Dodaj do ulubionych

zbieram ekipę na Tor

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:36
Wybieram się do Poznania na Trening Brandta 24-25.7. Jadę z Krakowa 23.7
wieczorem. Jeśli się uda załatwić transport, to samochodem z przyczepką.
Jeśli nie, to na własnych kołach.

Koszty: ok 200 euro za wjazd na Tor (2 dni + wyścig),
nocleg 150 zł za pokój 2 osobowy na terenie Toru, lub 0 zł za pole namiotowe.

Ryzyko wypadku: 10%

Kto się przyłączy?
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekk1000 Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.wroclaw.mm.pl 29.06.05, 18:55
      200 euro za jazdę po torze Poznań to trochę za dużo.
      Lepiej byłoby pojechać na tor ale do Brna - niestety chwilowo wypadłem z gry!
      • mkxx Re: zbieram ekipę na Tor 29.06.05, 23:05
        TY LEPIEJ OPOWIADAJ CO SIĘ STAŁO Z TOBĄ!!!
        • Gość: wojktekk1000 Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.wroclaw.mm.pl 30.06.05, 10:20
          Ja powoli rozbieram Haje, szukam części itp. Za całość zabiore się za tydzień.
          Masakry nie ma - ale koszta będą ogromne (ceny tych małych drobiazgów są
          niesamowite). A ja, jako ja - jestem cały, tylko mocno poobijany. Haja będzie
          gotowa najwcześniej po wakacjach.

PS.
          Kondzik co tam się z tobą stało?
          • mkxx Re: zbieram ekipę na Tor 30.06.05, 11:32
            Współczuje pobijanych kości i rozczłonkowanej Busy. Zycze szybkiego powrotu do
            pełni zdrowia :) i tanich części do Busy:P
      • Gość: Marcin Osikowicz Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:52
        No pewnie, że dużo.
        Szybkiego powrotu życzę, Wojtkku.
    • Gość: kondzik86 Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.crowley.pl 29.06.05, 20:12
      Witam ja podobnie jak wojtek...odpadłem na czas jakiś,zrastam się i brak
      moto.Zaś planowałem udać sie na te "zawody".Może następnym razem
      • okrutny_mariuszek Re: zbieram ekipę na Tor 29.06.05, 22:57
        No kurde Konrad! Zbieraj się do kupy!
        Mam nadzieję ze nie bolało za bardzo!
        Zapodaj fotki RTG
        • blade20 Re: zbieram ekipę na Tor 29.06.05, 23:58
          Kondzik co Ci sie stalo? Wyglebiles?
          • Gość: Marcin Osikowicz Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:08
            Właśnie. Nie znalazłem wcześniejszych informacji o Twojej przygodzie. Nie żebym
            był bardzo ciekawy drastycznych szczegółów, ale mam nadzieję, że idzie ku
            lepszemu.
            Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: slawek Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.trzciana.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 13:26
              A ile kosztuje jazda po torze w Brnie?
    • Gość: Marcin Osikowicz Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:52
      Tu macie link do strony Brandta z kalendarzem i cennikiem:

www.brandt-racing-berlin.de/
      wygląda na to, że termin 24,25.7 jest o 20 euro tańszy i zamyka się kwotą 160
      euro za 2 dni. Pewnie dlatego, że to niedziela i poniedziałek, a nie sobota i
      niedziela.

Jest też coś, czego nie rozumiem, bo po ichniemu ganz nicht ferstehen. Niech to
      ktoś przetłumaczy, bitte.
      " Vergleichsfahrt - 12 Euro Langstreckenrennen - 15 Euro pro Fahrer"

Jest konkurencyjny termin organizowany przez Grandysów:

20-21.8 Oto adres:

www.grandysduo.com.pl/index.html
      Wychodzi, że można się wepchać na 2 dni z wyścigiem już za 600 zł, jeśli się
      zapłaci część trochę wcześniej.

Patrzyłem na harmonogram - porównywalny z Brandtem. Miłą nowością jest pomiar
      czasów na ostatnich sesjach, a nie na pierwszych jak u Brandta.

Zdeterminowany jeździec może zrobić w ciągu 2 dni na torze 500 km, jeśli by
      ktoś pytał o koszt benzyny np, albo czy się wyjeździ wystarczająco.

Tu są linki do moich relacji z lat poprzednich:

www.ardeo.pl/osikowicz/teksty/beste-rundenzeit-2-01-214.htm
      www.ardeo.pl/osikowicz/teksty/gentlemen-start-your-engines.htm
      • Gość: Marcin Osikowicz Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:48
        Vergleichsfahrt - 12 Euro (wyścig)
        Langstreckenrennen - 15 Euro pro Fahrer (wyścig długodystansowy)

• Gość: kondzik86 Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.crowley.pl 30.06.05, 19:55
      Witam hehe od 25 maja jestem prawdziwym ochrzczonym motocyklsitą.Otoż zaczęło
      się to wszystko na Wólce Węglowej gdy z nudów udaliśmy się zgrają
      poćwiczyć "akrobacje".Jednym pasem kilkadziesiąt minut wcześniej zajęły się
      słuzby oczyszczania miasta przez co trochę zwilgotniał i mielismy do użytku
      tylko jeden.godz.23:30 zabawa przybierała na monotonnosci postanowiliśmy się
      zmywać ale oczywiscie jeszcze po razie...kumpel zx9-guma ,ja jakies 200m za nim
      takze guma.Wskaźniki? ok 160km/h.Pod koniec odcinka spokojne opadnięcie ,w ten
      nagle :) .... Dariusz postanawia sobie zawrócić bez uprzedniego spoglądnięcia w
      lusterko.Odcinek pozostały do podjęcia kontr-akcji ok 50m ,na zegarach
      (mniemam) wciąż 160.Próba manewru kierunek w lewo i hebel.Niestety prosto na
      kolizyjny.Tafiam Kawasaki centralnie.Dalej jest to film urywany.Szczątki myśli
      i świadomości.Pamiętam jedynie odjazd karetki przerażajace mnie dialogi
      kierowcy z lekarzem.A następnie przerzucanie mnie z wyra na wyro w
      szpitalu "Dzieciątka Jezus"na Lindleya.Następnego dnia dowiaduje się
      pikantniejszych szczegułów od moich znajomych.Co się okazało po całym zdarzeniu
      wyparowałem :) .Podbiegają do Darka z nim ok ale z nogą nieciekawie ,954cc
      jakieś kilkadziesiąt metrów dalej a mnie nie ma.Po jakiejś chwili zostaję
      dostrzeżony ok 50-60m od miejsca strzału.Za ogrodzeniem jakiejś posesji między
      dwoma marmurowymi nagrobkami.Tak-tak ,tam są same zakłady
      pogrzebowe.Podkreślili że siatka miała ok 1,8cm wysokości nad którą
      przeleciałem,dalej... dzielnie usuneli bramke w zakładzie i unieruchomili mnie
      dla mojego dobra gdyż chciałem już spojrzeć co z cebrą :) .Już w szpitalu
      czułem sie ogólnie dobrze poza specyficznym ograniczeniem a konkretnie gips na
      prawej lapie (złamanie śródręcza) następnie ubytek mięśnia lewego barku.Bół
      przy głębszych oddechach (złamane dwa żebra) i szczęka złamana w dwóch
      miejscach-bardzo nie przyjemne.Na odatek krwiak pod czaszką.U Darka ostro
      pogruchotana cała noga ale bedize chodził teraz ma rehabilitacje.U mnie krwiak
      wchłonął sie po 5 dniach. Szyny na zebach mam du jutra.Żebra napie***ają
      dalej,a lewa ręka unosi cięzary do 5kg.Zas prawa nie do końca ma jeszcze
      sprawny nadgarstek ale to tylko naszczęscie kwestia czasu.Od tygodnia już
      jeżdze sprzętam brata (125cc).Z bladego wiele nie zostało.Połamane golenie,obie
      półki ,prawie ukręcone kolektory wyd.zbiornik wyciągnięty do przodu na
      odległosc 5cm.Zaś reszta przodu przestała istnieć.Zaś ZX stał się bardzo "nie
      typowym" bananem :).Całe zdarzenie dało mi wiele do myślenia.Zwłaszcza stare
      dyskusje na temat agresywnosci jazdy.A teraz morał:Nie ufajcie nikomu nawet
      najlepszym kompanom do jazdy,byłem przekonany .że Darek wie że jechałem za
      nim,zaś do tej pory zadaję sobie pocichu pytanie czemu nie spojrzał w
      lusterko...na pytanie czy żałuję odpowiedziałem zdecydowanie NIE.W koncu co nas
      nie zabije to nas umocni.I w końcu także te zdarzenie zmobilizowało mnie do
      pójcia na egzamin na prawko.Niestety teraz będe miał trochę
      nieprzyjemności,naszczęscie wina nie jest moja.W przeciwnym wypadku pewnie
      pozbawiony bym został prawa do prowadzenia wszelkich maszyn spalinowych i
      zzawiasowany na kilka lat.Dobra koniec wypracowanka.Dziękuje wam za
      zainteresowanie ;) .Pozdrawiam wszystkich i życzę ostrożnej jazdy.

PS:Najgorszy był cewnik.
      • matej23 Re: zbieram ekipę na Tor 30.06.05, 20:19
        Szybkiego powrotu do zdrowia!
      • Gość: Marcin Osikowicz Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:45
        Przypomina mi się jeden z filmów, jakie czasem można kupić (chcąc - nie chcąc)
        razem ze ŚM. Facetowi jego własny blady przeleciał po plecach przy jakiejś tam
        nieudanej próbie czegoś. Ściągają kolesia z asfaltu, a ten krzyczy do kamery.
        - Słyszałem Głos! I ten Głos rzekł do mnie: "Człowieku, ale ty masz jaja!"

Kondziku, wracaj do zdrowia.

Wszystkim innym przypominam, że w tym wątku zbieram kolesi chętnych do
        uganiania się po torze, a nie do lądowania między nagrobkami.
        • kondzik86 Re: zbieram ekipę na Tor 30.06.05, 21:10
          Hehe no własnie chyba mój post nie jest zbyt zachecający odnosnie do twojego
          topiku :)
          • cien1100 Re: zbieram ekipę na Tor 30.06.05, 21:32
            Miałeś jednak sporo szczęścia w tym nieszczęściu.Szybkiego powrotu do zdrowia
            życzę i na drogi.
            A na tor się nie wybieram,bo mam nieodpowiedni sprzęt na taką zabawę:)
      • okrutny_mariuszek Re: zbieram ekipę na Tor 30.06.05, 22:06
        No tak... a ja myślałem że co najwyżej dupe stłukłeś...
        Nic. Zdrowo dostałeś, szczęscia też miałeś wiele (np. ze koledzy postanowili
        CIę jednak szukać, a nie uznali, ze skoro CIę nei ma to pewnie poszedłeś do
        domu..).
        Penisowa sprawa, ale 3mam kciuki że będzie dobrze.
        Napisz jeszcze jak to zrobiłeś ze wina nie Twoja?
        • kondzik86 Re: zbieram ekipę na Tor 01.07.05, 20:43
          Hehe mam juz wszysktie częsci->wracam w łaski 600cc->same dobre wiadomości!
          kumpel się przebudził ze śpiaczki dziś powypadku!jutro wskakuje na moto i pędze
          do białegostoku.A'propos winy to byłem przekonany ,ze bez prawa jazdy winę
          przypisza moją,ale okazało się ,że w tych okolicznościach gdy oboje łamaliśmy
          prawo jadąc lewym pasem(suchym) to wina w przypadku takiego wypadku jest tego
          kto pierwszy zmieni kierunek jazdy.Podobno jest taki paragraf i teraz trwa
          dochodzenie.Niestety potrącą mi z odszkodowania sporą sumkę poniewaz wg firmy
          ubezpieczeniowej np w 50% przyczyniłem sie do wypadku nie mając odpowiedniej
          kategorii.(bo nie uprawnień).
    • Gość: Marcin Osikowicz Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:15
      Nie udało mi się pojechać w lipcu do Poznania, ale temat wraca wraz z
      sierpniowym (20-21.8) treningiem organizowanym przez Grandys Duo. Kto ze mną?
      • Gość: kondzik86 Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.zabki.waw.pl / 81.219.20.* 01.08.05, 22:28
        NIE! NIE! NIE! NIE! 20-21???? Mam wesele siostry ciotecznej...AAAA!! Czemu mi
        nikt wczesniej nie powiedział ,że w sierpniu też są zawody :( ... No dobra
        sierpień też odpada...to proszę o jakieś drobne informacje kiedy są następne :P
        bo już sie czuję na siłach hehe...zaś w ten weekend wybieram się w
        bieszczady...może ktoś sie ma ochote załapać??
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: zbieram ekipę na Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:25
          Jeśli wesele potrwa krócej niż tydzień, to masz szansę na ostatniego Brandta w
          sieprniu. Szczegóły poniżej.

www.brandt-racing-berlin.de/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka