madzi1 Bliźniaki - a propo miekkich trójkątów 26.02.09, 08:12 Przeczytałam cały wątek i gdzieś w połowie mi się przypomniało o stanikach jakie kiedyś miałam. Tzn nosiłam je niedługo przed uświadomieniem bo miałam już dość skorup. Mam jeden śliczny (przynajmniej moim zdaniem) staniczek właśnie bez fiszbin i z takimi miękkimi trochę trójątowatymi miskami, całość z koronki. Drugi mam czarny, też bez fiszbin. Obydwa mają z tyłu taki suwaczek z regulacją obwódu, więc spokojnie można go wyregulować albo przeszyć w razie gdyby był jednak za duży. Oddaję za darmo, chcesz? Jak chcesz to pisz na gazetowego. Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: Effuniak! 27.02.09, 17:00 pisałam już wyżej,że czekam na wskazówki od rehabilitanta, może się jednak zgodzi na jakieś fiszbiny ;) może coś wymyśli a Effuniak musiałaby mnie zobaczyć nic nie wymyśli bez tego, nie ma szans, nie opiszę tej krzywej klatki, nie da się no chyba że nagie zdjęcie poślę ;) Odpowiedz Link
malagracja Re: Effuniak! 27.02.09, 17:23 spytaj ja, czy moze cos wymysli powiekszajacego bez fiszbin? Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: Effuniak! 27.02.09, 19:56 No,ale jej dam zadanie co :) zrobić coś na nic, żeby wyglądało na większe niż jest ;-) hehehehe Odpowiedz Link
malagracja Re: Effuniak! 27.02.09, 20:32 Na razie nie dajesz sobie ani dla niej szansy zrobic cokolwiek. Tak bardzo Ci zalezy, a nic nie robisz. Napisz. Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: Effuniak! 27.02.09, 21:48 Nie robię nic...przesadzasz troszkę! Czekam na wizyty u lekarzy,już konkretnie się w tych moich chorobach specjalizujących, zobaczę co oni powiedzą (wcześniej był tylko ginekolog i lekarka specjalizująca się w rtg i usg), wtedy dopiero zacznę działać, na razie noszę la senzy,bo coś muszę, choćby dlatego że mi zimno jest ;) Odpowiedz Link
malagracja Re: Effuniak! 27.02.09, 21:57 Ale tu rozmawiamy o stanikach a nie o Twojej wadzie postawy. Wiem, ze jedno jest uzaleznione od drugiego, ale z Ewą powinnaś porozmawiać jak najszybciej. Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: Effuniak! 28.02.09, 08:16 no wiem,że o stanikach :) ale u mnie przecież jedno i drugie jest powiązane i to mocno Odpowiedz Link
malagracja Re: Effuniak! 28.02.09, 22:07 Ale uprzedz Ewe, napewno bedzie potrzebowala czasu na zastanowienie sie i przemyslenie kroju dla Ciebie :-) Nie boj sie. I masz napisac, koniecznie! Odpowiedz Link
natashka87 Sklep 28.02.09, 19:11 Byłam dziś na zakupach i widziałam staniki, miękkie(trójkąty) i usztywniene bez fiszbin na mały biust z firmy Pompea www.pompea.com.pl/ i kosztowały jakieś 20-30 zł. Rozmiary jakieś dziwne, ale wyglądały na wąskie pod biustem. Może spróbuj gdzieś blisko Ciebie ich sklep znaleźć? Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: Sklep 28.02.09, 19:45 Nie ma niestety blisko mnie. Ale bardzo dziękuję za pamięć :) Na ich stronie też niestety nic nie ma. miękkie odpadają, ja na razie myślałam, by po domu kupić sobie coś takiego www.allegro.pl/item561509497_tezenis_biustonosz_usztywn_tg_1_kolor_szary.html Odpowiedz Link
annamarp KRĘGOSŁUP 28.02.09, 19:52 A myślałąś o całkowitym wyleczeniu kręgosłupa. Słyszałaś może o DR. Paluchu albo DR. Skórce, jeden w Ożarowie po Warszawą drugi w Lublinie. Wpisz w wyszukiwarkę. Wylecz się a biust się znajdzie. Ci dwaj lekarze WOJSKOWI są też kręgarzami, mój ojciec dzięki nim jest prosty, zdrowy i bez operacji, ja też jeździłam do Dr. Palucha ojca (do Ustki) ze skolioza jako dziecko, dziś mam zmiany w kręgosłupie, owszem siedzę na klęczniku (słyszałaś o czymś takim), i jestem PROSTA, choć na zdjęciach zmiany widać. Zadbaj o siebie, zawsze jest czas. Polecam tych lekarzy jako wielkich specjalistów. Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: KRĘGOSŁUP 28.02.09, 21:18 dziękuję :) każda wskazówka jeśli chodzi o ten kręgosłup jest bez cenna Odpowiedz Link
kuraiko Re: KRĘGOSŁUP 28.02.09, 22:31 hej! mogłabyś mi napisać na pocztę coś więcej o metodzie dr Skórki? bo na necie mało co pisze... ja też mam krzywy kręgosłup i bardzo prawdopodobne, że grozi mi zwyrodnienie za ileś lat :/ Odpowiedz Link
annamarp Re: KRĘGOSŁUP 28.02.09, 23:09 Do jednego jak i drugiego doktora jeździ sie na tydzień około dwa razy w roku, chodzi się trzy razy lub dwa dziennie na "masaże" kręgosłupa. Doktor przekręca głowę tak że krąg po kręgu swobodnie spada i w odpowiednie sposób uciska kręgosłup. To jest bezbolesne. Niby nic a jednak daje niesamowite efekty. Trzeba miec zestaw badań i nie można by po operacji kręgosłupa. Wpiszcie dr.Paluch Ożarów i znajdziecie wszystko o metodzie. Dr Skórka jest uczniem Dr.Palucha. Odpowiedz Link
kuraiko Re: KRĘGOSŁUP 01.03.09, 01:06 sorry za ciągnięcie offtopu, ale to nie jest czasem coś w stylu metody Yumeiho? ;) miałam takie masaże 10 lat temu, najpierw nastawiali miednicę, a potem była seria masaży, chyba 14 czy coś takiego. wklepałam w google i nie mogę znaleźć żadnych konkretów :( tyle, że właśnie na kafeterii wyczytałam, że jakiś koleś zadzwonił do Ożarowa i kazali mu zadzwonić za rok xD to co robią na Yumeiho wygląda mniej więcej tak jak na obrazkach www.yumeiho.pl/o_terapii_pl.html też tak, jakby masażysta miał skręcić kark ;) Odpowiedz Link
annamarp Re: KRĘGOSŁUP OŻARÓW 03.03.09, 08:29 Tak niestety to prawda w Ożarowie przyjecia nowych pacjetow sa raz do roku w lutym. Dlatego podałam Dr. Skórke, bo u niego jest chyba normalnie. Mói rodzice jeźdza do Ożarowa ale są pacjentami od wielu lat, z tym że teraz ostatnio jak po latach "wrócili" najpierw jeździli do Skórki który pomógł im w dostaniu sie do Ozarowa bez głupiego LUTEGO. Niestety jak jesteśmy młodzi myślimy że nas kregosłup nie dotyczy, dlatego czesto garbimy sie albo siedzimy na złych krzesłach. My małobiuściaste tymbardziej powinnysmy prostowac plecy. Jesli chodzi o autorke wątku najpierw wylecz kregosłup, i zdecydowanie polecam dobrego lekarza, niestety takich mało, uważaj na wszelkie wkładki do butów, nierówne podeszwy to bardzo lubiane metody przy skoliozie, owszem prostuja kregosłup a krzywią miednice. Co do metody masaży niestety to proces długotrwały i niestety trzeba to powtarzac, ale moim zdaniem warto. Odpowiedz Link
elmilinden Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 02.03.09, 00:01 Moim zdaniem nie masz się co męczyć w fiszbinach. I tyle. Też mam tak, że po 12 godzinach w staniku czasami czuję jak mnie boli mostek, albo jakby mi ktoś nałożył chomąto;) Są fajne staniki, np. Elle MacPherson Skinvisible, w wersji soft. Stanik rewelacyjny, miły i ładny. Mierzyłam 70C- obwód jak na moje 67cm ścisły, tylko... miska mała. Myślę, że spokojnie mogłabyś kupić takie 70B albo C i nosić. No i chyba się za bardzo nie przejmować. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale taka jest prawda. Z tego, co wiem- masz męża. Masz taki komfort psychiczny, że wiesz, że przynajmniej jedna osoba akceptuje Cię w całości, z całym dobrodziejstwem inwentarza. A to jest bardzo ważne. I wygląd nie ma tutaj znaczenia. Są osoby, które mają mały biust i inne przypadłości, które np. uniemożliwiają im pokazywanie się w kostiumie kąpielowym, w ogóle- bez ubrania. Są osoby po prostu nieatrakcyjne, które są same, nie mają wkoło osób, które postrzegają je w inny sposób niż tylko przez wygląd. Mówię o ludziach z naprawdę dużymi defektami urody. A Ty jesteś atrakcyjna dla swojego męża. I dzieci. I na pewno dla wielu osób. Dlatego myślę, że nie masz się co łamać:) Nie jest tak źle, naprawdę- widziałyśmy w Galerii. Piersi to nie koniec świata, byle byś tylko była zdrowa. Odpowiedz Link
elmilinden Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 02.03.09, 00:16 Rozpisałam się, ale wątek męża już był poruszany;) To pomyśl, jak Ty byś się czuła, gdyby Twój mąż się Ciebie wstydził i miał kompleksy, Ty byś mu mówiła, że Ci się podoba (i by się podobał) a on by ciągle robił jakieś dzikie akcje, że nieprawda, jest fatalny, źle wygląda, itd. To jest frustrujące, zwłaszcza jak się kogoś kocha i naprawdę nam na takiej osobie zależy. I dodam z autopsji- gorzej jest mieć brzydką twarz niż mały biust;) Tego się nie nadrobi niczym. A patrzeć na to muszą wszyscy. Biust można, nawet wypada, zasłonić. Twarz masz na wierzchu całe życie. Oczywiście piszę tutaj o sobie i swoim samopoczuciu "twarzowym", nie o czyimś wyglądzie. Odpowiedz Link
swinki_3 Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 03.03.09, 19:29 A z takich fajnych miękkich staników z lekką gąbeczką: - najnowsze wynalazki Mileny (niby dla dziewczynek, ale myslę, że powinny pasować): milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=413 ; jest też taki w różowy w groszki - W H&M-ach jest od groma takich trójkącikowych koronkowych (trzeba odrobinkę tył skrócić)a w dziale dla dzieci są usztywniane miękkie dla nastolatek - coś takiego widziałem tez w Smyku w rozmiarach 70aa itp. I na prawdę mogą być b. ładne! Uszy do góry!!! Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 03.03.09, 20:19 te z Mileny mają fiszbiny! a dziecięcych wzorów nie chcę, dziękuję za pomoc, miękkich nie chcę też :) Odpowiedz Link
kuraiko Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 01:15 ten nie ma fiszbin :) a wzór wydaje mi się akceptowalny dla dorosłej kobiety, tzn sama biel i różowe lub niebieskie obszycia. milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=410 Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 16:49 nie podoba mi się ,wygląda na dziecięcy :( Odpowiedz Link
kuraiko Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 16:53 no to jak uważasz ;) ja jeszcze prostsze białe bawełniaki bez fiszbin nosiłam po domu już jako dorosła osoba i git ;) myślałam, że chodzi o jakiś stanik pod ubranie, kiedy wychodzisz z domu, żeby tylko był, a nie ważne jak wygląda. tak to zrozumiałam :> no bo kusidełka to inna sprawa, trudniejsza do znalezienia :( Odpowiedz Link
stotka90 Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 18:40 a, ze tak spytam, co w nim dziecięcego? obszycia? przeciez jest tez cały biały. Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 03.03.09, 20:20 wiecie, trudno powiedzieć co jest gorsze i co to znaczy brzydka twarz, każda ma jakieś defekty, dla każdego inna twarz może być piękna :) Odpowiedz Link
kuraiko Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 01:12 wydaje mi się, że chodzi o to, że ktoś własną twarz uznaje za brzydką. Odpowiedz Link
quleczka Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 01:33 >dla każdego inna twarz może być piękna :) to samo dotyczy biustu....a ty jakos w to nie wierzysz ;) Odpowiedz Link
blizniaki14 Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 16:50 bo trzeba mieć biust , tak jak ma się twarz, a jak go nie ma ... ;-) to wiadomo Odpowiedz Link
agafka88 Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 19:01 blizniaki14 napisała: > bo trzeba mieć biust , tak jak ma się twarz, a jak go nie ma ... ;-) to wiadomo Bliźniaki, naprawdę masz wypaczone widzenie siebie - widziałam Twoje zdjecia w galerii, nigdy bym nie powiedziała, że NIE MASZ biustu. I na Twoim miejscu pomyślałabym, jakby poczuły się czytając takie coś kobiety po mastektomii - myślę, że wiele z nich chciałoby mieć taki biust jak Ty. Ogarnij się! Masz biust i przestań gadać głupoty :) Widzisz, największy problem jest w samej Tobie - mąż Cię akceptuje, wszyscy Cię akceptują, a Ty uparcie swoje. Naprawdę myślę, że najpierw psycholog, a potem stanik, bo stanik tu niewiele pomoże. Odpowiedz Link
kuraiko Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 19:59 "I na Twoim miejscu pomyślałabym, jakby poczuły się czytając takie coś kobiety po mastektomii - myślę, że wiele z nich chciałoby mieć taki biust jak Ty." agafka - ja bym się nie posuwała tak daleko... mastektomia to jednak wynik choroby. nie można tego porównywać. równie dobrze blizniaki14 moglaby odpowiedzieć, że niektóre z tych kobiet mają drugą dużą pierś i mogą sobie zrobić w miejscu usuniętej protezę, rozumiesz. więc to nie jest dobre porównanie, do czegoś co jest wynikiem choroby, a nie stanem naturalnym. Odpowiedz Link
quleczka Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 23:46 > bo trzeba mieć biust , tak jak ma się twarz, a jak go nie ma ... ;-) blizniaki,przestan - widzialysmy cie w galerii :) biust maly bo maly ale jednak masz...tak samo jak i twarz ;) ...choc tej nie widzialam ale jednak zakladam, ze jest ;) "dla każdego inna twarz może być piękna :)" naprawde dla kazdego co innego moze byc piekne i to nie tylko tyczy sie twarzy nie wierzysz mezowi jak mowi,ze mu sie podobaja? Odpowiedz Link
quleczka Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 03.03.09, 19:44 super post elmilinden :) zgadzam sie w 100% .... "To pomyśl, jak Ty byś się czuła, gdyby Twój mąż się Ciebie wstydził i miał kompleksy, Ty byś mu mówiła, że Ci się podoba (i by się podobał) a on by ciągle robił jakieś dzikie akcje, że nieprawda, jest fatalny, źle wygląda, itd. To jest frustrujące, zwłaszcza jak się kogoś kocha i naprawdę nam na takiej osobie zależy." no i z tym tez :) Odpowiedz Link
chamsin2 Aż żal czytać 04.03.09, 18:30 Przeleciałam chyba wszystkie wpisy w tym poście, więc nieco orientuję się już w Twojej sytuacji. Szczerze powiedziawszy to sama nie wiem, czego oczekujesz. Dziewczyny starają się Ci pomóc jak tylko mogą, zaczynając od wyboru staników aż do namiarów na lekarzy, już nie wspominając o kontakcie z Effuniakiem, jednak odrzucasz wszystkie propozycje (wstyd napisać do Ewy?). Rozumiem że masz mały wybór staników, nie możesz nosić fiszbin, więc tym bardziej powinnaś zmniejszyc wymagania co do biustonosza. Wiele dziewczyn na forum ma równie mały wybór, a niekoniecznie są tak pesymistycznie nastawione. Poza tym, każda kobieta ma inne piersi. U jednych to guziczki, u innych obfite kształty. Nie widzę powodu, by na nie NON STOP narzekać... Porównanie którejś z forumek odnośnie twarzy bardzo pomaga to zrozumiec. No to tyle moim zdaniem :) ale już nie mogłam spokojnie tego czytać. Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 21:01 A ja widziałam dawno temu, przed uświadomieniem, na Allegro biustonosz push-up bez fiszbin właśnie. Jesli rzeczywiscie masz problem z akceptacją swojego biustu to myślę, że takie cienkie staniczki z samej koronki niewiele pomogą (jest zresztą na forum taki wątek o dziewczynach, które źle wyglądają i czują się w cienkich nieusztywnianych biustonoszach). Może raczej właśnie taki "tradycyjny" push-up by się przydał. Możesz sobie obejrzeć, wystarczy wpisac w wyszukiwarkę Allegro push-up bez fiszbin i na pewno coś wyskoczy. A poza tym, ja zawsze powtarzam, zdrowie jest NAJWAŻNIEJSZE. Odpowiedz Link
swinki_3 Re: mam kategoryczny zakaz nosz.fiszbin, to co ma 04.03.09, 23:12 Pewnie tym też nie dogodzę, ale w Marks&Spencer jeszcze widziałam gąbkowane bez fiszbin - takie typu t-shirt bra, czarne i chyba też białe (dorosłe, żeby nie było, choć szczerze mówiąc jak na stanik pod bluzki to chyba na prawdę nie ma takiego znaczenia,a z resztą takie kolorowe bawełniaki są fajne, patrz stylistyka la senzy). Obawiam się, że ciężko będzie znaleźć coś co pomoże jednocześnie na: wyraźny profil w bluzkach i cierpiącą duszę... Odpowiedz Link
blizniaki14 amen!!! 05.03.09, 14:06 ja też mam dość, czytać to, miało być jak już wyżej pisałam o stanikach, trudno wyżaliłam się, ale już nie napiszę, bo kto ma piersi i tak nie zrozumie, nie ważne... na razie stanika sensownego, ładnego i w normalnej cenie, bo nie tylko pod bluzkę!!!, tylko po to żeby ładnie wyglądać, nie znalazłam, nie mam już nawet na to czasu, więc noszę la senzę z fiszbiną, a jedynie zwężenia (tasiemki) odprułam, żeby się jeszcze bardziej nie ściągać, a fiszbiny cisną, trudno, za tydzień do rehabilitanta, dobrze że to już tuz tuż dzięki dla wszystkich którzy próbowali pomóc Odpowiedz Link
stotka90 AMEN! 05.03.09, 14:55 niestety chyba lobby nie jest w stanie pomóc blizniaki14, a szkoda, bo było tutaj naprawdę duzo przydanych rad, linków, staników, rozwiązań, prób pomocy i przekonywania, że 65C to nie jest "brak biustu"... moze kiedys spojrzysz na to inaczej, jesli nie, to wiele na tym tracisz, bo Twoje ciało jest piękne, tak samo jak ciało każdej tutaj kobiety - bez względu, czy ma w biuscię 90, 80, czy 70cm, rozstępy czy nie, krzywą czy prostą klatkę. byłoby fajnie, gdybyś swoje piersi kiedyś jednak zaakceptowała, a być może nawet polubiła. :) Odpowiedz Link