Dodaj do ulubionych

Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwestrem

• yovenna Co ze spotkaniem??? 27.12.08, 19:03
      Nie dostałam żadnego maila, nie wiem gdzie i o której i czy w ogóle. Dajcie znać
      dziewczyny, bo jak zawsze jestem bardzo chętna :)

@polka_w_brukseli: szykuje mailika do ciebie :)
      • joankb Re: Co ze spotkaniem??? 27.12.08, 20:32
        Używasz poczty gazetowej?
        Wysłałam Ci maila, polka jest niedostępna :))
        • yovenna Dostałam :D 28.12.08, 01:00
          Dzięki dziewczyny... pocztę gazetową sprawdzam regularnie i nic nie było - w
          spamie również :/ Wcześniej też się to zdarzało.

Na przyszłość mój alternatywny mail yovenna@gmail.com

• joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 28.12.08, 19:20
      No i po...
      Szczególne podziękowania dla "małobiuściastej" mahedy, za parę godzin
      przymierzania, dobierania, pomocy w wygarnianiu itp.
      Zanotowałyśmy ekspresowy przypadek migracji :)). Dziewczyna przyszła w "dobrym"
      30E, wyszła z zaleceniem kupienia 30FF :DDDDD
      Dla effuniaka życzenia szybkiego zdrowienia i podziękowanie za to, że staniki,
      choć bez autorki - dojechały.
      A na mnie znowu żaden nie pasował... buuuuuu :((
      • polka_w_brukseli Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 10:37
        Dzieki Mahedzie za nieoceniona pomoc przy mierzeniu i zapedzaniu piersi z plecow
        do miski oraz Remedios i Nikusz ze przytaszczenie (i odtaszczenie lzszejszej)
        torby z Effuniakami!

Super ze frekwencja tak dopisala, dzieki raz jeszcze Monakatii za goscine.
      • nikusz Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 11:20
        dziewczyny, dzięki za wspaniały dzień, możliwość pooglądania i pomierzenia
        różnych staników i przesympatyczne towarzystwo!

szczególne podziękowania dla Polki za pomysł, dla Remedios za towarzystwo w
        pociągu, dla Astrantii za transport, dla Monakatii za lokal i herbatę na koniec
        oraz dla Joankb za towarzystwo na balkonie!

a na mojej CK Emily chyba przyczepię sobie znaczek "Certified by Maheda". jestem
        niesamowicie dumna, że mnie pochwaliłaś za dobór :D
      • wiedzma.jaga Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 12:56
        Ja też się do podziękowań przyłączę. Dzięki za lokal i wyżywienie dla Monakatii, dla Mahedy za rady a dla wszystkich za pojawienie się.
        Dużo mi to spotkanie dało. Już mam gazetowe konto i zabieram się za szukanie staników dla siebie, zgodnie z poradami.
        • mamuska25 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 13:12
          No właśnie!!!
          To była super sprawa, zatem podziękowania dla Wszystkich, którzy w
          jakikolwiek sposób przyczynili się do imprezki ;-)
          Wreszcie wiem jaki jest mój prawdziwy rozmiar i mam dwa effuniaki,
          w których czuję się fantastycznie ;-)
      • livada Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 13:53
        Przyłączam się do podziękowań dla wszystkich zaangażowanych w organizację spotkania, radzących i pomagających - w imieniu swoim i dwóch koleżanek, w tym jednej, która przeszła błyskawiczną migrację;-)
        A teraz siedzę i napawam się swoimi Effuniakami... Wreszcie zrozumiałam, dlaczego wszystkie dziewczyny tak się nimi zachwycają:)
      • anna.michal Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 19:35
        To i ja dołączam do podziękowań.

- dla polki_w_brukseli za rzucenie hasła spotkanie i organizację :)

- dla monakatii za gościnnę tłumu pół nagich kobiet ;)

- dla mahedy za brafiterskie usługi :)

- dla Nikusz i 0remedios0 za dostarczenie effuniaków :)

- dla wielkiej nieobecnej Effuniak - za przygotowanie pięknych staniczków. Życzę
        zdrowia.

- i dla wszystkich uczestniczek za mile spędzony czas. :)

Ja niestety wyszłam bez effuniaka, chociaż nad jednym długo myślałam. :) Na
        koniec pomierzyłam sobie kilka, które urzekły mnie głównie ozdóbkami na mostku -
        były całkiem dobre ;) ;) ;) 65B i 70A. :)
        • joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 19:38
          Były śliczniutkie, ale całkowicie i bezwzględnie na Ciebie małe, a szkoda.
          Na tej zasadzie to ja przymierzałam nawet 70D :))
          Robimy konkurs komu uda się upchnąć w najbardziej zaniżony stanior???
          • anna.michal Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 20:39
            No wiem, wiem. ;) :(( Ale ten dzyndzelek niebieski był super. I mój ulubiony
            odcień niebieskiego na czarnej koronce. Chyba muszę napisać do Sekretariatu
            cobym miała coś podobnego. :)
            Ale 70B było już za duże. ;) ;) (kto to widział, żeby wygarniać coś z pleców,
            prostować się wypinając cycki ;) do przodu - toż to nieprzyzwoite. ;)

• joankb Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 20:48
              Bez dzyndzelka nie kupuję :))
              Eeeeee - nie masz zapasów na pleckach??? Jakbym Cię tak ze dwa tygodnie
              przypilnowała???
    • martvica Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 14:02
      Strasznie było fajnie. Dziękuję organizatorkom i uczestniczkom, i pluję sobie w
      brodę że nie wzięłam aparatu, żeby się obfocić w niektórych modelach. durna ja ;>
    • monakatia Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 15:46
      to bylo naprawde swietne spotkanie!! Mam nadzieje, ze wszystkie opuscilyscie je zadowolone i bogatsze o nowa wiedze, a niektore o nowe staniki ;)

joankb - na mnie tez nic nie pasowalo, ani brytyjczyki, ani effuniaki. Jestem ewidentnie miedzy rozmiarami, wiec musze przytyc lub stracic co nieco.

co do zdjec, to dwa aparaty byly przygotowane i grzecznie czekaly...w szufladzie :(
      Na sam koniec 0remedios0 zrobila mi zdjecie w za duzym effuniaku - i to sa jedyne foty z tego zlotu :/

To kiedy organizujemy nastepne spotkanie?
    • kika_t Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 22:55
      również dziękuję wszystkim za spotkanie!:D było świetnie i udało mi się zdobyć
      cudnego effuniaka:D no i przekonałam się, jak duże znaczenie ma porządne
      wygarnianie, nawet się nie spodziewałam, że mogę mieć taki wielki biust;P i
      teraz chodzę szczęśliwa w pięknym effuniaku i kiedy się da wygarniam to co na
      plecy z misek ucieka, a rodzina na mnie patrzy jak na nienormalnąxD
    • 0remedios0 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 29.12.08, 23:32
      Ja też wszystkim dziękuję za spotkanie, było świetnie:) A przepis na tartę
      bakaliową, którą przywiozłam wrzuciłam na Stanikowe Offtopy do wątku Gotowanie,
      żeby tu nie zaśmiecać.
      • plica a ja zazdrosnie czekam na zdjecia nowych 30.12.08, 07:31
        effuniakow w galerii. nie badzcie małpy i pokazcie sie :)
        jaonkb - masz wreszcie swojego effuniaka ?
        • effuniak Witajcie :) 30.12.08, 09:23
          bardzo dziękuje za ciepłe przyjęcie moich effuniaczków i strasznie żałuję, ze nie mogłam wraz z nimi przybyć :)

Nejwiększe podziękowania dla Oremedioso za opiekę nad stanikami
          Bez Niej nie byłoby ani mnie ani ich na spotkaniu
          Dziękuję :)))

Mahedko
          Tobie również ogromne dzięki za opiekę nad zlotowiczkami i nauke wygarniania oraz za opieke nad kostiumem Agafki

... naszła mnie taka refleksja ...

Czy Wy sobie zdajecie sprawe z tego jaką spolecznością stało sie Lobby ?
          To jest niesamowite ... po prostu niesamowite ,jakie fantastyczne KOBIETY są tu zgromadzone
          Przecież znamy sie tylko z wpisów ... no ... z niektórymi znam sie ze zlotów ... ale przecież tak naprawdę to jesteśmy sobie obce a stanowimy bardzo zgrany zespół

Powiem szczerze , że nigdy dotąd nie spotkałam na swojej drodze ludzi, którzy bezineresownie chcieliby pomóc...może nie miałam po prostu szczęścia...
          A teraz na każdym kroku spotykam zwykłą ludzką życzliwość
          ... taką bez potrzeby zastanawiania się co sie za tym może kryć ...
          ot , zwyczjnie , jak być powinno a niestety nie jest

Bardzo Wam wszystkim dziękuje za to, że po prostu jesteście
          :)
          • lau-rin Re: Witajcie :) 30.12.08, 09:28
            Ojej jak mi przykro, że nie mogłam przyjechać :( Coś mi wypadło i nie zdążyłam :(
            A może by mnie Maheda podszkoliła co nieco :D
          • effuniak ...i jeszcze... 30.12.08, 09:30
            dziewczyny , jeśki któreś kupiły staniki z kokardkami takimi ciut dłuższymi to
            bardzo prosze zgrzejcie zapalniczką przyciete brzegi - zapomniałam tego zrobić
            Inaczej kokardki będą sie strzępić
            Wystarczy przejechac brzegiem (skosem) przez płomyk i będzie juz dobrze
            Przepraszam za to niedopatrzenie
            • nikusz Effuniak - pytanie o nazwę modelu 30.12.08, 09:46
              ja się niestety nie dopasowałam nic (chyba się nie domierzyłam... :( ), ale
              jeszcze trochę pomigruję i będę zamawiać, ale wzięłam dla kumpeli taki jasno
              beżowo-różowy ze złotą niteczką, na boczkach ma różowe kropeczki na beżowym tle,
              75C, z wszytą metką Ewa, a nie Effuniak. czy ten model ma już nazwę? a jeśli
              nie, to czy może się nazywać Rozenblum po kumpeli?
              swoją drogą gdyby tak wyglądały "namioty w brudnym beżu", to nikomu nie
              przyszłoby do głowy, że chce inne...
            • gonzalessa Re: ...i jeszcze... 02.01.09, 13:58
              takie pytanie spowodowane obawami (bo ja talent destrukcyjny mam..) - czy to
              zgrzewanie zapalniczka kokardek jest bezpieczne? tzn. jakie sa szanse, ze
              zamiast stanika zostanie mi pochodnia (a w pozniejszej chwili czasowej - popioly)?
              i czy jest wazne przez ktora czesc plomienia (w sensie gorna, dolna itp.) sie
              taka kokardka przejezdza?
              • kika_t Re: ...i jeszcze... 02.01.09, 14:48
                bezpieczne jest, jeśli to robisz szybko - właśnie zgrzewałam kokardkę i stanik
                jeszcze cały;P ale trzeba szybciutko przejechać brzegiem wstążki przez płomień -
                ja musiałam troszkę skrócić kokardkę, bo chociaż w miarę szybko to zrobiłam, to
                się przybrązowiła w rogu...ale i tak jest długa więc nic się nie stało:P zaraz
                będzie druga próba zgrzewania, tym razem to zrobię naprawdę błyskawiczniexP
                • gonzalessa Re: ...i jeszcze... 02.01.09, 17:05
                  dzieki za uspokojenie :) zaraz sie zabieram do dzialania wiec ;)
            • maith Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 03:24
              Ty to sobie nie zdajesz chyba sprawy, co to znaczy przybliżyć swojego effuniaka
              do ognia ;)
              Jak się nie jest Effuniakiem, to to takie łatwe nie jest.
              • kika_t Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 16:28
                haha zgadzam się, to było straszne przeżycie zbliżyć takie cudeńko do
                zapalniczki;D ale skoro sama Effuniak mówi, że trzeba, to z drżącymi ze strachu
                rękami słuchamy mistrza i paliiimy kokardki;P a wogóle to przejechałam tak
                błyskawicznie i nic się nie zaczyna strzępić więc operacja się udała:P
                • livada Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 16:46
                  Ja też tak potraktowałam mojego Effuniaka, ale bez większego stresu, bo mam duże
                  doświadczenie w przytapianiu końcówek przeróżnych tasiemek i linek:)
                  Naprawdę, bardzo trudno jest w ten sposób uszkodzić stanik:)
                  • kika_t Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 17:09
                    czy ja wiem czy bardzo trudno...z moim talentem do robótek ręcznych to wcale nie
                    tak trudno, za pierwszym razem przypaliłam sobie wstążeczkę;P i tak dobrze, że
                    tylko tyle, sukces jak na mnie;D
                    • livada Re: ...i jeszcze... 04.01.09, 17:39
                      No ale właśnie, wstążeczkę można przypalić, ale potem wystarczy skrócić i
                      jeszcze raz;-) Ona się topi, a nie zajmuje żywym ogniem, więc niebezpieczeństwo
                      nagłej katastrofy jest niewielkie;-)
          • livada Re: Witajcie :) 30.12.08, 11:39
            Effuniak, dziękuję Ci bardzo za to, że jesteś i tworzysz takie cuda:) Przyznam, że przed zlotem nie do końca rozumiałam zachwyty nad Effuniakami, ale teraz się kajam;-) Gdyby nie to, że nie było więcej moich rozmiarów, a ponadto zapożyczyłam się u dwóch koleżanek, kupiłabym je wszystkie;-)

I pytanie podobne jak nikusz - czy staniczki, które kupiłam - czerwony i czarny w czarno-szare kwiatki - mają już nazwy? Jeśli nie, służę nickiem albo dwoma;-)
            • polka_w_brukseli Re: Witajcie :) 30.12.08, 13:29
              Livada, Twoj czerwony nabytek to stuningowana "Agafka" ministaniczki.blox.pl/2008/07/Effuniak-Agafka.html bez bialych ozdobek i z pojedynczymi ramiaczkami.
              • livada Re: Witajcie :) 30.12.08, 13:36
                A rzeczywiście, jakiś taki podobny;-) Czarny też ktoś rozpoznaje, czy jeszcze
                mam szansę?;-)
          • yarshiva ^^ 30.12.08, 12:27
            Też wróciłam zadowolona ze spotkania, choć bez żadnego nowego nabytku... Szkoda,
            że tylko jeden Effuniak okazał się na mnie dobry w miskach. Atmosfera była super
            :) Wybaczcie mi bezczelne włażenie przed nos przy lustrze ^^"
            Organizatorkom i Mahedzie należą się ogromne podziękowania za wszystko :)
            Effuniaki w większości były prześliczne (niektóre kolory i zestawienia nie
            trafiały w mój gust), za to na większości dziewczyn każdy wyglądał bosko i cuda
            robiły te staniczki z ich biustem ^^
            • wiedzma.jaga Re: ^^ 30.12.08, 14:38
              Ba, chociaż Tobie jeden pasował :p
              Ja się przydusiłam paroma, pooglądałam wykonanie, ale pasującego w obwodzie i w miseczce nie było (nie wspominając o kroju). Pozostało mi tylko chodzić i podziwiać jak leżą na innych. Może się przy następnej okazji znajdę chociaż jednego effuniaka dla siebie.
              • yarshiva Re: ^^ 30.12.08, 14:52
                No niestety krojem też nie pasował, ale pojemność była dobra :P
                Na pewno przy kolejnej okazji coś znajdziesz :) Zmolestujemy wtedy wcześniej
                Ewę, żeby spakowała coś odpowiedniego też dla Ciebie ;)
                • wiedzma.jaga Re: ^^ 30.12.08, 22:27
                  Ja już chwilami miałam ochotę złożyć zamówienie, ale się przestraszyłam, że po lekcji "jak wygarniać by Maheda" będę mieć wielką migrację ;) i żałość by była, gdyby zamówiony effuniak okazał się za mały. Mam jednak nadzieje dla kolejne spotkanie.
          • eponak Re: Witajcie :) 30.12.08, 12:51
            Droga Ewo, bezinteresownie? :D Chyba każda z nas ma z tego czysty interes: biust
            w wygodnym staniki, który przy tym świetnie wygląda :)

Z tego miejsca pragnę podziękować wszystkim tym, którzy przyczynili się do tego,
            że ze zlotu mam miłe wspomnienia i tym, którzy mnie pomierzyli porządnie i
            nauczyli wygarniać ;) I wszystkim dziewczynom, które były sympatyczne
            (generalnie każda jedna :)). Proszę o więcej spotkań :)
        • livada Re: a ja zazdrosnie czekam na zdjecia nowych 30.12.08, 11:35
          Moje Effuniaki nabiustnie są już w Galerii:)
    • scarlet_agta Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 30.12.08, 13:55
      Ja również bardzo dziękuję wszystkim za spotkanie, szczególnie monakatii za
      gościnę ;) A Ewie bardzo dziękuję za dostarczenie staników.
      • toska84 Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 30.12.08, 18:38
        A ja nie dotarłam:(
        Bardzo mi przykro z tego powodu, bo specjalnie przyjechałam już w sobotę do Krakowa, ale zmutowane choróbsko, które męczyło mnie od połowy listopada niemalże do Świąt, podjęło próbę nawrotu i musiałam z nim walczyć:(

Mam nadzieję, że na następny krakowski zlot się załapię i kiedyś własnego, pięknego effuniaka posiądę.
        • krasnola Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 30.12.08, 22:47
          toska, mam tak samo, tylko ja po prostu nie wyrobiłam i do krakowa dotarłam w poniedziałek rano :(
          Pocieszyła mnie za to Martvica, że na spotkaniu było mało modeli w moim rozmiarze :P Zawsze to jakaś pociecha ;)
    • gonzalessa Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 02.01.09, 14:05
      dolaczam sie do podziekowan:
      - wszystkim obecnym na spotkaniu za wspaniala atmosfere :)
      - Monakatii za przyjecie pod dach :)
      - Ewie za cuda, ktore przyjechaly :)
      - Mahedzie i Joankb - za fachowy bra-fitting :)

Mahedo - padam do stop i czolem przed Toba bije. za pokazanie prawidlowego wygarniania. a ja sie dziwilam, czemu mi bulki podpachowe nie znikaja skoro wygarniam wszystko jak przykazano. a to moje wygarnianie to nawet glaskanie nie bylo w porownaniu z tym co sie Prawdziwym Wygarnianiem nazwac powinno ;)
    • ziireael Re: Spotkanie w Krakowie miedzy Swietami a Sylwes 08.03.09, 22:40
      Mnie pasuje jak najbardziej weekend majowy.
      Myślę, że stawiłabym się z kilkoma (2-3) osobami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka