• klementynka.ja BAROQUE 536 PUSH-UP 04.11.08, 17:24
      Już jest w sprzedaży!!
      • malen.ka ktoś mierzył lub widział na żywo??? 08.11.08, 12:57
        kusi mnie ten biustonosz bardzo, ale mój rozmiar jest dopiero szyty. Tak samo
        jak Romantica.
        • askakraw promocja 08.11.08, 16:45
          ktoś się orientuje czy promocja na hasło dalej jest aktualna? no i gdzie to
          ewentualnie trzeba wpisać?
          • yaza0701 Re: promocja 08.11.08, 17:47
            Jest aktualne, korzystałam z niego we czwartek. Przy składaniu zamówienia będzie okienko do wpisania hasła, wpisz 'biusciaste' bez polskich znaków.
            • lau-rin Re: promocja 09.11.08, 07:56
              Przepraszam, ale coś nie mogę znaleźć ile zniżki ten kod daje, czy możecie
              przypomnieć ?
              • lillyannee Re: promocja 09.11.08, 15:07
                kod daje 12% znizki:]
      • mala_mufinka Re: BAROQUE 536 PUSH-UP 16.11.08, 14:01
        Czy ktos wie, ile wynosi obwód produktów, w spoczynku i po
        maksymalnym naciągnięciu:
        1. Baroque 536 figi rozmiar S
        2. Baroque 536 figi rozmiar XS
        3. Baroque 536 push up rozmiar 60D
        • klementynka.ja Re: BAROQUE 536 PUSH-UP 16.11.08, 16:02
          A może napisz bezpośrednio do MILENY? Wydaje mi się, że powinni udzielić ci
          takich informacji.
          • mala_mufinka Re: BAROQUE 536 PUSH-UP 02.12.08, 17:20
            klementynka.ja napisała:

> A może napisz bezpośrednio do MILENY? Wydaje mi się, że powinni
            udzielić ci
            > takich informacji.
            Też tak myślałam. Pisałam do nich wielokrotnie i ze stronki i z
            prywatnego maila, ale olali mnie. Szczerze mówiąc bardzo mnie
            zniechęcili do siebie tym, że nie odpisali na maile. Na żadnego!
    • asiis 69/81 Lemon Sorbet - jaki rozmiar? 05.11.08, 18:09
      Cześć;)
      Przymierzam się do kupna Lemon Sorbet.. Byłby to mój pierwszy dobry stanik. Nie
      wiem tylko w jakim rozmiarze.. 65C czy 60D? Jak sądzicie? Moje wymiary: 69(70)/
      81(82). Jeśli to w czymś pomoże, to Curvy Kate Princess 60DD było na mnie za duże.
      • nelyen Flamenco 05.11.08, 23:12
        czy ktoś już wszedł w posiadanie tego stanika? jestem bardzo ciekawa jak on
        wygląda jeśli chodzi o rozciągliwość, wielkość misek. chciałabym kupić, ale nie
        wiem na ile toto ściśliwe jest i czy nie ma malutkich misek... no i jak z
        rozstawem fiszbin? szerokie czy wąskie?
      • issa Re: 69/81 Lemon Sorbet - jaki rozmiar? 07.11.08, 09:45
        Mam prawie identyczne wymiary 69/80(81). Kupiłam Lemon Sorbet 60E, w
        obowdzie jest ścisły, ale da się oddychać, w miseczkach jest
        idealny. To też był mój pierwszy stanik w dobrym rozmiarze. Mogę go
        spokojnie polecić, mnie "robi" śliczny dekold. Nie jestem (jeszcze)
        stanikowym ekspertem :), ale 60D może być za małe.
        • asiis Re: 69/81 Lemon Sorbet - jaki rozmiar? 07.11.08, 18:52
          dzięki ;) chyba właśnie taki kupię, chociaż trochę się boję tego wąskiego obwodu;]
          • jasmi.nowa Re: 69/81 Lemon Sorbet - jaki rozmiar? 14.11.08, 17:23
            Ratunku dziewczyny przyszedł mi lemon 65D, za maly oczywiscie bo błędnie wybrałam rozmiar..mam wymiary 70/85 czy wymienic na 65E?
            • agata31_31 70/85 Lemon Sorbet - jaki rozmiar? 15.11.08, 17:20
              Ja przy wymiarach 70/86(85) mam 60G i według nie jest dobry i pasuje :) A jak
              nie chcesz obwodu 60, tylko 65 to jasne że wymień na E.
    • tu-tusia Sylvestrine - jaki rozmiar? 12.11.08, 11:41
      Chcę kupić ten biustonosz, tylko nie za bardzo wiem jaki rozmiar. Moje wymiary
      to mniej więcej 62/83 (chyba nie umiem się dobrze zmierzyć, bo czasem mi nawet
      81 wychodzi, ale 83 to najwięcej ile mi wychodzi bez stanika). Przy czym jestem
      nietabelkowa, bo Polyanna 28F jest już za mała. Mierzyłam ja w rozmiarze 28FF i
      była dobra. Więc jaki rozmiar mam wziąć? Wymiarami się kierować nie mogę, bo w
      brytyjczykach mylą się o 2 miski. Z prostego przeliczenia 28FF na polskie
      rozmiarowki wyszloby 60I, ale czy w tym staniku miski są regularnej wielkości?
      Dodam jeszcze, że wolę ciut większe miski, bo jestem na początku stanikowej
      kariery i mam jeszcze sporo do zmigrowania (mój biust połączony jest z przodu
      fałdą skóry i tłuszczu, który zaczął wracać do misek).
      • 0remedios0 Re: Sylvestrine - jaki rozmiar? 12.11.08, 14:58
        Ja mam podobne wymiary do Twoich i też jestem nietabelkowa, myślę, że Polyanna
        60FF była by na mnie dobra. Ja wzięłam Sylvestrine w rozmiarze 60H i jest dobry,
        tylko ma za szerokie fiszbiny, jest płytki i mnie trochę spłaszcza. 60I nie
        mierzyłam, ale jeśli chcesz większy to może spróbuj. Tylko nie licz za bardzo,
        że ten stanik pozwoli Ci utrzymać wałki podpachowe w ryzach, ma długie ramiączka
        i mimo, że jest dość wysoki to raczej się do tego nie nadaje.
        • tu-tusia Re: Sylvestrine - jaki rozmiar? 12.11.08, 18:14
          Z tymi ramiączkami to jak dla mnie super. Może to dziwne, ale wałki podpachowe
          zaczęły mi się robić dopiero po założeniu właściwego rozmiaru. Mam wrażenie, że
          te wysoko zabudowane biustonose gniotą mnie pod pachami tworząc te buły. W
          starych stanikach tego nie miałam, gdyż na szczęście nigdy nie nosiłam za małych
          misek (a przynajmniej bardzo rzadko) i grzechem był wieelki obwód. A mogłabyś mi
          napisać jakie masz dobre na siebie staniki z brytyjskiej rozmiarówki? Bo
          zastanawiam się nad tą miseczką H, bo mojej I jeszcze nie uszyli, a już nie mogę
          się doczekać. Tylko z drugiej strony chyba lepiej poczekać, bo z Polyanny 60F
          wyrosłam w ciągu miesiąca, a tu naprawdę ma jeszcze co migrować..
          • 0remedios0 Re: Sylvestrine - jaki rozmiar? 13.11.08, 17:15
            Mam Panache Inferno 60FF i z pasujących brytyjczyków to wszystko, bo zawsze z
            nimi na mnie jest coś nie tak. Za to mam dwa effuniaki, a one są wymiarowo
            angielskie chyba, jeden 65E - wyrastam, drugi 65F - idealny. Mam nadzieję, że
            trafisz z rozmiarem:)
            • tu-tusia Re: Sylvestrine - jaki rozmiar? 13.11.08, 18:40
              W takim razie chyba poczekam, aż uszyją to 60I. Mam nadzieję, że na dniach będę
              mogła je kupić. Myślę, że na początku będzie za duże, ale się w ciągu kilku dni
              wypełni. A jeśli okazałoby się, że jest dużo za duże, to to w końcu polski
              sklep, więc wymiany można łatwo, tanio i szybko dokonać :) Dziękuję Ci bardzo za
              pomoc. Tak na marginesie to miło spotkać kogoś z podobnymi wymiarami i równie
              nietabelkowego jak ja :)
      • alex_k Re: Sylvestrine - jaki rozmiar? 14.11.08, 19:36
        Czytam, czytam i dochodzę do wniosku, że zamówiłam za mały :-(
        Za radą Pani z Mileny wzięlam 60G, a 60 G jest dobre na mnie w
        niektórych brytyjczykach, np Tango. Chyba jeszcze nie został
        wysłany, zastanawiam się, czy nie poprosić o zmiane rozmiaru w
        zamówieniu... ale na co, na 60H? A moze wogóle na 65, skoro
        rzeczywiście jest ciasny?
        • 0remedios0 Re: Sylvestrine - jaki rozmiar? 15.11.08, 20:58
          Jeśli pasują na Ciebie niektóre brytyjczyki 60G to Sylvestrine może być za małe,
          na mnie czasem brytyjskie 60FF bywa za duże (swoja drogą czasem 65E jest za
          małe) i wzięłam 60H, G było za małe mierzyłam. Ale nie brałabym 65, z Twojej
          sygnaturki wynika, że pod biustem mamy prawie tyle samo a na mnie 60 jest akurat.
    • kasia_j MILENA stacjonarnie Warszawa 17.11.08, 08:56
      W podziemiach obok Rotundy, jest nowo otwarty sklep z bielizną. Pani
      ma Milenę i Kostara. Ale z Mileny nie miała nic z obwodem mniejszym
      niż 70, z Kostara miała 65B. Poprosiłam o uzupełnienie rozmiarówki,
      mnie interesują 60. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, mam zapytać za
      kilka dni. Jednak teraz już wiem, że Milena nie dla mnie, bo ma
      strasznie wąskie fiszbiny. Silverstrine w rozmiarze 60D ma mieć
      9,5cm:(
      • askakraw Re: MILENA stacjonarnie Warszawa 17.11.08, 10:49
        9,5 cm? Stanę się cudem natury - kobieta z czterema cyckami! :D

Swoją drogą fajnie, że coś stacjonarnego się pojawia, oby i w innych miastach.
    • kulki które ścisłe? 20.11.08, 10:00
      Napisałam jakiś czas temu do nich maila, czy skoro mają takie ciasne staniki jak
      piszecie, to czy powinnam zamówić 70. Napisałam, że interesuje mnie maksymalny
      obwód 76cm.

Na co mi odpowiedzieli, że:
      "W modelach, w których nie jest napisane, że obwody są bardzo ścisłe, zalecane
      jest wziąć obwód 65cm. Zawsze też można skorzystać z usługi 'zmniejszenia'
      obwodu i wtedy biustonosze są bardzo ścisłe."

Na pytanie jak poznać, które modele mają ścisłe, a które nie, nie dostałam
      odpowiedzi :(
      Przeciez w opisie tego nie mają na stronie!!
      • m.mada Re: które ścisłe? 20.11.08, 10:20
        przeklejam to co na LB lolkalolka:
        1) SADIRA SOFT 75 E (ten: www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=313)
        - obwód porządnie ścisły, myślę że bez problemu mogłabym nosić to 75, a te
        dziewczyny, które noszą zwykle 65, mogłyby wziąć 70
        - stanik miękki, ładny model, powiedziałabym że nawet w rzeczywistości
        ładniejszy niż na fotce
        - mimo powyższego - nie polecam, przynajmniej nie na taki biust jak mój - ten
        stanik zrobił mi tak koszmarne kacze dzioby, że mogłabym kwakać cyckami! ;)) -
        rozczarowanie

2) Art Deco 75E (ten: www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=377)
        - tu obwód elastyczniejszy, na pewno potrzebowałabym 70
        - układa się ładnie, dobrze trzyma, z profilu tworzy zgrabne kulki
        - minus - nie wiem czy to tak tylko u mnie, ale ta cieniutka przezroczysta górna
        część się marszczy (mimo dobrej, a nawet na styk miseczki) - trochę jak słynna
        "freyowa zmarcha" - może to podobny problem, a może kwestia tkaniny, bo ona jest
        dość dziwna taka
        - model moim zdaniem na zdjęciu wygląda ładniej, na żywo już nie zrobił takiego
        wrażenia, kropeczki jakieś bure i w ogóle wygląda trochę jak wyprany z byle czym :(

3) Melody 75E (ten:www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=389)
        - obwód j.w., zdecydowanie potrzeba 70
        - ogólnie pozytywne zaskoczenie! fajny, leciutko usztywniany na dole, miseczka
        ładnie obejmuje biust, utrzymuje go, nadaje krągłości zarówno en-face jak i z
        profilu :) chyba nawet ładniej kształtuje, niż w/w Art Deco. Naprawdę udany!
        - na żywo efektowniejszy niż na fotce, choć to nie do końca mój gust ;)
        - malutki minus - w moim przypadku niestety zabudowana część nie przykrywa
        sutków, bo są wyżej, są widoczne przez koronkę, a ta jest bardzo cienka i w
        efekcie z profilu wyraźnie odstają, a koronka się marszczy :( Ja niestety tak w
        wielu stanikach mam, że mi wszystko przez koronkę widać, niemniej zwykle koronka
        je choć "przypłaszcza", a tu wcale, bo jest zbyt delikatna - efekt nieestetyczny
        Mimo tej wady na ten ostatni model się raczej zdecyduję, bo wypadł naprawdę
        super jak na polski stanik w przystępnej cenie :)
      • cruelorchid Re: które ścisłe? 20.11.08, 12:43
        Przy modelu Flamenco jest wyraz "więcej" i wtedy pojawia się napis. Uwaga ścisły
        obwód. Ścisłe obwody pewnie dopiero zaczęli produkować niedawno dlatego się nie
        rzuca w oczy
        • m.mada Re: które ścisłe? 20.11.08, 13:15
          Jednym słowem, trzeba uważnie czytać CAŁĄ stronę i WSZYSTKIE zakładki, czego
          oczywiście nie zrobiłam jak zamawiałam :(
        • kulki Re: które ścisłe? 20.11.08, 14:59
          > Przy modelu Flamenco jest wyraz "więcej" i wtedy pojawia się napis.
          no, na to bym nie wpadła - dzięki! będę klikać..
    • malen.ka CZY KTOS MA BIUSTONOSZ BAROQUE? 20.11.08, 16:34
      proszę o opinie, recenzje...
      • askakraw BAROQUE - recenzja 25.11.08, 19:55
        Moje obserwacje poczynione na rekwizycie w rozmiarze 60d:

Obwód: w spoczynku 51cm, rozciągnięty 70cm. Raczej ścisły.
        Fiszbiny: wąskie, U 10,5 cm, UU 24cm, oczywiście trochę krótkie, to chyba
        standard w Milenie
        Mostek: wąski i mniej "agresywny" niż w lemonie, nie zauważam żadnej tendencji
        do wbijania się w ciało
        Miski: wydają mi się troszeczkę mniejsze niż w lemonie, jednocześnie są mniej
        pancerne - materiał gdzieś o połowę cieńszy.
        Ramiączka: nie są regulowane w całości przez ozdobny haft z przodu
        Haftki: niestety tylko dwie i to pojedyncze
        Biustokształtowanie: prawie mam dołeczek! :D
        Estetyka: bardzo ładny, myślałam że będzie przeładowany ozdobnikami, ale jest
        dość subtelny
        Na wyposażeniu oczywiście poduchy, ale ich nie testowałam. Jak jeszcze coś
        chcecie wiedzieć to pytać :)
        • kasia_j Re: BAROQUE - recenzja 26.11.08, 08:51
          A jakie masz wymiary? I masz może lemon sorbet w rozmiarze 60D?
          Jeżeli tak to jaka jest tam szerokość fiszbin?
          • askakraw Re: BAROQUE - recenzja 26.11.08, 18:17
            65/78
            Lemon ma 11cm, także różnica nie jest duża.
            Zapomniałam dodać, że ramiączka nie są zbyt elastyczne.
            • kasia_j Re: BAROQUE - recenzja 28.11.08, 09:22
              Dobrze zmierzyłaś te fiszbiny? Ja mam lemon sorbet 60C i tam
              fiszbiny maja 11,5 cm to w 60D są jeszcze węższe? Myślałam, że
              powinny być szersze.
      • m.mada baroque - recenzja 2 29.11.08, 20:10
        Doszedł do mnie wczoraj i mam mieszane uczucia.
        Moje wymiary69/90, stanik 65F . Powiedziałbym, że maławy, ale czasami można by
        nosić bez większej szkody. Jest dość ładny, bardziej delikatny i nie taki
        pancerny jak wydawał mi się ze zdjęcia, lekko usztywniany, tzn. uszyty z takiej
        2mm gąbeczki i ma kształt taki stożkowaty trochę, ale czego oczekiwać od stanika
        z jednym ukośnym cięciem. No i właśnie ten kształt mi nie odpowiada,
        przyzwyczaiłam się do antośki i jabłuszek, które robi.
        Za to obwód nie jest zły, choć mógłby być ciaśniejszy, w spoczynku ma 59,
        rozciąga się do 81.
        • cranberry_07 Re: baroque - recenzja 2 18.01.09, 19:16
          mi jezeli wloze gabki robi sliczne jabluszka, ale to chyba zalezy od ksztaltu
          biustu. moj nie nalezy do pelnych:(
    • m.mada apel do producenta 21.11.08, 21:49
      Czy Państwo z Mileny wciąż jeszcze zaglądają tu do nas?
      Miałabym dwie uwagi dotyczące zakupów internetowych. Nie są to rzeczy duże, ale
      ułatwiające korzystanie całą procedurę.
      Po pierwsze, może można by wysyłać staniki zapakowane w woreczki foliowe lub
      bibułę, zamiast w kartoniki? Tylko z nimi problem przy otwieraniu. Większość
      zakupów, które przychodziły z brytyjskich sklepów tak była zapakowana - każdy
      stanik oddzielnie w woreczku lub w papierze, a dopiero całość w karton pocztowy.
      To pewnie była by też oszczędność dla Was, takie bibułki czy woreczki są pewnie
      tańsze od kartoników.
      Po drugie - formularz zwrotu przysyłany od razu w kartonie lub do wydrukowania
      na stronie. Niestety część zakupów internetowych jest nieudana, często już z
      założenia. Gdy zamawiam stanik, to zamawiam dwa rozmiary z nadzieją, że jeden
      będzie pasował, a drugi odeślę lub wymienię. Taki formularz chyba ułatwiałby
      sprawę wszystkim.
    • kulki "aktualnie szyjemy" 21.11.08, 22:19
      czy Wy sie jakoś specjalnie zapisujecie na listę, aby uszyli Wasz rozmiar? Moje
      rozmiary są wyraźnie dyskryminowane :(
      • lau-rin Re: "aktualnie szyjemy" 22.11.08, 09:03
        Masz podobne wymiary do mnie więc jakich rozmiarów nie szyją?
        • kulki Re: "aktualnie szyjemy" 25.11.08, 08:52
          Nie szyją ani Flamenco 70C (bo jest b. ścisły), ani Sylvestrine 70C (to samo). A
          Ty jaki nosisz?
      • mala_mufinka Re: "aktualnie szyjemy" 02.12.08, 17:26
        kulki napisała:

> czy Wy sie jakoś specjalnie zapisujecie na listę, aby uszyli Wasz
        rozmiar? Moje
        > rozmiary są wyraźnie dyskryminowane :(
        Moje również są dyskryminowane, a najgorsze jest to, że nawet nie
        mogę ich wybrać, bo najwęższe biustonosze mają 60 cm.
    • espaniaa Re: MILENA 23.11.08, 20:05
      czy wiecie gdzie można zmierzyć i kupić staniki Mileny stacjonarnie?
      • lillyannee Re: MILENA 23.11.08, 23:20
        w Warszawie mozna w dopasowanej.pl - po uprzednim umowieniu sie na przymiarke:)
        • kasia_j Re: MILENA 24.11.08, 11:02
          Są też w pzrejściu podziemnym koło Rotundy - Warszawa
          • espaniaa Re: MILENA 24.11.08, 23:47
            a w lodzi?
            • evolet Re: MILENA 25.11.08, 00:07
              podejrzewam, że u nich osobiście:)
              napisz do nich albo zadzwoń:)
          • lillyannee Re: MILENA 25.11.08, 01:26
            ostatnio pisałaś że najmniejsze obwody jakie tam są z Mileny to 70tki. coś się
            zmieniło w tej kwestii?
            i nie wiesz może czy te 70tki to tylko "stare" modele, czy też może są
            Sylvestrine lub Flamenco? bo w tych modelach przy moich wymiarach w 60 nie
            mogłam się dopiąć a w 65 oddychać - to największe ściśliwce z jakimi miałam
            styczność:) więc interesują mnie 70tki.
            • lillyannee to był post do kasi_j... 25.11.08, 01:28
              ...dotyczący sklepu w przejściu podziemnym w Warszawie (gwoli ścisłości)
              • kasia_j Re: to był post do kasi_j... 25.11.08, 09:32
                Sylvestrine nie było. Na sklep stacjonarny maja jakiś inny katalog?
                Z 60 i 65 z Mileny nie było, prosiłam Panią, aby coś ściągnęła i
                pokazałam jej, co by mnie interesowało. Dzisiaj tam zajrzę i dam
                znać.
            • swinki_3 Flamenco! 26.11.08, 14:41
              Pojawiła się Flamenco na Milenie! Tylko, choroba, dlaczego ciągle nie ma zdjęć
              fioletowej wersji... To chyba nie jest aż taka filozofia zrobić zdjęcie, już
              nawet na modelce nie musi być...
              • aska_987 Re: Flamenco! 03.12.08, 18:06
                co do wersji fioletowej - fiolet bardzo, bardzo ciemny. prawie czarny.
                • kasia_j Re: Flamenco! 05.12.08, 14:20
                  Właśnie dzisiaj mierzyłam to flamenco i silvestrine. Obwody
                  strasznie ciasne. Tak ciasne, że miałam problem, aby się dopiąć.
                  Moje wymiary 62/77, więc tabelkowo powinnam nosić 60C. Flamenco
                  mierzyłam 60D i 60F. Rozmiar 60D za mały, 60F ciutkę za duży, ale
                  mógłby być. Chciałam przymierzyć 60E, ale nie było. Miseczka jest
                  mniej zabudowana we Flamenco niż w Silvestrine. Silvestrine
                  mierzyłam w rozmiarze 60F i nie pasowało, zbyt zabudowana miska źle
                  leżała. Oba maja jedna niewątpliwa zaletę, dobrze zbieraja były
                  podpachowe:)
              • klementynka.ja Re: Flamenco! 05.12.08, 23:28
                Już mam i jestem bardzo zadowlona. Sczerze ówiąc takiego ładnego stanika jeszcze
                w swoim życiu nie miałam. Przy wymiarach 68/84 wzięłam 65d i ledwo mogłam się
                dopiąć. Jeśli się odrobinę nie rozciągnie, to potrzebna będzie przedłużka ;)
                Generalnie jeste super zadowolona ;)
                • yarshiva Re: Flamenco! 06.12.08, 16:55
                  A możesz zmierzyć szerokość fiszbiny? Tzn. od jednego końca fiszbiny do jej
                  drugiego końca? Byłabym wdzięczna :)
                  • kiwinka1 Re: Flamenco! 06.12.08, 23:13
                    Przyłączam się i proszę o zmierzenie szerokości fiszbin w 65 D. Mam 68/85 i zastanawiam się nad tym rozmiarem.
                    Na dopasowana.pl podane są takie wymiary

♦ Obwód (w stanie spoczynku/naciągnięty):65 - 54/66 cm 70 - 57/72 cm
                    ♦ Rozstaw fiszbin:
                    65D - 10,5 cm 70D - 11,5 cm

Jeżeli tak jest to nie dopnę się a fiszbiny będą za wąskie :-(
                    Natomiast 70 C nie ma. 70 d będzie za duże.
                    Ogłupłam chyba ;-(
                    • aksanti Re: Flamenco! 10.01.09, 01:47
                      Mierzę własnie 65D Flamenco i ma szerokość fiszbin 11cm, obwód
                      nienaciągnięty-55cm, naciągnięty-66 dokładnie jak w
                      dopasowanej.pl :D ja mam 66 pod i mnie duuuuusiii
    • kasia_j Sklep stacjonarny - Wawa - Raport 27.11.08, 09:24
      Przypominam, że sklep znajduje się w Warszawie w podziemiach koło
      Rotundy. Poprosiłam Panią aby zaznaczyła mi w katalogu co ma z
      Mileny i w jakich rozmiarach.

A więc:
      Carnaval 537 BIG: 75D-I, 80C-H, 85C-G, 90C-E, 95C-D

Dessire 571 Push-up: 70B-D, 75A-D, 80B-D, 85B-C

Baroque 536 Push-up: 70B-D, 75A-D, 80B-D, 85B-C ale mam też
      zaznaczone, że ma 60E-F, 70D-E, 80D, 85C nie bardzo rozumiem, ale
      tak zaznaczyła,

Art Deco 576 BIG: 75D-I, 80C-H, 85C-G, 90C-E, 95C-D,

Melody 565 BIG: 75D-I, 80C-H, 85C-G, 90C-E, 95C-D,

Ma też Silvestrine ale nie mam zapisanych rozmiarów.

Wg Pani nie szyją jeszcze więc nie ma: Mistelle 556 Push-up,
      Romantica 541 Push-up, Flamenco 573 soft, Verona 50 Soft, Finesse
      425 BIG, Eden BIG,

Nie ma w sklepie: Carnaval 537 Push-up, Koral Big, Glamour 498 Push-
      up, Lemon Sorbet

Wydaje mi się, że oferta dla sklepu stacjonarnego różni się od tej
      ze sklepu internetowego.

Na modele z tzw. kolekcji bazowej, gdzie jest lemon sorbet, trzeba
      czekać dwa tygodnie.
    • m.mada romantica push-up - recenzja 29.11.08, 20:21
      Moje wymiary 65/90 stanik 65G. Za duży, stanowczo i wyraźnie, miski są puste,
      tak o rozmiar.
      Stanik lekko usztywniany, w zasadzie opowiada temu co na zdjęciu. Tylko ma na
      dole pod miseczkami dwie małe różowe kokardki, czego na zdjęciu nie zauważyłam,
      ale teraz sprawdziłam i widzę, że tam są.
      Obwód w spoczynku 59, rozciąga się do 78, ciaśniejszy niż w Baroque. Fiszbiny za
      to szersze niż w tamtym, co prawda rozmiar też większy, ale tylko o jeden, a
      fiszbiny szersze o około 1,5 cm.
      • daisy0811 Re: romantica push-up - recenzja 29.11.08, 20:36
        Ja też zamówiłam wczoraj 65E (71/86 moje wymiary) no i też się
        obawiam czy nie będzie za duży, jak dojdzie dam znać jak leży.
    • kasia_j MILENA szerokość fiszbin 01.12.08, 12:59
      Dziewczyny, nic już z tego nie rozumiem. Mam lemon sorbet w
      rozmiarze 60C, szerokość fiszbin 11,5 cm. Ponieważ miska jest za
      mała, chciałam kupić rozmiar 60D. Ponieważ wolę szersze fiszbiny,
      więc zapytałam o ich szerokość w rozmiarze 60D i napisano mi, że
      szerokość fiszbin to 10,5 cm. Czy to możliwe, aby fiszbiny w
      rozmiarze 60D były węższe niż w rozmiarze 60C? Wydaje mi się, że
      fiszbiny powinny przy tym samym obwodzie zwiększać swoja szerokość
      wraz z powiększeniem się miski. Czy mam rację?
    • kasia_j MILENA - wielkość misek 05.12.08, 14:27
      Jestem ciekawa co myślicie o wielkości misek? Ja mam wrażenie, że to
      małomiseczkowce, zwłaszcza lemon sorbet i flamenco.
    • tu-tusia Flamenco - recenzja 07.12.08, 00:17
      Wczoraj dostałam paczkę z Flamenco czarno-bakłażanowym i Sylvestrine. Oba w
      rozmiarze 60H. Moje wymiary to 61/83-84 (dziś mi nawet 85 wyszło :), al ejestem
      nietablekowa i noszę brytyjskie 60FF.
      Dziś założyłam flamenco więc ten stanik opiszę.
      Obwód zdecydowanie ścisły, mimo 61cm pod biustem miałam problem z dopięciem się
      pierwszy raz i przez cały dzień stanik ani drgnął mimo 8h w pracy a przy tym
      różnych wygibasów. Miski odrobinę za luźne, co mnie cieszy, bo jestem w trakcie
      migracji, ale nie marszczą się a tylko lekko odstają jak się zgarbię. Biustonosz
      bardzo wygodny, przez cały dzień go nie czułam tylko pod sam wieczór lekko pił
      obwód w boku i fiszbiny w mostek, ale u mnie to normalne, bo moje piersi są na
      mostku złączone. Pomierzyłam go przed chwilą i wyszło mi 53cm w spoczynku, udało
      się rozciągnąć do 67cm. Szerokość fiszbin 13,5cm, ale nie wiem czy tego źle nie
      zmierzyłam bo wydają mi się ciut węższe niż w Pollyannie 60F, czyli dość wąskie.
      Wklejam zdjęcia stanika, gdyż Milena nie umieściła n astronie zdjęć tej wersji
      kolorystycznej.
      Zdjęcia słabej jakośc, ale robione telefonem. Kolory dość dobrze oddane.
      http://i33.tinypic.com/344ux5v.jpg
      http://i34.tinypic.com/fvcl8k.jpg
      • tu-tusia Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 00:24
        Ups.. Jak ja tu wkleiłam zdjęcia? Myślałam, że linki będą... hmm.. Jeśli nie
        można tak robić to proszę o usunięcie postu, postaram się go napisać od nowa z
        linkami do zdjęć.
      • lalkanieduza Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 01:57
        Mogłabyś zmierzyć wysokość mostka?
        • tu-tusia Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 11:37
          6,5cm licząc tą malutką koronkę pod obwodem.
          • lalkanieduza Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 14:56
            Dziękuję.
            Dla mnie będzie chyba trochę za wysoki :(
      • chamsin2 Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 11:48
        A miski oceniasz na mniejsze niż standard?
        • tu-tusia Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 12:20
          Nie mam pojęcia, bo po pierwsze nie mam doświadczenia w polskiej rozmiarówce, a
          po drugie jestem nietabelkowa.Jak wpisałam swoje wymiary w ich kalkulator
          (61\85) wyszło mi ich 60G, brytyjskie 60E. Brytyjskie pasuje na mnie raczej 60FF
          (mam tu na myśli Pollyanne, która ma chyba dość standardowe miski). Tutejsze 60H
          jest dobre, wprawdzie jest lekki luz w miseczkach, ale 60G byłoby za małe. Dodam
          jeszcze że przeliczając brytyjską rozmiarówkę na polską 60FF jest szyte na tą
          samą różnicę w biuście i pod co 60I, które byłoby zdecydowanie za duże. Więc
          sama oceń jak to jest z tymi miskami. Ja bym powiedziała, że są raczej większe.
          • chamsin2 Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 12:35
            Dziękuję za odpowiedź, wynika z tego że będę musiała osobiście
            stawić się w sklepie i poprzymierzać :)
            • tu-tusia Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 12:58
              Jak masz taka możliwość to jak najbardziej korzystaj. Ja jako pierszy kupiłam
              Sylvestrine 60I no i oczywiście wymieniałam, ale przynajmniej wiedziałam juz w
              jaki rozmiar celować z Flamenco. Dziś zakładam i testuję Sylvestrine :)
              • kasia_j Re: Flamenco - recenzja 07.12.08, 16:52
                Ja uważam, że miski są małe. Moje wymiary 62/77, a więc tabelkowe
                60C. W piątek mierzyłam flamenco 60D i 60F (60D nie było) i to 60D
                było małe, a w 60F lekko odstawała koronka przy mostku. Sylvestrine
                jest bardziej, wyżej zabudowana niż flamenco i mi nie pasuje, bo
                miska w górnej części się marszczy. Przynajmniej tak było w 60F,
                muszę jeszcze zmierzyć mniejszy.
                • nelyen Flamenco - jaki rozmiar? 07.12.08, 18:39
                  moje wymiary 70/85, normalnie noszę 65DD (rio, aragon) no i właśnie...
                  czytam, że flamenco takie ściśliwe, czyli na mnie to raczej 70... ale mają
                  miseczki dopiero od D. to co mam zrobić? brać 65E i chodzić z przedłużką?
                  • yarshiva Re: Flamenco - jaki rozmiar? 07.12.08, 18:48
                    Ja na Twoim miejscu bym wzięła 65E i nosiła z przedłużką, jakby dobrze leżał w
                    miskach. Tak zrobiłam z 60-tką, bo 65-tka mogłaby mieć za wąskie fiszbiny.
                    Dobrze by było, jakbyś miała możliwość w sklepie stacjonarnym przymierzyć, żeby
                    w razie czego nie tracić na przesyłce :) Choć weź pod uwagę fakt, że bardzo
                    mocno trzyma i nie rozciąga się do maksymalnego naciągu tak łatwo. Trza w to
                    włożyć troszkę wysiłku ;)
                    • nelyen Re: Flamenco - jaki rozmiar? 07.12.08, 19:30
                      tylko jak właśnie patrzę na wypisane rozstawy fiszbiny, to się dziwię, bardzo
                      wąsko fiszbinowe to flamenco chyba... ale niby 65E ma taki sam rozstaw fiszbin
                      jak moje rio...
                      70D odpada, właziłoby mi na biust na pewno i było by za duże...
                      heh, odwiedzę sklepik w podziemiach przy metrze centrum, bo tam widziałam i
                      zmierzę co będą mieli...
                      wielkie dzięki za odpowiedź:D
                      • megiddo0 Re: Flamenco - jaki rozmiar? 07.12.08, 22:48
                        tez prosze o rade
                        jesli angielski 60F jest odrobine za male na mnie a 65E (rowniez
                        angielskie) miske ma ok ale mogloby byc scislejsze to jaki kupic
                        rozmiar flamenco?
                        • kasia_j Re: Flamenco - jaki rozmiar? 08.12.08, 09:09
                          Ja mam pod biustem 62 i miałam problem, aby zapiąć flamenco w
                          rozmiarze 60. Jest bardzo, bardzo ścisłe. Ja bym nie brała na 70 pod
                          biustem 65. Jaka jest idea noszenia biustonosza z przedłużką, bo nie
                          bardzo rozumiem? One są takie ściśliwe na nasze życzenie. Na
                          dopasowanej są podane rozmiary fiszbin i wymiary obwodu przed i po
                          rozciągnięciu i ja bym się tym kierowała. Tam jest napisane, że 65
                          rozciąga się max do 68. No i po przymierzeniu biustonosza, jak go
                          zdjęłam to miałam mocno czerwone ślady od fiszbin.
                          • yarshiva Re: Flamenco - jaki rozmiar? 08.12.08, 11:49
                            Dla mnie przynajmniej idea jest taka, że jeśli 65D ma rozstaw fiszbin równy
                            10,5cm, To za nic w świecie nie dałabym rady wcisnąć tam mojego biustu :) 60G ma
                            dla mnie dobry ich rozstaw a z przedłużką noszony (nosiłam go wczoraj do 5.30
                            rano do 18) zostawia mi z przodu ciut mocniejsze ślady niż Lemon Sorbet (w
                            żadnym wypadku nie są mocmo czerwone), zaś z boku i tyłu nawet delikatniejsze
                            niż LS, bo mi po plecach nie jeździ. Ale to chyba zależy od poszczególnego
                            przypadku, jak mocne zostają ślady po ścisłych biustonoszach.
                            • kasia_j Re: Flamenco - jaki rozmiar? 08.12.08, 13:03
                              Szerokość fiszbin to istotna kwestia. Też zwracam na to uwagę. Ale
                              czy możesz mi jeszcze coś wyjaśnić? To moja ciekawość, no nie jestem
                              jeszcze zbyt doświadczona. Masz w biuście 84 cm? Jeżeli tak, to
                              pasowałoby wg tabelki 60E (65D), a Ty wzięłaś 60G, które jest niby
                              na 91,5 w biuście i jest dobre?
                              • yarshiva Re: Flamenco - jaki rozmiar? 08.12.08, 13:31
                                Wg której tabelki? Tej brytyjskiej tak, wychodzi 60E, ale w polskiej rozmiarówce
                                pasuje na mnie 60G :) A Milena ma rozmiarówkę polską :)
                                • kasia_j Re: Flamenco - jaki rozmiar? 08.12.08, 15:15
                                  No tak. No, ale ja jeszcze mało kumata jestem i nie pomyślałam o
                                  tym, że to polska tabelka:) Dzięki!
                                  • kiwinka1 Re: Flamenco obwód 08.12.08, 19:34
                                    Czy mogę poprosić o zmierzenie szerokości boczków obwodu w rozmiarach 65 d 65 e.
                                    Zastanawiam się jak to będzie wyglądało jeżeli przy 67,68 pod biustem wezmę tak ściśliwy obwód (65) i jeszcze będzie miał wąskie boczki. Przy szerokich nie jest to tak widoczne przy wąskich efekt baleronu murowany ;-(
                                    • biedrona_a Re: Flamenco - jak z tym obwodem? 09.12.08, 14:36
                                      Mówicie, że jest taki ścisły?
                                      Powinnam w takim razie próbować z 65tką czy nie ma co się dusić?
                                      Wtedy powinnam wziąć 70E według polskiej rozmiarówki?
                                      A 65 z miską F czy G? bo już nie wiem...
                                      • yarshiva Re: Flamenco - jak z tym obwodem? 09.12.08, 14:52
                                        Jeśli 65-tka, to tylko z przedłużką wg mnie :)
                                        Ja się jeszcze nie orientuję tak jak inne forumki z dłuższym stażem, ale jeśli
                                        65, to miska G, przy 70 E powinna wystarczyć, ale to tylko moje zdanie, które
                                        może właściwe nie być :P
                                        • raczynka84 Re: Flamenco - jak z tym obwodem? 09.12.08, 19:21
                                          To i ja się dopytam :) Mam 67/87 i potrzebuję naprawdę wąskich fiszbin, do tego mam niecale 1,60 wzrostu więc większość staników jest bardzo wysoko zabudowana lub drapie w przód pachy. A jak jest z Flamenco? Cos jak Portia Currvy Kate czy raczej jak Freye? No i rozmiar. Mam Lemon Sorbet 60G, jest zdecydowanie za małe, Flamenco myślę, że 65 ale jak z miseczką F czy G?
                                          • tu-tusia Re: Flamenco - jak z tym obwodem? 10.12.08, 11:57
                                            To się wypowiem jako posiadaczka Flamenco, Portii i Polyyanny :)
                                            Flamenco jeśli chodzi o zabudowanie misek zdecydowanie bardziej przypomina
                                            Portię, ale jest niżej zabudowane (w końcu to half-cup, a nie full-cup jak
                                            Portia). Portię mam w rozmiarze 60E (jest dużomiseckzowcem), ale jest już za
                                            mała. Pollyanna 60F i też za mała, mierzyłam 60FF - pasuje. Jeśli chodzi o
                                            fiszbiny to wydają mi się ciut węższe niż w Polly czy Portii. Mam rozmiar 60H.
                                            Obwód baardzo ścisły. Sporo ściślejszy od Polly, mam 61cm pod biustem i na
                                            najluźniejszej haftce nic nie ma prawa się ruszyć, a pod koniec dnia jest ciut
                                            za ciasno. Czekam aż się trochę rozciągnie. A poza tym robi super dekolt :P
                                            • tu-tusia Re: Flamenco - jak z tym obwodem? 10.12.08, 12:00
                                              I zapomniałam dopisać.. Ja mam 1,55cm wzrostu :) Flamenco uwiera mniej niż
                                              Portia. Prawie wogóle. :)
                                              • raczynka84 Re: Flamenco - jak z tym obwodem? 10.12.08, 20:17
                                                Dziekuje tu-tusia :) Twoja recenzja bardzo ułatwiła mi zdecydowanie się na Flmenco.
                                            • lavaenn Re: Flamenco - jak z tym obwodem? 10.12.08, 12:30
                                              a mogłabyś porównać zabudowanie Polly i Flamenco? mam prototyp i
                                              miski były mniej więcej tej samej wysokości, ciekawa jestem na ile
                                              wzięli sobie nasze rady do serca :)
                                              • tu-tusia Re: Flamenco - jak z tym obwodem? 10.12.08, 12:38
                                                Na mnie Flamenco jest zabudowane podobnie jak na modelce z dopasowanej.
                                                Polly zakrywa mi całe piersi. Jest zabudowana wyżej i przed wszystkim szerzej
                                                (nie do końca wiem jak to ująć, ale polly zakrywa mi też górną część piersi od
                                                strony mostka). Tylko, że ja mam nisko osadzony biust, a na takich staniki
                                                wydają się chyba ciut mniej zabudowane niż na tych wysoko osadzonych. W każdym
                                                razie jestem wielką zwolenniczką Flamenco, chociaż Polly też uwielbiam, ale pod
                                                swetry, i inne niewydekoltowane, bo super unosi i jest wygodna.
    • alitea Flamenco - bakłażan 09.12.08, 20:47
      Na dopasowana.pl pojawiło się zdjęcie bakłażana.
      www.dopasowana.pl/product-pol-350-Biustonosz-Flamenco-Soft-czarnobaklazanowy-firmy-Milena-573.html
      • swinki_3 Flamenco 09.12.08, 21:19
        Nabyłam dziś drogą kupna w podziemiach przy metrze centrum. Jest CUDNY! Na moje
        standardowe 65f kupiłam 70E. Mógłby być ciut głębszy, ale jako, że jest to
        half-cup z gatunku: tak nisko zabudowany ze bardziej nie można to mu wybaczam. Z
        resztą 70f było ewidentnie za duże - i to jakoś dziwnie - miseczki były głownie
        szersze a nie głębsze. Mierzyłam też Silverstine, rozmiarowo analogicznie, był
        dobry, ale nie robił mi aż takiego dekoltu i jest nieco bardziej zabudowany.
        Wreszcie mam stanik który jest jednocześnie w moim rozmiarze, ma cienkie
        ramiączka, nadaje się do dekoltów i co więcej te ramiączka się odpinają. Większa
        dostawa ma być w piątek.
        • chamsin2 Re: Flamenco 09.12.08, 21:51
          Czyli miski maławe? Bo nie wiem czy mam się po co pchać do Warszawy
          by przymierzyc 65d na moje 65/78... Normalnie 65c jest w porządku...
          • swinki_3 Re: Flamenco 10.12.08, 08:45
            Zastanawiam się do czego porównywać... Mam 89 w biuście, Z Kostara 60g jest
            dobre, z Comeximu 65e (ale tak mocno na styk bo oni mają dziwną rozmiarówkę), z
            angielskich Polyanna 65f (ponoć najbardziej trzymająca się rozmiarów), Eleonor
            60f (luźny dużomiseczkowiec). Tu to 70e mogłoby być z 1/4 rozmiaru większe
            (głębsze) ale trudno to określić ze względu na bardzo niskie zabudowanie - w
            każdym razie pod bluzką kształt jest w porządku, bez przeciętej na pół piersi.
            Tak więc, reasumując - moim zdaniem maławe, ale to chyba zależy od kształtu
            piersi - ja mam dość "pełne".
    • lolkalolka Melody, Koral, Kamea 10.12.08, 14:22
      Dziewczyny, dostałam zaległą odpowiedź z e-sklepu Mileny, wkleję mój
      mail i odpowiedzi, może komuś się przydadzą te informacje :)

> Mam kilka pytań odnośnie do Państwa biustonoszy.
      > 1) Czy model Koral to jest ta sama konstrukcja co Melody? Na
      > zdjęciach wyglądają podobnie.

Koral i melody to są te same konstrukcje.

> 2) Czy jest możliwość, że w modelu Melody pojawi się rozmiar 70F?

Na razie nie planujemy go szyc w tym rozmiarze.

> 3) Czy miseczka F w 70 i E w 75 to są identyczne miseczki? Wiem,
      że
      > teoretycznie tak, ale chciałabym się upewnić czy nie róznią się np.
      > szerokością fiszbin, głębokościa miseczki itp.?

Tak, to są te same miseczki

> 4) czy push-up Kamea to jest taka sztywna \"skorupka\", czy też
      model
      > z wkładkami?

Model Kamea uszyty jest z pianki, gąbeczki, i nie jest zbyt sztywny
      jako push-up. Posiada wyjmowane wkładki jak wszystkie nasze push-upy.
      • tu-tusia Może nowy wątek? 10.12.08, 14:51
        A tak btw to może nowy watek dl aMileny by się przydał? Ten już przekroczył 500
        postów i robi się uciążliwy w użytkowaniu. Zwłaszcza dyskusję o Flamenco można
        by przenieść do nowego wątku. Może któraś z moderatorek założy nowy wątek i ten
        zamknie? Bo nie wiem czy taka zwykła, młoda forumka może zakładac takie watki..
        • stary_dywanik Re: Może nowy wątek? 10.12.08, 15:15
          Sensowne wątki może zakładać każda forumka :)) A moderaorki też są
          zwykłymi forumkami :)
    • stary_dywanik Tu już nie piszemy! 10.12.08, 15:24
      Kolejny wątek dotyczący staników firmy MILENA znajduje się tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=88370473

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka