Dodaj do ulubionych

mana - idzie nowe

IP: 70.19.14.* 15.11.06, 17:27
zastanawiam sie, jakby to bylo miec automatyczna skrzynie biegow w motocyklu.
za miastem to pewnie zbrodnia, ale w ruchu - kto wie.
nie zastanawiam sie nad v4. chce takiego.

www.motorcycledaily.com/15november06_aprilia.htm
Obserwuj wątek
    • cien1100 Re: mana - idzie nowe 15.11.06, 17:38
      Automat w motocyklu jest zbrodnią, bez względu czy to w ruchu miejskim, czy
      wiejskim.
      • andrewyamaha Re: mana - idzie nowe 15.11.06, 17:51
        Jestem takiego samego zdania! Nie ma jak pomieszać biegami w normalniej
        skrzynie, ile to daje radości!!!Polecam skrzynię manualną !
        • Gość: nyorker Re: mana - idzie nowe IP: 70.19.14.* 15.11.06, 18:09
          polecac skrzynie manualna mozesz uzytkownikom automatow (a tych wielu nie ma)
          albo tym, co sie glowia nad wyborem (a tego tez wiele nie ma).
      • Gość: nyorker Re: mana - idzie nowe IP: *.dyn.optonline.net 16.11.06, 06:16
        by byc precyzyjnym, to skrzynia biegow sekwencyjna, a nie automatyczna. 7 biegow
        w funkcji 'auto', a do tego trzy rozne mapy zaplonu. zmiany biegow przez
        dzwignie nozna, badz przez przyciski przy lewej manetce.

www.motards-online.com/moto-essais-articles/images/illus/vignettes/Aprilia_NA-850-Mana__pres_03.jpg
        www.motards-online.com/motorcycle-tests-reviews/newsmo.php?art=473&utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Redmond&&xuu=Redmond&xpu=cnlsVW5tdXJ5
    • Gość: fiftyfive mana mana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:12
      W kurierce skuter 125 (zimą) i VStrom 650. Każdy z nich to był strzał w 10tkę.
      Pełny automat z hamulcem tylnym w łapie mógłby być dla mnie bardzo pożyteczny
      (byłby pewnym ułatwieniem). Dużo gadam przez radio podczas jazdy i przeciskam
      się w korkach. Ale ja jestem panie nisza. Pzdr
    • Gość: waps Re: mana - idzie nowe IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 16.11.06, 05:52
      "Two" (November 2006) testowalo Yamahe FJR1300AS, co prawda nie z automatyczna
      skrzynia, ale z automatycznym sprzeglem. Niestety test wypadl dosc bezbarwnie.
      Biegi "wskakuja" z opoznieniem, co jest akurat typowe dla autoamatow.
      • Gość: Pacu3 Re: mana - idzie nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:58
        Osobiscie uważam że żadna to atrakcja ale szanuje zdanie innych którzy twierdza
        że to wspaniała sprawa... w końcu gdyby wszystkim podobało się to samo to świat
        był by nudny :P
    • Gość: spiwor. Re: mana - idzie nowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.06, 18:40
      Bardzo ładne te aprilki ale jakoś trudno sobie wyobrazić wyprzedzanie bez
      jednego albo dwóch w dół kiedy moto z rykiem skacze do przodu jak lampart;)
      Ale jakby moto miało służyć do pracy 90% w mieście to któż wie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka