kaczencja 30.01.08, 01:32 Wątek dla dziewczyn, które chciałyby opowiedzieć innym o swoim ostatnim stanikowym zakupie. Możemy tu pisać zarówno o tych stanikach, które już do nas przyszły, jak i o tych, które sobie dopiero zamówiłyśmy :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczencja Tango II 65D 30.01.08, 12:38 Dzisiaj przyszła do mnie paczka z Panache Tango II. Stanik wizualnie piękny, ale chyba jest za mały ... Odpowiedz Link
joankb Re: Tango II 65D 30.01.08, 12:44 Opisz proszę coś więcej. Bardzo pancerny? To w ogóle model dobry na mały biust? Tylko w wątku panache proszę :)) Jeśli zachowamy układ podobny do LB to łatwiej nam będzie się w tym odnaleźć. Większość z nas jak sądzę korzystać będzie i z jednego i z drugiego forum. Odpowiedz Link
elenion_ankalima Re: Tango II 65D 30.01.08, 13:53 Ja mam za duże panache 65DD, może chcesz wymienić?:> Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Tango II 65D 30.01.08, 15:05 ja posiadam tango2 w rozmiarze 70DD, czyli powiedzmy na biust malosredni. jak dla mnie ten model jest skonstruowany tak zeby dobrze podtrzymywac biusty o duzym rozmiarze. wydekoltowanie i zbieranie do srodka juz nie sa w tym wypadku takim priorytetem. poziome szwy na miseczce nie sa dobrym rozwiazaniem problemu piersi szeroko rozstawionych na klatce piersiowej. wiec wydaje mi sie, ze w tym staniku na "rowek" maja szanse tylko te dziewczyny, ktore zwykle go maja. ten stanik raczej separuje niz zbliza piersi. przy duzym biuscie ma to sens, a przy malym nie bardzo. do tego nie polecalabym tego fasonu posiadaczkom piersi w ksztalcie "lezek" (bardziej pelnych na dole niz na gorze), bo wtedy mozliwe, ze ,jak mi, zamiast zaokraglac bedzie robil tak zwane kacze dzioby. mysle ze bardziej malobiusciastym modelem jest tango plunge z miseczkami szytymi "na skos" Odpowiedz Link
kaczencja Re: Tango II 65D 30.01.08, 15:20 Właśnie się zastanawiam, czy jest sens próbować z tym modelem w rozmiarze 65DD i mam coraz większe wątpliwości. Może po prostu to nie jest krój dla mnie? Dotąd byłam najbardziej zadowolona ze staników o kroju plunge. Poza tym obwód jak dla mnie chyba jest trochę za luźny - w Gossardzie na początku czułam się zupełnie inaczej niż w Tango II. Z resztą, Gossard nadal jest ścisły, a Tango II już jako nowe wydaje się takie "akurat" i trochę się boję, co będzie po kilku praniach. Nie wiem, może czas wypróbować inne modele Panache. Odpowiedz Link
jelyfish Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 30.01.08, 19:36 Dzis wlasnie przyjechaly Panache Tango II i Panache Inferno. Zamiast dotychczasowego 70 B mam 65 DD (przy wymiarach 72/83). Obwod w obu stanikach - super, zwlaszcza Tango mi pasuje (w tym modelu od razu zniknely mi buly na plechach :) A do tej pory nie sadzilam, ze to jest mozliwe :) Inferno na pierwsze przymierzenie jest okropnie zabudowane, poza tym robia sie spore bulki pod pachami. Nie wiem, to pewnie kwestia regulacji, albo zle powygarnialam biust spod pach. Ale co najwazniejsze, po calych latach noszenia niedopasowanych, mam chyba swoje pierwsze dwa dobre biustonosze :) Odpowiedz Link
katinkova Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 30.01.08, 23:04 Czaiłam się i czaiłam na www.bramora.com Mieli przecenione Panache Anastasie i Harmony na 20 euro, zastanawiałam się które wziąć. A dziś niespodzianka - przecenione na 10 euro i na dodatek moje rozmiary jeszcze zostały :) Zamówiłam oba :> Jakby któraś chciała, to mają jeszcze min. Harmony, Arabelkę, Fiestę poprzeceniane na 10 euro :) Odpowiedz Link
elenion_ankalima Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 10:55 W tym sklepie prawie wszystkie poprzeceniane staniki są na mnie. Tylko skąd ja kase wytrzasne? Dziewczyny, za ile teraz jest euro? Odpowiedz Link
elmilinden Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 11:04 Euro jest po 3,6zł Kurcze! jest Eva:) za 10 Euro. I to grafitowa. Ciekawe czy 60E byłoby na mnie dobre.... pewnie nie bardzo. Odpowiedz Link
yennka85 Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 11:14 Eva ma mala miske, wiec kto wie... ja mam 83-84 w biuscie i byla ciut za mala (ale mierzylam 65D) Odpowiedz Link
elmilinden Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 11:17 Ja mam 84 w biuście. Ale raczej normalnie 60DD Freyi jest za duże:( Kurcze, a tak straszliwie podoba mi się ten stanik;( W ogóle szkoda, ze katinkova już zamówiła, bo bym się z chęcią dołączyła do jej zamówienia, trudno, najwyżej rozmiar były nietrafiony (już przywykłam;) ) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 11:48 Elmilinden wg mnie ta eva bedzie dobra :) A poza tym nawet jesli cos by Ci nie gralo, to duzo nie kosztuje, wiec pewnie latwo ja odsprzedaz, tym bardziej, ze jest po prostu lsiczna ;) Odpowiedz Link
elmilinden Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 11:53 No wiem:) Strasznie mi się ten kolor podoba, po prostu bardzo. To może się skuszę, tylko się tam jakoś zarejestruję. Edyta, a czy Twoja Eva 28D była o wiele za mała? Bo na mnie jednak Margo 28E nie dało się nawet założyć, było zdecydowanie za duże, Sassy 28DD trochę za duże. Jeżeli Eva byłaby faktycznie bardzo mała, to mogłabym wziąć tę 28E, ale to musiałby być najmniejszy stanik na świecie;) No i mam nadzieję, że fiszbiny nie będą za szerokie:) Odpowiedz Link
mara04 Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 13:27 Ja mam Lole 60E, a to jest siostra Evy i mogę potwierdzić, że ma malutkie miseczki :) Na 83 w biuście leży całkiem fajnie. Odpowiedz Link
yennka85 Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 19:19 eva ma przede wszystkim inny fason i wg mnie (choc nie mam porownania) lepszy na mniejsze biusty Odpowiedz Link
mara04 Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 20:09 Czym się różnią, bo na zdjęciach to wygląda tak, jakby tylko kolor był inny? Odpowiedz Link
elmilinden Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 20:17 Wydaje mi się, że ta inność dotyczy modeli balkonikowych i takich jak pochodne Sassy czy Tizzy. Eh, jeszcze mi się przypomniało, że mierzyłam kiedyś, jakieś 3-4 miesiące temu Freyę Retro Plunge no i 60DD była za mała. Albo fason nie taki, bo wbijały mi się brzegi miski w klatę i miałam takie rozpłaszczone i przecięte na pół naleśniki:/ Ale jak Eva jest tak mała, to może warto zaryzykować:) Odpowiedz Link
yennka85 Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 01.02.08, 11:38 chodzi mi o roznice z balkonikami, przepraszam za brak sprecyzowania:) mierzylam kiedys zete (fakt,ze za duza, bo 65DD), ale zauwazylam, ze do takich modeli potrzebne jest wiecej 'biustu' w gornej czesci (wiecej niz ja mam;)) Odpowiedz Link
elmilinden Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 09:53 O rany, rany, ja nie mogę się zdecydować:( Na ebayu jest Tizzy w rozmiarze 60D, ale w komplecie z gatkami, które jako że są w rozmiarze S, pewnie będą za duże, bo mam ok. 89-90cm w biodrach:/ Nie lubię kupować czegoś, co potem zajmuje miejsce w szafie, a jak te majtki będą ładne, to będę zła, że nie mogę ich nosić;) Ale nie wiem, jak wygląda ten stanik. Sprzedający napisał mi, że jest w dość ostrej kolorystyce, nie taki jak na zdjęciu, tylko bardziej kontrastowy. No i nie wiem, czy ten stanik jest ładny. Chyba już dostaję głupawki;) Odpowiedz Link
joankb Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 10:02 Widziałam na żywo tylko "lime", ładne jest. Takie? Gatki od polyanny są na mnie dobre w rozmiarze S - mam 89 w biodrach. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 10:20 Tak, to wersja lime:) Jest bardziej taka kremowa, czy zielona? Bo na zdjęciach wygląda róznie? Odpowiedz Link
elmilinden Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 10:24 Na zdjęciach wygląda tak: scene.barenecessities.com.edgesuite.net/is/image/BareNecessities/3322fre?$productpage$&extend=1,1,1,1&bgcolor=221,221,221 albo tak: media.freyalingerie.co.uk/1-2-3587.jpg Odpowiedz Link
joankb Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 11:26 Bardziej chyba podobny do wersji drugiej (freyowej) Odpowiedz Link
elmilinden Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 11:54 No właśnie. Ogólnie stanik chyba ok, tylko nie lubię pastelowych kolorów;) Odpowiedz Link
elmilinden Nie wiem, gdzie to napisać.... 31.01.08, 12:53 Może to nie miejsce, ale dotyczy moich zakupów w najbliższej przyszłości;) Wielokrotnie pisano na forum o zakupach np. na Ebayu. Specjalnie żeby móc tam pobuszować, założyłam konto w innym banku, wykupiłam kartę do zakupów przez net i mam zamiar teraz przetestować tę formę zakupów. I jestem w szoku! Wymyśliłam sobie, ze chcę konkretny model stanika w konkretnym kolorze;) Ale oczywiście na ebayu był tylko 1 taki stanik i to w innym rozmiarze. Napisałam do sprzedającego (sklep Curves Lingerie) że mi się ten stanik wyjątkowo podoba i że czasami jakieś staniki się nie sprzedają, więc może ma taki w zanadrzu i mógłby wystawić, żebym mogła go kupić. Ale niestety nie było takiego. Otrzymałam odpowiedź, że zwróci uwagę na ten stanik przy kolejnym zaopatrzeniu się. A po jednym dniu dostałam odpowiedź, że jest taki stanik i jak jestem zainteresowana, to może wystawić go na życzenie:) Żyć nie umierać;) Zakupy przez net potrafią zadowolić nawet taką marudę jak ja:) A marudna jestem okrrrrrropnie. Odpowiedz Link
madzi1 Re: Nie wiem, gdzie to napisać.... 31.01.08, 13:15 On ma chyba taki sam krój jak tigerlilly. Wczoraj je wrzuciłam do galerii, więc możesz zajrzeć i zobaczyc jak to leży. Odpowiedz Link
joankb Re: Nie wiem, gdzie to napisać.... 31.01.08, 13:23 Wrzuć to do wątku sklepów internetowych tylko zaznacz, że to jest sklep e-bay. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Nie wiem, gdzie to napisać.... 31.01.08, 13:28 Wrzucę, jak dokonam zakupu, uda mi się zapłacić i wszystko będzie ok;) Na razie tylko jestem w szoku, że ci sprzedawcy w ogóle się interesują i odpowiadają na prośby. I to tak skutecznie. Odpowiedz Link
joankb Re: Nie wiem, gdzie to napisać.... 31.01.08, 14:05 Elmilinden - jeśli często kupujesz na ebayu może poprowadzisz wątek ebayowy, paypal itd? Odpowiedz Link
elmilinden Re: Nie wiem, gdzie to napisać.... 31.01.08, 17:41 No właśnie nie mogę poprowadzić takiego wątku, bo dopiero szykuję się do pierwszych zakupów. Ale jak ich dokonam, to na pewno podzielę się spostrzeżeniami. Odpowiedz Link
zarin Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 31.01.08, 18:37 Właśnie odebrałam Gossarda Superboost Secret plunge, w kolorze cappuccino (70 DD), kupiony dość korzystnie na Allegro. Generalnie nie jestem fanką czegoś takiego, ale z przyczyn praktycznych potrzebowałam biustonosza, który byłby cielisty, jednolity, trochę usztywniany i mocno wycięty. Opiszę na pewno bardziej szczegółowo później, może jutro, jak będę mogła go spokojniej przymierzyć. Na razie pierwsze, co rzuciło mi się w oczy, to jego delikatność i (paradoksalnie) miękkość. Jeszcze nie wiem, czy miski nie są trochę za małe, czy to może ma być taki seksowny efekt :). Czekam też na paczkę z Panache Inferno, w kolorze biscuit. Zamówiłam rozmiary 65E i 65F. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 01.02.08, 17:26 Witam, ja ostatnio troche zaszalalam. Kupilam Polke z Bravissimo (tinyurl.com/yp7pnz)- piekny, choc jeszcze nie nosilam. I dwa Fayreform: Tantalise i Lovelace. Ten pierwszy przy przymiarce byl ciasny i wygodny, ale teraz wyglada na to, ze wcale taki wygdny nie jest... Drugi super. Pozdrwiam Odpowiedz Link
madzi1 do zawsze_zielona 02.02.08, 13:58 Napisz koniecznie jakie masz wymiary i jaki rozmiar polki masz? Jak się ma obwód i miski w tym modelu? Mi się strasznie podoba i się do niego przymierzam. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: do zawsze_zielona 02.02.08, 14:29 Moje wymiary 69/86. Zamowilam 28E i 28F, bo jak zawsze mialam podejrzenia, ze plunge bedzie mial male miski. Mila niespodzianka, polka trzyma rozmiarowke. W tym 28F hulal wiatr... A 28E wyglada OK. Ja mam piersi szerko rozstawione, a ten biustonosz je ladnie zbliza do siebie. Jakosciowo tez OK. Odpowiedz Link
green-avocado Freya Retro Plunge 28E (choco) 02.02.08, 18:44 Moje wymiary : 64/78 Stanik ładny, usztywniany lecz nie sztywny, miski są po prostu z grubszego materiału, nic nie prześwituje Fiszbiny na mostku bardzo nisko, nie wbijają się, duży plus Niestety nie do końca mój typ, nie czuję się w nim w pełni komfortowo, uwiera mnie pod pachami, mam wrażenie że jest tam dość "wysoki" No i długie ramiączka, ściągnęłam maksymalnie, a i tak się zsuwają Nie potrafię określić rozciągliwości cena 89,- (po przecenie -50%)w Chatte (Promenada, Warszawa - Ostrobramska) Odpowiedz Link
tagata0 Re: Co ostatnio kupiłyście w dziedzinie staników? 02.02.08, 19:47 Ja kupiłam tango II, ale nie polecam na mały biust. Pod bluzką nie wygląda najlepiej. Zastanawiam się nad tym czy push - up w rozmiarze np. 65DD niebyłby lepszy.......... Odpowiedz Link
kaczencja La Senza 65DD 06.02.08, 17:42 Dzisiaj przyszedł mi stanik La Senza w rozmiarze 65DD. Czekałam na niego od kilku dni z nadzieją, że będzie dobry. Niestety, okazało się, że jest za duży. Stanik sam w sobie jest ładny, różowy, z wyhaftowanymi kwiatkami. Miseczki są miękkie, z niewielką ilością wypełnienia. Obwód ścisły, fajnie przylega. Fiszbiny dosyć grube, uciskają mnie w żebra. Biust nie wypełnia w całości miseczek, w ogóle ten krój stanika nie jest dla mnie odpowiedni. Kolejny stanik, który będę musiała odsprzedać. Ciekawe, kiedy trafię w końcu na odpowiedni rozmiar. Odpowiedz Link