kikimora78 Re: Witam Was 25.10.09, 18:32 cześć, ja też zostałam udomowiona (za pomocą wyjazdu za granicę, gdzie dopóki nie nauczę się języka pracy nie będzie). na razie się uczę a poza tym coraz fajniej mi w domu... Odpowiedz Link
irenazu Re: Witam Was 28.11.09, 15:03 Witam,nie jestem typową kurą domową,bo pracuję,ale bardzo chciałabym już nią być.Gniazdo też mam już puste,więc domyślacie się chyba ,że jestem już trochę wcześniej urodzoną kokoszą. Ale miło czasami pogdakać z młodymi kurkami... Odpowiedz Link
3-joanna Re: Witam Was 11.02.10, 16:10 Witam mam na imię Joanna i od 6 lat również jestem kurką, mam dwóch synów ( 5 i 4 latka ).Przedwczoraj znalazłam te forum, fajnie że jest, można pogadać. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
rybcia.rybcia Re: Witam Was 17.01.10, 11:21 Witam się , juz trzy latka w domu a teraz szykują sie kolejne bo w marcu znów rodze :-) Odpowiedz Link
sophisticated_princess Re: Witam Was 19.01.10, 12:59 Witam wszystkie kurki i kokoszki - forumowiczki! Mam 25 lat, jestem swieżo po ślubie a także świeżo po rozwiązaniu umowy o pracę... Do tego wszystkiego zmieniłam miejsce zamieszkania. Myślę, że jest to idealny moment na dzieciątko, jednak jak wiadomo wiąże sie to z dłuższym okresem "bezrobocia" (oczywiście tego oficjalnego! wiemy ile jest roboty w domu!) Jednak przez lata nauki i studiów wpojono mi, albo tez sama to sobie wymyśliłam, że NALEŻY pracować, a siedzenie w domu "uwstecznia". Proszę Was kochane kurki dodajcie mi otuchy i przekonajcie do zostania w domu... Będę wdzięczna za wszystkie opinie i Wasze przemyślenia. Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link
zuza7625 Re: Witam Was 30.01.10, 12:10 Przywitam się równiez, bo własnie znalazłam to forum:) Mam 34 lata i 3 dzieci, woj kujawsko -pomorskie. Witam Was serdecznie:) Odpowiedz Link
0wiolcia0 Re: Witam Was 19.02.10, 09:18 Witam Was Ja jestem kurą od ponad 3lat, póki co nie narzekam i cieszę się że było mi dane samej zajmować się swoim pisklakiem ;) Kogut oczywiście zadowolony, że królowa ma w kurniku. Do kury idealnej brakuje mi bardzo duuuuużo i raczej osiągnięcie ideału jest mało prawdopodobne, bo ja z tych co się wiecznie wyrobić nie mogą. Żeby w gorsze dni nie zwariować trzymam się tego: Co masz zrobić dziś zrób jutro. Zawsze to dzień wolnego :D a poza tym po co to robić dziś jak jutro trzeba będzie robić to samo od początku ;) Cieszę się, że trafiłam na Wasze forum Pozdrawiam Wszystkie Kurki :) Odpowiedz Link
monika3411 Re: Witam Was 10.03.10, 16:14 Dzień dobry :-) Witam Drogie Kury :-) Przed chwilą zauważyłam to forum, a że sama jestem kurą domową, to zajrzałam i chyba się rozgoszczę na grzędzie :-) Od roku jestem kurą domową. Najpierw byłam na zwolnieniu z powodu trudnej ciąży, a teraz zajmuję się moją półroczną Anią :-) I tak będzie jeszcze kilka miesięcy. Chyba, że dłużej... Uwielbiam być kurą domową. Tak więc zabieram się za lekturę forum (choć powinnam powiesić pranie, pozmywać gary i poprasować....). Odpowiedz Link
akusia_26 Re: Witam Was 27.03.10, 23:10 Witam się i ja:) Właściwie przez przypadek zajrzałam tu i siądę sobie na grzędzie:) Nazywam się Aneta 28 lat stan rodzinny:syn lat 8,córka prawie 2 lata,mąż pracuje w Holandii. Kurą domową jestem od lat 3.Czasami mam ochotę uciec w pracę,jednak o wiele częściej podoba mi się bycie kurą domową:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
mka76 Re: Witam Was 28.03.10, 16:32 zwitalam tu przez przypadek i dopiero teraz widze ze to nowe forum. Ja jestem "kura domowa" od 4 juz lat i wychodzi mi to uszami. Niestety mieszkam za granica i musze poczekac jeszcze na zalatwienie formalnosci zwiazanych z pozwoleniem na prace. Nie jestem w domu z wyboru i troche zazdroszcze tym, ktore sie w tym odnajduja Odpowiedz Link
teane Re: Witam Was 01.04.10, 09:49 ja tez wpadłam przypadkiem i już zaczynam się szarogęsić :) jestem kura domowa pełną gębą, siedzę z 2 dzieci w domu od 2 lat i dobrze mi z tym :) Odpowiedz Link
myolafek15 Re: Witam Was 02.04.10, 07:32 Witam wszystkich. Właściwie przez przypadek weszłam niedawno na to forum i na razie sobie podczytuję. Ja jestem kurą domową od 8msc, wczesniej pracowałam ,ale w związku z "kryzysem" zostałam zwolniona. A że pracy w okolicy na razie nie ma to siedze z dzieciakami w domu tzn chodza do przedszkola do południa(córka - 5lat, syn 3 latka). Mąż pracuje 4 dni za granicą wiec właściwie rozmawiam tylko z dzieciakami. Bardzo ciesze sie ze jest to forum . Odpowiedz Link
mariika I ja się witam! 03.04.10, 08:23 "Siedzę" z własnego wyboru w domu na wychowawczym z 20 miesięcznym Gnomem, którego wszędzie pełno :-) Jest mi z tym raz lepiej, raz gorzej - czyli jak zawsze, gdy zajmujemy się czymś na stałe. A na wciąż powtarzające się pytanie "KIEDY wracasz do pracy?" odpowiadam "spytaj CZY wracam" :-) Odpowiedz Link
cloud_nine Re: I ja się witam! 03.09.10, 08:51 Kolejna kura dolacza do kurnika. Nie pracuje od roku z czego sie bardzo ciesze, jestem na rencie i na pewno juz do pracy nie wroce. W moim kurniku ja, kogut i odchowany kogucik, no i oczywiscie kot. Mieszkamy w Australii wiec czesto bede pisac kiedy Wy jeszcze spicie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
iloneczka27 Teraz to Ty chyba śpisz:D 12.12.11, 19:52 Napisz coś więcej o sobie o tym jak żyjecie. Czy mieszkasz tam od zawsze? Jaki był powód tak dalekiej podróży? Odpowiedz Link