Dodaj do ulubionych

LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999

17.09.05, 15:54
Ducati UK were approached by the Fifth Gear motoring television programme
with an interesting challenge... a race between a Lamborghini Gallardo and
the 2005 Ducati 999.

Bardzo dobra jakość, dość mało waży (20mb) a dosyć ciekawy :]
Chyba warto oglądnąć, choć Dukatowi poświęcono troszke mniej uwagi :]

Mam nadzieję, że tego filmiku jeszcze nie było (choć mam złe przeczucia).

www.ducati.com/racing/00_home_racing/general/index.jhtml?family=general
tam na dole stronki kliknijcie na logo fifth gear logo i na obrazek kamery :]
Obserwuj wątek
    • Gość: ash cbr f3 Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:08
      No pięknie Dukat skopał pupe Lambo ;P
      • Gość: wojtekk1000 Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 IP: *.wroclaw.mm.pl 17.09.05, 20:07
        Piękna jazda w wykonaniu kolesia na Ducati!!
        • okrutny_mariuszek Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 17.09.05, 20:59
          dobre!
          jako że zagrypiałem to taki filmik b. poprawia humor - prosze o jeszcze
          jakiś czas temu Tiff (nie wiem jak sie pisze jego imię - ten gość co prowadzi
          5th Gear, a tym filmiku jechał Lambo) uczył się schodzić na kolano (chyba jakąś
          hondzinką).
          Wyglądało to ciekawie, zwłaszcza ze robił postępy.
          NIestety, pogoda angielska, tor robił sie coraz bardziej mokry, a humory
          prowadzących dopisywały... chwila nieuwagi i piękny szlif. Na szczęscie ciuszki
          uratowały tyłek Tiff'a.
          • Gość: siekiera77 Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 00:31
            ciekawe czy latal w "kostropatych" skorach
            czy jedwabistych tekstyliach ;-))
            • jaski_sm Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 18.09.05, 10:50
              Ciekawe jak się czuje właściciel sportowego samochodu wartego sporo ponad pół
              miliona złotych, kiedy przegrywa z 'jakimś motorem' wartym prawie 10 razy mniej
              :)
              • Gość: Dariusz Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:45
                Jak to właściwie jest np. w Poznaniu wg www.aw.poznan.pl/tor/index.htm
                szybsze jest auto ?
                • Gość: O_o Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 IP: *.ccc.de / *.ccc.de 20.09.05, 14:09
                  Samochody biją motocykle w zakrętach. Gallardo, co prawda, zostało "objechane"
                  przez motocykl, ale gdyby było prowadzone przez kierowcę tej klasy, co kierowca
                  motocykla, to, mam wrażenie, że i podczas tego wyścigu kierowcy czterech kółek
                  mogliby czuć satysfakcję
                  Jeśli chodzi o tor w Poznaniu i czasy "wykręcone" tam przez motocykle i
                  samochody, to należy pamietać, że powierzchnia toru nie jest pierwszej jakości.
                  Pewnie Szymon Dziawer mógłby tu coś napisać. Poznański tor jest popękany i ma
                  wiele nierówności, które motocyklistom znacznie utrudniają jazdę, a co za tym
                  idzie, "kręcenie" niższych czasów. Cztery koła samochodu pozwalają na bardziej
                  bezpieczną jazdę - tzw. krawędź jest dalej. czas 1m 39 sek to pewnie była dla
                  motocyklisty jazda poza tą krawędzią.
                  A przecież warto przeżyć by jeszcze się pościgać, a nie pojechać najlepiej,
                  jeden, ostatni raz.
                  • Gość: ash cbr f3 Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:19
                    z tym się muszę zgodzić, próbowałem kiedyś dogonić nowe mini moją cbr 600 f ,
                    droga była kręta a miniak szedł jak gokart a mimo to tylne koła mu się
                    uślizgiwały i jak to zobaczyłem to dałem sobie spokój ponieważ taki uślizg w
                    motocyklu mógłby mnie wyeliminować.Pzdr.
    • r.o.b.s.i Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 21.09.05, 10:24
      Może macie linka do R1 vs Porsche z programu Top Gear?
      • okrutny_mariuszek Re: LAMBORGHINI GALLARDO vs DUCATI 999 21.09.05, 11:00
        udowodnie ze to 4um jest jeszcze gorsze niż napisał Koyot:
        _
        _
        _
        Mówisz masz:
        tinyurl.com/8ewu2
        (nie wiem czy linki do filmu filma będą jeszcze działały, ale...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka