Dodaj do ulubionych

Do off-roadowców

02.01.07, 15:58
Witam, sa jakies sposoby jazdy w okularach i goglach rownoczesnie czy raczej
trzeba sie zaopatrzyc w soczewki zamiast okularow ?
Obserwuj wątek
    • Gość: nyorker Re: Do off-roadowców IP: 70.19.14.* 02.01.07, 16:11
      scott - jesli dobrze pamietam - oferuje (oferowal) specjalny model gogli dla
      okularnikow.
      • Gość: igi Re: Do off-roadowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:58
        modele SCOTT z oznaczeniem OTG lub Uvex cross sa dla okularnikow
        • bartekexc Re: Do off-roadowców 02.01.07, 18:40
          scott otg , ale niestety po sezonie są do wyrzucenia bo gąbka parcieje i kurz
          zaczynają przepuszczać, posmarowanie olejem do filtrów trochę pomaga
          • motobikerr Re: Do off-roadowców 02.01.07, 20:24
            Dzieki Panowie
      • yamasz Re: Do off-roadowców 02.01.07, 23:16
        ja latam w goglach uvexa i okulery mi jakiś nie specjalnie przeszkadzają.
        poprostu po założeniu kasku wsadź okulary i nasadź na nie głęboko gogle, wtedy
        okularki nie będą zsówac sie z nosa. ja to mam juz przecwiczone, ale i tak w
        przyszłości zmnieniam kask na inny, bo jazda w goglach jest poprostu
        upierdliwa :) najgorsze jak parują :P
        • draka00 Re: Do off-roadowców 05.01.07, 20:46
          ale i tak w
          > przyszłości zmnieniam kask na inny,

Na jaki?
          • Gość: yamasz Re: Do off-roadowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:52
            na szczękowy, co bym go nie musiał wyklinac przy szybszej jeździe w dłuższą
            trasę
            • bartekexc Re: Do off-roadowców 05.01.07, 23:26
              yamsz , życzę powodzenia w kasku zamkniętym + okulary w deszczowe dni.
              kup sobie lepiej do gogli szybkę z antyfogiem i nie będzie parować albo musisz
              szybciej jeździć
            • draka00 Re: Do off-roadowców 06.01.07, 20:41
              Myślałam, że masz kask enduro (ze szczęką oczywiście) + gogle, a wymieniasz, bo
              znalazłeś jakąś ciekawą alternatywę dla gogli. Nie zrozumiałam.
              Bartek ma niestety trochę racji. Ja, póki co, mam niby bardzo dobrze
              wentylowany kask szczękowy (nie-enduro). Co z tego, że szyba jest o.k., kiedy
              okulary b. szybko parują. Na trasie można uchylić, ale przy
              niewielkich "terenowych" prędkościach niewiele to daje. I tym sposobem w teren
              zakładam soczewki.

Napiszcie jeszcze, jak zachowuje się zestaw okulary + gogle. Nie paruje to
              wszystko na raz?
              • draka00 Re: Do off-roadowców 06.01.07, 20:43
                No a bez szczęki, zimno w buźkę. Będąc okularnikiem, nic tylko siąść i
                płakać :) I wtedy pewnie też wszystko zaparuje :)
                • Gość: yamasz Re: Do off-roadowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:43
                  nie chodzi o parowanie, chicaz to tez sie zdarza, ale sporadycznie, do
                  pocinania po lesie oczywiscie bede mial kask enduro+ google, ale potrzebuje też
                  jakis normalny kask coby muchy sie na czole nie rozbijały :P bo jka jeździłem
                  do szczecina to pierwsze co to do ubikacji ryja umyc, a w kominiarce ni latalem
                  bo za cieplo :PP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka