: Lipiec 23 04.07.23, 09:11
          a74-7 napisa艂:

> Wiesz, zaprzeczanie pandemii viruskowej tez kwalifikowane bylo do teorii spisk
          > owych , teraz sie o tym mowi ....
          > A paszporciki szlag trafil ....

Ja moj paszporcik mam (cztery razy)... i dobrze sie tym czuje smile
      • rena-ta49 Re: Lipiec 23 07.07.23, 06:34
        al-szamanka napisa艂a:

> Ponoc zaprzeczanie ociepleniu klimatu, a wlasciwie temu, ze to czlowiek do tego
        > sie przyczynia jest czyms w rodzaju teorii spiskowych.
        > Tylko dlaczego wszyscy widza, ze jakos to nie tak.
        > Do mnie tez zimno lipcowe przybylo.
        >

Je艣i pod koniec czerwca,czy w lipcu (w lecie )w nocy jest 7 st , to o jakim ociepleniu klimatu m贸wimy?
        • rena-ta49 07 Lipiec 23 07.07.23, 06:40
          Ju偶 po urlopie i czeka mnie troch臋 pracy.Po deszczach moje okna domagaj膮 si臋 mycia.
          Weekend b臋dzie pracowity,czeka pranie,sprz膮taniesad
          • al-szamanka Re: 07 Lipiec 23 07.07.23, 20:17
            Raczej krotki urlop byl.
            Przynajmniej wypoczelas?
            • rena-ta49 Re: 07 Lipiec 23 08.07.23, 08:20
              al-szamanka napisa艂a:

> Raczej krotki urlop byl.
              > Przynajmniej wypoczelas?
              >
              >

10 dni wypoczywa艂am w Beskidach,czy wypocz臋艂am?
              Nie musia艂am gotowa膰,sprz膮ta膰,robi膰 zakup贸w.
              Aktywnie spedzi艂am ten urlop,bo du偶o spacerowania z kijkami by艂o,troch臋 przypomnia艂am sobie jazdy na rowerze o kt贸rym zapomnia艂am od z艂amania nogi.By艂 to turnus samych senior贸w.
              We wrzesniu jad臋 nad morze wypoczywacsmile
        • al-szamanka Re: Lipiec 23 07.07.23, 20:19
          rena-ta49 napisa艂a:

> al-szamanka napisa艂a:
          >
          > > Ponoc zaprzeczanie ociepleniu klimatu, a wlasciwie temu, ze to czlowiek d
          > o tego
          > > sie przyczynia jest czyms w rodzaju teorii spiskowych.
          > > Tylko dlaczego wszyscy widza, ze jakos to nie tak.
          > > Do mnie tez zimno lipcowe przybylo.
          > >
          >
          >
          > Je艣i pod koniec czerwca,czy w lipcu (w lecie )w nocy jest 7 st , to o jakim oc
          > iepleniu klimatu m贸wimy?

Jak pamietam, takie wahania temp. byly zawsze i nikomu jakos nie wpadlo do glowy mowic o ociepleniu klimatu... i to jeszcze z powodu czlowieka i krowich pierdow.
          • rena-ta49 Re: Lipiec 23 08.07.23, 08:24
            Jak pamietam, takie wahania temp. byly zawsze i nikomu jakos nie wpadlo do glowy mowic o ociepleniu klimatu... i to jeszcze z powodu czlowieka i krowich pierdow.

Nikt jako艣 nie alarmuje,kiedy ostatnio p艂on臋艂a Francja,czy
            Jak to wp艂yn臋艂o na ocipienie klimatu?
            • rena-ta49 LIPIEC 09.07 23 09.07.23, 07:44
              Gor膮ca b臋dzie ta niedziela,wiec szukamy cienia i ch艂odnej wodysmile
              • rena-ta49 10.LIPIEC -23 10.07.23, 20:02
                Dzisiaj dwa razy straszy艂o deszczem,chowa艂am wszystko do altany,by za chwil臋 zn贸w rozk艂ada膰.
                Mo偶e w nocy popada, niech od艣wie偶y powietrze.
                • rena-ta49 Re: 11.LIPIEC -23 11.07.23, 07:46
                  Nie doczeka艂am si臋 deszczu. Czeka nas kolejny upalny dzie艅.
                  • rena-ta49 Re: 12.LIPIEC -23 12.07.23, 07:11
                    Bardzo brakuje deszczu,czy zapowiadane na dzi艣 burze nadejd膮?
                    Jak co roku ,zn贸w mnie co艣 uk膮si艂o i zaraz pewnie sko艅czy si臋 antybiotykiem.
                    • rena-ta49 Re: 13.LIPIEC -23 13.07.23, 06:43
                      Strasz膮 nas burzami,gwa艂townymi burzami,kt贸re jako艣 nas omijaj膮.
                      Deszczu wcia偶 brakuje.
                      • rena-ta49 Re: 14.LIPIEC -23 14.07.23, 19:43
                        Wczoraj wreszcie spad艂 deszcz.By艂o czym oddycha膰.Dzi艣 wr贸ci艂 upa艂.
                        • rena-ta49 Re: 15.LIPIEC -23 15.07.23, 20:30
                          Od rana skwar.Lata to cudowna pora roku,ale skrajne temp. s膮 m臋cz膮ce.
                          • rena-ta49 Re: 16.LIPIEC -23 16.07.23, 07:08
                            Niedziela r贸wnie gor膮ca jak sobota,trzeba ucieka膰 z domu na dzia艂k臋.
                            • rena-ta49 Re: 17.LIPIEC -23 17.07.23, 06:28
                              10 minut temu chwila ulewnego deszczu i koniec.
                              Poniedzia艂ek mo偶e by膰 tylko o kilka stopni ch艂odniejszy od wczorajszego dnia.

• rena-ta49 Re: 18.LIPIEC -23 18.07.23, 07:05
                                Wczoraj przesz艂a gwa艂towna burza z ulewnym deszczem.Po burzy kr贸tko by艂o czym oddycha膰 i dopiero popo艂udniowy deszcz poprawi艂 komfort temperaturowy.
                                Wraca optymalna temperatura,bez 30 st skwaru.
                                • al-szamanka Re: 18.LIPIEC -23 19.07.23, 04:04
                                  Twoja burza wreszcie i do mnie przybyla. Huczy cala noc. Nie wiem jaka temp. na zewnatrz, ale wczoraj przybylam na nocny dyzur w zwiewnej sukience i teraz nie wiem, czy w drodze do domu nie zamarzne wink
                                  • rena-ta49 Re: 18.LIPIEC -23 19.07.23, 15:43
                                    al-szamanka napisa艂a:

> Twoja burza wreszcie i do mnie przybyla. Huczy cala noc. Nie wiem jaka temp. na
                                    > zewnatrz, ale wczoraj przybylam na nocny dyzur w zwiewnej sukience i teraz nie
                                    > wiem, czy w drodze do domu nie zamarzne wink
                                    >

Cz臋sto po burzach gwa艂townie si臋 och艂adza.
                                    Sama wiele razy wychodz膮c w upalne popo艂udnie ,wieczorem wraca艂am do domu zzi臋bni臋ta.
                                    Trzeba by chyba mie膰 w pracy "dy偶urny" swetersmile
                                    Na dzia艂ce mam taki dy偶urny parasol i polar.
                                  • rena-ta49 Re: 19LIPIEC -23 19.07.23, 15:50
                                    Upa艂 wr贸ci艂,ale na noc zapowiadaj膮 deszcz.Moja zmor膮 na dzia艂ce s膮 uk膮szenia ,na kt贸re jestem uczulona.
                                    Nie pamietam kiedy latem nie by艂am na antybiotyku z powodu uk膮sze艅,nawet nie wiem czego.I chocia偶 pryskam si臋 p/ukaszeniom,to ta gadzina zawsze znajdzie miejsce nie popryskane i mnie u偶resad

• rena-ta49 Re: 20 LIPIEC -23 20.07.23, 16:32
                                      S艂once,chmurki i tak na zmian臋. Bardzo odpowiednia temp. bez upa艂u.
                                      • rena-ta49 Re: 21 LIPIEC -23 21.07.23, 18:04
                                        Takie lato w mie艣cie lubi臋.
                                        • rena-ta49 Re: 22 LIPIEC -23 22.07.23, 06:53
                                          Sobotni poranek pochmurny.Deszcz wisi w powietrzu..
                                          • al-szamanka Re: 22 LIPIEC -23 22.07.23, 21:52
                                            U mnie czy to deszcz, czy upal ... ciagle wieje.
                                            • rena-ta49 Re: 22 LIPIEC -23 23.07.23, 08:10
                                              al-szamanka napisa艂a:

> U mnie czy to deszcz, czy upal ... ciagle wieje.
                                              >

Chmury po niebie si臋 snuj膮,chocia偶 deszcz nas omija.
                                              • rena-ta49 Re: 23 LIPIEC -23 23.07.23, 08:14
                                                Dzisiaj ma by膰 29 st.
                                                Rano musia艂am roletami okna zas艂ania膰,teraz chmury i ponuro.
                                                Je艣li prognozy si臋 sprawdz膮,to b臋dziemy mieli na zmian臋 chmury i s艂o艅ce.

• rena-ta49 Re: 24 LIPIEC -23 24.07.23, 10:58
                                                  Teraz 27 st,a prognozy przewiduj膮 31st i gwa艂towne burze.

• rena-ta49 Re: 25 LIPIEC -23 25.07.23, 07:42
                                                    Wczoraj mia艂a by膰 burza,ale jej nie by艂o.Deszczu te偶 zbyt ma艂o.

• rena-ta49 Re: 26 LIPIEC -23 26.07.23, 07:37
                                                    Przys艂owie m贸wi :"Od 艣w.Anki zimne wieczory i poranki"

Mo偶na powiedzie膰 ,偶e ciep艂ych wieczor贸w i porank贸w raczej mamy ma艂o tego lata.
                                                  • rena-ta49 Re: 27 LIPIEC -23 27.07.23, 07:02
                                                    Sprawdzi艂o si臋 przys艂owie,przynajmniej dzisiejszej nocy .
                                                    Mamy teraz 7 st. Od rana s艂o艅ce,kt贸re ogrzeje powietrze.
                                                    To jest to ocipienie klimatusmile
                                                  • rena-ta49 Re: 28 LIPIEC -23 28.07.23, 06:31
                                                    Nad Polsk膮 strefa front贸w i spodziewany jest deszcz.S艂o艅ca nie wida膰.
                                                    Telefon mi podpowiada,ze oko艂o 7,00 b臋dzie pada膰.sad

• rena-ta49 Re: 29 LIPIEC -23 29.07.23, 07:21
                                                    Mi艂ej ,spokojnej soboty.
                                                    Mo偶e sobota minie bez deszczu?

• rena-ta49 Re: 30 LIPIEC -23 30.07.23, 07:13
                                                    Lipiec ko艅czy si臋 burzami,opadami,ale optymalnymi temperaturami.
                                                  • al-szamanka Re: 30 LIPIEC -23 30.07.23, 21:02
                                                    Dawno tyle burz co w tym roku w lipcu nie bylo, w gorach padal snieg... cos to ocieplenie klimatu mocno sie ochladza.
                                                  • rena-ta49 Re: 30 LIPIEC -23 31.07.23, 06:32
                                                    al-szamanka napisa艂a:

> Dawno tyle burz co w tym roku w lipcu nie bylo, w gorach padal snieg... cos to
                                                    > ocieplenie klimatu mocno sie ochladza.
                                                    >

Dok艂adnie i wyj膮tkowo zimna wiosna.Przymrozki narobi艂y mi szk贸d na dzia艂ce.
                                                    Po偶ary w Grecji i w innych krajach kt贸re przypisywane s膮 ociepleniu klimatu okaza艂y si臋 podpaleniami.
                                                    Nie wiadomo czy za tymi podpaleniami nie stoj膮 "ekolodzy"
                                                  • rena-ta49 Re: 31 LIPIEC -23 31.07.23, 06:36
                                                    Mamy p贸艂metek wakacji.Pocz膮tek sierpnia w/g prognoz nie zapowiada si臋 ciep艂y.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si臋

Nakarm Pajacyka