Dodaj do ulubionych

problemy ze zlotem!

03.05.05, 22:01
Witam
Właśnie jestem w trakcie organizacji zlotu.
Mam pewien problem, bo ludzie z którymi to robię chcą zrobić płatny wjazd.
(motocyklista 40zł, plecak 25zł) I za diabła nie mogę ich przekonać że to nie
najlepszy pomysł. Zlot jest organizowany w tym miejscu pierwszy raz, oni liczą
na 200-300 osób, ale kto przyjedzie w niesprawdzone miejsce? W tym samym
terminie są przynajmniej 2-3 inne zloty i to już powinno dać im do myślenia.
Ja wiem że roboty jest mnóstwo, bo od prezydenta miasta dostaliśmy tylko zgodę
i goły teren.
Wszystko robimy całkiem sami. Trzeba na 3 dni stworzyć miasteczko motocyklowe,
ogrodzić, podzielić na pole namiotowe, park maszyn, miejsce na sanitariaty,
ognisko, scenę itd...itd...
Jednak uważam , że kolesie mogą się przejechać na tym zlocie, nie przyjedzie
tyle osób w nowe miejsce, do tego na dzień dobry płatny wjazd....
Obserwuj wątek
    • reggie85 Re: problemy ze zlotem! 03.05.05, 22:06
      Może poprostu obiżcie koszty wjazdu?? Wtedy jak ktos przyjedzie i sie spodoba to
      za rok napewno sie pojawii:) Powodzenia
      • macieksobol Re: problemy ze zlotem! 03.05.05, 22:11
        A gdzie bedzie ten zlot? Moim zdanie tak jak napisał reggie85 obniżyć koszt
        wjazdu
        • renata0 Re: problemy ze zlotem! 03.05.05, 22:26
          ja cały czas o to walczę, ale reszta organizatorów nie chce o tym nawet słyszeć.
          Zloty na których ja ostatnio np. byłam Koszelanka (Wsciekły Łoś) i Mierzwice
          (Gryf) są za darmo.... a klimat niepowtarzalny, jestem pewna że pewność mich
          współorganizatorów wyjdzie im bokiem;)
    • Gość: kondzik86 Re: problemy ze zlotem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 23:09
      Ja wybierająć sie na tego typu impreze biore pod uwagi 3 czynniki:
      koszta,pogoda oraz lokalizacja...1 i 3 jest zależny od Ciebie...jeśli miejsce
      jest ciekawe to nawet myślę ,że chętniej większosc wybrała by sie w nowe
      miejsce o ile koszta są rozsądne za nienaganne warunki.pzdr Konrad
    • matmichal Re: problemy ze zlotem! 04.05.05, 00:46
      a ja byłem na takim zlocie-tanii wjazd-miła okolica i takie tam,ale brak
      reklamy i mało przyjechało ludzi!!~20 maszyn
    • harley4 Re: problemy ze zlotem! 04.05.05, 01:34
      Renata,
      Masz 100 % racji. Na NIEZNANY i jeszcze platny zlot nie znajdziesz zbyt wielu
      kandydatow. Szczegolnie jezeli juz w okolicy sa inne bardziej znane zloty.
      Tutaj gdzie mieszkam w Charleston, 3 lata temu odbyl sie pierwszy Heritage
      Rally. Nowy , mocno rozreklamowany, z masa atrakcji. Wstep $5/dzien. Odbywal sie
      : Piatek, sobota , Niedziela. frekwencja chyba ok 5,00.
      Drugi zlot: te same dni, nawet wiecej atrakcji. Wstep $10. Frekwencja ok 20,000
      Trzeci zlot(tegoroczny) Rozochoceni organizatorzy postanowili tym razem "zrobic
      duza kase"!!!
      Czas trwania : od Piatku do Niedzieli w nastepnym tygodniu. Wczesniejsze 3
      dniowe atrakcje teraz rodzielone na 10 dni- NUDA.Niektorzy sprzedawcy nie mogli
      sobie pozwolic na 10dniowy pobyt w Charleston, wiec wogole nie przyjechali.
      Wstep $15. Uczestnikow 2,000
      Trzeba byc realista a nie pazernym.
      O ile bylem na poprzednich, o tyle w tym roku doszly mie wczesniejsze sluchy o
      nudach, a wiec dalem sobie spokoj
      • harley4 Re: problemy ze zlotem! 04.05.05, 01:36
        >>Piatek, sobota , Niedziela. frekwencja chyba ok 5,00. >>

mialo byc 5,000
    • edwin.sk Re: problemy ze zlotem! 04.05.05, 08:59
      tak cenę trzeba obniżyć....może nie tak drastycznie jak na cześkach....bo to zlot specyficzny....no i wy organizujac ten zlot tez poniesiecie jakieś koszty...obciąć o połowę cenę i będzie dobrze...pokaż ludziom ten wątek i powiedz że nikt nie przyjedzie na zlot za który trzeba tyle zapłacić...
      na pierwszym zlocie niech nie myślą o tym żeby zarobić a o tym coby sie sprawdzić no i pokazać co potrafią aby za rok przyjechało więcej ludzi...
      • renata0 Re: problemy ze zlotem! 04.05.05, 09:28
        racja
        Czesiek czy Koszelanka ma swoja historię i jeśli o tym piszesz to wiesz co mam
        na mysli. Fantastyczne miejsca i ludzie:) Ja własnie tak chciałam, ale jak
        czytacie - mam problem z resztą organizatorów, bedę jednak walczyć o obnizenie
        ceny!!!!
    • sly69 Re: problemy ze zlotem! 04.05.05, 10:38
      Reniu...
      Gdzie to będzie??!!
      Ale powiem Ci, że wjazd całkiem za darmochę to nie jest najlepszy pomysł. Zjawi
      się mnóstwo przypadkowych osób. Z drugiej strony "U Irka" w Bagiczu 50,-PLN za
      kierowcę i tyle samo za plecaka to przegięcie i robienie kasy na imprezie. Choć
      z drugiej strony, jeżeli o to chodzi to też nie jest źle, byle tylko kaska
      odpowiadała atrakcjom. Narobicie się i powinniście coś z tego mieć, nie tylko
      satysfakcję.
      • renata0 Re: problemy ze zlotem! 04.05.05, 10:45
        www.rci.inowroclaw.info
        własciwie dostalismy całkiem goły teren
        musimy na te 3 dni zbudować "miasteczko motocyklowe" : załatwic prąd, wode,
        łażnia polowa, kibelki, pole namiotowe, park maszyn, scena, ochrona, zaplecze
        medyczne, konkursy, główny sponsor Ciężarówki MAN-a, bigos, grochówka, piekarnia
        da chleb, mleczarnia jogurty i oczywiscie duzo kapel na żywo.......
        • juchas115 Re: problemy ze zlotem! 04.05.05, 13:17
          40 zeta ?? Hahahaha. Te 40 zeta wole wlać do baku i sie przejechać gdzieś ...
          Za pierwszym razem zróbcie tak jakby symboliczną opłatę 10 zeta no w porywach
          20 ale może i nawet za dużo. Wiesz 10 zeta nie jest dużo a zawsze wam się
          przyda w organizacji a i ludzie sobie pomyślą że wiesz 10 zeta, spoko jedziemy.
          W przyszłym roku jak dobrze pójdzie, teraz będzie fajnie stawke sobie możecie
          podnieść.
          pozdrówka/juchas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka