18.09.08, 14:51
Próbowałam znaleźć wątek o tym producencie za pomocą wyszukiwarki, ale nic z tego nie wyszło ;)
Czyli zakładam nowy :D
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z tą firmą? Generalnie chodzi mi o jakość, bo rozmiarówka daleko w tyle...
Wczoraj obejrzałam sobie to co widnieje na ich stronie (z miękkich staników, bo tylko te mnie ostatnio interesują) i generalnie wzornictwo niektórych modeli baaaaardzo mi się podoba.
Pokusiłam się o wysłanie maila z zapytaniem, czy planują może w przyszłości obwody 65.. i dziś, ku mojemu zaskoczeniu dostałam taką odpowiedź:

"W chwili obecnej mamy w ofercie tylko:

www.ewabien.com/eshop/?prod,950

ale w niedługim czasie tak do 3 tygodni pojawią się nowe produkty z takim obwodem. Proszę o sprawdzenie za jakiś czas produktów znajdujących się pod tym linkiem: www.ewabien.com/eshop/?catalog,bras,2008Z,1 "

Akurat 65D mnie nie urządza (ten jeden, który jest), ale poczekamy... zobaczymy, co wymyślą za 3 tygodnie :)
Obserwuj wątek
    • nikopolis1 Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 15:02
      fajna bielizna, nigdy nie słyszałam o tej firmie,
      super, że będą mieli więcej małych obwodów
      dzięki za info :)
    • joankb Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 15:04
      Ten model jest do G :)) polskiego oczywiście.
      Odpowiedź na Twoje pytanie i to, że W OGÓLE jest 65 to bardzo duża zmiana w
      stosunku do wczesnej wiosny.
      Ktoś wtedy korespondował z EB i odpowiedzi były opryskliwe, udzielane z pozycji
      MY PRODUCENT.
      Ciekawie zaczyna być :)))
      A - Ewa Bień uchodzi za rozciągliwca potwornego.
      • nikopolis1 Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 15:08
        joankb napisała:

> Ten model jest do G :)) polskiego oczywiście.
        > Odpowiedź na Twoje pytanie i to, że W OGÓLE jest 65 to bardzo duża zmiana w
        > stosunku do wczesnej wiosny.
        > Ktoś wtedy korespondował z EB i odpowiedzi były opryskliwe, udzielane z pozycji
        > MY PRODUCENT.
        > Ciekawie zaczyna być :)))
        > A - Ewa Bień uchodzi za rozciągliwca potwornego.
        może rozciągliwość też się zmniejszy :) (zostawmy sobie trochę nadziei)
    • kaczencja Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 15:40
      Miałam okazję kupić kiedyś jeden stanik tej firmy: usztywniany push-up z takimi wypukłymi cięciami. Oczywiście 70B. Wtedy już wiedziałam, że powinnam nosić 65D, ale wciąż liczyłam, że znajdę jakieś dobre 70B. Jakie było moje zdziwienie, gdy po nałożeniu tego stanika okazało się, że jest on dużo za mały - efekt tzw. czepeczków, jak nieraz w Galerii robią te sztywne Gossardy i Wonderbra. Obwód był średni jak na 70tkę, ale stanik po przymierzeniu oddałam koleżance, więc nie wiem jak dalej rozwinęła się jego szerokość. Moja siostra miała ten sam model w innym rozmiarze i z tego co pamiętam, była zadowolona.
    • aeyola Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 16:06
      Niestety, choć chciałam, nie miałam przyjemności z biustonoszami tej marki. Kiedyś złożyłam zamówienie w ich sklepie internetowym, ale, po pierwsze: choć pojawiła się taka informacja podczas składania zamówienia - nie otrzymałam żadnego e-maila potwierdzającego; po drugie: nie było możliwości utworzenia swojego profilu klienta na stronie, więc nijak nie można było sprawdzić, co się dzieje z zamówionym biustonoszem; po trzecie: nie było żadnego odzewu, całkowity brak kontaktu. A mają na pewno mój e-mail w swojej bazie, bo ostatnio przysłali informację, ze zapraszają do oglądania ich nowych kolekcji. Cała ta sytuacja była dla mnie sceną porażki firmy Bień już na samym wstępie, choć wizualnie ich biustonosze podobały mi się i miałam chrapkę na kilka z nich. No cóż, zobaczymy co dalej będzie się działo w firmie. Póki co usprawiedliwiam ten chaos u nich przerwą wakacyjną.
      • biedrona_a Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 16:12
        No cóż, żenujący trochę taki brak kontaktu... Ktoś chce zrobić zakupy w ich sklepie a oni mają to gdzieś... ;)
        Miejmy nadzieję, że oprócz rozmiarówki zmieni się ich podejście do klienta.
      • gibikrudawy Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 20:27
        hm, widac maja humory. ja zawsze dostaje potwierdzenie zamowienia i
        info, ze wysłali. A co do samych biustonoszy to rzeczywiscie ,
        wzornictwo fantastyczne. Rozciagliwe niestety jak diabli, choc jedne
        modele mniej inne bardziej (70 do 100cm, aj!). Co jakis czas nie
        moge jednak odchorowac i zamawiam. Zazwyczaj podszywam, przeszywam i
        ujdzie. Ale miło, ze cos sie zmienia w e.bien.
    • biedrona_a Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 16:09
      No to skoro rozciągliwce, to miejmy nadzieję, że 60siątki też będą :)
      Być może, ktoś poszedł po rozum do głowy skoro spuścili z tonu.
      Poczekamy na efekty.

>joankb napisała:
      > Ten model jest do G :)) polskiego oczywiście.

Racja, na oczy mi padło, rozwinęłam sobie wcześniej suwaczek, ale mój mózg nie przełożył tego na większą miskę ;))
      Hehe może dlatego, że akurat ten model nie do końca mi się podoba :)
    • szarlotka021 Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 19:45
      Ja również pisałam do Ewy Bień i otrzymałam podobną odpowiedź :)
      Pisałam także do Samanty i w tej chwili mają w ofercie modele Blanka
      i Ariadna w obwodzie 65. Lupoline odpisali, że właśnie trwają
      rozmowy na temat tej rozmiarówki i być może pojawi się ona w
      przyszłej kolekcji.
      • pana.cotta Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 20:07
        ja na ich str nie widze 65..

a to ze str:
        Wyliczanie rozmiaru biustonosza

Obwód pod biustem: 68-72
        Obwód biustu 84-86
        Twój rozmiar to: 70B

no to ładnie :D przy 70/83-84 nosze 65DD (wg tabeli 65DD ale 65D jest za małe),a
        z ich tabelki przy zalozeniu 70/83 to mi 70A wychodzi, nie wiem jakie maja miski
        ale polowy cycka do niej pewnie nei wcisne ;)
    • plica Re: EWA BIEŃ 18.09.08, 21:35
      mierzylam kiedys ewybienie w elady.pl. wzornictwo - cudenka. przezroczytsosci koronki itd. niestety 70-tki luzne i obwody cos w rodzaju konradowych - typu proca :)
    • osobliwosc kolejna 65-tka 01.10.08, 23:23
      Trafiłam na nową 65tkę, model nazywa się Kora:
      tnij.org/bwbr
    • majmama Re: EWA BIEŃ 05.10.08, 18:59
      chcialam sprawdzic, czy cos tam przybylo, ale nie widze nigdzie wyszukiwarki po
      rozmiarach... cos przeoczylam czy faktycznie nie ma? (bo jesli nie ma, to szkoda
      czasu...)
      • monjan Re: EWA BIEŃ 06.04.09, 15:25
        podnosze
        moze ktoras kupila?sa na intymna.pl
        rozmiarówka od 65
        • joankb Re: EWA BIEŃ 06.04.09, 15:34
          Zamówiłam jeden z tych nowych modeli. Powinien dojść przed Świętami, wtedy opiszę.
          • aksanti Re: EWA BIEŃ 06.04.09, 18:15
            A jaki model? czekam z niecierpliwością na opis, bo samą mnie kusi, żeby zamówić:) szczególnie Numa i Lara, mmmm..:) obyś ścisłe były..
            • joankb Re: EWA BIEŃ 06.04.09, 18:21
              Lara i Rea :))
              • martvica Re: EWA BIEŃ 06.04.09, 20:21
                Rea w pionowej wersji?
                Kurczę, zielona Ceres jest śliczna. I fioletowa Selena też. Ciekawe czy są szyte
                tak jak Aurora (jeden z najlepiej na mnie leżących miękkich staników, jakie na
                sobie miałam).
        • alitea Nie kupiłam, ale mierzyłam :) 06.04.09, 19:37
          Dzisiaj przypadkiem przechodziłam obok sklepu z bielizną we Wrocławiu, zobaczyłam przez szybę, że mają Ewę Bień, to weszłam. Pani powiedziała, że mają jakieś resztki 65tek, bo ostatnio podejrzanie szybko im schodzą :)

No więc mierzyłam Aurorę, o taką:
          www.ewabien.com/eshop/?prod,1036
          Była na mnie dobra w rozmiarze 65F. Nie spłaszcza, ładnie kształtuje biust. Porównałam z Arizą, w której przyszłam - o niebo lepiej :) Miseczka ma boczne wzmocnienia (to się nazywa side support?), których nie widać na zdjęciu, mi tam nie przeszkadzały, ale pewnie są osoby, które tego nie lubią. Jest mało zabudowana, nadaje się do głębszych dekoltów. Myślę, że może źle leżeć na piersiach niepełnych u góry, bo mi się większość staników wrzyna krawędzią w piersi, a ten był OK. Fiszbiny takie na pograniczu wąskich i średnich jak dla mnie. Sporo węższe niż we wspomnianej Arizie.

No to tyle zalet, teraz wady. Obwód masakrycznie rozciągliwy, na ciasną haftkę się bez problemu zapięłam i mi podjeżdżał. Jest zrobiony z takiego delikatnego i bardzo rozciągliwego materiału, jak chińczyki z bazarku. Szkoda, że nie miałam przy sobie miarki.
          Druga wada jest taka, że jakoś tak prawie pod pachą mi się ta miseczka kończyła, przez co ramiaczka chciały odpiłować ręce. A ja to mam raczej męską budowę ciała i dosyć szeroka w barach jestem i ramiona też mam szeroko rozstawione. Być może za mocno ramiączka podciągnęłam, nie wiem, bo mi się spieszyło i nie mierzyłam go jak Pan Bóg przykazał.

No więc podsumowując, myślę, że te nowe softy mają u mnie jakieś szanse (Ceres i Selena :)), aczkolwiek bardzo małe ze względu na rozciągliwy obwód. No chyba że ten jeden model się taki felerny tafił, a inne są z lepszego materiału. Zobacze, ile mi pieniędzy zostanie po wrocławskim zlocie i sie wtedy będę zastanawiać nad ewentualnym zakupem i ewentualnym podszywaniem obwodu.
          • alitea Re: Nie kupiłam, ale mierzyłam :) 06.04.09, 19:45
            A jeszcze jeżeli chodzi o podtrzymanie, to raczej kiepskie, to znaczy skakałam w tym staniku i piersi jak muffinki. Nie jest do dla mnie wada, bo zdarza mi się i bez stanika między ludzi wychodzić. Natomiast mimo skakania i innych wygibasów miseczka nie zsuwała się z piersi i nie trzeba było jej poprawiać, a piersi nie uciekały pod pachy, za co stanik ma u mnie dużego plusa.
          • agniecha2008 Re: Nie kupiłam, ale mierzyłam :) 17.05.09, 23:46
            możesz napisać adres tego sklepu albo opisać mniej więcej gdzie ten sklep we
            Wrocławiu jest?? :)
            • alitea Re: Nie kupiłam, ale mierzyłam :) 18.05.09, 00:57
              Sklep się nazywa Granex i jest na Szczytnickiej 39. Można go poznać po dużym logo Triumpha i Feliny :) Jak się jedzie z Dominikańskiego w strone Grunwaldzkiego 2 albo 10, to trzeba wysiąść jeden przystanek przed rondem i się kawałek cofnąć.
              • agniecha2008 Re: Nie kupiłam, ale mierzyłam :) 18.05.09, 10:11
                dzięki :)
    • megiddo0 Re: EWA BIEŃ-rozmiarowka 06.04.09, 19:15
      a nie orientujecie sie do jakiej miski bedzie obwod 65?
      bo wyczekuje na kore odkad jakis czas temu zauwazylam ja w galerii a
      tu widze max 65G:(
      no i oczywiscie z moim jakze ogromnym brytyjskim 65F (65/84) sie nie
      zmieszcze:(
      chyba ze beda bardzo waskie fiszbiny (oby...) albo kora okaze sie
      duzomiseczkowcem (jaaaasne juz w to wierze...)
      • joankb Re: EWA BIEŃ-rozmiarowka 06.04.09, 19:26
        Część modeli do G, część do H. Mam nadzieję, że na razie...
        Ja też zamówiłam na wariackich papierach, ale w ciasną 70-kę jakoś nie wierzę.
        Jak 65 będzie za małe to nic innego nie wymyślę. Z tym, że z tą polską
        rozmiarówką to dziwnie bywa... I Dalia i Comexim 65G są na mnie dobre :)) Przy
        normalnym, brytyjskim 65FF/F
        • megiddo0 Re: EWA BIEŃ-rozmiarowka 06.04.09, 19:58
          o to jest dla mnie nadzieja;)
          no coz jak sie zakupy z minerva nie powioda to chyba bede polowac na
          kore 65G
          w ogole to na razie jesli chodzi o wzornictwo to ewa bien jest
          rewelacyjna (biorac pod uwage ze rozmiarowka jest nieco rozszerzona)
          ale po wejsciu effuniak na rynek to przy tych cenach nie wroze im
          powodzenia-effuniak bedzie miala ladniejsze wzornictwo, lepiej
          dopracowane modele, szersza rozmiarowke i zblizone ceny...
          • monjan Re: EWA BIEŃ-rozmiarowka 07.04.09, 09:03
            czyli sa rozciągliwe??trzeba brać mniejsze?czy one maja własną rozmiarówkę?
            • arwena-g Re: EWA BIEŃ-rozmiarowka 07.04.09, 10:42
              Ja ma nowe Erato w rozmiarze 70F, leży pięknie i jest to mój typowy rozmiar w
              brytyjczykach. Ale przecież Ewa Bień nie produkuje podwójnych literek, jak
              brytyjczyki, więc chyba trzeba mierzyć. Pytałam nawet mailowo jak to jest z tą
              ich rozmiarówką, ale nie odpowiedzieli.
              • monjan Re: EWA BIEŃ-rozmiarowka 07.04.09, 11:10
                buu a u mnie w sklepach nie ma od 65...obdzwonilam wszytskie salony i nic..klops...
    • joankb Rea 09.04.09, 22:17
      Model ten:
      www.ewabien.com/eshop/?prod,1063
      Nowy Soft - z pionowym cięciem.
      Zamówiłam 65G - większość przymierzanych ostatnio polskich 65G jest na mnie
      dobre :)) Brytyjczyki noszę 65F, mocno w kierunku FF. Wymiary 70/93
      Coś z tą polską rozmiarówką w obwodach 65 jest pokręcone, pierwsze koty za płoty
      mam nadzieję.
      Rea 65G jest na mnie - za duża oczywiście. Prawdopodobnie o rozmiar :P.
      Pierwsze wrażenia pozytywne. Obwód ani za ciasny, ani za luźny, delikatny,
      myślę, że może być rozciągliwy, ale to się okaże dopiero po jakimś czasie.
      Fiszbiny średnie, mogłyby chyba być mniej elastyczne, ale nie są najgorsze.
      Ramiączka cienkie, gładkie, odpinane.
      Typowy half z jednym pionowym cięciem, chyba nie wyższy od Casablanki, ale
      porównanie nie jest proste, bo Casablanka (65F) już na mnie mała, a ten lekko za
      duży.
      Bardzo ładnie zaokrągla, nie spłaszcza, podnosi. Nie zbiera mocno do środka,
      zobaczymy co będzie w mniejszym rozmiarze.
      Wymieniam na 65F - zdjęcia tego postaram się wstawić do galerii.
      Wygląda na to, że to, ze względu na rozmiary będzie typowy fason na średnie
      biusty. Na małe nie, bo dużomiskowiec, na naprawdę duże też jeszcze nie.
      • aksanti Re: Rea-zapytanie 09.04.09, 22:33
        A czy odznacza się pod ubraniami? Mam wrażenie, że Rea ma ten haft
        na miseczkach dość wypukły..
        obawiam się, że 65'ka będzie jednak za luźna na moje 66 pod..;(
        • joankb Re: Rea-zapytanie 10.04.09, 08:22
          Pod ubranie przymierzę mniejszy :)). Ten się marszczy więc i tak by było widać.
          Co do obwodu - standardowa 65-ka na 70-72 pod biustem. Martvica nosi testową
          70-kę przy takim samym podbiuściu...
          • aksanti Re: Rea-zapytanie 10.04.09, 20:38
            To jednak poczekam aż zaczną produkować 60'ki :) optymistka, heh ;)
            albo nie. napiszę im maila o 60kach:D
          • martvica Re: Rea-zapytanie 12.04.09, 09:58
            Cholera, już zgłupieć można.
            Ta moja Aurora jest jednak ciut za luźna (chociaż jak porównałam z 70-tką M&S z
            linii Truly You, to jest chyba z 5 cm różnicy, więc nie jest bardzo źle) i
            wolałabym 65, ale nie wiem z jaką miską. 65G w strasznym modelu Kaliope było za
            duże. 70F jest miskowo idealne. Ehhh.
            • joankb Re: Rea-zapytanie 13.04.09, 18:45
              Może effuniak ma rację i polscy producenci przeliczają miski 75E=70F i tak
              dalej? Z własną tabelką to się nie zgadza, ale tak podobno to się robi. Jak
              kupowałam kiedyś tam Julię to Pani była wręcz zaskoczona rozmiarem, który
              wybrałam... Wyszło jej dwie miski mniej...
              Horror - w sklepie to pół biedy, ale jak my mamy te staniki w necie kupować
              jeśli nie według tabelki?
              Szczerze mówiąc nie chce mi się wymieniać iluś tam maili przy każdym modelu,
              przy większej liczbie kupujących odpowiedzi będą przychodzić po paru dniach....
              • martvica Re: Rea-zapytanie 14.04.09, 09:30
                Ale jeśli 75E=70F to powinno znaczyć że 70F=65G, tak? A 65G jest dużo większe
                niż 70F.
      • joankb Rea - reedycja, rozmiar mniejsza :)) 22.04.09, 22:34
        Przyszła dzisiaj - 65F. Rozmiarowo dobra, do zbierania można mieć w dalszym
        ciągu lekkie zastrzeżenia. Niżej zabudowana - i nie spłaszcza, co polskim
        half-cupom raczej rzadko się zdarza. Brytyjskim zresztą też :)). Zostaje.
        Wygląda na to, że z tego modelu (i pewnie wszystkich podobnych) trzeba brać swój
        brytyjski rozmiar. I - że trzeba zacząć pisać do firmy. To dobry fason na nasze
        biusty, a na razie w 65-kach dostępny tylko od E (brytyjskiego). Przydałyby się
        mniejsze.
    • joankb Lara 09.04.09, 22:32
      Drugi z zamówionych modeli. Moje wymiary 70/93, rozmiar 65G.
      Link: www.ewabien.com/eshop/?prod,1054
      Ze względu na kompletne rozjechanie rozmiarówki mogę tylko napisać, że obwód
      dość typowy jak na 65, chyba mniej wiotki niż w modelu Rea, ramiączka cienkie,
      odpinane.
      Fason arabelkowy. I to na razie wszystko. To 65G jest na mnie minimum dwa
      rozmiary ZA DUŻE, bliżej trzech chyba. Brytyjczyki noszę 65F/FF, większość
      modeli - FF :))
      Pokażę go w galerii - zgłupiałam zupełnie. Nie wiem czy i na co wymieniać.
      Jeżeli to faktycznie trzy rozmiary - to nie ma na co, zaczynają od 65E :))
    • malagracja Lara i Numa :) 11.04.09, 17:39
      Czym sie od siebie roznia?
      Chce zamowic ktorys z nich :-)
      Jak z szerokoscia fiszbin?
      Bo rozmiarowka jak widze nieprzywidywalna (no wlasnie, co wziac?) :-)
      • doda1983 Re: Lara i Numa :) 12.04.09, 21:51
        No własnie, mnie tez Numa ciekawi :)
        Jak z obwodem, rozciagliwiec?
        I w jaki rozmiar celowac przy wymiarach 71/89? 65F?
        • martvica Re: Lara i Numa :) 13.04.09, 10:20
          Chyba by trzeba było producenta pytać, to nowe modele są ;)
    • asiabudyn11 spam 23.04.09, 20:24
      Nie na temat: oglądam te "Ewy Bień" i kurcze śliczne są.
      Minus: czemu takie drogie?
      Czy jeśli jakaś firma zacznie choć troszkę szyć dla kobiet świadomych zasad
      doboru biustonoszy to od razu musi wywindować ceny w górę?
      Ech.
      • alitea Re: spam 23.04.09, 22:44
        > Czy jeśli jakaś firma zacznie choć troszkę szyć dla kobiet świadomych zasad
        > doboru biustonoszy to od razu musi wywindować ceny w górę?

Jakie znowu wywindować? Biustonosze w nowych rozmiarach są w podobnych przedziałach cenowych, co te ze starszych kolekcji. Poza tym nosiłam biustonosze tej firmy przed uświadomieniem i myślę, że były warte swojej ceny, ze względu na dobrej jakości materiały, staranne wykonanie i całkiem fajne wzornictwo.
    • kataloglmb ! EWA BIEŃ PRZENIESIONA DO KATALOGU ! 23.04.09, 23:38
      Jeśli chcesz napisać OPINIĘ o staniku marki Ewa Bień, zrób to w Katalogu Staników:
      kataloglmb.blox.pl/html
      Jeśli model, który chcesz opisać nie został jeszcze dodany, napisz wiadomość do
      administratorek na adres <kataloglmb@gazeta.pl>.

W tym wątku można zadawać PYTANIA i prowadzić dyskusje OGÓLNE na temat marki Ewa
      Bień.
    • nitka-magda Re: EWA BIEŃ - Gdańsk C.H. MOrena 23.05.09, 21:12
      Czy któraś z Was może była w sklepie z tą bielizną w Gdańsku na Morenie??
      Ciekawa jestem, cy mają tam pełną rozmiarówkę i ofertę??
      • nitka-magda Re: EWA BIEŃ - Gdańsk C.H. MOrena 25.05.09, 18:09
        Byłam i nie było ani jednego stanika Ewy Bień. Phi.
    • jehanette Re: Kostiumy dwuczęściowe Ewy Bień - gdzie? 26.05.09, 08:57
      Witam,

Czy znacie może sklep internetowy/stacjonarny w Wawie i okolicach, gdzie można
      kupić kostiumy kąpielowe Ewy Bień góra oddzielnie, dół oddzielnie? Strasznie mi
      się podobają te fioletowe, ale nie wiem czemu wymyślili to sztywne połączenie
      obwodu stanika z rozmiarem majtek, przez co dół byłby na mnie za mały (Ska przy
      obwodzie 70, grr) :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka