tadeusz_ski.51 16.11.08, 11:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=73012093&a=73012093 To mój problem, przyznaję. Ostatnio nasiliły się "nawiedzenia i wizje", co skutkuje agresją trudną do zniesienia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazetowe_konto_z_debetem Ufff! 16.11.08, 11:57 Jak to dobrze, że nie wierzę w"nawiedzenia i wizje" I jak to dobrze, że wiem, iż ludzie są czasem porąbani. No i co z tego? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ufff! 16.11.08, 13:32 W pewnych chorobach takie wizje i nawiedzenia jednak występują. Dziwi mnie tylko ,że jeśli dobrze doczytałam to rok mija od założenia owego wątku ,sytuacja się powtarza ,a działania konkretne? Przecież chyba wymaga to radykalnych działań, medycznych , czy nawet w skrajnym przypadku policyjnych i sądowych , może sąd potrafi zmusić osobę chora do leczenia? Nie można lekceważyć takiej choroby , bo może się stać dla rodziny niebezpieczna. Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem No tyak... 16.11.08, 13:38 darima_ka napisała: > Nie można lekceważyć takiej choroby , bo może się stać dla rodziny > niebezpieczna. > Ale takich spraw nie rozwiązuje się w necie. Jeśli ktoś/rodzina żyje z problemem i nic nie robi, to wypowiedzi internautów pomogą? Odpowiedz Link
darima_ka Re: No tyak... 16.11.08, 13:43 To samo mam na myśli ,najważniejsze jest działanie w realu-konkretne, na forum można tylko porad szukać, gdzie można taką pomoc otrzymać, i to na forach specjalistycznych,a na psychologi chyba mało jest specjalistów ,albo i wcale , raczej większość ludzi z problemami tam bywa. Wystarczy poczytać to forum dokładniej. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ufff! 16.11.08, 14:46 Chyba tych porąbańców w necie więcej jest ,niż by się zdawało. Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Re: Ufff! 16.11.08, 14:57 Niestety jest. Jak można traktować serio traktować porady netowe? Jeśli ktoś potrzebuje fachowej porady, to niech nie liczy na odpowiedzi internautów. Za to się płaci, albo np. NFZ płaci. Tadzio oburzony??? Myślałby kto... internauta-wyjadacz Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ufff! 16.11.08, 15:21 No właśnie , tu chyba pojawił się problem bezsilności i małej zaradności w konkretnych problemach , podobno jest to typowe dla rodzin z przemocą ,tak samo jak u rodzin z problemem alkoholowym, to uzależnienie od tej osoby. Odpowiedz Link
darima_ka Re: A problem pozostał 16.11.08, 12:42 Współczuję, ale co zrobiłeś aby sytuację rozwiązać? są przecież różne sposoby może czasem radykalne ale trzeba działać np, żądanie założenia "Niebieskiej Karty" dla ofiary przemocy psychicznej i fizycznej w rodzinie. wezwanie pogotowia , czy policji z prośbą o interwencję, jeśli jest agresja. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Zauważyłem, że znajomi mają z tego ubaw 16.11.08, 14:24 Nie wiem na ile jest to podłe, aby podjudzać chorą kobietę. Ona i tak nie bardzo odróżnia wirtual od życia, więc "szpiegowanie" moich postów i "życzliwe" podszepty z umiejętnym "naświetleniem", wyeksponowaniem żartów jako zaistniałych faktów, prowadzą do eskalacji jej agresji i zatracenia przebłysków logicznego myślenia. Nie sztuka w złym celu manipulować chorą kobietą, mimo że to obrzydliwe, jednak jest łatwiejsze niż wyjaśnienie jej funkcjonowania wirtualnych postaci, a przy tym ile radochy i satysfakcji ma manipulator(ka). Zauważyłem, że podsuwane są tylko te posty, z których można "wyłowić" coś niewłaściwego, stąd powstaje wrażenie, że ja tu nic innego nie robię, tylko za pośrednictwem łączy netowych autentycznie kocham się z kobietami. Tak tak, do tego już doszło... Śmieszne, prawda? No pewnie że śmieszne, ale gdy ktoś w to autentycznie wierzy, oskarża i kłóci się zawzięcie, to przestaje być śmieszne, to staje się tragiczne! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zauważyłem, że znajomi mają z tego ubaw 16.11.08, 14:45 Czyli sugerujesz ,że jesteś śledzony na forum?, w takim razie najlepszym i chyba jedynym wyjściem z tego durnego kręgu byłoby zmienić nicka , bo ktoś kto się posuwa do takiej podłości w stosunku do Ciebie a także Twojej żony (głównie), jest nie mniej chory niż Twoja żona. Pisanie na forach każdy zdrowy na umyśle człowiek będzie brał z przymrużeniem oka, a tylko chory na urojenia zaczyna snuć wizje. Odpowiedz Link
gazetowe_konto_z_debetem Głos rozsądku. 16.11.08, 14:49 rena-ta49 napisała: > Czyli sugerujesz ,że jesteś śledzony na forum?, > w takim razie najlepszym i chyba jedynym wyjściem z tego > durnego kręgu byłoby zmienić nicka , bo ktoś kto się posuwa do takiej podłości > w > stosunku do Ciebie a także Twojej żony (głównie), > jest nie mniej chory niż Twoja żona. > Pisanie na forach każdy zdrowy na umyśle człowiek będzie brał z przymrużeniem > oka, a tylko chory na urojenia zaczyna snuć wizje. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Głos rozsądku. 16.11.08, 15:24 Tylko ,że to wcale nie musi przynieść odpowiedniego skutku, bo jeśli konkretna osoba ma jakiś cel w podjudzaniu to może robić jeszcze gorsze prowokacje Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Głos rozsądku. 17.11.08, 14:14 Można by się też zastanowić nad ukryciem forum , żeby \ byle jakie "męty" nie miały możliwości podczytywać . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Głos rozsądku. 17.11.08, 16:52 Renato! ukrywanie forum niczego nie rozwiąże moim skromnym zdaniem, będzie co najwyżej podsycać ciekawość szpiegujących , co też my, czy Tadeusz na tym ukrytym forum pisuje za" bezeceństwa" On musi swoje problemy rozwiązać sam . My nie mamy prawa się w to mieszać , czy w jakikolwiek sposób angażować.Niech sobie nicka zmieni i będzie po problemie. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Zauważyłem, że znajomi mają z tego ubaw 16.11.08, 21:26 Zmień nicka , nie dawaj idiotom pożywki! Podłość "życzliwych" jest nieograniczona, a Ci "życzliwi inaczej" zazwyczaj bywają najgorszym elementem, a o czyjaś moralność dbać chcą. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: A problem pozostał 16.11.08, 14:56 Szkoda ,że nie wzywasz policji, z każdej takiej interwencji powinieneś się domagać sporządzenia notatki a to w razie czego jest dowodem w sprawie, być może nie będziesz miał innego wyjścia, jak nakaz sądu na leczenie, bo osoba chora może się dobrowolnie nie zgadzać na kurację. Swoją drogą prawo jeśli chodzi o osoby chore psychicznie jest u nas do d..y! Odpowiedz Link