Dodaj do ulubionych

NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!!!!!

IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 10.08.06, 12:47
Mam plan od nastepnego sezonu zaczac jezdzic... I co jest wg Was lepsze na
poczatek?? Honda CBR 125, Honda NSR 125 czy Yamaha TZR 80?? Napiszcie i
uzasadnijcie... Wezcie pod uwage wszystko... Od Was zalezy poczatek mojej
motocyklowej przygody :D
Obserwuj wątek
    • Gość: fazer600 Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:08
      Czesc! To zalezy co jest dla Ciebie wazne, Hondy CBR125 i NSR125 sie zasadniczo
      mocno roznia moca silnika CBR to czterosow ale slabszy(okolo 15ps), natomiast
      NSR125 to dwusow i to naprawde zwawy jak na 125cm (nie pamietam dokladnie ale
      moja miala cos kolo 27ps). Yamahy TZR nigdy nie dosiadalem, ale przy podobnej
      wadze jest zapewne wyraznie slabsza a i tak musisz na nia miec prawkoi A1 wiec
      wg mnie NSR jesli chcesz ostrzej pojezdzic lub CBR jesli moc cie nie interesuje
      ale wolisz moto o wiekszej kulturze pracy, trwalosci
    • ireo Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! 10.08.06, 15:50
      Gość portalu: Haya napisał(a):

> ... Od Was zalezy poczatek mojej
      > motocyklowej przygody :D

a myślałem że od rodziców
      przejedź się tym i tamtym, to będziesz wiedzieć
    • Gość: Dzakas Cagiva mito IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:16
      ogolnei zapi...ala jak glupia wiem tylko to a co o niej powiem to neiw eim
      rozruszniki sie sypia. a honda to honda elita
      • ireo Re: Cagiva mito 11.08.06, 11:33
        dzakass, jak honda to elita, to ty jesteś intelektualista
    • Gość: Sharks01 Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! IP: 149.156.31.* 11.08.06, 12:38
      Aprilia Af1 Futura 125 rocznik od 91 wzwyż lub Aprilia RS 125 bardzo fajny
      sprzęt nie różnią się silnikami a wyglądem i naprawde mają kopa ja mam Aprilie
      Af1 Futura 125 34km mocy i na autostradzie rozpędziłem się do 190km/h a bez
      problemów śmiga 160 i do tego jest lekki 120kg bez płynów i super chamulce
      Brembo Silnik sprawdzona jednostka napędowa austryjacka Rotax 123 minusem jest
      że to 2T i trzeba wliczyć olej w eksploatacje ja jeżdzę na Castrolu Super TT
      30zł za 1L wystarcza na około 1000km ma dozownik oleju i kontrolkę jak się
      kończy to mruga więc nie trzeba się bawić w mieszanie w baku jak w MZ spalanie
      około 4-5Litrów zalerzy od tego jak się jeździ naprawdę bardzo fajny sprzęt
      dobrze utrzymany bez awaryjny
      (We wrześniu będe sprzedawał bo chcę się przesiąść na CBR 600 jestem z Krakowa
      jak zainteresowany oglądnięciem to daj znać) Sharks01@tlen.pl
      • Gość: Haya Sharks01 IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 11.08.06, 13:40
        Ja jestem dziewczyna :P
      • speedone Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! 11.08.06, 23:49
        Gość portalu: Sharks01 napisał(a):

> Aprilia Af1 Futura 125 rocznik od 91 wzwyż lub Aprilia RS 125 bardzo fajny
        > sprzęt nie różnią się silnikami a wyglądem i naprawde mają kopa ja mam Aprilie
        > Af1 Futura 125 34km mocy i na autostradzie rozpędziłem się do 190km/h a bez
        > problemów śmiga 160 i do tego jest lekki 120kg bez płynów i super chamulce
        > Brembo Silnik sprawdzona jednostka napędowa austryjacka Rotax 123 minusem jest
        > że to 2T i trzeba wliczyć olej w eksploatacje ja jeżdzę na Castrolu Super TT
        > 30zł za 1L wystarcza na około 1000km ma dozownik oleju i kontrolkę jak się
        > kończy to mruga więc nie trzeba się bawić w mieszanie w baku jak w MZ spalanie
        > około 4-5Litrów zalerzy od tego jak się jeździ naprawdę bardzo fajny sprzęt
        > dobrze utrzymany bez awaryjny
        > (We wrześniu będe sprzedawał bo chcę się przesiąść na CBR 600 jestem z Krakowa
        > jak zainteresowany oglądnięciem to daj znać) Sharks01@tlen.pl

kolejne bajki 190km.h ? jaki cudem chlopie z 34 koniami na pokladzie , glownie
        jak np. yamaska TZR 250 singel 60 koni leci 200 (140kg) suzu 250 V2 leci kolo
        200 . Eh ludzie maja fantazje :)
        • mrmisquamacus Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! 12.08.06, 01:23
          odblokowana Cagiva Mito idzie ok 170 a do 100 ok 5-6sec ale 190 to juz lekka
          przesada
          • Gość: Dzakas Troche wiem, ze dziwne i dla mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 17:24
            Bo mam cbr 600 i 200 to tez kupa predkosci a ma 100koni i to nie jest takie
            hopsiu ale mimo to widzialem filmik na www.google.video.com cagivy mito co
            leci 190-200 tez w takie rzecyz nie wierzylem do poki nie zobaczylem ale moze
            trasa byla lekko pochyla i kierowal jakis 40kilowy nastolatek nie wiem ale
            widzialem posuzakcje to znajdziecie.pzdr
            • speedone Re: Troche wiem, ze dziwne i dla mnie 14.08.06, 21:15
              Gość portalu: Dzakas napisał(a):

> Bo mam cbr 600 i 200 to tez kupa predkosci a ma 100koni i to nie jest takie
              > hopsiu ale mimo to widzialem filmik na www.google.video.com cagivy mito co
              > leci 190-200 tez w takie rzecyz nie wierzylem do poki nie zobaczylem ale moze
              > trasa byla lekko pochyla i kierowal jakis 40kilowy nastolatek nie wiem ale
              > widzialem posuzakcje to znajdziecie.pzdr

wiesz nam chodzi o w miare seryjny silnik , ja mialem tak przerobiona 50cm3 ze
              szlo 130km.h ale bylo tam tyle pracy a i tlumik byl przelotowy bez zadnej siatki
      • goscislawa1 Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! 17.08.06, 18:45
        Ja narazie jeżdżę na CBR 125. Świetny motocykl na początek, nie narzekam, mimo
        to niedługo będę chciała go sprzedać. Zostawiam ci kontakt, gdybyś była
        zainteresowana GG 2819274. Pozdrawiam Gosia
    • mlody1285 Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! 15.08.06, 00:12
      osobiscie polecam nsr- to juz wyglada jak motocykl, ciagnie zupelnie niezle(
      przy moich 90kg i 186cm wzrostu udalo mi sie ja rozpedzic do 150kmh- wg
      licznika); cbr 125 jezdilem w ubieglym tygodniu i szczerze mowiac dziwie sie
      hondzie ze wypuscili takie cos- ani to ladne, jechac tez nie chce- nawet jak
      sie ja oto grzecznie poprosi, co do tzr nie mam zadnych wiadomosci; jesli
      chodzi o mito dosc drogie sa naprawy silnika a w ubieglym sezonie przywozilem
      silnik(wlasnie z mito) gosciowi ktory twierdzil ze w motocyklu jego syna jest
      otwarty
      modul ktory umozliwia rozpedzenie tego mmotocykla do 200kmh czy to jest prawda
      pojecia nie mam- ale beda w brnie w piatek wiec moze uda mi sie wysepic ta 125-
      ke na kilka minut
    • Gość: Sharks01 Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! IP: 149.156.31.* 16.08.06, 08:36
      Witam

Ja od tej aprili af1 Futura waże 65kg napisałem że prędkość tą 190 mam po
      rozpędzeniu na autostradzie i całkowitemu schowaniu za owiewką przednią i jak
      nie ma mocnych podmuchów wiatru tak normalnie jadąć to do 160 bez problemu się
      rozpędza jest to seryjny motocykl wersja Unlimited i przewaga nad innymi 125
      według mnie to wygląd, moto wygląda jak nie jeden moto wyższej pojemnośći
      zdradza to tylko że tak nie jest tłumik, który jest mały w porównaniu do 4T a
      odpowiadając autorce tego postu "że jest dziewczyną" czy uważa że inny ścigacz
      dla niej się nadaje (nsr,cbr,tzr) a Aprilia nie coś czuje że się boji tej marki
      bo niejest tak popularna w polsce jak wielka czwórka z Japoni też byłem
      sceptycznie nastawiony do tej marki ale dane mi było jeździć na nsr,cbr i tzr
      przed zakupem i wybrałem aprilie

Pozdrawiam
      nawijam już Aprilią 8tyś km i jak narazie poza serwisowymi wymianami tego co
      się zużywa wszystko jest ok.
      • Gość: Abadon Re: NSR 125, CBR 125 czy TZR 80?? Wazne!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:14
        Mam Aprilie AF1 1990 już w nowej obudowie z cylindrem polini 160cc zupełnie
        odblokowana le bez innych zmian mam zmiar tylko wydech wymienić. I powiem ze
        moto nizłe jezidzi przywoić te 190robi bez wiekszych problemów myśle że około
        200Km by pojechała ale niebyło mijsca nasprawdzenie tego. Do 160-170 rozpendza
        sie naprawde przyzwoicie potem to już powolutku idze do góry. Kopa ma naprawde
        przyzwoitego. Jedyna wada takiego motocykla to niestety to ze starosć nieradoś
        cochwile jakies ustareki zwykle nic powąznego ale w włoskim motocyklu nawet
        drobiazgi swoje kosztuja. A dla Pana który poleca CGR zamiast NSR bo to Honda to
        radze troszke poczytać o NSR;) Przed zakupem mojej aprili jezidziłem na parwe
        wszytskich 125(2T) z różnych lat musze przyznać że wzasadze sparwa poobna
        najlepiej jezidziło mi sia aprilią i cagivą NSR i TZR minimalnie slabsze i
        gorsze w prowadzeniu jak na muj gust ale też godne plecenia. A co do 125 T4 to
        poprostu motocykl który szybko sie znudzi będze niezawodny leki i niewymagajacy
        ojeu do benzyny i spalnie tu oczywiscie z 3 razy mniej niż 2T ta CBR powina się
        zapokoić 3.5litra 4 przy katowaniu . co zkolei do 2T to nic dziwnego ze przy
        pałowaniu spalą 8-9 litrów. Wybur nalezy do ciebie ja bym poradził motocykl 2T
        jakiś starszy za niewielką kase i zminić go jak tylko będzesz miać pełne A.
        Pozdro sory za orty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka