Dodaj do ulubionych

Przeróbka Bandita

22.08.04, 09:09
Witam, mam takie pytanie, czy da sie przerobic lekko bandita w wersji s na
wersje N? Chodzi mi o to aby zdjac owiewke i zalozyc sama lampe. Ile moze cos
takiego kosztowac? Czy pod owiewka wersji S jest taka lampa jak w N?
Obserwuj wątek
    • fidorek1 Re: Przeróbka Bandita 22.08.04, 10:22
      Zrobić coś takiego da się na pewno. Odsyłam do Świata Motocykli nr. 3/2000
      str93, i nr 4/2000 str.2(nowsza wersja). Na pewno będziesz musiał dokupić
      reflektor, i pewnie jakieś uchwyty do niego. Jeśli przekładki nie zrobisz sobie
      sam,to dojdzie jeszcze robocizna, więc czy warto? Może się zdażyć, że po jakimś
      czasie jazdy bez owiewki stwierdzisz że walka z naporem wiatru jest bezsensowna
      i przede wszystkim męcząca, i zaczniesz kombinować jakąś inną owiewkę, a w
      zasadzie szybę. Ja przepuściłbym nadmiar kasy przez tłumiki, albo
      zainwestowałbym np w kufry. Jak nie masz dostępu do numerów ŚM które Ci podałem,
      a bardzo chcesz poczytać i oglądnąć, to podaj mi E-mail, podeślę Ci. Pozdrawiam.
      • blade_rr Re: Przeróbka Bandita 22.08.04, 17:24
        Cze, bandit w wersji S mi sie po prosru nie podoba a wlasnie nie mam
        mozliwosci poczytania bo SM kupuje dopiero od ok 8/2000 wiec jak mozesz to
        wyslij blade_rr@gazeta.pl (czy jakos tak) :-) Z gory dzieki. Pzdr
        • sunshine600 Re: Przeróbka Bandita 22.08.04, 18:54
          Przerobic sie oczywiscie da i nie ma z tym jakis wiekszych technicznych
          problemow (tzn. zadnych ingerencji w rame itp.) ale nie radze, a to z powodu
          kosztow. Kupe z tym roboty i troszke $ Cie czesci wyniosa. Zreszta j.w,
          pojezdzisz troche i stwierdzisz ze owiewka by sie przydala. Ja po kilkunastu
          kilometrach na wersji N tak stwierdzilem. Teraz wybralbym wersje S z nowsza
          owiewka. Ladniejsza i praktyczniejsza.

PZDR

• blade_rr Re: Przeróbka Bandita 23.08.04, 18:28
        Dzieki fidorek1! Ale sie naskanowales... :-)
        • patmate Nie polecam 24.08.04, 01:35
          Jeżdżę Fazerem 600 z półowiewką - denerwuje napór wiatru na kask przy wyższych
          prędkościach (powyżej 150). Ale jeżdząc Hondą CB750 (brata) bez owiewki, przy
          prędkościach podobnych czuje się jak pęd wiatru spycha całego kierowcę z
          siedzenia. Przed kupnem FZS600 podobały mi się nakedy, ale w tej chwili nie
          zdjąłbym owiewki z motocykla. Pojeździj szybciej i się przekonasz!!!! Trochę
          zaufania do testów publikowanych w gazetach! No chyba że gustujesz w
          spacerowych prędkościach a la choper.
          Pozdrowienia.
    • fidorek1 Re: Przeróbka Bandita 24.08.04, 17:08
      Cóż, poprostu nie chcę żebyś pochopnie zrobił coś, czego być może potem będziesz
      żałował.
      • Gość: blade_RR Re: Przeróbka Bandita IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 18:11

I to mi sie podoba w motocyklistach, nie znasz mnie wogole a wkladasz tyle
        pracy zeby mi pomoc. W zadnym innym srodowisku ludzie nie sa tak pozytywnie
        nastawieni w stosunku do siebie. Nic dziwnego ze mowi sie ze motocyklisci
        to "Wielka rodzina". Szkoda tylko ze jest w tej rodzinie troche czarnych
        owiec... Jeszcze raz dzieki fidorek1 za to skanowanie, innemu by sie pewnie nie
        chcialo... Co do tego bandita to nie moge sie przekonac do wersji s z roku 96.
        Musialbym pojezdzic tak jak mowicie tym i tym zeby zmienic zdanie. Pozdrawiam
    • meec Re: Przeróbka Bandita 12.09.04, 14:51
      pod owiewka jest inna lampa,i wogole po zdjeciu owiewek wyglada okropnie wiec
      bedziesz potrzebowal nowa lampe(jedna lub podwojna ,okragla lub
      prostokatna ;twoj wybor),ja polecam dwie okragle i nowe mniejsze kierunkowskazy
      montowane do teleskopow za przednia lampa .i oczywiscie te same kierunki z
      tylu,i belly pan .wtedy bandit wyglada jak bandit

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka