Dodaj do ulubionych

no i dobrze,

29.07.09, 17:07
ludkowie
Co z życiem można zrobić?

Można je zmienić,zmarnować,
można się cieszyć życiem lub mieć go dosyć

tyle złotych myśli napisano
od glorii do zgryźliwego sarkazmu

wszystko zależy od punktu w jakim jesteśmy zaczepieni szpilką
do tego trzeba wyznaczyć czas

i tak dyndamy sobie na tej szpilce
i mamy taki wielki plan na życie

i tylko słychać chichot Pana Boga
Obserwuj wątek
    • ziolo.zielone Re: no i dobrze, 29.07.09, 17:17
      Można tylko przeżyć. Po drodze różnie bywa, czasem nie mamy na to wpływu, czasem
      mamy )
      • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 17:49
        Można również przerwać. Chociaż to podobno straszny grzech.
        • ziolo.zielone Re: no i dobrze, 29.07.09, 17:55
          To prawda, że można przerwać. Nie znam się na strasznych grzechach, nie mogę ocenić.
          • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 17:59
            Kiedyś za takie przerwanie nie można było spocząć na normalnym cmentarzu. I
            kłopot dla rodziny gotowy.
            • ziolo.zielone Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:08
              Faktycznie tak kiedyś było. Pamiętam z dzieciństwa cmentarz w mojej rodzinnej
              miejscowości i groby za płotem. Teraz chyba nie musi tak być?
              Ja uprzedziłam rodzinę, że jeśli ja pierwsza, że kiedy... życzę sobie być
              skremowana. Jeśli będą czuć potrzebę jakiegoś obrządku, to po kremacji i... no
              właśnie: po czym?
              W każdym razie jak się już z prochami uporająwink
              • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:11
                Tego nie wie nikt, co potem. W kwestii pochówku ... podejrzewam, że będzie mi
                wszystko jedno czy będę stał w urnie czy leżał w ziemi, niech sobie robią co chcą.
                • ziolo.zielone Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:14
                  Mogę nawet rozkładać się na powierzchni Matki Ziemi tylko zagrożenie
                  epidemiologiczne itd. Kremacja i jak najmniej obrzędów to dla Ich dobra smile
                  • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:16
                    Ja egoistycznie Ich dobro pozostawiam Ich decyzji.
                    • ziolo.zielone Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:18
                      Przecież nie bedę miała wpływu na to co zrobią. Ponieważ jestem najmądrzejsza i
                      zawsze wiem lepiej, to zawczasu Ich indoktrynuję.
                      • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:26
                        Ja niestety jestem taki wsiowy głupek, znaczy hrabia, ale i tak się ze mnie we
                        wsi śmieją...
                        • ziolo.zielone Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:29
                          To po co jesteś wsiowy głupek, znaczy hrabia, zamiast Jaśnie Pan Hrabia?
                          • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:39
                            Bo z Jaśnie Panami skończyli w 45, podobno.
                            • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:54
                              Ja już zaczęłam po sobie sprzątać. Wyrzucam pamiątki, szpargały.
                              Przestałam malować... dość bohomazów. Co moje dzieci z nimi zrobią gdy umrę ?
                              Głupio im będzie wyrzucić.
                              • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:55
                                Wystaw na Allegro.
                                • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 18:58
                                  Nikt tego nie kupi. To kicze kiczowate.
                                  Zawiesiłam tym całą chałupę...ohyda.
                                  • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:00
                                    Może się zdziwisz. Skoro kupują Coelho ...
                                    • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:02
                                      hmmm... może
                                      ale byłoby mi wstyd coś takiego wystawiać
                                      • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:08
                                        Jak nie było wstyd malować... No już dobra, sama wiesz najlepiej.
                                        Ps. A indywidualnie zobaczyć można?
                                        • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:13
                                          Można, ale musiałbyś do mnie przyjechać.
                                          Na zadnej stronie w necie tego nie będę pokazywać.
                                          • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:16
                                            Strona może mieć hasło dostępu. Tak jak moja skrzynka pocztowa...
                                            • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:20
                                              he,he.......
                                              Ja pisuję tylko na jedno konto na tym portalu i raczej do innego nic nie
                                              napiszę. Ani nie wyślę nic.
                                              Może Cię to zdziwi ale tak ze mną jest...
                                              • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:33
                                                No to muszę przyjechać smile
                                                • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:36
                                                  Świetnie smile
                                                  Tylko proszę mnie wcześniej uprzedzić bo niezapowiedziany gość gorszy niż dżuma
                                                  czy świńska grypa, czy co tam teraz z chorób jest modne.
                                                  • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:43
                                                    Ilę wcześniej?, bo my tak zamkiem pyk - i jesteśmy. Teleportacja taka magiczna.
                                                  • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:48
                                                    Teleportacja powiadasz ? To teleportuj się natychmiast... he,he.
                                                    A serio ? Serio to ja jestem zodiakalna panna i muszę mieć z góry wszystko
                                                    poukładane. Niespodzianek nie lubię.
                                                  • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 19:59
                                                    Powiadam, jak na filmie było smile
                                                  • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 20:05
                                                    Na filmie to gość zamienił się w muchę.
                                                    Też tak umiesz ?
                                                  • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 20:07
                                                    Jak sie na kogoś zdenerwuję, to czasem mówię - też jak jeden gość w filmie, ale
                                                    innym - "bzzz, bzzzzzz". Liczy się?
                                                  • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 20:13
                                                    Chyba się nie liczy.... przykro mi crying

A jeden gość na filmie to jechał na motocyklu i tak się rozpędził, że wskoczył
                                                    do lecącego samolotu (Bond to był)
                                                    Umiesz tak ?
                                                  • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 20:15
                                                    Raz zamek wskoczył do innego filmu. To jak by to był ten film, to bym tak umiał.
                                                    Chyba.
                                                  • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 20:18
                                                    A jeden facet w tvn 17 minut nie oddychał.
                                                    Trzymali go pod wodą i dziwowali sie.

umiesz tak ?
                                                  • hrabia_kaczula Re: no i dobrze, 29.07.09, 20:30
                                                    Jako postać z kreskówki umiem wszystko smile Ha!
                                                  • rajberka Re: no i dobrze, 29.07.09, 20:35
                                                    A to cwaniak wink
    • tadeusz_ski.51 To oczywiste 29.07.09, 19:43
      tropem_misia1 napisała:
      > ludkowie
      > Co z życiem można zrobić?
      >
      > Można je zmienić,zmarnować,
      > można się cieszyć życiem lub mieć go dosyć...
      -----
      Zainteresował mnie powód wyeksponowania dwóch słów zmienić,zmarnować,,
      gdyż, o ile zmiany są na bieżąco, nie wszystkie od nas zależne, to sposób
      korzystania z życia wybieramy sami. Że ktoś marnuje swoje życie, no cóż, nie
      pierwszy, nie ostatni? Uważam, że w tym temacie trzeba wykazać się egoizmem i
      nie kombinować jak "uszczęśliwić wszystkich".
      • tropem_misia1 Re: To oczywiste 30.07.09, 05:44
        na tyle tuszu starczyło big_grin
    • darima_ka Re: no i dobrze, 29.07.09, 20:37
      Tropciu , jakaś melancholia Cię "napadła"? Nie mogę jednak się
      nie zgodzić ze :"i tylko słychać chichot Pana Boga"
      • tropem_misia1 ano,tak zakończyłam 30.07.09, 05:43

chichotem,lubuje bowiem powiedzenie okrutnie:jeśli chcesz rozbawić Pana Boga
        powiedz mu o swoich planach

a melancholia cofa się i wraca jak fala
        minie
        • tadeusz_ski.51 Ty Tropcia jak coś powiesz, 30.07.09, 08:58
          to powiesz!

tropem_misia1 napisała:
          >...lubuje bowiem powiedzenie okrutnie:jeśli chcesz rozbawić Pana Boga
          > powiedz mu o swoich planach

----
          Lubujesz, a zastanowiłaś się nad jego sensem?
          Czy Tobie się wydaje, że Pan Bóg siedzi sobie gdzieś w kościele czy na ścianie w
          jakimś obrazku i czeka aż Tropcia mu opowie o swoich planach? Hahaha...
          • tropem_misia1 Tadeuszu!!! 30.07.09, 13:51
            żech mie zapowietrzyło
            Azali nie znasz metafor i paraboli?

A Pan Bóg nie siedzi w kościele.

Jest wszędy.
        • rena-ta49 Re: ano,tak zakończyłam 30.07.09, 13:51
          Tropcia napisała :
          jeśli chcesz rozbawić Pana Boga
          powiedz mu o swoich planach

Kłania sie powiedzenie " Człowiek myśli - Pan Bóg kreśli ", niestety....
          • dorota-s2 Re: ano,tak zakończyłam 30.07.09, 16:15
            Człowiek strzela Pan Bóg kule nosi, to też obrazuje możliwości
            planowania swojego życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka