Dodaj do ulubionych

Mało i dużomiseczkowce

02.02.08, 21:10
W tym temacie dzielimy się wiedzą na temat staników, które mają dużo mniejsze lub dużo większe miseczki w stosunku do swojego rozmiaru. W temacie wpisujemy model i markę biustonosza oraz kategorię małomiseczkowiec lub dużomiseczkowiec, można również wpisać rozmiar. Warto umieszczać w wypowiedziach swoje wymiary, oraz to, jaki rozmiar nosicie przeważnie (można podać model/markę stanika porównawczo np. w Panache zazwyczaj noszę 65DD, ale gdy zamawiam Freya Eva, wiem, że potrzebuję 65D itd.).
Obserwuj wątek
    • elmilinden Freya Eva 02.02.08, 21:21
      Ja bym się bardzo chętnie dowiedziała, jak to jest z Evą.
      Podobno miseczki małe, więc może udałoby mi się znaleźć rozmiar.

Ale problem polega na tym, że na razie wiem tyle, że 60DD z Freyi jest trochę za
      duże, ale np. 60DD Freya Retro plunge (brązowe, takie zapinane na jedną haftkę)
      jest za małe.
      Czy Eva ma takie miski jak Retro, mniejsze, większe?
      O dziwo mam 67-68cm pod biustem i 84 "w".

• scarlet_agta Re: Freya Eva 02.02.08, 22:25
        Mierzyłam Freye Eve 60F i Tigerlilly 60E równocześnie. Eva miała odrobinę
        większe miski, różnica w wielkości prawie niezauważalna. Chyba nawet Panache
        Fiesta 60E jest większa niż ta Eva 60F. Tylko ta Eva jest wysoko zabudowana pod
        pachami i miska też mi dość wysoko sięgała. Do bluzek z dekoltem się nie nadawała.
        Porównania z Freyą Retro nie mam.

elmilinden napisała:

> O dziwo mam 67-68cm pod biustem i 84 "w".

A mierząc w biuście nie wypinasz się "za bardzo"? To znaczy dużo bardziej niż
        mierząc pod biustem, nabierając dużo powietrza w płuca. Ja się tak właśnie
        zmierzyłam i wyszło mi nawet 87cm w biuście (bez stanika). Dziwiłam się, że
        Fiesta 60E jest na mnie trochę duża, skoro ona jest tylko na 84, a ja mam 3 cm
        więcej. Ale później zmierzyłam się normalnie i wówczas wyszło mi 2-3 cm mniej w
        biuście.
        • elmilinden Re: Freya Eva 02.02.08, 22:34
          Nie no, normalnie mierzę. Nie jakoś z pełnymi płucami, na pełnym i takim
          zupełnym wydechu mam ok. 81cm ciasno mierzone a na pełnym wdechu 86,5;)
    • green-avocado Freya Retro Plunge(choco) - małomiseczkowiec 02.02.08, 21:24
      W sklepie usłyszałam, że należy wziąć miskę o 1 oczko większą
      Eksedientka sama go miała i zrobiła to samo
      Przy 64/78 kupiłam 60E, dziewczyny mnie tu wyceniły na 60DD, ew. E no i właśnie
      przy Freyi Retro stanęło na większej opcji

Śmiać mi się chce, mam dopiero 1 stanik, a pisałam już o nim chyba w każdym
      topiku, tyle że za każdym razem w innym kontekście (fiszbiny, sklep, rozmiar
      etc. - ale chyba każda informacja się przyda) ;-)
    • zawsze_zielona Hurtowo kilka modeli 02.02.08, 21:29
      Nosze 30DD lub 28E (69/85-86)
      Kostiumy kapielowe Freya Mai Tai Bikini (tinyurl.com/3dg89z )
      Casablanca bandeau (tinyurl.com/2qry74 ) oba maja male miski. W koncu wzielam
      ten drugi 30E

Charisma Bra by Kalyani male miski, mam 30E. Ale obwod sie rozciagnal i juz
      wcale dobrze nie lezy.

Panache Masquerade Antointte Bandeau Bra, male miski, mam 30E, ale obwod tez
      luzny sie zrobil...
    • bajgla Anastasia - małomiseczkowiec 03.02.08, 00:21
      Mam 2: brązowy 65E (obecnie makabrycznie za mały) i kremowy 65F (na styk). A poza tym oba są rozciągliwe.
      Moje obecne wymiary to 67/90, normalnie noszę 65F.
    • edytaf5 Freya Eva 03.02.08, 11:33
      Bardzo malomiseczkowa jest. Teraz mam panache flamenco 60d (79-80 w biuscie) a
      jak dziewczyny z LB zobaczyly mnie w evie 60d, to radzily nawet 2 miseczki wieksza.
    • elmilinden Pollyanna, Tizzy, Sassy, Margo, Tutti Fruiti, itd. 15.02.08, 12:02
      No więc moim zdaniem:

Pollyanna ma miski standardowej wielkości, tzn. o standardowej powierzchni, ale
      płytkie.

Sassy ma chyba miski standardowe.

Tizzy ma miski troszkę głębsze niż Sassy w tym samym rozmiarze. Ale różnica jest
      mała, rozmiar raczej standardowy.

Margo ma miski jak do ryżu. Największe, jakie widziałam. Głębokie, szerokie. To
      Margo w kolorze kiwi. Inne- nie wiem.

Tutti Fruiti ma miski normalne, ale głębsze niż Pollyanna czy Sassy.

Arabella ma miski dość duże i nadaje się na bardziej szpiczasty biust,
      przynajmniej w małych rozmiarach, tzn. taki w kształcie przeciętej na pół
      kropli. Czyli nie na mnie:) Arabella 60DD jest na mnie za duża, a Pollyanna 60DD
      chyba za mała.

Freya retro plunge brązowa ma małe miski, 60DD było za małe.

I to tyle na razie.
      • polka_w_brukseli Arabella 18.04.08, 08:46
        Elmilinden, co do Arabelli to sie z Toba nie zgodze. Mam biust raczej okragly, a
        Arabella robi mi jabluszka. Bylam do tej pory pod wrazeniem ze wlasnie
        spiszczaste biusty powinny jej unikac, bo je jeszcze bardziej wyspiczy, i mowie
        tez o malym rozmiarze - 60DD.
        • ozania Re: Arabella 26.11.08, 11:56
          Ja sie tez nie moge zgodzic,ze arabella jest na spiczasty biust,bo mam taki i
          arabella jest z nim kompletnie niekompatybilna (podobnie jak wiekszosc
          plunge'ow)...Robilam kilka podejsc do arabelli,ale za kazdy mrazem wygladala
          fatalnie.Zdecydowanie lepiej lezy na biuscie "kraglejszej" kolezanki.
      • justyce Margo 09.05.08, 21:44
        Potwierdzam ogromniastość Margo. Mam kolor fruitburst. Miski przepastne, ale
        cuda robią z biustu :)
    • zawsze_zielona Tango Floral, Polyanna 15.02.08, 12:15
      Oba IMO takie jak byc powinny, moze Polyanna lekko mniejsza, ale moze to byc tez
      kwestia kroju. Mam 85-86 w biuscie, przymierzalam 60E. Polyanna byla za mala a
      Tango na styk.
      • pitupitu10 Re: Tango Floral, Polyanna 15.02.08, 14:15
        > Oba IMO takie jak byc powinny, moze Polyanna lekko mniejsza, ale moze to byc te
        > z
        > kwestia kroju. Mam 85-86 w biuscie, przymierzalam 60E. Polyanna byla za mala a
        > Tango na styk.

zawsze_zielona, wybrałaś raczej zły rozmiar. 60E jest na 84 cm w biuście. Na
        twoim miejscu od razu celowałabym w 60F.
        • zawsze_zielona Re: Tango Floral, Polyanna 15.02.08, 15:26
          No wlasnie, tyle ze wczesniej mialam chyba modele z wiekszymi miskami, wiec to
          60E bylo dobre (Jeannie i Tigerlilly). A poza tym to oczywiscie cycki rosna, to
          86 to od niedwana, bylo 85... Ja o tym zapominam i biorem ten rozmiar co poprzednio.
    • zawsze_zielona Masquarade Polka 15.02.08, 12:16
      IMO lekko wieksze miski.
    • epiphany Panache: salsa i tango II 15.02.08, 14:51
      Oba małomiseczkowce.
      Tango II w moim zwykłym rozmiarze 65D było za małe mniej więcej o literkę. Teraz
      celuję w 65DD.
      Salsa natomiast to IMHO przypadek drastyczny - zgodnie z sugestią sprzedawcy
      wzięłam 65DD i było dużo za małe, może nawet o dwie literki (czyli zwykle nosząc
      65D powinnam brać 65E lub nawet F!!!).
      Nie wykluczam jednak, że trafiłam staniki nietrzymające rozmiaru, ponoć zdarza
      się to na allegro.
      • kaczencja Tango II - małomiseczkowiec 10.07.08, 16:37
        65D przy 67/83 za mały o jakieś pół, do jednego rozmiaru. Teraz ciężko stwierdzić, bo dawno go mierzyłam.
        • caroline.1 Salsa - skrajny małomiseczkowiec 10.07.08, 17:35
          Potwierdzam. Na moje 70-71/86 Salsa 30E jest zdecydowanie za mała.
    • beakarp Re: Mało i dużomiseczkowce 15.02.08, 18:49
      Freya Millie i Rio = wielkie michy / ale ładnie kształtują biust:)
    • zielona.malpa Freya Polyanna i Jeanie; Elle Macpherson 17.04.08, 13:53
      Polyanna ma mniejsze miski niż Jeanie. Chociaż teoretycznie powinnam
      celować w rozmiar 65DD, Polyanna 65D jest na mnie dobra, a Jeanie za
      duża. W Elle Macpherson chyba większość modeli ma mniejszy niż
      standardowy obwód i mniejsze miski.
      • ada1 Re: Panache Chantilly Plunge 17.04.08, 14:06
        Małomiseczkowiec, przy wymiarach 72/88 w rozmiarze 65E miseczka przymała, trzeba
        brać o oczko większą.
        • ada1 Re: Ballet Celebration Rose 17.04.08, 14:12
          Firma Ballet mało rozpropagowana na naszym forum, więc donoszę że model
          Celebration Rose jest duuużomiseczkowcem.
          Przy moich wymiarach 72/88 zakupiony rozmiar 65DD okazał się dużo za duży. Obwód
          o.k. (bardzo ścisły) ale miska ogromna, bardziej F/E niż DD.
    • scarlet_agta Freya Rio i Panache Flamenco 18.04.08, 08:53
      Freya Rio i Panache Flamenco w rozmiarze 60E mają miski podobnej wielkości i
      chyba oba należy uznać za dużomiseczkowce. 60E w tych modelach jest mniej więcej
      takie samo jak 60F Freyi Antoinette.
    • ireen Kalyani Charisma - małomiseczkowiec 18.04.08, 12:18
      Kalyani Charisma ma bardzo małe miski jak na mój gust. Przy wymiarach 70/83 65D
      jest za małe, 65DD niby OK, ale robi buły więc pewnie mogłoby być i E, a do tego
      wygląda na mocno rozciągliwy.
    • zielona.malpa Jeanie i Darcey 08.05.08, 11:18
      Podobno Darcey jest dość dużomiseczkowcem. Natomiast Jeanie jest
      większa od Darcey. Więc Jeanie jest jeszcze bardziej
      dużomiseczkowcem. Darcey 65D jest dla mnie idealny (uwielbiam ten
      stanik!), Jeanie lekko przyduża. Polyannę też mam 65D, ale właśnie
      dziś zamówiłam 65DD, bo błędnie sadziłam, że 65D jest na mnie
      akurat, gdy tymczasem po właściwym podciągnięciu ramiączek okazało
      się, że Polyanna 65D jest zwyczajnie za mała. Moje wymiary to 70/86.
      Pozdrawiam.
      • justyce Jeanie 09.05.08, 21:43
        Ja z kolei jakoś nie odniosłam wrażenia, żeby Jeanie była specjalnie duża.. Na
        pewno mniejsza od Margo, i to sporo. Dlatego moim zdaniem do dużomiseczkowców
        raczej się nie kwalifikuje ;)
    • wiszer Re: Mało i dużomiseczkowce 08.05.08, 12:04
      Malomiseczkowe:
      Freya Eva - bardzo mala miseczka, powinno sie brac rozmiar a nawet dwa wieksza
      od swojego normalnego, do tego bardzo rozciagliwa.
      Freya Mitzy i Pollyanna - uwazam, ze maja miski mniejsze o okolo 0,5 rozmiaru.
      Freya Retro - miski male, a obwod bardzo scisliwy, jednak uwazam ze nie jest to
      dobry wybor, splaszcza bardzo piersi.
      Duzomiseczkowe:
      Arabella - duze miski, poza tym baaardzo rozciagliwa, jest lepsza na duze biusty
      i osoby, ktore maja troche cialka.
      • joankb Re: Mało i dużomiseczkowce 08.05.08, 18:33
        Arabella - niekoniecznie na duże biusty. Na mnie wygląda bardzo dobrze. Tylko
        obwód do kitu.
    • joankb Fayreformy 08.05.08, 18:38
      Genteel - mała miska
      Honey Bun - lekko mniejsza
      Melodic - zdecydowany małomiskowiec
      Dulcet - większa miska
      • lavaenn Re: Fayreformy 13.07.08, 17:51
        Vitality - mniejsza miska
        Arcane - wieeelka, chyba nawet 2 rozmiary
        • plica Re: Fayreformy 26.11.08, 09:08
          vitality- mniejsza
          high society - mniejsza, ale troszke
          tantalise full cup - duuuuuuuuuzo miseczkowiec
          tantalise balkonetka - normalno miseczkowiec
    • malagracja Lottie 09.05.08, 21:59
      Duzomiseczkowiec :)
    • kaczencja Fantasie Bridgette 10.07.08, 16:35
      65D w kolorze apricot było dużo za małe na moje 67/83. 65DD w kolorze aubergine miało trochę luzów, ale gdyby nie za luźny obwód to uznałabym go za dobry stanik z zapasem migracyjnym.
      • t3kla Re: Fantasie Bridgette 10.07.08, 16:52
        Czy mam przez to rozumieć, że Bridgette oceniasz na małomiseczkowca. Interesuje
        mnie właśnie ten model plunge w kolorze oubergine
        • kaczencja Re: Fantasie Bridgette 10.07.08, 16:59
          Zdecydowanie oceniam go jako małomiseczkowca, ale ja mierzyłam balkoniki, a plunge nie wiem jaki jest. Dodam jeszcze, że Bidgette to rozciągliwiec - na moje 67cm pod biustem zdecydowanie za luźny.
    • sadzka Pollyanna, Zeta, Curvy Kate 13.07.08, 17:46
      moje wymiary 60 / 75-77
      Freya Pollyanna – małe miseczki ale większe od Evy, 60DD dużo za mały na mnie
      Freya Zeta – normalne miski, 60DD trochę za mały
      Curvy Kate Emily – duże miseczki, 60DD troszkę za duży

• livada Dalia -dużo, Pollyanna -mało, CK Portia -dużo itd. 25.11.08, 22:58
      Jak w temacie - mierzyłam 3 modele Dalii, Orianę, Oliwię (ta najbardziej) i Mariettę, i wszystkie są dużomiseczkowe. W tej chwili dobra jest na mnie moja Oriana 65D, na wymiary 73/87 (inne staniki w rozmiarze 65DD).

Freya Pollyanna - małomiseczkowa, mam czarną 65E i jest w sam raz, bez luzów.

Curvy Kate Portia black - 65DD na mnie za duża, miski większe niż w Emily 65DD cream/blue.

Debenhams Gorgeous, czarny w białe hafty - kupiłam 65DD i był drastycznie za duży, bardzo głębokie miski.

Arabella Purple Haze - wielkiego doświadczenia nie mam, ale 65DD jest na mnie dobre i nie wydaje się większe niż 65DD innych firm (Elle Macpherson Notorious, Panache Harmony, CK Emily)
    • t3kla Fantasie Cally dużomiseczkowiec 27.11.08, 10:43

• amentowa Re: Fantasie shannon i jade raczej duzo albo sredn 27.11.08, 22:07
        pisze raczej bo nie mam bardzo duzego porownania, posiadam tylko pare 65 dd, wiec w porownaniu do panache eliza i jednego stanika z gorgeus i jednego z debenhamsa, te dwa fantasie maja wyraznie wieksze miseczki.
    • gonzalessa Arabella i Eleanor - porownanie znanych duzomis. 27.11.08, 23:39
      ogolnie znanym faktem jest ze Freya Arabella jak i jej siostra Eleanor to duzomiseczkowce.
      chcialam sie podzielic bardziej subtelnym rozroznieniem (moze komus sie przyda..): porownanie miseczek w Arabelli Black, Arabelli Purple Haze i Eleanor bialej.
      wszystkie - w rozmiarze 28E (moj "normalny" rozmiar to 28F)

i tak:

ARABELLA BLACK - bardzo duze miseczki, choc rozmiar mam mniejszy niz normalny to i tak mam troszke luzu

ARABELLA PURPLE HAZE - miseczki nadal duze ale minimalnie mniejsze od tych w wersji czarnej (dla mnie sa idealne)

ELEANOR BIALA - miseczki jeszcze odrobine mniejsze od Arabelli Purple Haze (obecnie zaczyna mi delikatnie bulkowac)

ponadto gruntowne pomiary wykazaly:
      fiszbiny sa tej samej szerokosci, Arabelkowe tez tej samej dl, Eleanor ma minimalnie dluzsze;
      pomiary wzdluz sciegow miseczek ujawnily, ze wraz z wyzej opisanym subtelnym maleniem miseczek zmniejsza sie nieco "wymiar ukosny" a rosnie nieznacznie "wymiar pionowy" (tzn. wzdluz ukosnego i pionowego szwu odpowiednio)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka