Dodaj do ulubionych

Szukam gorsetu

09.03.08, 23:04
Takiej fanaberii mi się zachciało jak seksowny gorset z pasem do pończoch.
Najlepiej taki, żeby jeszcze biust do góry troszkę podnosił. Typowy do
duuuużego dekoltu na super-specjalne okazje ;) Jeszcze mężczyzna mój
zobowiązał sie pokryć wydatki więc teraz "tylko" sprawa znalezienia takowego.
Przymierzałam już kilka w sklepach, ale wtedy jeszcze nie znałam waszego forum
i pojęcia nie miałam o rozmiarach. Z tego, co dała mi sprzedawczyni, to
owszem, ładnie gorsecik opinał sylwetkę, ale... z biustu robiły się placki.
Staników na co dzień nie noszę, więc efekt mnie "troszkę" dobił. Zapomniałam
już, jak to potrafi wyglądać w kiepskim staniku. W wątku o rozmiarach
doradzono mi 65DD, 65E. Wiecie może, gdzie mogłabym znaleźć gorsecik w tych
rozmiarach?
Obserwuj wątek
    • the_mariska Re: Szukam gorsetu 10.03.08, 02:53
      Pooglądaj sobie tutaj:
      www.figleaves.com/uk/nsf/qwiser.asp?term=Basque&lhn=1
      Nad seksownością niektórych z modeli bym polemizowała, ale rozmiary mają bardzo
      przyzwoicie od 65D. Ceny jak dla mnie troszkę mniej przyzwoite, ale ja jako
      studentka mam prawo tak twierdzić :)
      • lamastu Re: Szukam gorsetu 31.01.09, 23:39
        piszesz że rozmiary przyzwoite ponieważ od 65 pod biustem
        może zadam głupie pytanie ale czy jest możliwe znaleźć gorset na 60dd czy nawet
        mniej? (talia przecież jest chudsza niż pod biustem)
        • kulki Re: Szukam gorsetu 02.02.09, 09:06
          Gorset nie kupujesz na samą talię. Musisz się zmieścić i z wymiarem pod biustem
          w gorset. Jeżeli normalnie nosisz staniki 65, to w gorset 60 żeber nie wbijesz .
          • lamastu Re: Szukam gorsetu 02.02.09, 23:29
            normalnie nosze 60 (i np frey po noszeniu nawet najmniejsza haftka robi się na
            mnie troszeczkę za luźna:( )
            • 0remedios0 Re: Szukam gorsetu 03.02.09, 11:24
              W Bravissimo dostaniesz gorset w rozmiarze 60DD: Antośkę -
              antoinette.gu.ma/ Hestię - hestia.gu.ma/ lub Confetti -
              confetti.gu.ma/. Sama mam Antośkę 60FF i przy wymiarach jak w sygnaturce
              (też sześćdziesiątki są na mnie często za luźne) jest dobra, w talii mogłaby być
              ciut ciaśniejsza ale wygląda dobrze, zresztą niżej jest link do mojego zdjęcia w
              niej.
              • lamastu Re: Szukam gorsetu 03.02.09, 11:28
                dziękuje:)
    • evunaa Re: Szukam gorsetu 10.03.08, 06:57
      Zdaje mi się, ze na allegro ktoś sprzedaje gorset 65DD :) No nawet na pewno,
      znalazłam go:) proszę:
      allegro.pl/item325072970_gorset_fantasie_30dd_65_dd_nowy.html
      • evunaa Re: Szukam gorsetu 10.03.08, 06:58
        Wklejam, bo przynajmniej cena nie powala...;)
    • zania_uk Re: Szukam gorsetu 10.03.08, 10:08
      tu juz ktos dal linka do basque na figleaves, ale jeszcze masz kilka innych opcji:
      www.figleaves.com/uk/nsf/qwiser.asp?term=Bodies&lhn=1
      www.figleaves.com/uk/nsf/qwiser.asp?term=Bustier&lhn=1
      www.figleaves.com/uk/nsf/qwiser.asp?term=Corset&lhn=1

swego czasu bravissimo mialo basque masquerade antoinette - slicznosc :) ale
      niestety juz nie mam jej. ma jesien ma byc nowy kolor antosi - czarno-czerwony
    • zania_uk Re: Szukam gorsetu 10.03.08, 10:11
      aha, zaleznie od scisliwosci w pasie, moze bedzie musiala wziac rozmiar wiekszy
      obwodowo. bo np ja nosze staniki 60/65, ale w gorset 60 to bym sie w zyciu nie
      wcisnela (gdyby nawet takie byly). nawet celowalabym w 70... ale ja jestem
      jabluszko - tyje w pasie.

wiec to zalezy od tego jak jestes szczupla w pasie, i czy ten gorset jest miekki
      czy sztywny
    • katarzyna_eu Re: Szukam gorsetu 10.03.08, 10:15
      www.e-lady.pl/index.php?d=show&cid=11
      tu sa piękności....niestety nie te rozmiary :(:(
    • isterus Re: Szukam gorsetu 10.03.08, 15:53
      Dzięki za linki. Gorsety w większości śliczne, ale ceny... Trudno, będę szukać.
      Teraz przynajmniej wiem, czego :)
    • magdalaena1977 Re: Szukam gorsetu1 10.03.08, 19:28
      isterus napisała:

> W wątku o rozmiarach doradzono mi 65DD, 65E.
      > Wiecie może, gdzie mogłabym znaleźć gorsecik w tych rozmiarach?
      IMHO przy kupowaniu body, kostiumu czy tankini trzeba wziąć model o rozmiar
      większy w obwodzie niż zwykle, bo o ile tłuszczyk pod biustem da się ścisnąć, to
      żebra nie.
      Ty w takim razie powinnaś szukać gorsetu 70D, a więc w rozmiarze popularnym i
      dostępnym szczególnie w segmencie gorsetów sypialnianych (Konrad itp). np.
      tinyurl.com/3e5yxw

Ale jeśli te specjalne okazje mają być publiczne, i chciałabyś jednocześnie
      wyeksponować biust i wyszczuplić talię to chyba masz problem. Ja w moim
      brytyjskim 34G nic takiego nie znalazłam. Ale dla Ciebie może pasowałby Triumph
      ? www.e-bielizna.pl/614_Romantic_Emotion_CRS.html
      a może jednak brytyjczyki ?

> Staników na co dzień nie noszę, więc efekt mnie "troszkę" dobił.
      > Zapomniałam już, jak to potrafi wyglądać w kiepskim staniku.
      A może najpierw kup sobie dobry stanik ? może on załatwi to podnoszenie itp. ?
      Sądząc z faktu posiadania "swojego mężczyzny" nie jesteś już pewnie
      szesnastolatką, więc należałoby zacząć dbać o swoje skarby zanim stracą
      jędrność. A 65E to ni jest taki mały rozmiar, żeby nie potrzebował stanika.
    • malagracja Dziewczyny majace gorset - wpisujcie Cie :) 02.08.08, 18:04
      Tez sie rozgladam za jakims, wiec kazde info bedzie przydatne.
      • malagracja Re: Dziewczyny majace gorset - wpisujcie SIE :) 02.08.08, 18:04
        • yaga7 Re: Dziewczyny majace gorset - wpisujcie SIE :) 02.08.08, 18:23
          A co chcesz wiedzieć?

Bo generalnie zgadzam się, że gorset trzeba brać o oczko wyższy i raczej
          dopasowywać do talii, a nie do obwodu pod biustem, czyli raczej brać rozmiar bez
          znacznego zaniżania.

Mam trochę gorsetów, trochę też mierzyłam i odsyłałam, więc jak coś konkretnie
          chcesz wiedzieć, to słucham :)
          • malagracja Chce wiedziec jak dobrac rozmiar :) 03.08.08, 14:47
            Kompletnie sie w tym nie orietuje, wiec pomoz :-)

Oto moje wymiary:
            Biust 88/89cm
            Pod biustem 64cm
            W talii 57cm
            W biodrach 83cm
            • yaga7 Re: Chce wiedziec jak dobrac rozmiar :) 03.08.08, 15:40
              Hmm, może być ciężko, bo masz sporą różnicę między obwodem pod biustem a talią :)

Niestety gorsety bieliźniane są w większości robione na walce ;) Ja mam w talii
              mniej więcej tyle samo, co pod biustem, czy ciut mniej, a i tak w niektórych
              gorsetach pod biustem mam ściśle dopasowane, a w talii ciut powiewa. A z kolei w
              mniejszym rozmiarze nie zapnę się pod biustem, a talia jest ok.

Jeżeli miałabyś kasę, polecałabym porządne gorsety na stalowych fiszbinach -
              takie które z tyłu mają porządne sznurowanie i można je dopasować do talii i do
              biustu. Firma Vollers na ten przykład. Na Figleavesclearance są jakieś resztki -
              możesz zobaczyć. No i na stronie firmowej - ale tam ceny z kosmosu ;)
              Gdybyś chciała iść w tym kierunku, daj znać, bo na takich też się trochę znam.

Bo z bieliźnianymi będzie cieżko.
              a) pewnie dobra by była 60-tka, a nie wiem, czy robią gorsety 60-tki
              b) podejrzewam, że 65 będzie Ci latać w talii.

Chyba że spróbowałabyś gorsetu Masquerade Antoinette - on ze wszystkich
              bieliźnianych, które mam i mierzyłam, jest najściślejszy. Tylko znów - nie wiem,
              czy są 65tki.
              • klymenystra Re: Chce wiedziec jak dobrac rozmiar :) 03.08.08, 18:16
                Sa. mam.
                • yaga7 Re: Chce wiedziec jak dobrac rozmiar :) 03.08.08, 18:58
                  A który?
                  Bo i tak sama podajesz swoje wymiary i wychodzi z nich, że pod biustem masz
                  porównywalnie tyle samo, co w talii :)

Antośkę sama mam (a nawet dwie) i moim zdaniem ona może nie do końca fajnie
                  wyglądać na kimś o dużej różnicy, bo będzie luźna w talii. No chyba że się
                  weźmie rozmiar dopasowany do talii, a nie do obwodu pod biustem. Wtedy tak.
                  No ale w tym konkretnym przypadku gorsetów 55 nie ma.
                  Są tylko Vollersy na 20 cali.
                  • klymenystra Re: Chce wiedziec jak dobrac rozmiar :) 03.08.08, 21:06
                    Antoske mam. Wydaje mi sie, ze talia przy tym gorsecie nie jest problemem, bo w
                    talii mozna zapiac np na srodkowa haftke, a u gory na najluzniejsza. Tak robie w
                    Panache np.
                    • yaga7 Re: Chce wiedziec jak dobrac rozmiar :) 03.08.08, 21:20
                      Ja zapinam u góry na najluźniejszą, a u dołu na najciaśniejszą mając mniej
                      więcej tyle samo pod biustem i w talii :) A i tak talię mogłabym mieć bardziej
                      ściśniętą. Dlatego nie bardzo widzę, jak to będzie pasować osobie, która ma
                      jeszcze większą różnicę obwodow.

Ale może ja jestem wybredna, bo tak jak pisałam wcześniej, mam też do czynienia
                      z gorsetami i pasami gorsetowymi na stalowych fiszbinach, które naprawdę talię
                      modeluję i ściskają tak, się oddychać się nie da ;)
                  • stary_dywanik Re: Chce wiedziec jak dobrac rozmiar :) 03.08.08, 21:58
                    Vollersy robią od 18 cali, tylko nie wiem ile w takiej 18 miejsca na
                    biust.
                    • yaga7 Re: Chce wiedziec jak dobrac rozmiar :) 03.08.08, 22:10
                      A bo to zależy, czy się weźmie underbust czy overbust.
                      Teoretycznie wg Vollersa miski w gorsetach overbust są do DD.
                      Ale to też nie tak do końca.
                      Ja miałam Vollersa na swoje 34F/FF i zakrywał wszystko, piersi nie wyskakiwały.
                      Więc rozmiarowo był ok, ale mnie osobiście się nie do końca podobał kształt i
                      tyle. Co nie znaczy, że zawsze u każdego kształt będzie taki sam - bo to
                      podobnie jak ze stanikami, trzeba sprawdzić na sobie.
                      Zwłaszcza, że moje 75F a 65F to jednak zupełnie inne biusty i 65F jest przecież
                      mniejszy.

No i Vollersy, jak każdy porządny gorset, są sznurowane od góry i od dołu, więc
                      dół czy góra może być odpowiednio luźniejszy czy ciaśniejszy i dopasowany do
                      sylwetki.
                      • malagracja Vollers - a co innego? 04.08.08, 11:19
                        Wogole gorsety w ich stylu mi nie leza :)
                        • yaga7 Re: Vollers - a co innego? 04.08.08, 11:54
                          Rozumiem ;)

A co innego to nie wiem, może sama spróbuj poszukać na stronach, wyszukać jakieś
                          modele, nazwy, firmy i zadać konkretne pytanie - może ktoraś z nas będzie mieć
                          jakieś doświadczenie :)
                          • malagracja Re: Vollers - a co innego? 05.08.08, 20:06
                            Ok :-) odezwe sie jak cos znajde :)

Dzieki :)
        • klymenystra Re: Dziewczyny majace gorset - wpisujcie SIE :) 02.08.08, 22:31
          Ja mam 3 gorsety. Wymiary: biust:95, pod: 71, talia 70, biodra 96.
          Ann Summers Entice Basque 32F- wzielam miske wieksza, niz by wynikalo z tabeli,
          bo gorset jest gabkowany. Wyglada tak:
          www.annsummers.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay_et!letc~ev!10210||et!letc~ev!10213||_40151_-1_10210_41423_10001_10210
          Dosyc scisly, wizualnie piekny, ma przepinane ramiaczka i mozna nosic jako
          strapless. Niestety, fiszbiny lekko sie wyginaja, trzeba sie nakombinowac z tym
          wiazaniem z przodu, zeby pod kiecka nie bylo widac. Robi z biustu dwa ladne
          jabluszka.Mozna dopiac ponczochy. Bywa na ebayu taniej niz na stronie.

Panache Special Occasions Strapless Basque:
          www.femalefirst.co.uk/catalog/product_info.php/products_id/1021
          (ja mam czarny)
          30FF. Rozciagliwosc w normie. Gorset raczej praktyczny, niz seksowny, inaczej,
          niz z ponczochami nosic sie go nie da, wygodny, ale zabudowany. Mozna nosic bez
          ramiaczek

No i moja ukochana Antoska w wersji Basque:
          www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MQ-4387&src=brukpu02082008
          tylko inny kolor. Tutaj radze jednak zawyzyc obwod, ja sie nie moge dopiac (mam
          30ff). Modeluje sylwetke, unosi piersi, szkoda, ze nie ma paskow do ponczoch i
          odpinanych ramiaczek. Ale urody jest wielkiej.
          • malagracja Chce taka antośke ale z pasem do ponczoch :) 04.08.08, 11:21
            • boziaj Re: Chce taka antośke ale z pasem do ponczoch :) 04.08.08, 13:48
              no niestety, ale chyba efekt na Tobie byłby średni
              IMO 30 byłaby całkiem OK pod biustem, ale w talii - zdecydowanie
              luźna, nawet na najscislejszej haftce
              • malagracja Kurcze, bo ja chcialam ja kupic 30.08.08, 17:39
                zeby nosic pod bluzki zima zamiast stanika :(
          • luincir Antośka i Pour moi? 01.02.09, 10:49
            Ale Antośka to ma szerokie, panaszowe fiszbiny, rajt? Ja już przestałam marzyć o
            gorsecie, bo na wąskofiszbinowe 60FF to chyba nic nie ma... Zastanawiałam się
            jeszcze nad baskinkami z Pour Moi - ta firma robi ponoć ściśliwce, więc może
            30tka by się nadała, ale jak z fiszbinami i jak toto w ogóle leży? W talii mam
            na szczęście podobny obwód jak pod biustem, tylko jestem niewysoka (161cm) i
            dochodzi jeszcze u mnie problem bioder - gorset musiałby być dość krótki, żeby
            na nie nie zachodził, albo rozszerzany dołem, żeby się zmieściły.
            • 0remedios0 Re: Antośka i Pour moi? 02.02.09, 13:16
              Ja też jestem wąskofiszbinowa i mam Antośkę w rozmiarze 60FF i faktycznie ma za
              szerokie fiszbiny ale nie jakoś tragicznie, a może i tragicznie ale za to jak w
              niej wyglądam wszystko jej wybaczam;) I jest dość krótka, mam jakieś 163cm
              wzrostu i jest ok, zresztą sama zobacz: v6r.gu.ma/ na tych zdjęciach
              chyba dobrze widać linię fiszbin i długość.
      • natashka87 Re: Dziewczyny majace gorset - wpisujcie Cie :) 03.02.09, 12:09
        Ja mam Antośkę 32DD i Sahare 30F, wymiary biust:90, talia:64,
        pod:66, biodra:92. Oba są obwodowo takie same, dobre, moze nawet
        Antośka odrobinę węższa. Raczej nie wymieniłabym jej na mniejszy
        obwód, bo: 1. 32DD ma niskozabudowane miseczki, 2. Mam lekko
        wystający brzuch i chyba 65 za bardzo by mnie cisnęło, chociaż
        dałabym radę pewnie jakoś się zapiąć. Chyba przy gorsetach z
        Masquerade warto również zwracać uwagę na wzost/wysokość talii - bo
        one mają takie czarne wstawki "wysczuplające". Na mnie przy 165
        talia wypada w dobrym miejscu. Jeszcze jedno - Antośka jest sporo
        krótsza niż Sahara, w której trochę niewygodnie się siada - fiszbiny
        się wbijają.
      • livada Re: Dziewczyny majace gorset - wpisujcie Cie :) 03.02.09, 14:50
        Mam Saharę 30E, moje wymiary 70/88, talia 66, biodra 90. Wzrost 160. Leży
        dobrze, talii nie miażdży, mogłaby być nieco ściślejsza, ale luzu nie ma.
        Mogłaby być też minimalnie krótsza, ale ja niska jestem;-)
      • cranberry_07 Re: Dziewczyny majace gorset - wpisujcie Cie :) 16.02.09, 14:37
        zaraz pewnie bedzie ze herezje prawie, no ale trudno...mam gorset, intimissimi
        czarny(niestety akurat nie przy sobie, wiec nie podam wymiarow) pasuje idealnie,
        a na pewno nie ma wymiarow z cyklu 60/65 tylko 70, wiec radze isc do sklepu i
        mierzyc mierzyc i mierzyc! (oczywiscie biorac pod uwage info jak powinien lezec
        dobrze dobrany stanik/gorset)
    • plica ja mam sahare 02.02.09, 07:29
      i jestem zadowolona. do popatrzenia w malej galerii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka