Dodaj do ulubionych

Jawa350 TS

13.07.04, 17:58
Jestem posiadaczem Jawy350 i mam mały problem moja maszyna niszczy mi ma
jednym gaże świece zapłonową i nie wiem co może być przyczyną. Jeżeli ktoś
może mi pomóc to proszę o kontakt na adres profesoriaxa@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • motoczaras Re: Jawa350 TS 13.07.04, 19:50
      W jaki sposób niszczy napisz coś więcej
    • profi2 Re: Jawa350 TS 13.07.04, 21:58
      po prostu po jakimś czasie raz dłuższym raz krutszym jest przebicie na tej
      świecy. Siedząc na siodle jest to na prawym gaże. Wymieniłem już cewki, fajki,
      kable wysokiego napięcia, kondensatory.
    • sly_na_zjawie Re: Jawa350 TS 14.07.04, 08:11
      A jakich świec używasz? Jeździłem na 100 Iskry i wymieniałem co kilka tygodni,
      zmieniłem na 90. Elektrody są więcej wysunięte niż w 100-kach, nie zawalają się
      tak. Nie sądze,że jest to wina sprzęta, chyba masz pecha do świec.
      A jak zapłon? Może to być zapłon, nie do końca ustawiony. Odkąd zmieniłem na
      elektroniczny - 0 problemów.
    • fidorek1 Re: Jawa350 TS 14.07.04, 14:28
      Nigdy nie miałem u siebie czegoś podobnego. Może rzeczywiście masz pecha do
      świec.Ja zawsze jeździłem na F80 i nie miałem kłopotów. F100 mogą być za zimne,
      tzn. nie nagrzeją się do odpowiedniej temperatury, i zgromadzony na nich nagar
      nie spali się, więc iskra może uciekać na boki. Spróbuj zmienić świece na 80-
      ki, no i sprawdz zapłon (i przerywacz zapłonu, ten górny, bo to on jest do
      prawego cylindra).Jak nie wiesz jak ustawić zapłon to odezwij się jeszcze.
      Pomogę.
      • profi2 Re: Jawa350 TS 14.07.04, 19:04
        Miałem różne świece i działo się to samo z każdą. A co do tych przerywaczy to u
        mnie dolny przerywacz jest do prawego cylindra. Mam standardowy zapłon. Przerwy
        na przerywaczach ustawiłem według książki na 0,4mm. Nie wiem tylko jak ustawić
        wyprzedzenie zapłonu i w jakiej pozycji ustawić dolny przerywacz który idzie
        ustawiać niezależnie od zapłonu. Proszę o pomoc bo ja już nie wiem co z tym mam
        robic.
        • sly_na_zjawie Re: Jawa350 TS 15.07.04, 08:16
          W ustawieniu zapłonu Ci nie pomogę, ale z tego co piszesz wnioskuję, że to
          zapłon. Daj to komuś do zrobienia a najlepiej naucz się od kogoś bo to niestety
          częsty zabieg przy TS-kach. Miałem to szczęście, że jeździłem z kumplem, który
          potrafił to robić. Sam trochę próbowałem, ale był pod ręką lepszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka