martvica Re: Narzekalnia 25.02.08, 18:55 Przyjechała moja pierwsza 65-tka, czyli Superboost Satin Gossarda, 65G, leży fatalnie. Miska jest równocześnie za mała i za duża. Zwątpiłam :( Odpowiedz Link
enith Re: Narzekalnia 26.02.08, 03:45 To teraz ja sobie ponarzekam. Przed uświadomieniem nosiłam amerykański rozmiar 32C - biustonoszy w tym rozmiarze jest od groma w każdym sklepie z bielizną. Po uświadomieniu, jestem 60DD/65C z brytyjczyków. Wybór w sklepie stacjonarnym? Prawie żaden, ale... zanim do tego doszłam drogą obserwacji, załamałam się kompletnie nie mogąc kupić nic z moich ulubionych firm. Jako 70C kupowałam biustonosze - perełki, istne cuda z pięknie plecionych koronek, jedwabiu, z haftami. W mojej szufladzie leżą staniki piękne i... nie nadające się do noszenia :( Gdy wchodzę do sklepu z bielizną, oczy automatycznie mkną w kierunku mych ulubionych firm (La Perla, Huit, I.D. Sarrieri), a we mnie narasta złość, że ich producenci zatrzymali się (z sobie tylko znanych powodów) na obwodach 70 i miseczkach rzadko wychodzących poza C. Aaa !! Odpowiedz Link
joankb Re: Narzekalnia 26.02.08, 08:43 Byłam z koleżanką w sklepie w Wiedniu. Ona sobie kupiła 3 cudne biustonosze, a ja..., ja sobie popatrzyłam. Jak ja lubię ładne rzeczy :((. I co panowie producenci???. Cholera, psiakrew. Odpowiedz Link
elenion_ankalima Re: Narzekalnia 26.02.08, 16:51 Kupiłam sobie śliczny staniczek- panache Carousel i obawiam się, że jest na styk :/ albo min. za mały, a napewno nie widzę w nim miejsca na moje podpacho bułki. Niestety w nim, moje piersi są spiczaste i kiepsko zebrane :(. Ale jest piękny! Juro się obfoce i wyśle zdjęcia do galerii. Odpowiedz Link
azareth noszzzzzzzz jasny pierun!! 26.02.08, 19:20 dzis ja sie wyzalam.. cycki mi schudły... wiec mam 'w' zamiast (87)88/89 jakies 86 maks przymierzam sie do pierwszego brytyjczyka (melisse mi odradzono) zwłaszcza jak zobaczyłam piekne pour moi na blogu katinkowej (o notabene zblizonych do moich obecnych wymiarów)b75.blox.pl/html;jsessionid=61110E5C7B6A6D9197D27F51DBB83B48.tomcat3 - o ten, tylko ze kolor wole inny... i tu kolejne schody- ja wiem ze stanikologia to nie nauka scisła i nie zawsze 2+2=4 ale do jasnej anielci, jak czytam, ze w 65d a nawet dd wbiaja sie dziewczyny od 82- do 86 cm to mam niejasne wrazenie, ze głupieje i mimo tego ze z tabelki wynika jak byk co mam kupic, cos boje sie ze w miskach bedzie albo za ciasno- poł biedy, albo za luzno...wrrrrrrrrr, jak ja tego nie lubie:( Odpowiedz Link
mefistofelia Przestrzegam przed allegrowiczka! 04.03.08, 12:37 Allegrowiczka nazywa sie anetina. Przepraszam za taki bezposredni czarny pr, ale to chyba przypadek nieuleczalny i nie zycze zadnej z was szarpania sobie nerwow z nia (aktualnie nic nie sprzedaje, ale chyba czesto wystawia staniki). Sprzedala mi pierunsko rozciagniety stanik (70tka rozciagajaca sie do setki) z fiszbinami, ktora mozna bylo wygiac sobie swobodnie w druga strone i wydluzaly sie dwukrotnie wraz z naciaganiem obwodu . W opisie napisala oczywiscie, ze stan jest bardzo dobry a staniczek ekskluzywny. Na maila z zazaleniem nie odpowiedziala. Zareagowala dopiero jak nie doczekawszy sie odpowiedzi, wystawilam jej neutralny(!) komentarz. Oczywiscie czula sie strasznie pokrzywdzona i nadal obstawala przy swoim- staniczek ekskluzywny i w bardzo dobrym stanie. Przeprosin sie nie doczekalam. Za to dostalam negatywa o tresci "po prostu nie polecam" ... bezczelnosc w czystej postaci :/ Wprawdzie kosztowal tylko 25zl, ale to nie zmienia faktu, ze opis byl diablo nieadekwatny i juz za sam ten fakt nalezy sie negatyw. Odpowiedz Link
bibea Re: Przestrzegam przed allegrowiczka! 04.03.08, 23:48 ponarzekam sobie... kupiłam stanik, w którym się zakochałam. dobrze mi sie go nosi. piersiatka uniesione, okrągłe, fajne takie. i się okazuje, że to nie mój typ stanika... że fiszbiny nagle za wąskie :( Odpowiedz Link
mmm-mm Re: Narzekalnia 05.03.08, 01:12 A ja się ostatnio mierzyłam i schudłam, bo teraz mam w biuście 82 cm, a pod 61. Teraz to już zupełnie nie wiem GDZIE i CO kupić:( Kupię najwyżej 28, ale dopiero w wakacje, bo wtedy będę pracować. Odpowiedz Link
calkiemplaska Re:mam tu 14 staników do odeslania!!co ze mná jest 07.03.08, 20:04 mam tu 14 staników, rekord, co? zebralo sie w 3 paczkach. (jestm w UK, uzylam kredytówki, wiéc nie musialam zbankrutowac). spodziewalam sié ze wiékszosc odeslé, ale zeby wszystkie? poslalam paré zdjéc do galerii, ale nie ma na razie odzewu... zaczynam tracic entuzjazm...ile trzeba przymierzyc staników zeby trafic na ten wygodny, przy którym nie ma sie dziur w mostku, i nie drétwieje skóra na plecach, albo nie wygláda sie bardziej plasko nie nago??!!!! smutno mi, okropnie sié rozczarowalam. mam tu Freye, Panache, Utlima, Fanstasie, Princesse pam-pam,...i paré innych. rozmiar chyba dobry, bo przy 77/nagie89 zamówilam 70D. maice jakies przemyslenia? czy narzekalnia nie jest od przemyslen? Odpowiedz Link
elmilinden Muszę ostro ponarzekać 07.03.08, 21:31 Bo.... Pollyanna, która wydawała mi sie taka super, wcale aż taka super nie jest:( Jeanie jest super, ale mi się marszczy na szwie i widać to pod ubraniem. I wpija się brzeg miski w większą pierś:/ A teraz zawsze_zielona podsunęła mi pomysł wypróbowania stanika, który zawsze mi sie podobał, czyli Sassy i pochodne. Ale rozmiar 60D i DD wyglądały na mnie żałośnie, a DD wbijał się w klatę dramatyczniej niż 60D. Z tego wnioskuję, że 60E będzie jeszcze gorsze. I i tak się będzie wbijać. Ale myśl, że mogłabym mieć taki fajny stanik nie daje mi spokoju... Dramat;) Odpowiedz Link
katinkova Kurs kroju i szycia 08.03.08, 13:16 Zirytowałam się dzisiaj stwierdzając fakt, że najnowszy stanik zaczął mi bułkować i robić mi 4 piersi kiedy się wyprostuję... z tego powodu zaczęłam się aż trochę garbić. Grrr a jest taki piękny... Mam całą szufladę staników i ani jednego dobrego... Po prostu świetnie. Jako oszczędna baba rozprułam właśnie Panache Harmony z marszczącą się koronką, przyfastrygowałam na sobie idealnie do kształtu piersi i teraz zszywam z powrotem... Ten stanik nadaje tak świetny kształt piersiom pod bluzką, że ciężko mi z niego zrezygnować z powodu tej koronki ;-) Ech do czego to doszło ;/ I dlaczego akurat muszę być pomiędzy rozmiarami? :( Odpowiedz Link
maupa-maupa Re: Narzekalnia 11.03.08, 16:38 Właśnie wróciłam z pierwszych zakupów dobrego stanika... Byłam w sklepie Avocado w Poznaniu. Moje wymiary to 64/77, przymierzyłam wszystko co mieli najmniejszego, czyli całe 4 sztuki. Przymierzałam Coco, Kitty i jeszcze dwa niezidentyfikowane modele - każdy w rozmiarze 60D. W każdy z nich mogłabym włożyć 3 razy tyle ile zajmuje moja pierś, a po wygarnięciu wszystkiego spod pach - "jedynie" 2 razy tyle :( Jeszcze na wyjściu pani mi powiedziała, że najprawdopodobniej wycofają się z miseczek D, będą sprzedawać tylko większe. Żegnajcie, sklepy tradycyjne! Martwi mnie też fakt, że zamówiłam sobie już Freyę Evę w tym samym rozmiarze - to jest moja ostatnia nadzieja, jeśli ona też będzie za duża to zostaje chyba tylko gorseciarka :( Odpowiedz Link
joankb Re: Narzekalnia 11.03.08, 16:58 Spójrz na propozycje pań z bellissimy - będą może 60C. Avocado łaski nie robi. I tak te ich staniki, przy obecnym kursie funta ceny mają księżycowe. Odpowiedz Link
maupa-maupa Re: Narzekalnia 11.03.08, 17:51 Nie mają - nie mają nawet 60D. A Evę (jeśli wszystko pójdzie dobrze) dostanę za 13 funtów, bez opłat za przesyłkę - znajoma mi przywiezie. No cóż... zobaczymy. Tymczasem zostaję przy moim gąbkowanym 70A (który w obwodzie był taki sam jak trzy z tych czterech mierzonych). Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Narzekalnia 11.03.08, 18:49 Eva ma małe miseczki, więc ma szanse być dobra. Odpowiedz Link
faforzyca Re: Narzekalnia 19.03.08, 17:02 Moje wymiary to 64/77, przymierzyłam wszystko co mieli > najmniejszego, czyli całe 4 sztuki. Przymierzałam Coco, Kitty i jeszcze dwa > niezidentyfikowane modele - każdy w rozmiarze 60D. W każdy z nich mogłabym > włożyć 3 razy tyle ile zajmuje moja pierś, a po wygarnięciu wszystkiego spod > pach - "jedynie" 2 razy tyle :( Tym bym się akurat nie przejmowała - mam jeden stanik Avocado,model Kika, w rozmiarze 60D a z brytyjczynków ostatnio 65D się zrobiło za małe w misce (tigerlily, czyli ma większe miseczki)i powoli przymierzam się do 60F. Rozmiarówka Avocado jest dla mnie zastanawiająca ;) Odpowiedz Link
madzi1 za********* mi paczke!!!! 11.03.08, 20:12 Ze skrzynki w dodatku!! Nie na poczcie, tylko ze skrzynki! I teraz nawet nie wiem jaki mam napisać sklepowi komentarz na ebayu. Jak ja nie nawidzę złodziei!!! Odpowiedz Link
izolden Re: Narzekalnia 16.03.08, 19:56 Po pierwszym fatalnym "tańcu"-tango floral plunge 30DD, przyszedł czas na drugi fason Freya Margo-30D, przy rozmiarach 72/85-86, to po prostu totalna porażka. Załamałam się totalnie, wstyd się przyznać ale poryczałam się ze złości. Problem też w tym, że nie mogę go odesłać i wymienić na coś innego. I właściwie byłam skłonna popełnić największy błąd i wrócić do push up'ów, kiedy koleżanka zapytała czy może chce odkupić od niej biustonosz, bo dla niej za mały. Kiedy zobaczyłam rozmiar 32DD, a potem miseczki! to zwątpiłam ale z czystej ciekawości przymierzyłam. I byłam w szoku, owszem trochę w miseczce wieje;-) ale obwód pasuje(?), po podniesieniu rąk nic się nie przesuwa tylko trochę fiszbiny wbijają się w mostek:-( no i nie jest cieniutki. Ale chyba lepsze to niż push up, jak myślicie? No i przede wszystkim dzięki temu staniczkowi poczułam o co chodzi, włożyłam T-shirt i to co było widać to był mój biust a nie gąbki. Nie jestem jeszcze w pełni zadowolona ale już nie załamana. Czy podesłać zdjęcia do galerii koszmarnej freyi i czarnego cudeńka 32DD? Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Narzekalnia 16.03.08, 20:09 ślij koniecznie, moze cos doradzimy i pomożemy :) Odpowiedz Link
joankb Wielki płacz... 17.03.08, 14:13 :)). Zmierzyłam się - centymetrem i "stanikami". 69 pod biustem. No nie będzie więcej. Zmierzyłam "naziemnie" pewnie z 10 kolejnych staników. ŻADNA 65-ka nie wchodzi w grę. Wszystkie zapinam od razu na trzecią haftkę. Na drugą zapinam 60-tkę arabellkę. Buuuuu. A wreszcie byłaby na mnie dobra. Gabriellka poszła do marzeń nierealizowalnych. Luźniejsza niż niektóre polskie 70-tki. Buuuu...... Antoinette nie szyją 60FF!!! A 60F za małe. Rio 60F ma za wąskie fiszbiny, 60FF byłoby już pewnie za duże. Buuuuu.... I co ja sobie kupię, no co???? Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Wielki płacz... 17.03.08, 14:46 ech a ja mam 71-72 pod biustem a i tak wszystkie 65 zapinam na ostatnia haftke :( nawet freye madison, ktora podobno jest dusiolkiem. w dodatku okazalo sie, ze ta freya bardzo mi pasuje...no ale 60tek z niej nie uswiadczysz :/ podobnie jest z avocado, ktore w 60tkach produkuja tylko modele sredniozabudowane, ktore mi nie leza Odpowiedz Link
s.bossy Re: Narzekalnia 18.03.08, 17:52 Od niedawna noszę sobie Rio 60E i nie wiem... objawienia jak niektóre z Was nie przeżyłam :) oprócz tego, że nareszcie nic mi się nie przesuwa i nie zgubię stanika na aerobicu, to moje piersi wyglądają chyba na mniejsze niż wcześniej (70C) . Mama też mi mówi, że mam jakieś spłaszczone cycki. Ale rozmiar jest niby dobry, jedna miseczka mi trochę odstaje na mniejszej piersi. I co by tu teraz kupić, żeby biust wyglądał lepiej? Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Narzekalnia 18.03.08, 18:31 > (70C) . Mama też mi mówi, że mam jakieś spłaszczone cycki. Może model nie kompatybilny z Twoim biustem? Co kupić to nie wiem... Może dziewczyny doradzą. Odpowiedz Link
maggiore76 Niech mnie ktoś pocieszy!!!!! 25.03.08, 13:36 Przymierzałam się do Panache Lilly w bravissimo a dziś patrzę a mój rozmiar wyprzedany!!!! Niech mnie ktos pocieszy , że to straszny badziew, albo chociaż mało lub dużo miseczkowiec!!!! Odpowiedz Link
joankb Re: Niech mnie ktoś pocieszy!!!!! 25.03.08, 14:15 Może będzie jeszcze? jest w najnowszym "papierowym" katalogu... Pocieszę Cię tylko tym: dolna część stanika jest z podwójnego materiału, w lecie gorąco będzie... Odpowiedz Link
maggiore76 Re: Niech mnie ktoś pocieszy!!!!! 25.03.08, 15:07 Po tym co nosiłam zeszłego lata (gąbka i spółka:) to nie jest pocieszenie! Joankb a Ty się przymierzałaś do zakupu Lilly (mam te same wymiary) kupiłaś??? Odpowiedz Link
joankb Re: Niech mnie ktoś pocieszy!!!!! 25.03.08, 16:27 Tak. 60FF, dobry jest rozmiarowo, czekam na wymianę, dostał mi się egzemplarz z wadą fabryczną. Odpowiedz Link
plecha1 Re: Narzekalnia 11.04.08, 16:39 Przyleciał do mnie dzisiaj Panache Flamenco 28F, na pierwszy rzut oka leży bardzo ładnie, ale... Przymierzyłam na parę minut, pomierzyłam bluzeczki, głównie obcisłe - ładnie. Odłożyłam do namysłu. Potem przymierzyłam drugi raz, stwierdzając, że czas go rozchodzić. Jako że jestem w domu, to mam na sobie powyciągany domowy sweter, przewygodny. Założyłam stanik, ubrałam sweter, poszłam do kuchni, przy okazji zajrzałam w lustro i koszmar - straszliwie widać asymetrię piersi. Wróciłam do za małe Meliski 65E, a ten niech sobie leży nieruszany. Jeszcze się wieczorem obfotografuję (włącznie z tym nieszczęsnym swetrem), wyślę do galerii, bo może to ja widzę coś, czego naprawdę nie widać :) Odpowiedz Link
plecha1 Mam ochotę wrócić do 70B 11.04.08, 18:36 Pierwszy raz od miesięcy mam ochotę wrócić do 70B :( Flamenco nie taki. Do koleżanki przyszła wspólna paczka z Melissy, pomylili się i wysłali 65G zamiast 60G :( Mam już dość. Odpowiedz Link
wiszer Mam ochote obciac se cycki! 12.04.08, 10:14 Serio zaczynam miec dosc. Cale to szukanie stanikow na ebayu, polowanie na jakiegos na gieldzie, zalatwianie platnosci, proszenie sie znajomych z UK, dogadywanie, pozniej oczekiwanie, latanie na poczte i najlepsze! po tych calych staraniach WIELKIE ROZCZAROWANIE. Najlepsze jest to, ze wszystkie staniki, ktore sa na mnie za duze na poprzedniczki czy przyszle wlascicielki sa za male! Dochodze do wniosku, czytajac do tego wymiary, ze wiekszosc z Was ma jednak srednie biusty nizeli male. Jeszcze ostatnio zaczelam chodzic bez stanika by nie splaszczac "piersi" push-upami. I tak jak przemowczyni zauwazylam ze trasznie widac asymetrie. Po prostu mam juz dosc. XXI wiek, a nie mozna sobie isc normalnie do sklepu zeby stanik kupic! Zarty normalnie, tylko w POLSCE! I jeszcze na kazdym kroku cycki, cycki, cycki. I mam dosc bo czesto slysze cos o moich cyckach, i nie od facetow ale od babek z wiekszym biustem! Nawet na Lobby Biusciastych sa ciete komentarze na zasadzie "one nawet B nie mialy" i inne. Mam juz serdecznie tego wszystkiego dosc, i jak 3 kolejne staniki nie beda dobre, to wracam do push-upow i bede sobie po calym plecach i brzuchu rozsmarowywac "cycki", ktorych nie ma i ktore ponoc schowaly mi sie pod pachami i mam to gdzies. Przynajmniej nikt sie nie bedzie mnie czepial i nie bedzie widac asymetrii. I tyle. Odpowiedz Link
plecha1 Re: Mam ochote obciac se cycki! 12.04.08, 12:59 Ja miałam przejściowy kryzys. Po nim już uświadomiłam kolejną osobę, że ma zły rozmiar :) Wiem, jaki model jest dla mnie idealny, teraz się przemęczę troszkę i jak stanieje, kupię. Bo na razie to nowa kolekcja, tegoroczna. A co do Flamenco, to uświadomiłam sobie, że przecież od czegoś są wkładki :) A i nie przy każdej bluzce widać asymetrię, tylko przy luźnych, a ja mam prawie same obcisłe. <wysyła paczkę Dobrych Uroków i fiolkę z Pozytywnym myśleniem zaprawionym dozą specjalnie spreparowanego Entuzjazmu> Odpowiedz Link
maith Plecha, zainteresuj się modelami podobnymi 12.04.08, 20:25 One często są szyte wg tego samego systemu. Trzeba tylko wyłapać te siostrzane. Tegoroczna kolekcja zwykle ma parę starszych odpowiedników, taniejących na e-bayu :) Odpowiedz Link
plecha1 Re: Plecha, zainteresuj się modelami podobnymi 13.04.08, 20:36 A orientujesz się może, co byłoby siostrzane dla Freyi Darcey? :) Odpowiedz Link
maith Ta tabelka się orientuje :) 14.04.08, 01:47 Ta tabelka się orientuje :) Grupy kolorów to grupy siostrzanych modeli. spreadsheets.google.com/pub?key=pFfdnoNrNIj6lbZ7e2vTOVQ Odpowiedz Link
plecha1 Re: Ta tabelka się orientuje :) 14.04.08, 17:16 Bardzo dziękuję :) Ja na razie z brytyjczykami jestem słabo obeznana - przymierzyłam bodajże pięć modeli. <studiuje tabelkę> Odpowiedz Link
wiszer Re: re:narzekalnia 15.04.08, 23:44 Ja mam podobnie, mierzylam mnostwo stanikow dzisiaj najlepiej lezy Eva, ale mam jeszcze jednego newsa, ale o nim napisze na pozytywnych zdarzeniach :). Odpowiedz Link
maith Re: Mam ochote obciac se cycki! 14.04.08, 19:06 Wiszer, to nie z Twoim biustem jest coś nie tak. Po prostu nie trafiłaś jeszcze na kompatybilny stanik. Staraj się mierząc nowy stanik podnosić go wysoko na obwodzie, fiszbiny muszą dotykać biustu od dołu, nie mogą wisieć centymetr czy więcej niżej. I domasowuj sobie spokojnie wszystko, co rozjechało się w kierunku górno-bocznym. Na asymetrię kupuje się stanik na większą pierś, a pod mniejszą podkładasz wkładkę powiększającą. Możesz ją nawet delikatnie doszyć do tego kanaliku od fiszbin. Ty wiesz, ile dziewczyn ma asymetrię? Mnóstwo :) Jedyny problem, to że ta metoda wyklucza przezroczyste staniki. Masz zafałszowany obraz rzeczywistości. Nawet LB to dla Ciebie miejsce, gdzie dziewczyny lubują się w uwagach, jak to ktoś "nie ma B". A akurat tego typu uwagi są na LB uważane nie tylko za łamanie regulaminu, ale i za wyjątkową niewiedzę. Bo przecież B to nie rozmiar. Nie widzisz wszystkich tych osób, które są do Ciebie pozytywnie nastawione? Które starają Ci się jak najlepiej doradzić? Świat nie jest taki zły :) Jeśli nosiłaś 70A, to jego odpowiednikiem jest 60DD. Zatem nie ma mowy, żeby wszystkie staniki były na Ciebie za duże, bo choćby któreś 60D powinno być dobre, jeśli już faktycznie miałby się pojawić jakiś problem. Ale większe jest prawdopodobieństwo, że to co mierzyłaś jest niekompatybilne z Twoim biustem. Chcesz koniecznie wrócić do puszapów? To wypróbuj Panache Inferno, ale w swoim rozmiarze. Też uważam, że to absurd, żeby sklepy były zapełnione 75A czy 70A zamiast 60D czy 65D. Ja naprawdę nie znam nikogo, kto rzeczywiście potrzebowałby 75A. Myślę, że to się zmieni, jak przestaniemy te nadreprezentowane rozmiary kupować. Żądając swoich własnych :) Odpowiedz Link
wiszer Re: Mam ochote obciac se cycki! 14.04.08, 20:37 Oj, widze maith, widze i jestem Wam dziewczyny strasznie wdzieczna za pomoc. Po prostu mialam gorszy dzien. Dalej walcze i czekam na dobry stanik, dzis wysle zdjecia stroju kapielowego do Galerii (oczywiscie tez za duzy ale moze cos mi przemigruje). Boje sie tylko co zrobie jak zaden stanik nie bedzie dla mnie kompatybilny... W ogole dziewczyny mierzylam ostatnio w H&M stanik, miekki, z fiszbinami, pomaranczowy i teraz zaluje ze go nie wzielam bo mimo ze byl 70A to nic sie nie marszczylo, byl dosc scisliwy i wygladal ok, zapewne nie zbieral biustu ani nie byl dobrze uszyty, po prostu wygladal dosc ladnie. Jutro sie przejde zobacze czy jeszcze sa te staniki wtedy zrobie foto i zapytam Was o zdanie. I maith nie mam skrzywienia na punckie LB, uwazam ze siedza tam tez bardzo sympatyczne dziewczyny, ale strasznie mnie to ostatnio uderzylo, kiedy chcialam sie pocieszyc, a poza tym zrozumiec co przezywaja dziewczyny z duzym biustem, przejzalam komentarze a tam co chwila "ta zebra chyba sobie moze wypiac", "ta byla BARDZO, ale to BARDZO plaska" itd. Jeszcze te "BARDZO", i z checi lepszego zrozumienia zrobil mi sie jeszcze wiekszy dol i wszystkiego odechcialo. I niech te posty beda, bo niech te dziewczyny, ktore czuly sie "TAK urazone" zlosliwymi komentarzami od innych sie teraz WSTYDZA! Odpowiedz Link
maith Re: Mam ochote obciac se cycki! 14.04.08, 21:18 Zrób zdjęcia, zobaczymy, byle tylko nie był usztywniany, bo tak to wszystko wygląda z zewnątrz ok, a w środku może potwornie szkodzić. I nie wiem, jeśli uważasz, że to coś dla Ciebie, to wejdź na wiekszepiersi.phorum.pl/ i poczytaj tam o wpływie ziół na biust. To przynajmniej nie będzie Ci rozpłaszczać biustu, jak puszap 70A. Akurat trafiłaś na głupie teksty sprzed 2 lat. Owszem zostały, bo to w końcu wątek o głupich tekstach kobiet. Ale jeżeli te kawałki mogą sprawić komuś przykrość, to nie wiem, czy nie lepiej je wyciąć. No nie wiem, trzeba będzie pomyśleć. A na LB, tak jak na LMB siedzą przede wszystkim, a nie też, bardzo sympatyczne dziewczyny. Czy wiedziałaś, że LMB stworzyły dziewczyny z małym biustem, które poznały się na LB? Jak zrobiło się tam dużo małobiuściastych wątków :) Skoro mogło się u nas wykluć takie fajne małobiuściaste forum, to przecież oczywiste, że jesteśmy do Was dobrze nastawione :) Odpowiedz Link
fruuzia a propos matrixa 13.04.08, 15:08 dawno nic nowego się nie pojawiło :( katinkova o nas zapomniała ;) Odpowiedz Link
anulla1974 znów nic nie pasuje 16.04.08, 09:35 Byłam u Peachfield. Zaciągnęłam moją mamę, by wreszcie miała dobry stanik (75HH)i nic.... Nic nie pasuje. Millie nie pasuje, Tango nie pasuje, Arabelka też nie, lepiej leżało Rio - 75H, ale wszystkie modele były z przodu za szerokie i nie miały jak oprzeć się na mostku. I tyle wyszło z moich chęci... Sama też przy okazji zmierzyłam Maisie 60 DD - za duża. A taka śliczna :( O Rio i Arabelce nie mam co marzyć. Odpowiedz Link
ancol000 hej!! moze Wy pomozecie? 16.04.08, 17:40 czesc! pewnie nie bede oryginalna;)- nie moge sobie dobrac biustonosza, wiec poszukuje jakiejs porady; moje wymiary 75-76/88-92(czasmi mi wychodzi 88 czasami 92; wychodzi na to, ze nie umiem sie zmierzyc); przyszlo do mnei walsnei inferno 70D i lezy tragicznie (nie mam aparatu, zeby wrzucic zdj do galerii); fiszbina mi sie konczy za polowa piersi i jak wygarniam biust spod pach to on gdzies ucieka (uciekinier jeden;)i nijak go zlapac nie moge; miseczka bylaby dobra chyba, gdyby te fiszbiny byly szersze; jezeli chodzi o obwod to zapinam sie bezproblemowo na najwezsza haftke mam jeszcze triumpha 70D (fabolous curves-czy jakos tak) i on o wiele lepiej lezy, tylko tez fiszbiny mogly by byc szersze a obwod wezszy; wczoraj bylam na zakupach chyba ze 4h i wiekszosc 70d bylo niedobrych - ze wzgledu wlasnie na te za waskie fiszbiny; a 70e niektore byly nawet dobre (ale tylko jak podciagnelam ramiaczka i jakos tak nieladnie lezaly) a niektore byly zypelnie za duze tak wiec macie moze jakies propozycje z rozmiarem albo konkretnym modelem stanika dla mnie? myslalam o 65e (ale nie wiem czy nie za maly) i 65f (nie wiem czy nie za duzy i czy obwod nie za waski) z gory dzieki za jakiekolwiek porady Odpowiedz Link
evunaa Re: hej!! moze Wy pomozecie? 16.04.08, 19:16 Jeśli możesz zapiąć się najciaśniej, to znaczy, że za luźny :) Spróbuj 65. Na mój gust, dla 88 to byłoby 65E, a dla tych 92 F :) A Inferno to kapryśny stanik i niezbyt polecany jako pierwszy dobry stanik... Odpowiedz Link
anieczkapoleczka Re: Narzekalnia 17.04.08, 21:02 To ja sobie też ponarzekam, bo się wkurzyłam. Nie dość, że w "zwykłym" sklepie nic nie można kupić, to jeszcze mnie na allegro dyskryminują. Niby mam konto, ale póki co, bez komentarzy. Patrzę sobie, o! staniczek, a pod spodem prośba o nie licytowanie przez osoby bez komentarzy lub z kopertką. Noż żesz, #&*^. Istnieje jakaś teoria, że jak ktoś jeszcze niczego nie kupił/sprzedał, to że on oszust, że nie wpłaci pieniędzy? Odpowiedz Link
wiszer Re: Narzekalnia 18.04.08, 00:34 Jesli chcesz moge Ci cos kupic. Wtedy podam Ci konto do przelewu, a Sprzedawce poprosze o przeslanie przedmiotu na inny adres. Pewnie dana osoba sprzyla sie na Allegro... Odpowiedz Link
natashka87 Re: Narzekalnia 19.04.08, 09:59 Mi się wydaje, że jeśli napiszesz, a jeszcze lepiej zadzwonisz do kupującego przed zalicytowaniem to nie będzie problemu. Ogólnie jeśli wpłacasz pieniądze na konto to nikogo nie powinno obchodzić ile masz komentarzy.. Ale za zaliczeniem to pewnie nikt nie wyśle Ci, chociaż mój wujek jak kupuje coś to zawsze dzwoni i prosi o to, żeby mu wysłali za pobraniem, nawet jak nie ma takiej opcji i na razie wszyscy się zgodzili. Sprzedający to też ludzie :) Inną opcją jest kupienie jakiś drobnostek, żeby mieć komenatrze, ale tak robią właśnie oszuści, więc nie polecam... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Narzekalnia 19.04.08, 11:58 tak zle i tak niedobrze. jestem srednia,idealnie srednia,i co w zwiazku z tym? w avocado mnie potraktowano jak przybysza z obcej planety w normalnych sklepach nic na mnie nie ma. na pocieszenie kupilam sobie sliczny stanik w m&s ktory jest akurat w porywach do moglby byc wiekszy:/ (jak mi w polowie cyklu cycki urosna to juz sie w niego nie zmieszcze). jestem strasznie zla na dziewczyne z avocado, naprawde, mialam zamiar tam cos kupic, bo podobalo mi sie kilka modeli,ale sposob w jaki mnie obslugiwala to naprawde..wrrr nigdy biustowych kompleksow nie mialam, a ta pani niestety, wpedzila mnie we wszystkie mozliwe:/ ech.. az sie odechciewa:/ musialam sie wypisac:> Odpowiedz Link
fruuzia Re: Narzekalnia 22.04.08, 09:08 no żesz kuuuurtka :((( dwa miesiące się ustawiałam żeby odwiedzić dom rodzinny w Białymstoku i sklep z małymi obwodami przy okazji ;) i sklepu już nie ma, co właśnie wyczytałam :((( fazę zniechęcenia przechodzę, już nic nie rozumiem z tych staników i marzy mi się 70C :(( chlip chlip Odpowiedz Link
azareth Re: Narzekalnia 23.04.08, 18:05 fruuzia, uszy do gory:) ja tez ju była na prostej drodze do ucieczki na tyły do mojego bezpiecznego 70d:) po kolejnym rozczarowaniu z polyanna w roli głownej.. ale dzis sprawdziłam nabiustnie tango z panache i cos jakby drgneło do przodu- jakas mizerna szansa ze jest stanik dla mnie i to nawet w wersji czarnej i w dodatku nawet troche pasujacy;) wiec nie chlipac mi tu;) skoro ja przestałam krecic nosem, a jestem chyba maruda stulecia;) to chyba nie jest tak zle;) przynajmniej do nastepnej paczki z listkow;) w razie czego to tez posmęce;) Odpowiedz Link
fruuzia Re: Narzekalnia 24.04.08, 21:45 dopiero teraz doczytałam, tnx azareth :) dzisiaj już jakby lepiej siły wróciły, może dlatego, że jestem PRZED dostawą następnych staników LOL jakbym wiedziała, że komuś budyniowata gruszka przemieniła się w soczyste jabłko to byłoby mi lżej, ale może dane mi pionierem zostać ;) Odpowiedz Link
azareth Re: Narzekalnia 24.04.08, 22:45 ja tez mam dni "na nie" chyba jak kazda z dziewczyn, zwlaszca po nieudanej paczce;)moje siły tez czekaja na kolejne staniki:) a juz byłam blisko akcji "porzucenie nadzieji na dobre 65 DD"...- na razie mi przeszło a ja bym chciała, zeby mi choc jeden stanik lezał tak dobrze jak na niektorych fotach- zawsze_zielona i bibea w tym wzgledzie to moje idolki;P ja coprawda mam chyba ? jeszcze? jedrne jabłko, ale zaokraglone jedynie od dołu i po zewnetrznej stronie, od gory i od wewnetrznej ciała stanowczo za mało- a tez bym chciała takie super okrąglutkie miec:) tak btw, widziałam twoje foty i jest całkiem spoko, no to romany wyszło najmniej ciekawie, ale gdybys mogła moje zobaczyc, to dopiero były koszmarki;)uwierz na słowo- jeden spłaszczał drugi marszczył sie niemozliwie i spłaszczał;) wiec jakby co pionierujemy obie:) Odpowiedz Link
fruuzia Re: Narzekalnia 25.04.08, 14:43 no to ja znowu tutaj :] doszła kolejna porcja staników, wszystkie do bani, na szczęście to po koleżeńsku jest więc bez kasy, ale i tak nastroju nie poprawiło, ehh, ale m.in. inferno tam było i rowek mam w nim LOL Odpowiedz Link
evunaa AAAA! 24.04.08, 09:29 Ja nie chcę, nie chcę, nie chcę, naprawdę nie chce mieć 65 cm pod biustem! :( Jak to się dzieje, przecież ja nawet nie mam jeszcze dobrego stanika! :( I coraz bardziej wybór tych, które mogłabym zamówić sie zmniejsza... Bunt, bunt, bunt... chyba przestanę się mierzyć! Niech ta matura już się skończy, bo nawet nie mam czasu zapisać sie na jakieś ćwiczenia! :( Odpowiedz Link
wiszer Re: AAAA! 24.04.08, 12:42 evunaa mam tyle samo pod biustem i wiem ze jest to ogromny problem. Bo nawet jak miska jest dobra to nie wiekszosc a wszystkie staniki, nawet 60 sa za luzne (ja od poczatku we wszystkim moge zapiac sie z latwoscia na ostatnia haftke i dalej sa za luzne). efekt jest taki ze stanik mi jezdzi i rozsmarowywuje biust. Dlatego przeczytalam wszystkie posty jak zmiejsza obwod by nie zmienic fasonu stanika i mam zamiar podszyc go tasiemka lub materialem zostawiajac takie jakby zaszewki. Mam nadzieje ze zda to egzamin choc jestem swiadoma, ze pewnie nie bedzie za wygodnie. Wszystkie dziewczyny narzekaja ze czuja sie jakby zostaly przewiazane sznurkiem, ale nie tracmy nadzieji, ja wezne sie za cwiczenia zeby troche miesnie rozbudowac i mam nadzieje ze bedzie ok. Bo jednak nie ma to jak stanik ktory jest dobry kupiony orygianlnie, wygodny, niezdeformowany niczym itd. Chodzi przede wszystkim o komfort psychiczny. Moim zdaniem zadna, a na pewno wiekszosc z Nas nie mialaby kompleksu malego biustu czy splaszczonych piersi gdyby mogla sobie kupic normalnie stanik. Natomiast kiedy my wszystkie mierzymy i sie okazuje ze we wszystkim sie topimy to tworza Nam sie kompleksy, jak male piersi ja musze miec skoro topie sie w najmniejszym z mozliwych. Szczegolnie, ze staniki w dobrych rozmiarach sa bardzo drogie, no i podziurak taki stanik i przyszyj jakis material. Ok duzo osob moze mi mowic, ze tego nie widac i mozn sie przyzwyczaic, ale tak jak pisalam chodzi o konfort. Zamowic stanik, piekny ktory bedzie pasowal. W rozmiarze 65 jest ich nawet sporo, ale 28D to juz porazka ;/. Odpowiedz Link
natashka87 Re: AAAA! 24.04.08, 12:47 Może spróbujcie napisać do Melissy, żeby uszyli na zamówienie 55. Podobno nie ma z tym problemu. Wiem, że one takie dziwne są, babcine troche, ale na codzień może lepiej taki co nie będzie się ruszał. Ogólnie wydaje mi się, że generalnie Freye są mało ścisłe, z Panache jest lepiej i nie wszystkie mają takie szerokie fiszbiny, np Lily chyba nie. A do zwężania to ja przeszywałam gumkę nitką;) Odpowiedz Link
evunaa Re: AAAA! 24.04.08, 15:54 Trzeba będzie coś pokombinować ... ale trochę mnie to dobiło, jak się zmierzyłam rano... Jeszcze ja mam piersi blisko osadzone, więc staniki powinny mieć fiszbiny bardzo blisko siebie, a najlepiej po prostu niskie, to też ogranicza. No ale nic, pewno w końcu coś dla siebie znajdę :) Ale to po 19 maja, i tak za długo tu przesiaduję :P Odpowiedz Link
maith mały obwód i blisko osadzony biust 24.04.08, 19:48 evunaa napisała: > Jeszcze ja mam piersi blisko osadzone, więc staniki powinny mieć > fiszbiny bardzo blisko siebie A to się akurat paradoksalnie dobrze składa. Jakby co, to możesz upiec 2 pieczenie na jednym ogniu, usuwając międzybiuście, co automatycznie nieco zwęzi obwód ;) Żarty żartami, ale na LB w Robótkach ręcznych dziewczyna wrzuciła właśnie taką przeróbkę :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76158462&a=77662672 Odpowiedz Link
evunaa Re: mały obwód i blisko osadzony biust 24.04.08, 22:04 O kurcze! Świetne! Dzięki wielkie! Odpowiedz Link
u-lotka Re: Narzekalnia 29.04.08, 16:52 Nie mogę się doczekać przesyłki. \-; Dostałam mejla z intimo, że w piątek wysłali. Priorytet jak dla mnie powinien już we wtorek dojść, a tu kicha. \-; Czy oni nie wiedzą, że ja czekam na pierwszy miejmy nadzieję dobry stanik?! Odpowiedz Link
wiszer Re: Narzekalnia 30.04.08, 20:01 I kolejna porazka, Mitzy 28d moim zdaniem nie pasuje, poza tym wszystko wydaje mi sie ze jest na mnie za luzne, od poczatku zapinam sie na ostatnia haftke. Stanik jest mega przesliczny, ale ze mna niekompatybilny. Chyba jednak jestem szerokofiszbinowcem. Licze jeszcze ze moze na forum mi cos podpowiedza bo wyslalam zdjecia do galerii, ze moze jest za duzy i miska sie kiedys wypelni, albo zebym skrocila obwod, pociagnela ramiaczka, no nie wiem, na moje oko to chyba za maly jest ;/.Chociaz i tak lezy lepiej niz Eva, cholera a Panache Harmony tez nie lezalo, ja nie jestem ani Freyowcem ani Panachowcem, to czym ja &@#@! jestem :(. Odpowiedz Link
milla001 Re: Narzekalnia 03.05.08, 18:57 Po miesięcznym studiowaniu forum zamówiłam sobie Polyanne 28F przy 69/88 jako zachwalany cud na wspaniały kształt biustu. Czekałam z utęsknieniem, bo wciąz nei mam czarnego stanika w nowym rozmiarze. Doszedł w piątke przed długim week-endem. i jest to kompletna porażka. Zdjęcia nikomu nie pokaże, ale kształ biustu niezadawalający i jeszcze te koszmarnie szerokie ramiączka przy miseczce F i obwodzie 28. Kompletne nieporozumienie i brak proporcji, a obwód wspaniale ciasny pierwszy biustonosz, w którym zapięłam się na pierwszą haftkę. I co teraz? jaki ma być ten mój idealny biustoniosz na buły podpachowe skoro Polyanna mnie zawiodła. Buuu, wciąż nie mam czarnego stanika:( a większość ciuchów czarna. Odpowiedz Link
karo_ka1 Re: Narzekalnia 03.05.08, 20:35 I znowu, co komu pasuje... Moja Polly 32D bardzo mi odpowiada, i kształt piersi jest ok, fiszbiny nie uwierają, obwód w porządku... tyle, że ten model jest na pewno zgrabniejszy, bo przy rozmiarze D ramiączka są wąskie i ładne. W ogóle, cały ten biustonosz jest b. ładny :) Zamówiłam drugą, białą. Odpowiedz Link
blizniaki14 mam siebie dość!! 04.05.08, 15:03 Od zawsze wiedziałam,że wszystkie staniki są na mnie złe, ale kupowałam to co było w sklepach czyli 70B i 70c push upy mocno wypchane lub 65B też push upy. Nie mam co nosić, wszystkie źle leżą, cycki są płaskie, prawej piersi prawie nie ma, nie da jej się nawet w rękę chwycić!!! Na razie mierzyłam tylko Freyę Evę 60D, koszmarnie wyglądałam, w obwodzie tym ledwo oddychałam, miski płaskie :( ciężko dostać coś ładnego w tym rozmiarze :( na nowe na razie mnie nie stać, choć widziałam ładne idzie lato a ja nie mam piersi, nie mam stanika, wyglądam jak duże dziecko :( teraz rozglądam sie za Freyą w rozmiarze 65C, porównam, jak nie to coś w rozmiarze 60DD. Błagam los niech da mi piersi, małe ale widoczne i jędrne. Ręce już bolą, masuję je już ponad pół roku, ćwiczę zioła piję i nic :( no to sobie popisałam...:( Odpowiedz Link
karo_ka1 Re: mam siebie dość!! 04.05.08, 16:21 hmmm... licytują Retro 65C, usztywniany, ale.... www.allegro.pl/item357852064_nowy_biustonosz_freya_retro_65c_30c.html Odpowiedz Link
blizniaki14 karo_ka1 dzięki ja tez ją licytuję :) 04.05.08, 21:21 tylko na allegro mam inny nick niż na forum :) pozdrawiam Odpowiedz Link
turzyca Re: Narzekalnia 05.05.08, 10:22 milla, a jak tam bylo z fiszbinami? I w jaki sposob objawial sie ten zly ksztalt? Z tego mozna wyczytac wskazowki na przyszlosc, jak juz sie upierasz ze zdjecia nie wchodza w gre. :) Odpowiedz Link
wiszer Re: Narzekalnia 05.05.08, 19:19 Juz nie wiedzialam gdzie to napisac wiec zdecydowalam tutaj. Juz kolejny raz jak wyslalam zdjecia do Galerii i nie zostaly wstawione :(. Buuu, wydaje mi sie ze wszystko dobrze opisalam i poobrabialam, czekam i czekam i nic ;/. Odpowiedz Link