Dodaj do ulubionych

Z jakiego kraju najlepiej ściągnąc motocykl... ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 15:39
Niedługo kończe kurs na prawko na moto i zastanawiam się nad kupnem motocykla. Wcześniej jeździłem (jako gó..arz na MZ-ecie 250)no i teraz też jeżdze troche. Mam do wydania 5000 zł może 4500 zł Myślałem bardzo o Suzuki gsx600F albo o Kawasaki ZZR 600 albo o Honda CBR 600. Roczniki tak najlepiej od 1990 r. Wydaje mi się że z zagranicy bedzie taniej ale gdzie w Holandii, Niemcy czy gdzie ??? Macie jakieś zagranicne strony www ??? Co polecacie mam 191 cm wzrostu. Może macie jeszcze na myśli jeszcze jakieś inne sprzęty tego typu plastiki-turystyki
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzakas Inny mówisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:03
      Jedynie do głowy z innych przychodzi mi fzr 600.
      • Gość: miki Re: Inny mówisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:20
        Yamaha fzr 600 te bardzo ładny motocykl ale skąd takie ściągnąć i dajcie jakieś strony niemieckie czy inne
    • Gość: Paweł Re: Z jakiego kraju najlepiej ściągnąc motocykl.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:21
      www.motodrom.com.pl

Bardzo zaufany sprzedawca, ja kupiłem od niego już dwa sprzęty, mój koleżka 1,
      czyli w sumie 3, i wszystkie sprzęty bez najmniejszego zarzutu, zgodnie z tym co
      napisane w opisie! Szczerze polecam!
    • Gość: szynszyll Re: Z jakiego kraju najlepiej ściągnąc motocykl.. IP: *.prz.rzeszow.pl 15.05.06, 20:18
      yo!

5 tys to jest cena jaka zaplacisz za motocykl (1200 E) czy kwota jaka
      przeznaczasz na cala operacje? jezeli to calos to sobie podaruj jakiekolwiek
      wyjazdy gdziekolwiek - wbrew obiegowej opini motocykle na zachodzie nie stoja
      pod kazdym smietnikiem za pol darmo i zdrsperowani wlasciciele nie blagaja na
      kolanach przygodnego polaczka, zeby go sobie jak najszybciej zabrali a oni
      jeszcze doplaca. sam zreszta zobacz:

www.mobile.de
      www.motoscout24.de

swiadczy to tylko o jednym - 90% handlarzy sprzedaje zlom, ktory kupili za pol
      darmo - gdyby kupowali zdrowe ladne maszyny ceny bylyby zupelnie inne. pzdr.

szynszyll
      • Gość: rambo Re: Z jakiego kraju najlepiej ściągnąc motocykl.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:43
        jak mozesz siersciuchu przebrzydły obnażac ludzią absolutna prawde.?
        wiesz ze są jednosyki ktore by tego mogły nie znieść..? taki dzezz, brembo, albo
        niujorker..
      • Gość: szynszyll Re: Z jakiego kraju najlepiej ściągnąc motocykl.. IP: *.prz.rzeszow.pl 16.05.06, 13:32
        yo!

wg mnie za 1200 E mozna na zachodzie kupic bardzo ladnie utrzymana 600 - ke z
        poczatku lat 90 tych. pod warunkiem jednak ze potrafisz sie poruszac po
        zachodnich drogach, jestes milym facetem wladajacym miejscowym jezykiem i masz
        odrobine szczescia.

np.

tinyurl.com/krqsy

tinyurl.com/hpjsd

tinyurl.com/fbbv2

tinyurl.com/jljwb

szynszyll
    • troll33 Re: Z jakiego kraju najlepiej ściągnąc motocykl.. 15.05.06, 20:44
      Jesli sadzisz ze zadbany motocykl znajdziesz za granica taniej niz w polsce to
      sie grubo mylisz. Niemcy cenia sobie motocykle bez ryski i kaza za nie slono
      placic okolo 10% wiecej niz w polsce. Motocykle oczywiscie guruja stanem
      technicznym nad odpowiednikami w polsce. Mialem okazje ogldania yamahy xj 600 z
      83 roku cena wywolawcza 1000 euro. W polsce takie sprzety sa w oplakanym stanie
      katowane przez niezamoznych nastolatkow. Prawda jest smutna ale za taka kase jak
      masz to nawet bym sie wstydzil spogladac w strone maszyn o ktorych napisales. Po
      pierwsze za taka kase nic nie znajdziesz a jak dolozysz powiedzmy 2 tys do tego
      co masz to kupisz ponad dziesiecioletniego zabytka o nienajlepszej kondycji. (
      motocykle sportowe starzeja sie 2 razy szybciej niz turystyczne). Sam dysponuje
      gotowka wieksza o 1tys zl od ciebie i nawet nie mysle o kupnie motocykla jak nie
      dozbieram do kololo 8-10 tys zl.....No chyba ze lubisz majsterkowanie i zabytki
      to ewentualnie polecam cbr f1
      • Gość: Miki Re: Z jakiego kraju najlepiej ściągnąc motocykl.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:13
        Dzieki za strony, może coś się znajdzie :). Może i macie racje że tak stare sprzęty już swoje zniosły ale wydaje mi się, że kto szuka ten znajdzie. Może akurat się zdarzy jakaś okazja na jakiś sprzęt. Ale mimo wszystko to co nie jeździło jeszcze po naszych kochanych drogach będzie lepsze od tych, których zawieszenie non stop pracuje na full po polskich szosach...
        • mlody1285 Re: Z jakiego kraju najlepiej ściągnąc motocykl.. 16.05.06, 08:29
          bardzo zadko mi sie to zdarza ale kurna musze sie zgodzic w 98% z szynszylem
          jest jednak maly kruczek ktory pozwala na zakupienie motocykla po cenie
          zdecydowanie nizszejod ceny wystawionej- jesli wladasz dobrze niemieckim albo
          angielskim ( tak jak np kolega "hamulec") i potrafisz przekonac wlasciciela
          twojego przyszlego sprzeta ze trzeba w niego zainwestowac( serwis, opony czy
          ryska z powodu ktorej trzeba malowac moto) to wygrales
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka