blade_rr 22.08.04, 09:09 Witam, mam takie pytanie, czy da sie przerobic lekko bandita w wersji s na wersje N? Chodzi mi o to aby zdjac owiewke i zalozyc sama lampe. Ile moze cos takiego kosztowac? Czy pod owiewka wersji S jest taka lampa jak w N? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fidorek1 Re: Przeróbka Bandita 22.08.04, 10:22 Zrobić coś takiego da się na pewno. Odsyłam do Świata Motocykli nr. 3/2000 str93, i nr 4/2000 str.2(nowsza wersja). Na pewno będziesz musiał dokupić reflektor, i pewnie jakieś uchwyty do niego. Jeśli przekładki nie zrobisz sobie sam,to dojdzie jeszcze robocizna, więc czy warto? Może się zdażyć, że po jakimś czasie jazdy bez owiewki stwierdzisz że walka z naporem wiatru jest bezsensowna i przede wszystkim męcząca, i zaczniesz kombinować jakąś inną owiewkę, a w zasadzie szybę. Ja przepuściłbym nadmiar kasy przez tłumiki, albo zainwestowałbym np w kufry. Jak nie masz dostępu do numerów ŚM które Ci podałem, a bardzo chcesz poczytać i oglądnąć, to podaj mi E-mail, podeślę Ci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blade_rr Re: Przeróbka Bandita 22.08.04, 17:24 Cze, bandit w wersji S mi sie po prosru nie podoba a wlasnie nie mam mozliwosci poczytania bo SM kupuje dopiero od ok 8/2000 wiec jak mozesz to wyslij blade_rr@gazeta.pl (czy jakos tak) :-) Z gory dzieki. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine600 Re: Przeróbka Bandita 22.08.04, 18:54 Przerobic sie oczywiscie da i nie ma z tym jakis wiekszych technicznych problemow (tzn. zadnych ingerencji w rame itp.) ale nie radze, a to z powodu kosztow. Kupe z tym roboty i troszke $ Cie czesci wyniosa. Zreszta j.w, pojezdzisz troche i stwierdzisz ze owiewka by sie przydala. Ja po kilkunastu kilometrach na wersji N tak stwierdzilem. Teraz wybralbym wersje S z nowsza owiewka. Ladniejsza i praktyczniejsza. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
blade_rr Re: Przeróbka Bandita 23.08.04, 18:28 Dzieki fidorek1! Ale sie naskanowales... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Nie polecam 24.08.04, 01:35 Jeżdżę Fazerem 600 z półowiewką - denerwuje napór wiatru na kask przy wyższych prędkościach (powyżej 150). Ale jeżdząc Hondą CB750 (brata) bez owiewki, przy prędkościach podobnych czuje się jak pęd wiatru spycha całego kierowcę z siedzenia. Przed kupnem FZS600 podobały mi się nakedy, ale w tej chwili nie zdjąłbym owiewki z motocykla. Pojeździj szybciej i się przekonasz!!!! Trochę zaufania do testów publikowanych w gazetach! No chyba że gustujesz w spacerowych prędkościach a la choper. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
fidorek1 Re: Przeróbka Bandita 24.08.04, 17:08 Cóż, poprostu nie chcę żebyś pochopnie zrobił coś, czego być może potem będziesz żałował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blade_RR Re: Przeróbka Bandita IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 18:11 I to mi sie podoba w motocyklistach, nie znasz mnie wogole a wkladasz tyle pracy zeby mi pomoc. W zadnym innym srodowisku ludzie nie sa tak pozytywnie nastawieni w stosunku do siebie. Nic dziwnego ze mowi sie ze motocyklisci to "Wielka rodzina". Szkoda tylko ze jest w tej rodzinie troche czarnych owiec... Jeszcze raz dzieki fidorek1 za to skanowanie, innemu by sie pewnie nie chcialo... Co do tego bandita to nie moge sie przekonac do wersji s z roku 96. Musialbym pojezdzic tak jak mowicie tym i tym zeby zmienic zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meec Re: Przeróbka Bandita 12.09.04, 14:51 pod owiewka jest inna lampa,i wogole po zdjeciu owiewek wyglada okropnie wiec bedziesz potrzebowal nowa lampe(jedna lub podwojna ,okragla lub prostokatna ;twoj wybor),ja polecam dwie okragle i nowe mniejsze kierunkowskazy montowane do teleskopow za przednia lampa .i oczywiscie te same kierunki z tylu,i belly pan .wtedy bandit wyglada jak bandit Odpowiedz Link Zgłoś