wampirek83 Jak uzyskać bezpłatną dostawę? 09.06.08, 18:26 Czy pisząc,że przesyłka jest darmowa macie na myśli, że te 12% upustu powoduje, że płaci się praktycznie cenę stanika? Bo włśnie zrobiłam zamówienie i mam upust 12% z ceny stanika plus 8zł za przesyłkę, czylu do zapłaty 55,24zł za Lemon Sorbet. Odpowiedz Link
joankb Re: Jak uzyskać bezpłatną dostawę? 09.06.08, 18:46 Zależy jaką opcję płatności wybrałaś. Darmowa jest przy natychmiastowej płatności. Ja płaciłam kartą. Odpowiedz Link
blizniaki14 pomóżcie dobrać rozmiar Lemon sorbet 09.06.08, 19:13 Mam wymiary 69(70)/81 czy myślicie że 65C ma szansę być dobre?czy za duże będzie. w 60tce chyba bym się nie zapięła. tak mi się marzy stanik w tym kolorze na lato. Tym bardziej,że na razie w ogóle jestem bez stanika, a za 10dni jadę na wakacje muszę coś mieć. Po wakacjach będę dalej szukać miękkich. Odpowiedz Link
yu-me Re: pomóżcie dobrać rozmiar Lemon sorbet 09.06.08, 19:51 Mi się wydaje, że spokojnie będzie dobre, w końcu brakuje ci 1 cm, żeby kalkulator przy obwodzie 65 wyrzucał ci C. W dodatku skoro to pierwszy stanik, bo pewnie ci coś zmigruje, więc warto, żeby miało gdzie migrować. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Jak uzyskać bezpłatną dostawę? 09.06.08, 19:54 Bezpłatna dostawa jest chyba jak kupisz za więcej niż 75zł i zapłacisz przelewem. Odpowiedz Link
wampirek83 Re: Jak uzyskać bezpłatną dostawę? 09.06.08, 23:04 Ja zapłaciłam przelewem kwotę 55zł i darmowej przesyłki nie było, ale tak czy siak to i tak przyzwoita cena:) Odpowiedz Link
chamsin2 Lemon sorbet - pomocy :) 09.06.08, 20:04 Jak myślicie, jaki rozmiar pasowałby na wymiary 64/75 (mam buły podpachowe w dodatku...)? Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Lemon sorbet - pomocy :) 09.06.08, 20:13 Kalkulator mówi, że 60B, ale takiego nie robią.. To może 60C, skoro masz co z pod pach wyciagnąć? ;) Odpowiedz Link
yu-me Re: Lemon sorbet - pomocy :) 09.06.08, 20:16 Zacznijmy od tego, że z doświadczeń dziewczyn 64 u Sorbeta oznacza 60. Wprost z kalkulatora wychodzi ci 60B, do 60C brakuje ci 2 cm. Dodajmy do tego fakt, że 60B Milena posiada jedynie w wyszukiwarce, a nie w ofercie. Osobiście proponowałabym więc 60C. (: Odpowiedz Link
chamsin2 Re: Lemon sorbet - pomocy :) 09.06.08, 20:31 Mam nadzieję, że cos mi dzięki temu stanikowi wyemigruje, bo buły rosną z zastraszającym tempie ;/ Odpowiedz Link
grazynka85 Re: Lemon sorbet - pomocy :) 10.06.08, 01:13 poradźcie jaki rozmiar wziąć mam 69-70 / 85 - 86 (nie bardzo wiem jak to zmierzyć, bo mam strasznie sterczące - szpiczaste sutki), mam szeroko rozstawione piersi i sporo do wybierania z pod pach. to mój pierwszy biustonosz w nowym rozmiarze wiec proszę o porade Odpowiedz Link
anulla1974 Lemon Sorbet - rozmiar 10.06.08, 09:00 Czy przy wymiarach 65/79-80 brać 60 D czy większy? Z brytyjczyków noszę w zależności od modelu 60 D i 60 DD. Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Lemon Sorbet - rozmiar 10.06.08, 21:06 Przy wymiarze 70/86 jaki brać rozmiar? Chcę go mieć. Jest taki sorbetowy! :) Odpowiedz Link
zarin Wysyłka InPostem 10.06.08, 17:41 Czy wam też Milena wysłała paczkę InPostem bez wcześniejszego pytania? Ja rozumiem, że strajk poczty i te rzeczy, w sumie nawet planowałam kiedyś przetestować IP, ale jednak nie zostałam zapytana o zdanie i mam trochę mieszane uczucia... Odpowiedz Link
zimowy_lisc Re: Wysyłka InPostem 10.06.08, 18:08 Ja ich sama poprosiłam składając zamówienie, żeby wysłali InPostem, więc to może przeze mnie teraz wszystkim wysyłają ... ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Wysyłka InPostem 10.06.08, 18:13 A jaka to różnica, czy PP czy IP? Podejrzewam, że mają teraz tyle zamówień, że nie wyrobiliby się do zimy, jakby z każdą mieli ustalać, czym wysłać.. Odpowiedz Link
zarin Re: Wysyłka InPostem 10.06.08, 22:58 Bo nawet nie wiem, gdzie mam siedzibę IP w okolicy. I po przeczytanych na LB historiach aż boję się sprawdzać. Poza tym jestem teraz trochę uziemiona, więc jak to jakoś daleko, to nie wiem jak dam radę tam dotrzeć. Yy... dziwnie tak. Odpowiedz Link
quleczka Re: Wysyłka InPostem 11.06.08, 08:38 > Bo nawet nie wiem, gdzie mam siedzibę IP w okolicy. I po przeczytanych na LB > historiach aż boję się sprawdzać. Poza tym jestem teraz trochę uziemiona, więc > jak to jakoś daleko, to nie wiem jak dam radę tam dotrzeć. Ale jesli jestes uziemiona to nie powinno byc problemow bo przeciez to nie czeka od razu w IP tylko przynosza Ci to do domu :) Tak samo jak poczta. Siedziby mozna sprawdzic tutaj www.kody-pocztowe.info/inpost_biura.php Odpowiedz Link
joankb Re: Wysyłka InPostem 10.06.08, 18:14 Mnie też zaskoczyli. Mam inny adres "bankowy", gdzie indziej mieszkam. Nie wiem kiedy i jak tę przesyłkę odbiorę. To jest prawie 50 kilometrów i nie mam kiedy pojechać. Odpowiedz Link
mjamimi Re: Wysyłka InPostem 10.06.08, 23:46 Mi też inpostem, ucieszyłam się, bo moja poczta zamknięta na trzy spusty od tygodnia. Tylko teraz to się już pogubiłam - inpost to jest firma kurierska, tak? Więc po co masz jeździć do nich? Chyba na odwrót, oni do ciebie powinni... Odpowiedz Link
joankb Re: Wysyłka InPostem 11.06.08, 08:29 Nie, to nie jest firma kurierska. To raz. Powiedz GDZIE mają do mnie przyjechać skoro nie mieszkam pod tym adresem na który poszła przesyłka. I nikt tego tam nie odbierze. Odpowiedz Link
mjamimi Re: Wysyłka InPostem 12.06.08, 14:31 Teraz już wiemy, że przesyłka nie poszła na adres pocztowy, ale mimo wszystko jakoś w to nie wierzyłam. Co do nazw firma kurierska/prywatna poczta - nie widzę większej różnicy, stąd ta pomyłka. Może jedynie to, że kurier jest droższy i odebrać paczkę można średnio w jednym miejscu w każdym mieście (czasem nawet poza), a inposta mam po drugiej stronie ulicy. Swoją drogą - kto ktoś już dostał stanik z mileny wysłany inpostem? Odpowiedz Link
yavanna86 Re: Wysyłka InPostem 13.06.08, 14:16 ja już dostałam stanik inpostem, a przesyłek z (&*&^#@@@!@@@!!!) Poczty polskiej ani śladu od początku tego ($@@#$#Q!!!!) strajku. Odpowiedz Link
quleczka Re: Wysyłka InPostem 11.06.08, 08:35 To nie jest firma kurierska to taka prywatna poczta :) Wiec pewnie trzeba by sie dowiedziec w jednym z ich punktow www.kody-pocztowe.info/inpost_biura.php Odpowiedz Link
quleczka Re: Wysyłka InPostem 11.06.08, 08:59 Dobrze wiedziec na przyszlosc, ze robia takie akcje...przeciez powinni to wyslac na adres z zamowienia, a nie bankowy. Ja mieszkam od tego "bankowego" ponad 300km :) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Wysyłka InPostem 11.06.08, 10:06 Ale dlaczego oni to wysłali na inny adres niż adres zamówienia, bez Twojej zgody?... Odpowiedz Link
zimowy_lisc Re: Wysyłka InPostem 11.06.08, 11:45 eeejjj... bo ja też mam konto zarejestrowane na inny adres niż mieszkam... 350 km... Ostatnio miałam taką historię jak zamawiałam w sklepie internetowym - przesyłka poszła na adres podany przy przelewie a nie na ten na który zaznaczałam, że ma być wysyłka. Na allegro też mi się to raz zdarzyło. Gdzie te ludzie głowy mają... :/ Odpowiedz Link
mefistofelia mój lemon sorbet w galerii 11.06.08, 13:38 65G- na 91 w biuście za mały :> raczej wąskofiszbinowy, bo akurat pod tym względem mi pasuje. obwód- w zwisie-60, a naciągu-80. całkiem ładnie wykonany i ramiączka wielce sympatyczne. na tym niestety zalety się kończą na minus- jednohaftkowe zapięcie- źle się w takim czuję. - dziwny kształt- nie wiem czy to kwestia ponoszenia go trochę dłużej, czy dobrania większego rozmiaru, ale robi mi koszmarne dzioby. - no i oczywiście to, że jest za mały, a większych rozmiarów nie produkują Odpowiedz Link
blizniaki14 mail od Mileny do wszystkich 11.06.08, 18:30 Dostałam właśnie takiego maila od Mileny: Mam ogromną prośbę. Czy mogę prosić o umieszczenie informacji na forum, ze paczki wysyłane In Postem trafiaj± wyłącznie pod adres wskazany w zamówieniu/podany podczas rejestracji. Firma działa identycznie jak poczta/firma kurierska dostarczając przesyłkę do adresata. Nie wysyłamy natomiast tam (jak chodz± plotki:), gdzie jest adres bankowy, bo przy opłacie za pomoc± 'Płatno¶ci' nie mamy nawet takiej informacji. Dodatkowo, wysyłamy InPostem do tych miejscowo¶ci, które obsługuje firma InPost (zwykle większe i wojewódzkie miasta), oraz nie wysyłamy InPostem za pobraniem, bo takiej usługi InPost nie oferuje. Wysyłkę można ¶ledzić na stronie www.inpost.pl, zapewne znajduje się tam wykaz miejscowo¶ci, które obsługuje InPost. Reszta wysyłek jest wstrzymania do odwołania strajku PP i wtedy zostan± wysłane. Istnieje możliwo¶ć zamiany wysyłki PP na kuriera, niestety za dopłat± +8zł przedpłata na konto MBanku, +14 zł za pobraniem. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Karolina Milczarek Odpowiedz Link
babajaga87 Re: mail od Mileny do wszystkich 11.06.08, 18:43 To wspaniale, że ta sprawa się wyjaśniła, za co dziękujemy Producentowi :) Odpowiedz Link
milena-bielizna.pl Wiadomość od producenta - przymiarki 11.06.08, 18:36 Bardzo dziękuję za przyjście ochotniczek na przymiarki i testowanie naszych 2 najnowszych modeli. Są to pierwsze modele, które mają ściśliwe obwody i sukcesywnie powinny trzymać swój rozmiar wraz ze wzrostem obwodu. Finesse Big jest wybitnie ściśliwy ze względu na zastosowaną dzianinę w porównaniu z mikrofibrą zastosowaną w Lemon Sorbet. Dodatkowo w mniejszych obwodach łatwiej jest o ściśliwość i trzymanie rozmiaru ze względu na małe boczki, które wyciągają się podczas zakładania i noszenia. W większych rozmiarach typu 80 czy 90 tej dzianiny jest na tyle dużo, że znacznie wzrasta jej rozciągliwość. Jeżeli chodzi o przymiarki - spotkanie z Paniami było dla nas bardzo cenne, aby uzmysłowić sobie chociażby taką różnicę, że potrzebne są inne konstrukcje dla Małobiusciastych, a inne dla Biuściastych (posiadające nawet ten sam/zbliżony rozmiar). Według nas, Panie, które przyszły na przymiarkę należą zdecydowanie do Małobiuściastych, a modele typu Lemon Sorbet czy Finesse Big stworzone były bardziej pod potrzeby Biuściastych kobiet – zwłaszcza model Finesse Big – wzmocnienie po bokach i wzmocnione ramiączka. Wynika to z założenia, ze biust wypełnia miseczkę i wypycha ją od środka. Tymczasem Panie Małobiuściaste potrzebują innego kroju miseczki i zapewne szerszych fiszbin, co przekłada się na wzrost literki miseczki, a nie koniecznie na głębokość. Panie Biuściaste natomiast mając bardziej pełny biust oraz spory zapas w miseczce, aby go tam zmieścić. Zmierzam do tego, że Panie (mało)biuściaste mając zbliżony rozmiar 65G i 65G wcale nie będą wyglądać tak samo w identycznym biustonoszu i do jednej i do drugiej należałoby użyć innej konstrukcji. Choć zapewne dla Pań jest to oczywiste, dla producenta wcale takie nie jest. Stąd mogące pojawić się dysproporcje w dobraniu odpowiedniego rozmiaru w obu modelach, pomijając obwody, w tej konstrukcji ten rozmiar był lepszy, a w drugiej – inny. Ja bym się pokusiła o stwierdzenie, że najlepszy byłby jeszcze inny - miękki typu ‘balconette’/bardotka. Serdecznie chciałabym zaprosić Panie Biuściaste do przymiarki tych samych modeli, aby porównać opinie. Czekam na ochotniczki :) Widząc, jak trudno jest dobrać właściwy fason i rozmiar będziemy starać się o poszerzenie liczby skalpów stacjonarnych oferujących nasze produkty i nie ukrywam, że przy pomocy tak aktywnych i zaangażowanych kobiet jak forumowiczki – wkrótce szczegóły :). Kalkulator nadal w remoncie. Pozdrawiam serdecznie Karolina Milczarek Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Wiadomość od producenta - przymiarki 11.06.08, 18:45 Określenie "Panie Małobiuściaste" zwala mnie z nóg :) Jest wspaniałe! :) Wnoszę o zmianę nazwy forum na "Forum Pań Małobiuściastych" Odpowiedz Link
natashka87 Wiadomość od producenta - przymiarki - do Mileny 11.06.08, 19:33 Droga Mileno, Bardzo dobrze, że coś się ruszyło. Dziękujemy za zainteresowanie:) Problemem jest to, ze rozmiarówka jaką do tej pory zaprezentowaliście w obwodach 60 i 65 nie daje szans przymierzenia stanika "biuściastej". Ja mam biust raczej mały, no może co najwyżej średni i ledwo mieszcze się w waszą rozmiarówkę(a raczej w jej koniec 60K albo 65H) i dalej biust taki będzie się podobnie zachowywał jak ten dziewczyn z 60F, no może jest odrobinę bardziej okrągły, ale nie sądzę żeby wypychał stanik do przodu. Z moich doświadczeń wynika, że najlepiej na tej wielkości biuście prezentują się staniki miękkie o kroju balkonette albo demicup - najlepiej z pionowym szwem. Nam przede wszystkim zależy na tym żeby biust był ładnie podniesiony, zaokrąglony i nierozstawiony na boki, czego modele przedstawione przez was nie gwarantują niestety. Ale najważeniejsze jest podejśćie do klienta i chęć poprawy za co trzeba waszą firmę pochwalić. Liczymy na poprawę i pojawienie się miękkich, małobiuściastych modeli w kolekcji jesiennej. Być może zainspirują was firmy takie jak Freya czy Elle Macpherson? Pozdrawiam Natasza Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Wiadomość od producenta - przymiarki 11.06.08, 19:44 >Według nas, Panie, które przyszły na przymiarkę należą zdecydowanie > do Małobiuściastych :))) >Tymczasem Panie Małobiuściaste potrzebują innego kroju > miseczki Tu się zgadzamy, >i zapewne szerszych fiszbin tu juz niekoniecznie, bo to czy ktoś potzrebuje szerszych czy węższych fiszbinów nie zależy od rozmiaru tylko od kształtu biustu i klatki piersiowej (żeber). Część z nas potrzebuje węższych a część szerszych. Czekamy z niecierpliwością na miękkie modele, może jakiś prawdziwy halfcup ? Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: Wiadomość od producenta - przymiarki 11.06.08, 19:57 Jejku jak te "panie" były Małobiuściaste to na mnie nic sensownego nie wymyślą ;-) Odpowiedz Link
zooba Re: Wiadomość od producenta - przymiarki 12.06.08, 09:57 No właśnie.. Powinnysmy pojechac i się im pokazać jako mikrobiuściaste, mam nadzieję, że nie nano-biuściaste... Odpowiedz Link
babajaga87 Halfcupy 11.06.08, 20:34 Mi się też wydaje, że na małych biustach najlepiej wyglądają halfcupy z pionowym cięciem.. Coś w stylu Elle MacPherson, albo Masquerade Aragona (tyle, że ten jest usztywniany), albo była kiedyś też taka Freya, ale nie pamiętam nazwy modelu. Takie są moje wnioski po 'lekturze' galerii :) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Halfcupy 12.06.08, 10:40 Droga Mileno, wklejam linki do kilku halfcupów, które mogłyby świetnie leżeć na 'Paniach Małobiuściastych' - żeby było wiadomo, o co nam chodzi. W galerii widać, że na nas właśnie takie biustonosze wyglądają najlepiej. www.glamonweb.com/GlamOnWeb/servlet/SetIDWebObject?ID=8751&IDType=prd www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MC-E75-64&mci=&size=&colour=&image=r3907-p434820-front www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FRA-AA5910&mci=&size=&colour=&image=r1997-p155149-front www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=TF-M1596&mci=&size=&colour=&image=r499769-p561876-style Zresztą, na figleaves jest taka zakładka 'half cups' i można je wszystkie przestudiować.. Polecam! Odpowiedz Link
agusek00 Re: Halfcupy 12.06.08, 12:18 Ja mam takie wymiary jak Stary_dywanik, która była na przymiarce - zawsze uważałam, że mam średni (przynajmniej!) biust :( Ale potwierdzam, że na mnie najlepiej leżą właśnie halfcupy i ewentualnie fullcupy - miękkie, bo nie lubię sztywniaków :) Balkoniki noszę też, ale zdecydowanie najgorzej się układają. Odpowiedz Link
agusek00 Re: Halfcupy 12.06.08, 12:21 Zapomniałam w końcu napisać o fiszbinach - ja potrzebuję akurat wąskich; to nie jest tak, że małe biusty mają mieć szerokie fiszbiny, tylko razem z rozmiarem miseczki przy tym samym obwodzie stanik powinien rosnąć wgłąb miseczki, a nie wszerz. Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Wiadomość od producenta - przymiarki 11.06.08, 23:40 no wlasnie tez zaniepokoilo mnie to stwierdzenie z szerszymi fiszbinami... wydaje mi sie ze na LMB jest nawet wiecej wasko i srednio fiszbinowych lobbystek niz szeroko (chociaz takie oczywiscie tez sa) moze po prostu w niektorych modelach zrobic szersze w innych wezsze? milo by bylo gdyby w opisach stanikow na stronie byla taka informacja a ten miekki halfcup z pionowym cieciem swietny pomysl:) (tylko litosci zrobcie tez jakies ciemniejsze kolory bo nie kazdy ubiera sie na pastelowo!) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Wiadomość od producenta - przymiarki 12.06.08, 00:18 Z tymi kolorami to chyba jakaś klątwa 'kolekcji letniej' i 'kolekcji zimowej'. Ja też zawsze wyczekuję na zimową, bo lubię zdecydowane kolory, a nie takie mdłe. Ale oceniając po starych modelach Mileny, to czernie, czerwienie i ciemne brązy też nadejdą, nie traćmy nadziei! :) Odpowiedz Link
plica wy łobuzy! 11.06.08, 22:15 przyznac sie, ktore to wykupiły mi rozmiarowke z tego sorbeta na mame? (65C) doradzono mi ten rozmiar juz mam skladac zamowienie a tu lipa. nima :( Odpowiedz Link
fruzia01 Re: wy łobuzy! 12.06.08, 09:36 ma do mnie przyjść na dniach :p jeśli okaże się za mały/za lużny (niepotrzebne skreślić) mogę ci go odsprzedać Odpowiedz Link
blizniaki14 doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 11:40 Dziś dostałam 65C. Hmmm, stanik ładny. Przy moim 70(69)pod biustem od razu zapięłam się na ostatnią haftkę i się rozciąga widzę mocno. Pisałyście,że 60tka bardzo ściśliwa, więc bałam się wziąć. To czemu to 65 takie rozciągliwe buuuu wyciągam całe piersi spod pach, a one i tak tam wracają :( Mam w tym staniku buły i to dosyć spore. Czy one kiedyś znikną w ogóle.....??????? na większą pierś mógłby być, przy mniejszej nie obejdzie się bez wkładki. Nie mam co nosić więc chyba muszę go zostawić, bo nie mam ani jednego stanika, który by na mnie pasował :( jak ściągnę fotki, to mogę wkleić do galerii, ale w usztywnianym staniku mało co widać... nie wiem zostawiać...bez stanika też chodzić nie mogę kurcze czemu ja nie mam cycków!!! same kłopoty z nimi Odpowiedz Link
joankb Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 11:56 Nie masz stanika, który by pasował, ale przecież piszesz, że ten też nie pasuje (za duży obwód). Dawaj fotki, nawet na sztywniaku coś widać. Pamela Anderson to z Ciebie nie będzie, ale na poprawę stanu biustu masz duże szanse... Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 12:21 Pamelą Anderson to ja bym nawet być nie chciała ;-) jak bym miała piersi jak niektóre z was to bym była w siódmym niebie i bym je całemu światu pokazała ;-) fotki wysłałam, tylko jakość kiepska,mąż wziął aparat, robiłam telefonem :( nie mam już sił i kasy na poszukiwania idealnego stanika... Odpowiedz Link
agnesp76 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 12:18 Pisałyśmy o bardzo ściśliwej 60 finesse. A sorbet tak zwyczajnie ciasny. Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 12:22 a to coś źle przeczytałam,ale i tak nie zdążę wymienić za 6 dni wyjeżdżam na wakacje...:( Odpowiedz Link
babajaga87 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 12:28 Blizniaki14, nie marudź, tylko wymieniaj na 60tkę! Widziałam zdjęcia w galerii. Obwód będzie w sam raz i dopiero wtedy będzie widać, jak z miską. A jak wyjeżdżasz na urlop, to przecież możesz się z nimi jakoś dogadać, żeby Ci wysłali później, czy coś.. Odpowiedz Link
agnesp76 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 12:31 Dokładnie, zgadzam się - najlepiej zadzwonić i umówić się na wymianę i wtedy zobaczysz/zobaczymy - myślę, ze nie będzie problemów z wysyłką na inny adres, czy przeczekaniem czy co tam jeszcze ustalicie :) Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 12:33 a może ten sprzedam na Lobby, a zamówię od razu inny na adres moich rodziców...hmmm ;) Odpowiedz Link
agnesp76 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 13:14 Może wymień i niech na inny adres wyślą, tak będzie chyba optymalnie :) Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 12:32 Chodzi o to,że ja muszę mieć przed wyjazdem, bo nie mam co nosić. Ale 60C czy 60D, nie wiem jak u nich będzie z tą wielkością miski??? Odpowiedz Link
babajaga87 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 13:19 To zrób tak: -ten który masz ZWRÓĆ, a nie wymień; -kup drugi 60D - to Ci wyślą jutro i dojdzie przed urlopem. A uważam, że 60D a nie 60C, bo w galerii miski nie wyglądają na Tobie na jakoś bardzo za duże, a z mniejszym obwodem powinny się lepiej układać. Odpowiedz Link
yu-me Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 13:48 Ar, teraz ja się czuję winna, bo ja potwierdzałam to 65C. Ale ja patrzyłam tylko na miskę, bo 65 wybrałaś sama, a że podałaś 70, to miało szanse pasować. ^^' Wybaczysz mi? Nie nadaję się do doradzania :( Ale w sumie to dziwne, bo już gdzieś na forum widziałam, że ktoś mierzył 65 i uznał ją za rozciągliwca. A o 60 raczej, że w miarę ciasna. Ej, ktoś mierzył 65 i 60 w rozciągnięciach? (znaczy, poza producentem) Bo aż mnie zastanawia czy mają różnice w ściśliwości. Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 13:51 No przestań :) ja nikogo nie winię :) no bo mam 70 pod, 69 jak się mooocno ścisnę :) nie ma sprawy na mnie i tak trudno coś dobrać ;) 65 się baaardzo rozciąga a jak 60tka ktoś wie do ile się rozciąga? Odpowiedz Link
yu-me Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 15:08 A zmierzysz dokładnie tą 65, póki ją masz? W tym wątku jest post starego-dywanika o Sorbecie, właśnie odkopałam: "Obwód luźno ma 50cm, ciągnąc ze wszystkich sił dociągam do 70cm. Szerokość fiszbin 13cm." + mefistofelia w wątku z próbą oceny Mileny napisała, że: "z komentarzy wywnioskowałam, że 60tka lemon sorbet jest całkiem ścisła, a 65tka, którą zmierzyłam, jest raczej rozciągliwa" Więc nam dziwne rzeczy wychodzą z Sorbetem. Dociągnięcie "ze wszystkich sił" powinno być bardzo na styk na 70 pod biustem, a 65 jest już taka luźna? Odpowiedz Link
blizniaki14 65C Lemon Sorbet wymiary 12.06.08, 17:53 Mój nierozciągnięty ma 58,5 cm, a rozciągnęłam lekko do 79-80cm!!! Odpowiedz Link
yu-me Re: 65C Lemon Sorbet wymiary 12.06.08, 17:59 Czyli wychodzi, że 60 to 50-70 rozciągnięte mocno, a 65 to 60-80 rozciągnięte lekko. Czyli skok o co najmniej 10 cm przy 5 cm na metce. Coś tu dziwnie. Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: 65C Lemon Sorbet wymiary 12.06.08, 18:11 Moja 60 naprawdę ma 50-70. Co do niezgodności to jest jeszcze wersja pesymistyczna, że różne egzemplarze tego samego rozmiaru maja różne parametry... Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: 65C Lemon Sorbet wymiary 12.06.08, 18:44 a moja 65C naprawdę aż do 80 się rozciąga :( buuu to ja nie wiem czy się zapnę w tą 60tkę :( napisałam do Mileny,ale na razie nie mam odpowiedzi Odpowiedz Link
yu-me Re: 65C Lemon Sorbet wymiary 12.06.08, 19:13 W ostateczności możesz kupić/zrobić ze starych przedłużkę... Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: 65C Lemon Sorbet wymiary 12.06.08, 19:53 właśnie też o tym myślałam...nadal czekam na odpowiedź od Mileny Odpowiedz Link
fruzia01 Re: 65C Lemon Sorbet wymiary 12.06.08, 22:08 hmmm, tak się zastanawiam... może pewnym wytłumaczeniem powyższej sytuacji jest wyjaśnienie producenta (gdzieś wcześniej w tym wątku), że im większy obwód tym trudniej zrobić go ściśliwym, bo ma więcej materiału na boczkach, a właśnie ten materiał jest elementem elastycznym sama zamówiłam 4 staniki: 2 60tki i 2 65tki - zobaczymy czy coś podpasuje, mam taką nadzieję Odpowiedz Link
yu-me Re: 65C Lemon Sorbet wymiary 12.06.08, 22:30 Też to czytałam, ale litości - 5 cm bardziej rozciągliwy po jednym obwodzie dalej? W tym tempie 70 będzie się rozciągała już do 90, 75 do 100, a 80 do 110. Odpowiedz Link
agnesp76 Re: doradźcie Lemon sorbet 65C 12.06.08, 14:04 Ja w stani rozciągniętym mierzyłam tylko tę mega ściśliwą 60 finesse - i do 68-70 cm max się rozciągała. 60 sorbet chyba dziewczyny mierzyły w rozciągnięciu. Odpowiedz Link
plica Re: wy łobuzy! 12.06.08, 21:40 bardzo dziekuje wszystkim dziewczynom za propozycje. jednak mama ciagle sie waha co do rozmiaru. eh z tymi mamami. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
blizniaki14 plica ja mogę ci odsprzedać już dziś 12.06.08, 13:20 na mnie za szeroki obwód i miska ciut za duża jeśli chciałabyś odkupić napisz maila na disia20Op.pl Odpowiedz Link
anna.michal Re: wy łobuzy! 12.06.08, 17:50 a mi ktoś wykupił 60F. :) I nawet jakbym chciała 65 to D też nie ma. Rozeszły się te sorbety jak ciepłe bułeczki, chyba. ;) Odpowiedz Link
agab27 Re: MILENA 12.06.08, 19:21 a ja ciągle czekam na moją 60 C (dziś dostałam meil że został wysłany) ja mam pod biustem 68 więc chyba będzie ok jak tylko dojdzie to podam wam wymiary Odpowiedz Link
blizniaki14 agab27 12.06.08, 19:54 a ile masz w biuście, jeśli mogę spytać... bo się waham między 60C a 60D ? Ja mam 69(70)/ 81-82 i myślę jednak o 60D Odpowiedz Link
effuniak Dostałam takiego maila 12.06.08, 20:31 Witam serdecznie Pani Ewo! Pisze do Pani jako producent bielizny damskiej - Milena, oraz jako czytelniczka forum Biuściastych oraz Małobiuściastych. Ostatnio czytałyśmy wątek poświęcony Pani osobie oraz Pani planach na najbliższą przyszłość. Nie ukrywam, że nasza firma, gdzie pracuje większość młodych, i co ważne, otwartych na zmiany kobiet chętnie podjęłaby współpracę z Panią. Wierzę, że zmierzamy w podobnym kierunku i być może mogłaby nam Pani pomóc w ulepszaniu naszych wyrobów, tak, aby pasowały przede wszystkim na 'nasze' ( Mało) Biuściaste kobietki, choć nie tylko :). Od czasu otzrmania listy forumowiczek z apelem o szycie bielizny na mniejsze obwody, po mału wprowadzamy zmiany na własną rękę (zacieśniamy obwody, wybieramy dzianiny mało elastyczne, wzmacniamy taśmami obwody, testujemy nowe fiszbiny) ...ale przydałaby się pomoc osoby niezwykle doświadczonej w tym temacie, właśnie takiej jak Pani. Na testowanie modeli przychodzą forumowiczki i widzimy, że zmiany potzrebne są bardzo, zwłaszcza w zakresie konstrukcji, a to nie jest takie proste. Zatem, chciałabym zaprosić Panią bardzo serdecznie na spotkanie albo u nas w firmie, albo w miejscu wybranym przez Panią. Podaję nasze namiary i liczę na kontakt z Pani strony. MILENA al.Kościuszki 23/25 klatka D parter 90-418 Łódź tel.: 0048 6375232 kom. 0606262609 Pozdrawiam Karolina Milczarek Pani Karolino Bardzo dziękuje za propozycję jednask z niej nie skorzystam Zamierzam wypromowac własna linię bielizny i na tym sie skupiam . Ponownie dziękuję i pozdrawiam Ewa Michalak Odpowiedz Link
plica Re: Dostałam takiego maila 12.06.08, 21:56 no prosze. porzadna firma. przejeli sie i kombinuja. niech zyje wolny rynek! niech zyje popyt ksztaltujacy podaz! Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Dostałam takiego maila 12.06.08, 23:17 no i wiedza ze beda miec konkurencje;) moze bedzie ich to dodatkowo mobilizowac ja czekam z niecierpliowscia na kolekcje jesienna i ciemne kolory Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Dostałam takiego maila 12.06.08, 23:54 A ja tak się jakoś przejęłam i chcę, żeby wszystkim się udało! :) Żeby i Ewa i Milena stworzyły międzynarodowe imperia bieliźniarskie! Były uzupełniającą się parą, jak Panache i Freya, albo jak Fayreform i Elle MacPherson! :) Ja bym Wam wszystkim pomogła, tylko brakuje mi kompetencji :) Ale trzymam kciuki mocno! Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Dostałam takiego maila 13.06.08, 00:30 A możecie coś o Ewie więcej powiedzieć - jestem na forum od jakiś 3 miesięcy (może nieco dłużej) i jakoś nie natrafiłam na wątek na ten temat. Linki poproszę :) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Dostałam takiego maila 13.06.08, 00:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79986385 Na LB też trzeba czasami zaglądać :) Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Dostałam takiego maila 13.06.08, 00:37 Dzięki, przestudiuję jutro :) Na LB z rzadka bywam, a tamtejsze dłuższe wątki omijam z braku czasu. Trafiłam właściwie bezpośrednio na LMB i tu zostałam, a tam tylko od czasu do czasu zaglądam i w temacie nie jestem Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Dostałam takiego maila 13.06.08, 00:40 Sorki za pisanie na raty - ja tamten wątek czytałam (na pewno nie cały) ale jakoś nie spamiętałam nicka ani nazwiska. Teraz będę wiedzieć :) najwyższy czas spać :) Odpowiedz Link
milena-bielizna.pl Re: Dostałam takiego maila 13.06.08, 13:38 Pani Ewo, Widzę, że nasza korespondencja przeniosła się na forum ;) Bardzo dziękuję za Pani odpowiedź i doskonale Panią rozumiem, że po tylu latach tworzenia dla innych firm, chce Pani stworzyć 'coś swojego'. Jako firma z 20-letnim doświadczeniam, wiemy jak trudne są początki oraz ile nakładu energii i konsekwencji to wymaga. Nasza propozycja dotyczyła jedynie współpracy na najbliższy sezon z zamiarem połączenia sił naszej firmy (z gotowym zapleczem technologicznym) z Pani kreatywnością i z myślą o stworzeniu linii dla Forumowiczek w bardzo krótkim czasie. Ponieważ współpracuje Pani z wieloma firmami bieliźnianymi, sądziłam, że przygotowanie dodatkowo jednej małej kolekcji dla Mało/Biuściastych kobiet nie stanowiłoby problemu, a klientki miałyby w niedługim czasie bieliznę, na którą tak niecierpliwie czekają. :) Oczywiście trzymamy kciuki za powodzenie realizacji Pani planów! Pozdrawiam Karolina Milczarek Odpowiedz Link
effuniak Re: Dostałam takiego maila 14.06.08, 00:56 Pani Karolino Dziękuje bardzo za ciepłe słowa otuchy na nową droge zawodową Doskonale zdaję sobie sprawę, że Pani propozycja dotyczyła współpracy TYLKO na jeden sezon - bo i po co na dłużej ? Gdybyście stali sie Państwo włascicielami prawidłowo opracowanych konstrukcji , to stałabym sie juz zbędna, prawda ? Odpowiedź nadal brzmi : nie , nawet pomimo Pani populistycznych argumentów Gwoli ścisłosci - zakańczam tylko to co rozpoczęłam robić dla innych firm . Ostatnio odmówiłam współpracy kilku swoim kontrahentom i nie zrobiłam tego bynajmniej , żeby przygotować dla Pani "jedną małą kolekcję" Niemniej jednak dziekuje za "kciuki" i również życzę powodzenia Z poważaniem Ewa Michalak Odpowiedz Link
wampirek83 Re: agab27 13.06.08, 11:06 Ja mam 68/83 max na wdechy 85 i wziełam 60F normalnie się zestresowałam w tym momecie, że będzie za wielki:)No ale zobaczymy... Odpowiedz Link
agnesp76 Re: agab27 13.06.08, 11:18 Ja mam 68/82-83 i 60E był za mały. 60F miał nieco pustki w misce, ale zdecydowanie lepiej wyglądał niż E. Zdjęcia moje są w 60F. Odpowiedz Link
fruzia01 Re: agab27 13.06.08, 12:18 > Ja mam 68/82-83 i 60E był za mały. 60F miał nieco pustki w misce, ale > zdecydowanie lepiej wyglądał niż E. Zdjęcia moje są w 60F. uff, pocieszyłaś mnie; zamówiłam 4 sztuki: 60e 60f 65c 65d obawiam wię, że 65ki będą za luźne a w 60kach utonę (68/82) to ma być mój pierwszy stanik w sensownym rozmiarze, więc czekam z podekscytowaniem i mam nadzieję, że któryś z tej czwórki zagości u mnie w szafie na dłużej; Odpowiedz Link
blizniaki14 podobno 65Ci 60D mają takie same miski 13.06.08, 12:24 taką odpowiedź dostałam od Mileny Wymieniam na 60D przy moich wymiarach 69(70)/81-82 miska C jest za duża trochę na większą pierś i bardzo za duża na mniejszą,ale może jak obwód będzie bardziej ścisły, będzie lepiej Odpowiedz Link
yavanna86 Wam też się marzy jakiś strapless? 13.06.08, 14:27 Np.zgrabna gładka bardotka do noszenia pod obcisłymi letnimi bluzkami? Zawsze miałam problem ze znalezieniem takiego stanika a od czasu jak zrezygnowałam z 75B/C to jest już w ogóle posucha... Jeszcze Panache Confetti i Porcelain wcale nie mają zbyt pozytywnych recenzji. A prawie każda kobieta ma w szafie coś z odciętą górą albo na cieniutkich ramiączkach i niekoniecznie chce prezentować światu bieliznę! Odpowiedz Link
plecha1 Re: Wam też się marzy jakiś strapless? 13.06.08, 17:43 Mnie się marzy half cup... Mam mocno wycięte bluzki na ramiączkach i o ile ładne ramiączka biustonosza mi nie przeszkadzają, o tyle wystający kawałek miseczki, choćby najpiękniejszej, już tak. Odpowiedz Link
yu-me Re: Wam też się marzy jakiś strapless? 13.06.08, 19:13 Mi się BARDZO marzy coś w tym stylu w kolorze czarnym do końca tego roku kalendarzowego ;) Na początku roku przyszłego będzie mi konieczne do sukienki, która jest wiązana na szyi, ma mocno wycięte plecy, ale tak, że da się obwód zmieścić, i to wiązanie z szyi powoduje, że miska nie może być za wysoka, halfcupowa zdecydowanie. I nie chcę ramiączek wiązanych na szyi + nawet nie wiem czy by się dało. (znaczy, czy by to jakoś wyglądało) Nie zamierzam kupować nowej sukienki, to nie jest aż taka istotna okazja (cudza studniówka), a kupowałam ją kiedy jeszcze wierzyłam, że mój biust trzeba ukryć. Poprzednim razem wzięłam do niej 70C i odpięłam mu ramiączka - i się bardzo dziwiłam czemu się zsunął pod biust, w panice poprawiając go w łazience i potem się co chwila macając, czy jest na miejscu. Teraz ta opcja odpada. To raczej byłby jeden raz, nie zależy mi więc na czymś szałowym, nawet jakbym sukienkę kiedyś wykorzystywała, to biust mi się może do tego czasu zmienić parę razy. Obecnie zamierzam albo kupować z UK i potem spylić na giełdzie, albo kupić 70 z jakimś E i mu zwężać obwód. Naprawdę okazyjne biustonosze to fajny dział byłby, bo większość jak istnieje, to białych pod ślub. A co mają założyć goście płci żeńskiej na ten ślub? I większość widziałam zaczynających się od 65, a jak ma podtrzymywać tylko obwód i jeszcze ma być np. do tańczenia, to wypadałoby żeby obwód był właśnie wyjątkowo ścisły :< No, ale to jeszcze pół roku, więc na razie czekam i mam nadzieję że coś się ruszy. Odpowiedz Link
martvica Re: Wam też się marzy jakiś strapless? 14.06.08, 09:27 yavanna86 napisała: > Np.zgrabna gładka bardotka do noszenia pod obcisłymi letnimi bluzkami? Taaaak! W zeszłym roku udało mi się po paru miesiącach starań upolować 'Cornelię' z Gai, założyłam dwa razy, a przez zimę zmienił mi się rozmiar :( 70F nie produkują. Gładka bardotka, 65H bądź ścisłe 70F, marzeeenie.. Odpowiedz Link
ma-lutka79 Re: MILENA 14.06.08, 10:39 Witam, moje wymiary to 69/76. Rozmiar wyliczyłam wg. tego kalkulatora: www.bra-fitter.prv.pl/ Wyszło mi 60C, więc zamówiłam staniczek Lemon Sorbet w tym rozmiarze. Wcześniej nosiłam 75A lub 70A i ciągle musiałam poprawiać stanik, a moje piersi nie dość, że małe to po latach noszenia nieodpowiedniego stanika zrobiły się płaskie i szeroko rozstawione oraz nieco obwisły. Przede wszystkim mile zaskoczyła mnie rozsądna cena oraz wysyłka w ciągu 48h od zamówienia. Sam staniczek jest bardzo ładny, rozmiar okazał się strzałem w dziesiątkę. Pasuje idealnie, pomimo ciasnego obwodu nic mnie nie uwiera. Miseczki ładnie zbierają piersi i z "jajek sadzonych" faktycznie formują zgrabne jabłuszka. Jedyne wady jakie zauważyłam, to zbyt mało elastyczne i za szeroko rozstawione ramiączka. Wystają spod bluzek bez rękawów. Na szczęście bez problemu można je odpiąć, bez ramiączek staniczek też się trzyma. Żałuję również, że nie ma majteczek do kompletu, nie każdy lubi chodzić w stringach. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolona z zakupu, po raz pierwszy od wielu lat mam stanik w dobrym rozmiarze. Od razu wyrzuciłam wszystkie stare biustonosze! Mam nadzieję, że wkrótce firma Milena rozszerzy swoją ofertę o kolejne modele w rozmiarze 60C i 60D, a przynajmniej o biustonosze w czarnym i białym kolorze wraz z majteczkami (nie tylko stringami) do kompletu. Wszak małobiuściaste też potrzebują dobrej bielizny na różne okazje. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
ed_15v Re: Jaki wziąć rozmier Lemon Sorbet ?(71,5/86) 14.06.08, 10:43 Proszę o pomoc z doborze rozmiaru myślałam o obwodzie 60 ale piszecie ze rozciaga się max do 70 cm czyli juz sie nie łąpię, do ilu rozciaga się 65 ? Miseczkę chyba 65E czy 65D? a może zaryzykować 60 i najwyzej dokupić przedłużkę zanim się rozciagnie (chyba ze się nie rozciągnie)wtedy jaka miska E czy F? Jestem już totalnie skołowana, proszę o rady. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Jaki wziąć rozmier Lemon Sorbet ?(71,5/86) 14.06.08, 11:52 Bierz 60tkę, ten Lemon nie jest taki bardzo ścisły, jak wynika z relacji dziewczyn - a na dłużej Ci starczy :) Odpowiedz Link
ed_15v Re: Jaki wziąć rozmier Lemon Sorbet ?(71,5/86) 14.06.08, 13:10 W takim razie wezmę 60-tkę tylko E czy F na te moje skromne wymiary( o dziwo w miękkim staniku mam cm mniej czyli 85 w) ? Odpowiedz Link
ma-lutka79 Re: Jaki wziąć rozmier Lemon Sorbet ?(71,5/86) 14.06.08, 13:37 60G chyba, bo w rozmiarówce na str. sklepu nie widzę 60F Odpowiedz Link
ma-lutka79 Re: Jaki wziąć rozmier Lemon Sorbet ?(71,5/86) 14.06.08, 13:08 Ja mam 69 cm i w 60-ce zapinam się na najluźniejszą haftkę, bo stanik i tak się rozciągnie, ale bez problemu mogłabym się zapiąć na najciaśniejszą. On jest dość elastyczny. 60-tka powinna być na ciebie dobra. Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Jaki wziąć rozmier Lemon Sorbet ?(67/81.5) 14.06.08, 13:34 to ja tez dolacze sie do pytania (jesli to pomoze to freya mitzy 60E jest troche za mala na mnie) Odpowiedz Link
mjamimi Re: MILENA 14.06.08, 16:34 Albo mam omamy albo w ostatnich dniach na stronie jakieś nowości się pojawiły, niestety - rozmiary ograniczone. Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: MILENA 14.06.08, 21:45 Może jakby się pojawiły, to producent dałby znać u nas na forum? I ciekawa jestem czy firma Milena jest zadowolona z tego jak rozchodzą się nasze wąskie obwody. Czy warto było wyprodukować coś dla małobiuściastych :) Odpowiedz Link
mjamimi Re: MILENA 15.06.08, 23:36 Przy poprzednim poście mogłam mieć omamy, ale teraz nowości są, dostałam maila. Obwody od 70 i miseczki do D :/ Czy tylko ja mam wrażenie, że te staniki w pełnej rozmiarówce to była taka mała okazja dla nas i więcej nie będzie? To tylko dwa modele, które są na dodatek oznaczone przy nazwach jako "big". Czyli dla nich te rozmiary to nie jest standard, który należy wprowadzić, tylko chwilowa fanaberia... Odpowiedz Link
megiddo0 Re: MILENA 15.06.08, 23:42 spokojnie dziewczyny pisalam do nich ostatnio w sprawie rozmiaru ktorego juz nie ma z lemon sorbet i wlasnie zastanawiaja sie czy doszyc wiecej sorbetow bo widza ze nie do konca spelniaja one nasze wymagania a na jesien ma byc cala kolekcja rowniez z naszymi rozmiarami tylko szkoda ze jeszcze tak dlugo:( Odpowiedz Link
dagape_88 Lemon Sorbet 73/90 15.06.08, 13:58 Dziewczyny, chciałabym kupić Lemon Sorbet. Doradźcie w jakim kierunku iść, czy próbować 70, a jeśli 70 to ile? D? E? Czy czekać w 65? W tym wypadku chyba G? Chociaż widziałam, że 65G na jedną dziewczynę, która ma 91 w biuście było za małe... Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Lemon Sorbet 73/90 16.06.08, 00:33 na mnie było za małe :) z tym, że nie warto się mną nazbyt sugerować. pollyanna 65F też była na mnie przymała, choć powinna być idealna. podobnie jak avocado 65F (wprawdzie to polska rozmiarówka, ale podobno mają większe miseczki). obwód na luźno ma 60, a rozciąga się do około 80, więc chyba ryzykowanie 70tki się nie opłaca. jeśli chciałabyś, to mojego 65G jeszcze nie odesłałam i mogę ci odsprzedać Odpowiedz Link
mjamimi Re: MILENA 16.06.08, 02:13 Ktoś tam na górze pisał, że zabrakło jego rozmiaru, więc donoszę jak pudelek: Lemon Sorbet pojawił się na allegro w rozmiarach, których nie ma już na stronie sklepu: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3713953 Odpowiedz Link
agab27 MILENA LEMON 60 C - wymiary 16.06.08, 13:25 właśnie otrzymałam mój 60 C to jego wymiary 54 rozciąga się do 70 szerokość fiszbin 12 cm miałam nadzieje że na moje 67 / 77 będzie dobry niestety on jest maleńki ;( a taki ładny nie pozostaje mi nic jak odesłać ;( Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: MILENA LEMON 60 C - wymiary 16.06.08, 13:33 Ojej taki mały jest. Ja czekam na 60D (wymieniałam z 65C) jejku ciekawe czy się zapnę bo ja mam 69-70/81. Moje miski w 65C były duże(obwód bardzo rozciągliwy), podobno w 60D są takie same miski jak w 65C sprawdzę już niedługo. Odpowiedz Link
karo_ka1 Olivia, Vivienne 70D 16.06.08, 14:29 Skusiłam się z ciekawości na dwa biustonosze Mileny – pushapy z odpinanymi ramiączkami Vivienne i Olivię, obydwa w rozmiarze 70D (74/89). Kilka szczegółów „technicznych” – Vivienne w spoczynku 61 cm, rozciągliwość do 86 -87cm (obwód wykonany z koronki); miski duże płaskie (dla mnie za duże), szycie poziome ukośne i pionowe (ale mało zbiera z boków), fiszbiny standard, haft dość toporny i ogólnie na zdjęciu ten biustonosz wygląda na dużo subtelniejszy… Gąbka taka jak w typowych do kupienia w bieliźniaku, poduszkach naramiennych. Jakość podobna, niestety. Ciekawsza jest Olivia – w spoczynku 60 cm, rozciąga się do 78-80. Miseczki mniejsze, gąbka delikatniejsza. Ramiączka w jednym i w drugim modelu cienkie. Do kolorystyki Oliwii dopasowano kremowe ramiączka, fajne byłyby kolorowe…. Krój miseczki sprzyja powstawaniu lekkiego „dzioba”. Do obydwu modeli dodane są poduszeczki. Nie próbowałam ich zastosować. Podobnie jak w Vivienne, zapięcie tylko pojedyncze, dwustopniowe. Za to pudełeczka, w które zapakowano staniki i etykiety – bardzo ładne :) Zostawiam Olivię, i czekam na miękkie modele z Mileny. Odpowiedz Link
anna.michal Re: MILENA 17.06.08, 08:15 MArzy mi się ładny, zgrabny strapless. Ostatnio był mi potrzebny taki do sukienki i musiałam sięgnąć po stare 70A (miseczki wyjątkowo duże, ale pewnie dlatego że na "kopie" taką chyba znalazłam kiedyś nazwę, nie są to te push-upowe z gąbkami tylko sama taqka sztywniejsza skorupka, za to obwód niestety trochę luźniejszy ale dzięki temu że z silikonem to się trzymał) Więc bardzo chętnie coś takiego polskiego, taniego w jasnym, jednolitym kolorze kupię. Oczywiście z obwodem 60. :) Odpowiedz Link
milena-bielizna.pl Zaproszenie 17.06.08, 14:03 Chciałabym serdecznie zaprosić wszystkie zainteresowane Panie na testowanie nowych modeli z przeznaczeniem na kolekcję jesienną... zwłaszcza modeli miękkich. Podczas zgłaszania się (poprzez e-mail lub na forum) proszę o podanie rozmiaru obwodu pod biustem i w biuście, propozycji terminu oraz preferowanej godziny spotkania. Postaramy się to ładnie zgrać i damy odpowiedź w najbliższym czasie. Pozdrawiam Karolina M. Odpowiedz Link
poczek Re: Zaproszenie 17.06.08, 14:13 Uuu, czemu nie jestem z Łodzi :( Zgłaszajcie się dziewczyny, a potem napiszcie, co i jak :D Nie planujecie może sklepów stacjonarnych w innych częściach Polski ;>? Powiedzmy, we Wrocławiu :D? Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Zaproszenie 17.06.08, 18:57 ja jestem bardzo za zeby byl we wroclawiu:) juz nie moge sie doczekac miekkiej kolekcji Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Zaproszenie 17.06.08, 14:22 68/83 - jakieś 60E/F godziny raczej popołudniowe - tak od 15:30 :) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Zaproszenie 17.06.08, 17:58 Ja chcę jeszcze raz :)) Moje wymiary wg reguł lobbowych to okolice 60/86. W Państwa rozmiarówce pomiędzy 60F a 60G. W przyszłym tygodniu jestem do dyspozycji. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Zaproszenie 17.06.08, 19:39 pani Karolino, czy jest może szansa żeby przedstawić na forum zdjęcia nowych modeli lub chociaż informacje o planowanych fasonach? nie-Łodzianki też czekają niecierpliwie :) Odpowiedz Link
maith A kiedy będą staniki dla biuściastych? 19.06.08, 01:40 Jak mieliście Państwo okazję się przekonać, kobiety małobiuściaste mogą spokojnie nosić miseczkę D, E czy F. Z tego wynika, że kobiety biuściaste potrzebują miseczek naprawdę dalszych. Ponieważ jak rozumiem ściśliwość jest większa w najniższych obwodach, to np. na 83/111 (brytyjskie 75GG - 70HH) należałoby brać u Państwa okolice 75L. Czy można gdzieś nabyć Lemon Sorbet w tym rozmiarze? I czy nadal będzie miał przepinane ramiączka? Odpowiedz Link
babajaga87 Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 22.06.08, 13:52 Dziewczyny, a może któraś by się chciała ze mną wybrać do Mileny po sesji z Warszawy? Jakbyśmy się zebrały w np. 4 czy 5 to opłacałoby się wziąć samochód i zrzucić na benzynę, zrobiłybyśmy sobie fajną wycieczkę i zobaczyły, co też tam nam szykują na jesień :)? A poza tym, ja nigdy nie byłam w Łodzi, a tam podobno można zrobić świetne zakupy :) Odpowiedz Link
lavaenn Re: Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 22.06.08, 14:52 ja jestem z okolic Warszawy, więc bardzo chętnie, ale po 10 lipca :) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 22.06.08, 14:57 Ok, to już jest nas dwie :) (ja jestem z Sulejówka i mam samochód. A raczej "samochód", ale da się nim dojechać..). Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 25.06.08, 00:49 Kolejna chętna to Rockiemar, dostępna od 15 lipca. No to jak, dziewczyny, kto się jeszcze z nami zabiera? Odpowiedz Link
rockiemar Re: Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 25.06.08, 23:47 A to nie musimy wyslac do nich maila, jakie maja nam rozmiary przyszykowac? Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 25.06.08, 23:53 Ja jestem w kontakcie z p. Karoliną, więc może nie zaśmiecajmy już wątku. Napiszcie do mnie dziewczyny na gazetowego swoje wymiary i jakie rozmiary na Was najlepiej pasują, to ja to przekażę do Mileny i będę się z nimi jakoś umawiać. No i zachęcam pozostałe kobitki z Warszawy, może ktoś by się jeszcze z nami zabrał? Oferuję niezapomnianą podróż fiatem seicento do Łodzi i z powrotem! :) Odpowiedz Link
agnesp76 Re: Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 26.06.08, 10:48 Jak ustalicie termin to daje znać, może bym jako łodzianka dołączyła :) choć póki co nie wiem jeszcze jak z moim urlopem, ale moze uda się dostosować :) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 26.06.08, 15:14 Hehe szykuje się lato zlotów (i zlocików)? To moze i ja się dołączę? Tylko powiedzcie kiedy. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Ktoś się wybiera z WARSZAWY? 26.06.08, 19:41 Termin na razie bliżej nieokreślony, ale po 15tym lipca. Chętne proszone są o wysłanie swoich wymiarów do Mileny (pod biustem, w biuście i NAD BIUSTEM!). A jeśli ktoś chce się zabrać samochodem z nami z Warszawy, to zgłoszenia przyjmuję mailem (ilość miejsc naturalnie ograniczona :P). Odpowiedz Link
lavaenn Re: MILENA 17.06.08, 19:43 tak jest, plus mocno wycięte plunge na cienkich, odpinanych ramiączkach, w ścisłym 60 albo luźniejszym 55 :) Odpowiedz Link
wampirek83 Re: MILENA ocena stanika, źle skrojona miseczka:( 17.06.08, 18:46 Dostałam dzisiaj staniczek Lemon Sorbet 60F, niestety prawa miseczka jest źle skrojona, przez co ramiączko jest za daleko i stanik strasznie odstaje:( Jak ktoś chce zobaczyć o co chodzi podaje adres picasaweb.google.com/wampirek83/LemonSorbet60F Co wy na to powiecie? Odpowiedz Link
megiddo0 Re: MILENA ocena stanika, źle skrojona miseczka:( 17.06.08, 19:00 reklamuj i tyle;) sadze ze na poczatku kazdej firmie moze sie zdarzyc, zwlaszcza ze to byla partia testowa Odpowiedz Link
wampirek83 Re: MILENA ocena stanika, źle skrojona miseczka:( 17.06.08, 19:08 Też tak zrobię, bo w sumie nie zachwycił mnie wcale ten stanik,nawet jakby ta prawa miseczka była dobrze skrojona to i tak ramiączka są stanowczo za daleko, no i tak jak już dziewczyny pisały krój miseczek powoduje, że piersi wyglądają jak rakiety a tego nie lubię, chyba kupię taki sam stanik, w którym obecnie chodzę(jest już dość zużyty)i go podszyję, bo w nim przynajmniej mam śliczne piersi, a jak nazbieram kasiurki wrócę do poszukiwań na figleives:) Odpowiedz Link
nieco8 doradźcie rozmiar lemon sorbet na 68/87 19.06.08, 17:40 Muszę w końcu kupić sobie pierwszy stanik, który służyłby mi w okresie "wielkiej migracji" ;-). Moje wymiary to 68/87. Doradźcie proszę, czy zamówić czy 60G czy 60H? Ten licznik rozmiarów na stronie Mileny jest beznadziejny. Po wpisaniu moich rzeczywistych wymiarów, pokazuje 70C, zaś po wpisaniu zaniżonego rozmiaru - czyli 60/87, wychodzi 60H. O ile łatwiej by było, gdyby była to zwykła tabelka z podanymi w centymetrach rozmiarami w biuście, taka jak np. ma peachfield (www.peachfield.pl/przymierzalnia.html). Odpowiedz Link
nieco8 Re: doradźcie rozmiar lemon sorbet na 68/87 20.06.08, 14:41 Podbijam. Proszę posiadaczki Lemona pomóżcie Odpowiedz Link
agnesp76 Re: doradźcie rozmiar lemon sorbet na 68/87 20.06.08, 14:46 Przeczytaj poniżej post evanuy, ma podobne wymiary: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80384337&wv.x=2&a=80620771 Odpowiedz Link
nieco8 Re: doradźcie rozmiar lemon sorbet na 68/87 20.06.08, 15:22 Dziękuję ci bardzo za wskazanie właściwego postu. Podobne wymiary ma też stary_dywanik - 86 w biuście i dla niej G było trochę za duże. Ja wypadam gdzieś po środku, wychodzi więc na to, że G byłby idealny, przynajmniej w teorii. Martwi mnie tylko to, że obie dziewczyny mają dużo mniej ode mnie pod biustem. Odpowiedz Link
nieco8 brak rozmiaru 60G w Milenie 20.06.08, 15:49 Kto za długo myśli, ten nie ma stanika :( Odpowiedz Link
babajaga87 Re: brak rozmiaru 60G w Milenie 20.06.08, 16:45 Zobacz na allegro i na intymna.pl! Odpowiedz Link
miracelle Re: brak rozmiaru 60G w Milenie 20.06.08, 21:21 dokładnie ;/ Mileno, będzie jakieś doszywanie? :))))) Odpowiedz Link
mjamimi Re: brak rozmiaru 60G w Milenie 20.06.08, 22:14 Na allegro jest ;) allegro.pl/item383848528_cytrynowy_lemon_piekny_push_up_maly_obwod_60g.html Odpowiedz Link
ytten Re: brak rozmiaru 60G w Milenie 21.06.08, 08:31 nieco8, to chyba ja musiałam kupić ostatni rozmiar- zamówiłam z Mileny 60G w środę... Odpowiedz Link
zimowy_lisc Re: brak rozmiaru 60G w Milenie 21.06.08, 11:23 a ja 2 dni temu odesłałam ten rozmiar z powrotem do Mileny, więc powinien się jeszcze pojawić :) Odpowiedz Link
raczynka84 Re: doradźcie rozmiar lemon sorbet na 68/87 27.06.08, 01:01 Witam, jestem w trakcie wybierania pierwszego idealnego stanika, pierwsza proba nieudana, szukam dalej :) Mam identyczne wymiary jak nieco8 i chcialam sie zapytac czy zdecydowalas sie na zakup lemon sorbet i jaki efekt? Weglug miarki na stronie mileny wyszlo mi 60G, ale nie jestem pewna czy bedzie to dobry rozmiar. Odpowiedz Link
edytaf5 Spojrzcie na allegro! 21.06.08, 12:51 Dziewczyny patrzcie za ile ida te staniki na allegro: allegro.pl/item381411844_biustonosz_lemon_sorbet_60d_stringi_s_bcm_.html Co prawda tutaj jest komplet ale nawet komplet w zwyklym sklepie int wychodzi taniej, bo 78zl. A jeszcze troche zostalo do konca aukcji. Napisalam maila do dziewczyny, ktora wygrywa, zeby sie zastanowila czy chce miec stanik drozszy niz normalnie :) Odpowiedz Link
zimowy_lisc Re: Spojrzcie na allegro! 21.06.08, 13:06 Bez przesady, aż tak dużo nie przepłaca (póki co przynajmniej). W intymna.pl taki komplet jest za 78 zł ale w Milenie za 85,90. A może jest z Oławy i nie będzie musiała płacić za przesyłkę ;) Ale uświadomić warto, że zakup biustonosza "w tak nietypowym rozmiarze" to nie jest taka niesamowita okazja, która się nigdy nie potórzy - jak twierdzi sprzedawca na tej aukcji ;) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Spojrzcie na allegro! 21.06.08, 14:51 No wlasnie o to mi chodzilo :) Zaprosilam tez ta dziewczyne na lobby, moze skorzysta z informacji tutaj zamieszczonych. A co do ceny to faktycznie, przy takiej to jeszcze duzo nie straci, ale ostatnio jak licytowalam stanik na allegro, to doslownie w ostatnich minutach cena wzrosla o 30zl... No ale tutaj sprzedawca podal cene rynkowa w wysokosci cos ponad 90zl, wiec pewnie wiecej nikt nie zaplaci ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Przyszła paczka 21.06.08, 15:19 Nareszcie dotarła moja paczka z Mileny (wysyłana inpostem szła 2 tygodnie - nie polecam!). Na wstępie chcę pochwalić za piękne zapakowanie wszystkiego. Zamówiłam staniczek i 4 pary majteczek, każda rzecz była zapakowana w oddzielny kolorowy kartonik, takie śliczne pudełeczko, że aż szkoda wyrzucać. Do wszystkiego dorzucili jeszcze firmową różową torbę-reklamówkę. Stanik w pudełeczku był dodatkowo owinięty bibułą, pasującą do wszystkiego kolorystycznie, no super! :) A teraz opis tego, co dostałam. Odpowiedz Link
babajaga87 Majtki: Finesse, Marlene, Daisy, Sporty 21.06.08, 15:26 Zamówiłam 4 powyższe pary majtek (3x figi i 1x stringi), wszystkie w rozmiarze M. Mam w biodrach 90cm i: Finesse są dobre, wręcz idealne, Sporty też dobre, nawet luźne, weszłyby na większy tyłek. Natomiast Marlene są dużo za małe, a Daisy to ledwo przeszły mi przez uda - to najmniejsze majtki, jakie widziałam odkąd skończyłam 10 lat... Nie wiem, jak to możliwe, z mojej analizy wynika, że rozmiar zależy od koloru pudełeczka (czyli chyba linii: Style, Young, Exclusive). Exclusive mają majtki standard, Young też, choć większe, a Style zaniżone o co najmniej 1 rozmiar. To tylem rzekła. Teraz czas na opis głównego gwoździa programu: biustonosza Finesse BIG. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Majtki UPDATE 22.06.08, 14:59 Pani Karolina napisała mi w mailu, że te różnice w rozmiarach majtek wynikają z tego, że kiedyś mieli inną rozmiarówkę (majtki były mniejsze). Tak więc te ze starych kolekcji (a są to głownie te przecenione) są mniejsze, a z nowych większe (tzn. standardowe). Odpowiedz Link
babajaga87 Finesse BIG 21.06.08, 15:32 Tytułem wstępu powiem, że moje zdjęcia w tym staniku są w galerii. Moje wymiary to 64/88, wzięłam 60H i tak: Obwód jest fantastyczny! Super ścisły, ale nie jakiś dusiciel, mało się rozciąga, wygodny - tak trzymać. (W spoczynku 55, w rozciągu 68). Miseczki.. Po pierwsze są na mnie za małe. Po drugie, są jakieś nieforemne.. Niby zbierają piersi z boków, ale nie nadają im ładnego kształtu. Trudno to opisać. Ta miękka część układa się lepiej - tak okrągło, natomiast ta sztywna jakoś kanciasto i efekt ogólny jest opłakany. Z profilu piersi mają kształt dziobów celujących w podłogę, z góry też niefajny.. Jednak, staniczek jest przepiękny, bardzo ładnie wykonany, z milutkich materiałów, ramiączka dość cienkie, ale bardzo wygodne. Dlatego postanowiłam dać mu drugą szansę i wymieniam na 60I, może będzie leżał lepiej. Odpowiedz Link
joankb Re: Finesse BIG 25.06.08, 18:33 Wklejam to, co jutro napiszę w galerii. Milena Finesse, rozmiar 65H (polskie), moje wymiary 71/92.5, wyrastam powoli z 30F. Na mnie chyba leży najlepiej - przynajmniej te, które widziałam, leżały dużo gorzej. Ale i tak uwag jest sporo. Stanik niezły jakościowo jeśli chodzi o materiały, jakość szycia też bez zarzutu. Obwód - niestety nie taki ścisły jak 60-ka, którą mierzyły dziewczyny, zapinam się bez trudu na drugą haftkę, choć i na pierwszej jest wygodnie. Na trzecią nie mogę, bo nie ma :)). Jak dla mnie - minus, skraca to okres użytkowania stanika. Co do obwodów - chyba wymaga to jakiegoś unormowania. W 60-kę nie dopinały się dziewczyny ok. 67 pod biustem, 70 jest luźna na moje 71 - to co mają kupić te z 67-69? Fason - połączenie części sztywnej z częścią miękką, przy takich, ukośnych cięciach to zły pomysł. Rożnica wysokości na szwie sięga ponad 1mm, odznacza się dosłownie pod wszystkim, brzydko się odznacza. Podtrzymanie, kształt biustu - dla mnie nie do przyjęcia. Zaokrągla, podnosi, ale anty-zbiera, wypycha dołem na boki. Biust wychodzi mi poza obrys ciała, nie lubię. Nie mam tego w żadnym staniku, nawet saute jest ok. Gorzej wyglądałam chyba tylko w pamiętnej karmelowej Pollyannie, ale to był miękki stanik! Ten - gdybym lekko pociągnęła miski w kierunku mostka - będzie lepiej. Pytanie - po co ta usztywniana część biustonosza jeśli nie pełni ona żadnej roli, nie pomaga "zbierać" biustu?? Z profilu widzę w lustrze, że sama brodawka, czubek piersi ma tendencję do spuszczania noska na kwintę, taki okapik, dziwny efekt. Wysokośc miski - też nie dla mnie. Ze względu na połówkową regulację bardziej nie podciągnę ramiączek, a i tak widać jak miska wchodzi mi w pachę. Nawet stać jest trudno - nosić się tego nie da. Odsyłam. Podsumowując - dopracować obwody, zmienić zapięcie, odpancernić, poprawić podtrzymanie, zmienić wykrój w rejonie pach. I szyć we wszystkich kolorach tęczy :)). Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Finesse BIG 02.07.08, 00:01 Przyszedł 60I i odsyłam. Rozmiar tym razem lepszy, ale wszystkie wady, które opisałam powyżej niestety pozostały (krój!). On chyba nie jest jednak dla Małobiuściastych Pań ;) Ale ale, dziewczyny! Uprzejmie donoszę, że w dużej galerii ma się pojawić zdjęcie prototypu nowego stanika Mileny z kolekcji jesiennej! Miekkiego, koronkowego, podobno bardzo fajny! Odpowiedz Link
lavaenn Re: Finesse BIG 02.07.08, 00:04 już tam się upomniałam żeby do małej też dotarło... :) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Finesse BIG 02.07.08, 00:08 Padła odpowiedź, że ma dotrzeć. Jak juz coś się ruszyło to teraz iiidzie :)) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Finesse BIG 02.07.08, 00:10 Z tym ruszaniem miałam na myśli zmiany na rynku bieliźnianym a nie kwestię przesyłania zdjęć do galerii. Odpowiedz Link
marisella Re: Finesse BIG 02.07.08, 00:24 A zdjęcia też już ruszyły :-D wysłałam na małobiuściastego gmaila, mam nadzieję, że dotrą szczęśliwie :-) A stanik jest fantastyczny i nie mogę się na niego napatrzeć (w swoim 80JJ mam tylko pancerniki, więc to cudo mnie powaliło :-)) (choć dla Was pewnie będzie za mało przejrzyste albo zbyt zabudowane, bo Wy bardziej wybredne jesteście ;-)) Buziaki, mari. Odpowiedz Link
babajaga87 zdjęcia w galerii 02.07.08, 14:43 Czemu ich nikt nie wstawia?! Przecież zaraz pęknę z ciekawości! :))) Odpowiedz Link
marisella Re: zdjęcia w galerii 02.07.08, 17:04 Nie? No to zaspokoję na razie Twą prywatną ciekawość. Zajrzyj na maila gazetowego :-) m. Odpowiedz Link
lavaenn zdjęcia w galerii - już są 03.07.08, 11:30 całkiem całkiem ten nowy :) i Finesse na Twojej mamie leży bardzo ładnie :) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: zdjęcia w galerii - już są 03.07.08, 12:21 Potwierdzam, prototyp wygląda obiecująco. Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: MILENA 25.06.08, 17:28 Pojawił się nowy model www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=334 Odpowiedz Link
megiddo0 Re: MILENA 25.06.08, 18:21 qrcze a obiecywali halfcupy i ciemne kolory:( i znowu sobie nie kupie bo po co mi bialy stanik jak nie mam jasnych ciuchow:( Odpowiedz Link
mjamimi Re: MILENA Pinky 25.06.08, 21:13 Wzięłam na próbę 70C (72/84 jeszcze nie ustalone do końca), bo chciałam kupić cokolwiek z większą miską niż nosiłam wcześniej i sobie po prostu zwęzić, żeby mieć w czym na razie chodzić, a że kosztował całe 12zł... :P Jest tak, że fiszbina obejmuje całą pierś i celuje w środek pachy. Niestety piersi po ułożeniu i wygarnianiu bułkują na górze. Wszystkie inne zasady dobrze dobranego stanika się sprawdzają. To jest na prawdę najlepiej dobrany stanik jaki do tej pory miałam... Czy powinnam wymienić na 70D? Dodam, że wcześniej dziewczyny radziły mi, że z obwodu 70 powinnam celować w B/C, tymczasem to C jest ewidentnie za małe - chyba, że się mylę i samo bułkowanie na górze nie jest oznaką zbyt małej miski? I tu pytanie - skoro właściwie powinnam nosić 65D (freya eva 65d była za mała w miskach) to czy 70D nie będzie za wielkie? Mam nadzieję, że zostanę zrozumiana, bo trochę się poplątałam ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: MILENA Pinky 25.06.08, 21:43 Jak jest bułka, to oczywiście, że bierz 70D. To nie jest ważne, jak dany rozmiar się nazywa, tylko jak na Ciebie pasuje. Bo każdy producent ma swoją rozmiarówkę, a do tego, żeby było zabawniej, modele pomiędzy sobą też się różnią wielkością miseczek. Ja już wyżej pisałam, że np. majtki z Mileny rozmiar M nie weszły w ogóle na moje niecałe 90cm w biodrach, pomimo, że powinnam nosić S lub M. W ogóle się nie przejmuj literkami, wymieniaj na 70D, jak Ci się stanik podoba i jest wygodny. Odpowiedz Link
mjamimi Re: MILENA Pinky 25.06.08, 23:07 Dzięki, chciałam się upewnić :) Jutro zamawiam :) Odpowiedz Link
zarin Doszła paczka 03.07.08, 00:58 Niestety moje złe przeczucia co do InPostu się potwierdziły i dostałam przesyłkę (z trudem) po prawie miesiącu. Trzeba ich pochwalić za piękne opakowanie. Każdy stanik jest w osobnym, ozdobnym pudełku z odpowiednimi informacjami. Poza tym, owijają pudło taśmą z nadrukowaną nazwą firmy, niby to banał, ale niewiele firm tak robi, a jest to jakieś zabezpieczenie przed złodziejami pocztowymi. Jutro opiszę modele i wyślę zdjęcia do galerii. Odpowiedz Link
lavaenn 17.07 Warszawa -> Milena i Effuniak 04.07.08, 13:05 17 lipca babajaga87, rockiemar i ja jedziemy z Warszawy do Łodzi na testowanie nowych modeli Mileny i zakupy u Ewy - są jeszcze dwa wolne miejsca w samochodzie :) wyjazd z Warszawy ok. 9:30. jeżeli ktoś jest chętny prosimy o maila do mnie lub babyjagi87 (na gazetowe), tylko najlepiej w najbliższych dniach, żeby producenci zdążyli przygotować rozmiar :) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: 17.07 Warszawa -> Milena i Effuniak 04.07.08, 13:13 To ja bym do was chętnie na miejscu dołączyła. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: 17.07 Warszawa -> Milena i Effuniak 04.07.08, 23:15 To umówmy się w Milenie między 11 a 12:00 (w sumie nie wiem, ile nam zajmie podróż do Łodzi, ale na mapie nie wygląda to na daleko ;).. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: 17.07 Warszawa -> Milena i Effuniak 05.07.08, 11:55 Super, to napisz do mnie maila, a ja Ci zdradzę szczegóły :) Odpowiedz Link
e2005 Re: 17.07 Warszawa -> Milena i Effuniak 22.07.08, 13:20 Cześć dziewczyny jak wypadło mierzenie tych obiecanych nowych modeli? Dlaczego nie mozemy zobaczyc zdjęć na stronie Mileny? przymierzam się do sorbeta 60h przy wymiarach 65/86. Dzis zamówiłam ciekawe jaki będzie...czy powiększy przepastna szufladę ze złymi biustonoszami.. Odpowiedz Link
miracelle lemon sorbet 06.07.08, 10:19 Mam i ja :) Zamówiłam dwa rozmiary, 60f i 60g i okazało się, że g jednak lepszy :) sam stanik - cuuuuudowny, przepiękny, zakochałam się po uszy! niech się schowają freye ;) hihi.. :) mimo że usztywniany push up to nie wydaje mi się jakąś mega-skorupką, chyba nie jest wiele grubszy od panache inferno.. ramiączka - aww... jakie fajne, cieniutkie! Sam stanik niesamowicie wygodny, to będzie teraz mój nr jeden, tym bardziej, że ma odczepiane ramiączka i można wpiąc silikonowe (co prawda ostatnio podmieniłam też ramiączka w infernie ;) i teraz też mogę przepinać). Jedyny minus ? po jednym dniu musiałam już się przepiąć na środkową haftkę... mam nadzieję, że nie rozciągnie się za szybko, bo wtedy byłabym mocno rozczarowana, ale póki co - zachwyt nad zachwyty. MILENO - CZEKAM NA KOLEJNE 60tki i prawdopodobnie zostanę stałą klientką :-))) a 60f odsyłam z powrotem, no chyba, że jakaś forumka by chciała? :) Odpowiedz Link
so-cold Re: lemon sorbet 06.07.08, 10:22 kusi mnie ten stanik, jest sliczny, chyba tez kupie tylko 60d, a moze lepiej 65b hmmm Odpowiedz Link
miracelle Re: lemon sorbet 06.07.08, 10:40 hej :) ale myślę, że warto spróbować :) tym bardziej, że milena ma promocję dla nas i przy wybraniu opcji płatności przez net mamy też za darmo przesyłkę, więc w sumie myślę, że się opłaca :) Odpowiedz Link
so-cold Re: lemon sorbet 06.07.08, 10:55 kupie chyba 60d :) poczytalam ten watek i powinien byc dobry. a stanik sliczny! Odpowiedz Link
evolet Re: lemon sorbet 06.07.08, 15:04 ich tabelka przy paru rozmiarach się wysypuje. trzymaj się opinii dziewczyn:) Odpowiedz Link
fringilla Re: lemon sorbet 22.08.08, 17:09 Witam, ja również od niedawna jestem szczęśliwą (?) posiadaczką Lemon Sorbet. No właśnie, uczucia mam lekko mieszane, ale nie wiem, czy wynika to z nie do końca idealnego dopasowania czy może nieprzyzywczajenia do sztywnych staników, a push-up-ów w szczególności? A może z tego, że to mój pierwszy stanik we właściwym rozmiarze? Dotąd nosiłam 70 D albo E, jak się trafiło. Mam wymiary 70/90 i zamówłam 65G. Postanowiłam spróbować, może powinnam była zamówić kilka rozmiarów, ale zaryzykowałym z tym jednym. Obwód jest ok, ale z miskami mi coś nie gra w okolicy pach. Nie jestem pewna z czego to wynika, w tradycyjnym sklepie przymierzyłabym kilka rozmiarów i może bym doszła, a tak to nie wiem, czy to wina złego dobrania, czy ten tym po prostu tak ma. Ale postanowiłam nie odsyłać, poeksperymentuję z ramiączkami i zobaczę. Ja też niecierpliwie czekam na modele z zapowiedzi. Ładne, miękkie i w odpowiednich rozmiarach, zapowiada się obiecująco. Podoba mi się zwłaszcza Verona. Odpowiedz Link
lillyannee Re: lemon sorbet 17.09.08, 11:11 mam pytanie: jaki rozmiar Lemon Sorbet byście poleciły przy 72-73/87? calkiem dobrze na mnie lezy Polyanna 65E (na jednej piersi lekko za luźna i sie marszczy, na drugiej idealnie) Odpowiedz Link
milena-bielizna.pl Wiadomość od producenta - Akcja 'SKLEPY' ! 07.07.08, 20:18 W związku z rosnącym zainteresowaniem naszą bielizną, a także chęcią przymierzenia i dopasowania bielizny przed jej zakupem, chcemy poprosić Was - Drogie Forumowiczki o wskazanie nam namiarów na sklepy stacjonarne blisko Was (miasta, wsie, miasteczka, miejsca gdzie mieszkacie, studiujecie, pracujecie...). Mogą to być zarówno sklepy, sklepiki, stoiska w centrach handlowych, wszędzie tam gdzie już kupujecie bieliznę lub tam, gdzie ewentualnie mogłaby dotrzeć bielizna firmy MILENA. W zamian obiecujemy przedstawić ‘zgłaszanym’ sklepom bogatą ofertę bielizny naszej firmy z uwzględnieniem, nowych kolekcji biustonoszy z małymi obwodami na mniejsze i pełniejsze biusty. Wierzymy, że takie rozwiązanie sprawi, że zakupy będą jeszcze bardziej udane, bez konieczności zwracania i odsyłania pocztą bielizny, która nie pasowała i której zakup możliwy był do tej pory jedynie przez internet. Adresy można zgłaszać jedynie na naszej stronie ww.milena- bielizna.pl (po zalogowaniu, w zakładce ‘dodaj sklep’). Dzięki temu, za każdy wskazany adres będziemy mogli przyznać 200 pkt. w naszym programie lojalnościowym. Ilość zgłaszanych sklepów przez jedną osobę nie jest limitowana, jednakże nie będziemy mogli przyznać punktów jeżeli dane już się powtórzyły. Po sprawdzeniu poprawności danych oraz niepowtarzalności zgłoszonego adresu zostaną naliczone punkty. A zatem...kto pierwszy...! :) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Wiadomość od producenta - Akcja 'SKLEPY' ! 07.07.08, 22:37 Nie wiem, jak inne dziewczyny, ale ja uważam, że to bardzo fajny pomysł :) Odpowiedz Link