Dodaj do ulubionych

30 000 KM na YZF R6- to dużo??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:31
Jak w temacie. Ile wytrzymują takie silniki, jak długo są bezawaryjne, po ilu
tyś. km trzeba coś wymienić i co?? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niki4 Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? 25.01.05, 20:18

30 000koni - chyba cos ci się pokopało.
      Tu jest prawda:

moc/obroty-88 kW(120 KM)/ 13 000 obr/min,

Pzdro
      • Gość: speedone Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:40
        raczej chodzilo o 30 tys km kilometrow ciolku
        • Gość: cyngiel Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:02
          speedone, czy jak ci tam,
          nigdy się nie pomyliłeś? Dlaczego ubliżasz koledze? Nikt cię prosił o pomyje
          tylko o rzeczową opnię. Gdybyś wiedział coś na temat, to byś napisał, a tak
          brak ci wiedzy i kultury - technicznej też.

Do wszystkich: nie dziwmy się potem, że się muchy zlatują na to forum...
          • Gość: speedone Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:05
            Gość portalu: cyngiel napisał(a):

> speedone, czy jak ci tam,
            > nigdy się nie pomyliłeś? Dlaczego ubliżasz koledze? Nikt cię prosił o pomyje
            > tylko o rzeczową opnię. Gdybyś wiedział coś na temat, to byś napisał, a tak
            > brak ci wiedzy i kultury - technicznej też.
            >
            > Do wszystkich: nie dziwmy się potem, że się muchy zlatują na to forum...

Blagam pomysl to nieboli 30 000 koni?
            hehe co do mojej wiedzy to mozesz byc spokojny
            • Gość: cyngiel do speedone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:12
              teraz rzucasz się na mnie,
              myślenie jest moim hobby,czasem myślę za dużo. Ponawiam pytanie: czy nie
              zapomniałeś nigdy odstuknąć capslocka?

Co do jednostek mocy, to przeliczam je w pamięci KM na KW i odwrotnie.

bez odbioru.
              • speedone Re: do cyngiel 25.01.05, 21:22
                a HP??? przeliczas???????
                wielka sztuka mi to obliczac naprawde masz powod do dumy ziom.
                spoko loooz
                a malowac motor umiesz ??
          • Gość: speedone Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:09
            >
            > Do wszystkich: nie dziwmy się potem, że się muchy zlatują na to forum...

Sorry kolo ale jak widze mam trzy razy wiecej napiszanych postow niz ty

pozdrawiam
            • Gość: cyngiel Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:18
              a ja mieszkam bliżej lasu

naprawdę bez odbioru
              • speedone Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? 25.01.05, 21:24
                Gość portalu: cyngiel napisał(a):

> a ja mieszkam bliżej lasu
                >
                > naprawdę bez odbioru
                tak????
                fajnie
              • bartekexc Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? 25.01.05, 22:15
                ja też mieszkam blisko lasu :)
        • Gość: wojtekk1000 Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.wroclaw.mm.pl 25.01.05, 23:08
          Gość portalu: speedone napisał(a):

> raczej chodzilo o 30 tys km kilometrow ciolku

Człowieku - nie wiem dlaczego się tak zirytowałeś? Czy dlatego, że ktoś chce
          kupić sobie R6 i pomylił się w zapisie (zrozumiałbym gdybyś zapisał to w innej
          formie - ale nie buńczucznej jaką zaprezentowałeś). A może sam nie zrozumiałeś
          o co chodziło zadającemu pytanie? Jak widzisz koncepcji jest wiele, ale jasna i
          oczywista jest jedna - ale ty udajesz że ją zrozumiałeś, bo może żal ci ku..
          że ktoś kupuje sobie fajny motocykl jakim jest R6? A skoro nie masz pojęcia o
          takowym, to po co się udzielać siejąc zamęt? Skoro nawet nie słyszałeś takowej
          opini (dotyczącej przebiegu) to po co odpowiadasz - a może chcesz wprowadzić
          kogoś w błąd? A może zapie..sz taką R6 i ja nie mam pojęcia co pisze? Nie
          wydaje mi się! Może miałeś ku.. zły dzień i chciałeś kogoś obrazić dla zabawy?
          Myślałem że spoko z ciebie gostek - a tymczasem wyszedłeś na kogoś zupełnie
          innego? Zastanów się nad swoją odpowiedzią kolego. Nie chcę ci ubliżać, ale
          pomyśl czasem a nie mądruj się.
          • Gość: speedone Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:42
            > Człowieku - nie wiem dlaczego się tak zirytowałeś? Czy dlatego, że ktoś chce
            > kupić sobie R6 i pomylił się w zapisie (zrozumiałbym gdybyś zapisał to w
            innej
            > formie - ale nie buńczucznej jaką zaprezentowałeś). A może sam nie
            zrozumiałeś
            > o co chodziło zadającemu pytanie? Jak widzisz koncepcji jest wiele, ale jasna
            i
            >
            > oczywista jest jedna - ale ty udajesz że ją zrozumiałeś, bo może żal ci ku..
            > że ktoś kupuje sobie fajny motocykl jakim jest R6? A skoro nie masz pojęcia o
            > takowym, to po co się udzielać siejąc zamęt? Skoro nawet nie słyszałeś
            takowej
            > opini (dotyczącej przebiegu) to po co odpowiadasz - a może chcesz wprowadzić
            > kogoś w błąd? A może zapie..sz taką R6 i ja nie mam pojęcia co pisze? Nie
            > wydaje mi się! Może miałeś ku.. zły dzień i chciałeś kogoś obrazić dla
            zabawy?
            > Myślałem że spoko z ciebie gostek - a tymczasem wyszedłeś na kogoś zupełnie
            > innego? Zastanów się nad swoją odpowiedzią kolego. Nie chcę ci ubliżać, ale
            > pomyśl czasem a nie mądruj się.

Hmn...... wiec mowie wszystkim ze to bylo zartobliwie i koniec sprawy widze ze
            nie macie poczucua humoru niech bedzie wam R6 jest fajna fakt ale dla mnie
            jeszcze nie ta maszyna teraz bede mial zxr 400 tez fajna maszyna ale niewiem o
            co wam ku.. tak chodzi wrzuccie na looz bo wykorkujecie
    • Gość: wojtekk1000 Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.wroclaw.mm.pl 25.01.05, 21:00
      Zależy jak motocykl był eksploatowany.
      Jeździłem na 2 różnych R6.
      1. 2000r. (29 tys km)
      2. 2001r. (22 tys km)
      Powiem tak - obie zapie..ły i nie miałem zastrzeżeń.
      A wymienić trzeba to co jest zużyte - heh. (serwisować trzeba każdy motocykl i
      tyle).
    • Gość: YZF Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:36
      Wojtek, że zap...ały to wiem, napisz(-cie) mi jeszcze lepiej czy łatwo na R6
      sie nauczyć jeździć na kole, i czy w ogóle łatwo wchodzi R6??
      • asiorasior Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? 26.01.05, 00:04
        Kolego YZF ty chcesz wiedziec na co zwrócić uwagę przy zakupie czy poznać opinię
        o wchodzeniu na gumę?? To zupełnie inne zagadnienia. Ale możesz być pewien R6
        spokojnie wchodzi na koło.

Jeszcze porusze nieco inny wątek a mianowicie : kolego speedone myśle,że
        przesadziłeś nieco z tm "ciołkiem". Jestem pewien również i tego iż nie wsmak
        byłoby Tobie gdyby ktos tak napisał do ciebie z powodu zwykłego niedopatrzenia,
        bo pomyłką to raczej trudno nazwac. Po co więc obrażać innych?? Dla zasady?Jakiej?

wrzucam już na luz...
        • Gość: speedone Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 00:09
          > Jeszcze porusze nieco inny wątek a mianowicie : kolego speedone myśle,że
          > przesadziłeś nieco z tm "ciołkiem". Jestem pewien również i tego iż nie wsmak
          > byłoby Tobie gdyby ktos tak napisał do ciebie z powodu zwykłego
          niedopatrzenia,
          > bo pomyłką to raczej trudno nazwac. Po co więc obrażać innych?? Dla zasady?
          Jaki
          > ej?
          >
          >
          > wrzucam już na luz...

Wiec mowie jeszcze raz nie chodzilo mi o autora watku tylko o goscia ktory
          napiszal 30 000 koni w poscie by sie czlowiek domyslil ze chodzi o kilometry
      • Gość: Murcilago Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.net.pl / 62.233.214.* 29.01.05, 21:12
        Tak, gdzieś 3-4 miesiące temu, stałem wzdłuż drogi przeciętej sygnalizacją
        świetlną, gdy na czerwonym zatrzymała się nowiutka R6 z pilotem w nowiutkim
        kombi, zbliżyłem się do krawędzi jezdni bo spodziewałem się jakiejś akcji.
        Zapaliło się zielone r6 ruszyła i widzę, że pilot stara się podnieść sprzęta na
        gume. Był na drugim biegu, nogi miał wyprostowane i szarpał kierownik to dając i
        odejmując gazu na zmiane. Efektem jego mozolnej pracy było podskakiwanie koła w
        zakreśie 3 do 10 cm. Tak więc jeśli nieposiadasz jeszcze umiejętności albo brak
        Ci talentu to i R6 na gumie niepojedzie.Wkażdym razie powodzenia życze i
        wytrwałości.Pzdr.
    • Gość: YZF Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:37
      No dobra, chłopaki, nie kłóccie się, ALE W KOŃCU NIE ODPOWIEDZILIŚCIE MI
      JESZCZE NA PYTANIE :)
      • suzilover Re: 30 tys. km na YZF R6- to dużo?? 26.01.05, 16:25
        Kolego YZF,
        zdaj sobie sprawę, że nie ma reguły. Teoretycznie powinien być zdrowy, ale to
        loteria. Pamiętam wyniki ankiety(chyba na powermoto), z której wynika, że ~50%
        motocyklistów jeździ na maxa... nieustępliwości i hiperadrenaliny mogleś
        skosztować wśród postów powyżej, na drodze nie byłoby inaczej.... Nie znam
        sprzętu, lecz zalecam:

1. zmierzyć spręż każdego cylindra. Porównać wartości bezwzględne z danymi
        silnika oraz stwierdzić, czy pomiędzy wynikami pomiarów poszcz. cyl. nie ma
        różnic przkraczających 10%. Spr. zapach/kolor spalin świeżo uruchmionego
        silnika pod kątem nadmiernego zużycia oleju-jeśli potrafisz.

2. zmierzyć ciśnienie oleju (przy~60st. C). Jeśli przy 1500 rpm wyniesie min.
        1,5 - 2 bar a przy 5000 rpm min 4bar to git. (dane orientacyjne)

3.Wrzuć na postoju V bieg i przy 6000 rpm zaciśnij hample i odpuszczaj powoli
        acz stanowczo sprzęgło. Jeśli silnik zgaśnie - jakiś czas na tym sprzęgle
        pojeździsz.

4.wszystkie świece powinny wyglądać tak samo.

5.akustyka...żadnych stuków, gwizdów itp

6. najlepiej podjechać do serwisu - naprawiają różnie, ale zweryfikować powinni
        bez błędów.

7. nie napalaj się, przyjrzyj się całemu sprzętowi. Wymagaj, byś mógł się
        dobrze przejechać.

cyngiel pozdrawia cię w zalogowanym wcieleniu!
        • niki4 Re: 30 tys. km na YZF R6- to dużo?? 26.01.05, 18:09
          Przepraszam za tak oczywistą pomyłkę..
          KM-konie mechaniczne km-kilometry
    • motofil Re: 30 000 KM na YZF R6- to dużo?? 29.01.05, 23:04
      Niedużo. I nie licz, że jak trafisz taki sam motocykl z deklarowanym
      przebiegiem dajmy na to 5000 km, to będzie to jego prawdziwy przebieg - równie
      dobrze taki sprzęt może mieć nawinięte 50.000 km.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka