tadeusz_ski.51 Re: Z otwartego 10.06.09, 17:44 Staram się pisać poprawnie ortograficznie, ale mimo tego, popieram likwidację podwójnej pisowni niektórych naszych samogłosek. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No i przydałoby się jakoś 10.06.09, 17:50 przeformować wymowę niektórych polskich wyrazów, bo takie przysłowiowe zdanie "chrząszcz brzmi w trzcinie" czy filmowe "nazwisko" Mariana Kociniaka - Grzegorz Brzęczyszczykiewicz, jest nie do wymówienia przez większość obcokrajowców, nawet niektórzy Polacy miewają z tym trudności. Odpowiedz Link
darima_ka Re: No i przydałoby się jakoś 10.06.09, 20:35 A stół z powyłamywanymi nogami? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Z otwartego 10.06.09, 17:47 A ja nie popieram , sądzę że tylko dysgrafom i dyslektykom to przeszkadza , a tych prawdziwych jest nie wiele . Odpowiedz Link
dorota-s2 Re: Z otwartego 10.06.09, 20:49 Ja jestem za zachowaniem naszej pisowni,jakos pokolenia całe dawały sobie radę,czy z powodu wejścia do unii mamy zubażac nasz język,potem nasze zwyczaje a potem co? Odpowiedz Link