yovenna Co ze spotkaniem??? 27.12.08, 19:03 Nie dostałam żadnego maila, nie wiem gdzie i o której i czy w ogóle. Dajcie znać dziewczyny, bo jak zawsze jestem bardzo chętna :) @polka_w_brukseli: szykuje mailika do ciebie :) Odpowiedz Link
joankb Re: Co ze spotkaniem??? 27.12.08, 20:32 Używasz poczty gazetowej? Wysłałam Ci maila, polka jest niedostępna :)) Odpowiedz Link
yovenna Dostałam :D 28.12.08, 01:00 Dzięki dziewczyny... pocztę gazetową sprawdzam regularnie i nic nie było - w spamie również :/ Wcześniej też się to zdarzało. Na przyszłość mój alternatywny mail yovenna@gmail.com Odpowiedz Link
joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 28.12.08, 19:20 No i po... Szczególne podziękowania dla "małobiuściastej" mahedy, za parę godzin przymierzania, dobierania, pomocy w wygarnianiu itp. Zanotowałyśmy ekspresowy przypadek migracji :)). Dziewczyna przyszła w "dobrym" 30E, wyszła z zaleceniem kupienia 30FF :DDDDD Dla effuniaka życzenia szybkiego zdrowienia i podziękowanie za to, że staniki, choć bez autorki - dojechały. A na mnie znowu żaden nie pasował... buuuuuu :(( Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 10:37 Dzieki Mahedzie za nieoceniona pomoc przy mierzeniu i zapedzaniu piersi z plecow do miski oraz Remedios i Nikusz ze przytaszczenie (i odtaszczenie lzszejszej) torby z Effuniakami! Super ze frekwencja tak dopisala, dzieki raz jeszcze Monakatii za goscine. Odpowiedz Link
nikusz Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 11:20 dziewczyny, dzięki za wspaniały dzień, możliwość pooglądania i pomierzenia różnych staników i przesympatyczne towarzystwo! szczególne podziękowania dla Polki za pomysł, dla Remedios za towarzystwo w pociągu, dla Astrantii za transport, dla Monakatii za lokal i herbatę na koniec oraz dla Joankb za towarzystwo na balkonie! a na mojej CK Emily chyba przyczepię sobie znaczek "Certified by Maheda". jestem niesamowicie dumna, że mnie pochwaliłaś za dobór :D Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 12:56 Ja też się do podziękowań przyłączę. Dzięki za lokal i wyżywienie dla Monakatii, dla Mahedy za rady a dla wszystkich za pojawienie się. Dużo mi to spotkanie dało. Już mam gazetowe konto i zabieram się za szukanie staników dla siebie, zgodnie z poradami. Odpowiedz Link
mamuska25 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 13:12 No właśnie!!! To była super sprawa, zatem podziękowania dla Wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do imprezki ;-) Wreszcie wiem jaki jest mój prawdziwy rozmiar i mam dwa effuniaki, w których czuję się fantastycznie ;-) Odpowiedz Link
livada Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 13:53 Przyłączam się do podziękowań dla wszystkich zaangażowanych w organizację spotkania, radzących i pomagających - w imieniu swoim i dwóch koleżanek, w tym jednej, która przeszła błyskawiczną migrację;-) A teraz siedzę i napawam się swoimi Effuniakami... Wreszcie zrozumiałam, dlaczego wszystkie dziewczyny tak się nimi zachwycają:) Odpowiedz Link
anna.michal Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 19:35 To i ja dołączam do podziękowań. - dla polki_w_brukseli za rzucenie hasła spotkanie i organizację :) - dla monakatii za gościnnę tłumu pół nagich kobiet ;) - dla mahedy za brafiterskie usługi :) - dla Nikusz i 0remedios0 za dostarczenie effuniaków :) - dla wielkiej nieobecnej Effuniak - za przygotowanie pięknych staniczków. Życzę zdrowia. - i dla wszystkich uczestniczek za mile spędzony czas. :) Ja niestety wyszłam bez effuniaka, chociaż nad jednym długo myślałam. :) Na koniec pomierzyłam sobie kilka, które urzekły mnie głównie ozdóbkami na mostku - były całkiem dobre ;) ;) ;) 65B i 70A. :) Odpowiedz Link
joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 19:38 Były śliczniutkie, ale całkowicie i bezwzględnie na Ciebie małe, a szkoda. Na tej zasadzie to ja przymierzałam nawet 70D :)) Robimy konkurs komu uda się upchnąć w najbardziej zaniżony stanior??? Odpowiedz Link
anna.michal Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 20:39 No wiem, wiem. ;) :(( Ale ten dzyndzelek niebieski był super. I mój ulubiony odcień niebieskiego na czarnej koronce. Chyba muszę napisać do Sekretariatu cobym miała coś podobnego. :) Ale 70B było już za duże. ;) ;) (kto to widział, żeby wygarniać coś z pleców, prostować się wypinając cycki ;) do przodu - toż to nieprzyzwoite. ;) Odpowiedz Link
joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 20:48 Bez dzyndzelka nie kupuję :)) Eeeeee - nie masz zapasów na pleckach??? Jakbym Cię tak ze dwa tygodnie przypilnowała??? Odpowiedz Link
martvica Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 14:02 Strasznie było fajnie. Dziękuję organizatorkom i uczestniczkom, i pluję sobie w brodę że nie wzięłam aparatu, żeby się obfocić w niektórych modelach. durna ja ;> Odpowiedz Link
monakatia Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 15:46 to bylo naprawde swietne spotkanie!! Mam nadzieje, ze wszystkie opuscilyscie je zadowolone i bogatsze o nowa wiedze, a niektore o nowe staniki ;) joankb - na mnie tez nic nie pasowalo, ani brytyjczyki, ani effuniaki. Jestem ewidentnie miedzy rozmiarami, wiec musze przytyc lub stracic co nieco. co do zdjec, to dwa aparaty byly przygotowane i grzecznie czekaly...w szufladzie :( Na sam koniec 0remedios0 zrobila mi zdjecie w za duzym effuniaku - i to sa jedyne foty z tego zlotu :/ To kiedy organizujemy nastepne spotkanie? Odpowiedz Link
kika_t Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 22:55 również dziękuję wszystkim za spotkanie!:D było świetnie i udało mi się zdobyć cudnego effuniaka:D no i przekonałam się, jak duże znaczenie ma porządne wygarnianie, nawet się nie spodziewałam, że mogę mieć taki wielki biust;P i teraz chodzę szczęśliwa w pięknym effuniaku i kiedy się da wygarniam to co na plecy z misek ucieka, a rodzina na mnie patrzy jak na nienormalnąxD Odpowiedz Link
0remedios0 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 23:32 Ja też wszystkim dziękuję za spotkanie, było świetnie:) A przepis na tartę bakaliową, którą przywiozłam wrzuciłam na Stanikowe Offtopy do wątku Gotowanie, żeby tu nie zaśmiecać. Odpowiedz Link
plica a ja zazdrosnie czekam na zdjecia nowych 30.12.08, 07:31 effuniakow w galerii. nie badzcie małpy i pokazcie sie :) jaonkb - masz wreszcie swojego effuniaka ? Odpowiedz Link
effuniak Witajcie :) 30.12.08, 09:23 bardzo dziękuje za ciepłe przyjęcie moich effuniaczków i strasznie żałuję, ze nie mogłam wraz z nimi przybyć :) Nejwiększe podziękowania dla Oremedioso za opiekę nad stanikami Bez Niej nie byłoby ani mnie ani ich na spotkaniu Dziękuję :))) Mahedko Tobie również ogromne dzięki za opiekę nad zlotowiczkami i nauke wygarniania oraz za opieke nad kostiumem Agafki ... naszła mnie taka refleksja ... Czy Wy sobie zdajecie sprawe z tego jaką spolecznością stało sie Lobby ? To jest niesamowite ... po prostu niesamowite ,jakie fantastyczne KOBIETY są tu zgromadzone Przecież znamy sie tylko z wpisów ... no ... z niektórymi znam sie ze zlotów ... ale przecież tak naprawdę to jesteśmy sobie obce a stanowimy bardzo zgrany zespół Powiem szczerze , że nigdy dotąd nie spotkałam na swojej drodze ludzi, którzy bezineresownie chcieliby pomóc...może nie miałam po prostu szczęścia... A teraz na każdym kroku spotykam zwykłą ludzką życzliwość ... taką bez potrzeby zastanawiania się co sie za tym może kryć ... ot , zwyczjnie , jak być powinno a niestety nie jest Bardzo Wam wszystkim dziękuje za to, że po prostu jesteście :) Odpowiedz Link
lau-rin Re: Witajcie :) 30.12.08, 09:28 Ojej jak mi przykro, że nie mogłam przyjechać :( Coś mi wypadło i nie zdążyłam :( A może by mnie Maheda podszkoliła co nieco :D Odpowiedz Link
effuniak ...i jeszcze... 30.12.08, 09:30 dziewczyny , jeśki któreś kupiły staniki z kokardkami takimi ciut dłuższymi to bardzo prosze zgrzejcie zapalniczką przyciete brzegi - zapomniałam tego zrobić Inaczej kokardki będą sie strzępić Wystarczy przejechac brzegiem (skosem) przez płomyk i będzie juz dobrze Przepraszam za to niedopatrzenie Odpowiedz Link
nikusz Effuniak - pytanie o nazwę modelu 30.12.08, 09:46 ja się niestety nie dopasowałam nic (chyba się nie domierzyłam... :( ), ale jeszcze trochę pomigruję i będę zamawiać, ale wzięłam dla kumpeli taki jasno beżowo-różowy ze złotą niteczką, na boczkach ma różowe kropeczki na beżowym tle, 75C, z wszytą metką Ewa, a nie Effuniak. czy ten model ma już nazwę? a jeśli nie, to czy może się nazywać Rozenblum po kumpeli? swoją drogą gdyby tak wyglądały "namioty w brudnym beżu", to nikomu nie przyszłoby do głowy, że chce inne... Odpowiedz Link
gonzalessa Re: ...i jeszcze... 02.01.09, 13:58 takie pytanie spowodowane obawami (bo ja talent destrukcyjny mam..) - czy to zgrzewanie zapalniczka kokardek jest bezpieczne? tzn. jakie sa szanse, ze zamiast stanika zostanie mi pochodnia (a w pozniejszej chwili czasowej - popioly)? i czy jest wazne przez ktora czesc plomienia (w sensie gorna, dolna itp.) sie taka kokardka przejezdza? Odpowiedz Link
kika_t Re: ...i jeszcze... 02.01.09, 14:48 bezpieczne jest, jeśli to robisz szybko - właśnie zgrzewałam kokardkę i stanik jeszcze cały;P ale trzeba szybciutko przejechać brzegiem wstążki przez płomień - ja musiałam troszkę skrócić kokardkę, bo chociaż w miarę szybko to zrobiłam, to się przybrązowiła w rogu...ale i tak jest długa więc nic się nie stało:P zaraz będzie druga próba zgrzewania, tym razem to zrobię naprawdę błyskawiczniexP Odpowiedz Link
gonzalessa Re: ...i jeszcze... 02.01.09, 17:05 dzieki za uspokojenie :) zaraz sie zabieram do dzialania wiec ;) Odpowiedz Link
maith Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 03:24 Ty to sobie nie zdajesz chyba sprawy, co to znaczy przybliżyć swojego effuniaka do ognia ;) Jak się nie jest Effuniakiem, to to takie łatwe nie jest. Odpowiedz Link
kika_t Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 16:28 haha zgadzam się, to było straszne przeżycie zbliżyć takie cudeńko do zapalniczki;D ale skoro sama Effuniak mówi, że trzeba, to z drżącymi ze strachu rękami słuchamy mistrza i paliiimy kokardki;P a wogóle to przejechałam tak błyskawicznie i nic się nie zaczyna strzępić więc operacja się udała:P Odpowiedz Link
livada Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 16:46 Ja też tak potraktowałam mojego Effuniaka, ale bez większego stresu, bo mam duże doświadczenie w przytapianiu końcówek przeróżnych tasiemek i linek:) Naprawdę, bardzo trudno jest w ten sposób uszkodzić stanik:) Odpowiedz Link
kika_t Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 17:09 czy ja wiem czy bardzo trudno...z moim talentem do robótek ręcznych to wcale nie tak trudno, za pierwszym razem przypaliłam sobie wstążeczkę;P i tak dobrze, że tylko tyle, sukces jak na mnie;D Odpowiedz Link
livada Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 17:39 No ale właśnie, wstążeczkę można przypalić, ale potem wystarczy skrócić i jeszcze raz;-) Ona się topi, a nie zajmuje żywym ogniem, więc niebezpieczeństwo nagłej katastrofy jest niewielkie;-) Odpowiedz Link
livada Re: Witajcie :) 30.12.08, 11:39 Effuniak, dziękuję Ci bardzo za to, że jesteś i tworzysz takie cuda:) Przyznam, że przed zlotem nie do końca rozumiałam zachwyty nad Effuniakami, ale teraz się kajam;-) Gdyby nie to, że nie było więcej moich rozmiarów, a ponadto zapożyczyłam się u dwóch koleżanek, kupiłabym je wszystkie;-) I pytanie podobne jak nikusz - czy staniczki, które kupiłam - czerwony i czarny w czarno-szare kwiatki - mają już nazwy? Jeśli nie, służę nickiem albo dwoma;-) Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Witajcie :) 30.12.08, 13:29 Livada, Twoj czerwony nabytek to stuningowana "Agafka" ministaniczki.blox.pl/2008/07/Effuniak-Agafka.html bez bialych ozdobek i z pojedynczymi ramiaczkami. Odpowiedz Link
livada Re: Witajcie :) 30.12.08, 13:36 A rzeczywiście, jakiś taki podobny;-) Czarny też ktoś rozpoznaje, czy jeszcze mam szansę?;-) Odpowiedz Link
yarshiva ^^ 30.12.08, 12:27 Też wróciłam zadowolona ze spotkania, choć bez żadnego nowego nabytku... Szkoda, że tylko jeden Effuniak okazał się na mnie dobry w miskach. Atmosfera była super :) Wybaczcie mi bezczelne włażenie przed nos przy lustrze ^^" Organizatorkom i Mahedzie należą się ogromne podziękowania za wszystko :) Effuniaki w większości były prześliczne (niektóre kolory i zestawienia nie trafiały w mój gust), za to na większości dziewczyn każdy wyglądał bosko i cuda robiły te staniczki z ich biustem ^^ Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: ^^ 30.12.08, 14:38 Ba, chociaż Tobie jeden pasował :p Ja się przydusiłam paroma, pooglądałam wykonanie, ale pasującego w obwodzie i w miseczce nie było (nie wspominając o kroju). Pozostało mi tylko chodzić i podziwiać jak leżą na innych. Może się przy następnej okazji znajdę chociaż jednego effuniaka dla siebie. Odpowiedz Link
yarshiva Re: ^^ 30.12.08, 14:52 No niestety krojem też nie pasował, ale pojemność była dobra :P Na pewno przy kolejnej okazji coś znajdziesz :) Zmolestujemy wtedy wcześniej Ewę, żeby spakowała coś odpowiedniego też dla Ciebie ;) Odpowiedz Link
wiedzma.jaga Re: ^^ 30.12.08, 22:27 Ja już chwilami miałam ochotę złożyć zamówienie, ale się przestraszyłam, że po lekcji "jak wygarniać by Maheda" będę mieć wielką migrację ;) i żałość by była, gdyby zamówiony effuniak okazał się za mały. Mam jednak nadzieje dla kolejne spotkanie. Odpowiedz Link
eponak Re: Witajcie :) 30.12.08, 12:51 Droga Ewo, bezinteresownie? :D Chyba każda z nas ma z tego czysty interes: biust w wygodnym staniki, który przy tym świetnie wygląda :) Z tego miejsca pragnę podziękować wszystkim tym, którzy przyczynili się do tego, że ze zlotu mam miłe wspomnienia i tym, którzy mnie pomierzyli porządnie i nauczyli wygarniać ;) I wszystkim dziewczynom, które były sympatyczne (generalnie każda jedna :)). Proszę o więcej spotkań :) Odpowiedz Link
livada Re: a ja zazdrosnie czekam na zdjecia nowych 30.12.08, 11:35 Moje Effuniaki nabiustnie są już w Galerii:) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 30.12.08, 13:55 Ja również bardzo dziękuję wszystkim za spotkanie, szczególnie monakatii za gościnę ;) A Ewie bardzo dziękuję za dostarczenie staników. Odpowiedz Link
toska84 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 30.12.08, 18:38 A ja nie dotarłam:( Bardzo mi przykro z tego powodu, bo specjalnie przyjechałam już w sobotę do Krakowa, ale zmutowane choróbsko, które męczyło mnie od połowy listopada niemalże do Świąt, podjęło próbę nawrotu i musiałam z nim walczyć:( Mam nadzieję, że na następny krakowski zlot się załapię i kiedyś własnego, pięknego effuniaka posiądę. Odpowiedz Link
krasnola Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 30.12.08, 22:47 toska, mam tak samo, tylko ja po prostu nie wyrobiłam i do krakowa dotarłam w poniedziałek rano :( Pocieszyła mnie za to Martvica, że na spotkaniu było mało modeli w moim rozmiarze :P Zawsze to jakaś pociecha ;) Odpowiedz Link
gonzalessa Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 02.01.09, 14:05 dolaczam sie do podziekowan: - wszystkim obecnym na spotkaniu za wspaniala atmosfere :) - Monakatii za przyjecie pod dach :) - Ewie za cuda, ktore przyjechaly :) - Mahedzie i Joankb - za fachowy bra-fitting :) Mahedo - padam do stop i czolem przed Toba bije. za pokazanie prawidlowego wygarniania. a ja sie dziwilam, czemu mi bulki podpachowe nie znikaja skoro wygarniam wszystko jak przykazano. a to moje wygarnianie to nawet glaskanie nie bylo w porownaniu z tym co sie Prawdziwym Wygarnianiem nazwac powinno ;) Odpowiedz Link
ziireael Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 08.03.09, 22:40 Mnie pasuje jak najbardziej weekend majowy. Myślę, że stawiłabym się z kilkoma (2-3) osobami. Odpowiedz Link