Dodaj do ulubionych

Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji

02.03.07, 06:50
wiadomosci.onet.pl/1495930,11,item.html
Słuszna kara go spotkała - przekroczył prędkość i miał wypadek - to tzw. dawca
nerek - zasłużył sobie na to.
Tylko zastanawia mnie jedno - dlaczego nie ma w Polsce prawa, które
nakazywałoby sprzedawanie czy to aut czy motorów z zablokowaną możliwością
przekraczania 120-150 km/h - ilość wypadków i ofiar znacznie by spadła, bo
kierowcy nie mogliby przekroczyć tych np. 120 km/h. Oczywiście zdarzałyby się
osoby co odblokowywałyby sobie to ograniczenie prędkości w silniku, ale to
byłyby wyjątki.
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji 02.03.07, 07:23
      ciekawe na co ty sobie zasluzyles?
      mam wrażenie ze na rente
      z powodu niedorozwoju umyslowego
    • Gość: Potek Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.mofnet.gov.pl 02.03.07, 08:56
      Czy w ogóle zastanowiłeś się nad tym co napisałeś,śmiem twierdzic , że nie
      wiesz o czym piszesz. Idąc przez przejście dla pieszych potrąci cię np.
      rowerzysta a ty swoją pustą głową udeżysz w kraweznik,a efekt tego może byc
      taki jak opisywany przez ciebie.
    • Gość: Potek Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.mofnet.gov.pl 02.03.07, 09:13
      I jeszce jedno , prośba o eutanazję nie prośbą o śmierc jest tylko wołaniem o
      pomoc człowieka pozostawionego samemu sobie.
    • Gość: marider Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.elpos.net 02.03.07, 10:49
      To sobie poczytaj:

www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3944488.html
      i

switaj.eu/news.php
      A potem sie 2 razy zastanow zanim cokolwiek napiszesz jak Ci sie mozg odblokuje.

• Gość: Ruda Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.chello.pl 02.03.07, 12:32
      Tobie to by się przeszczep mózgu przydał. Szkoda że medycyna jeszcze do tego
      nie doszła.
    • Gość: kubek145 Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.dsl.pipex.com 02.03.07, 12:53
      Ciebie juz spotkala kara, pracuje ci ewidentnie 0,5% mozgu. i zaslugujesz na wpisanie na liste do przeszczepu. nawet uszkodzony mozg jakigos "dawcy" bedzie lepszy niz ten co masz.
      i zastanawia mnie czemu niema w pl prawa pozwalajacego odstrzeliwac debili i jednostki ulomne, tak dla "czystosci" spoleczenstwa
      • Gość: nyorker odstrzeliwac debili IP: 70.19.14.* 02.03.07, 19:06
        www.historyplace.com/worldwar2/timeline/euthanasia.htm
        www.bbc.co.uk/ouch/closeup/holocaust/faq.shtml
        www.ushmm.org/wlc/article.php?lang=en&ModuleId=10005200
        et cetera.

• Gość: basiura23 Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.range86-140.btcentralplus.com 02.03.07, 12:58
      Nie wiedzialam, ze w szpitalach dla psychicznie chorych pozwalaja kozystac z
      komputerow?! Jak to zrobiles <stopguzdralom> ?? Jestes kompletnym kretynem!!
      Dziwie sie jak Ci nie wstyd pokazywac to publicznie!!No ale widocznie... taka
      choroba!!
    • Gość: baba_zanetti Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: 193.41.113.* 02.03.07, 17:38
      <stopguzdralom> w toku twojego myślenia posunął bym się nawet dalej, zakazałbym
      wsiadania za kiewonice wszystkim idiotom... twojego pokroju!! Wtedy było by
      mniej wypadków. Szkoda dla ciebie więcej słów...
    • Gość: danek Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:39
      Jak to możliwe, że taka wypowiedź w ogóle się tu pojawiła? To już powinna objąć
      cenzura!!!
      "Słuszna kara..."-żałosne
      • Gość: danek Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:41
        <stopguzdralom>
        Jesteś człowiekiem?!
        • stopguzdralom ale on przeciez przekroczyl predkosc 02.03.07, 19:03
          on przeciez przekroczyl predkosc !!!!!!!!!!
          • Gość: nyorker Re: ale on przeciez przekroczyl predkosc IP: 70.19.14.* 02.03.07, 19:08
            > on przeciez przekroczyl predkosc !!!!!!!!!!

a ty przekroczyles granice rozsadku, przyzwoitosci i dobrego smaku.

• Gość: baba_zanetti Re: ale on przeciez przekroczyl predkosc IP: 193.41.113.* 02.03.07, 19:51
            stopguzdralom czy masz prawo jazdy?
            • stopguzdralom Re: ale on przeciez przekroczyl predkosc 02.03.07, 20:06
              mam czy nie mam - co za różnica - prędkości nie należy przekraczać pojazdem
              "autopodobnym" (tutaj to był motor) - samochód/motor/autobus itd. to nie
              zabawka, predkosci przekraczac nie mozna, bo te pojazdy mogą kogoś zabić lub
              spowodować to co spowodowały w przypadku tego motocyklisty. Ludzie - pomyślcie -
              przeciez jak wjedzie się autem czy motorem na człowieka to może się to dla niego
              skonczyć śmiercią dlatego nie można przekraczać prędkości !! Może to wam wydaje
              sie głupie, że zachęcam do nie przekraczania prędkości, ale jak będziecie
              przekraczać prędkość to w końcu komuś stanie się coś złego - pomyślcie !!!!!
              • japoniec49 Re: ale on przeciez przekroczyl predkosc 02.03.07, 20:15
                Przestan juz sie dalej kompromitowac. Przekroczyles sam wszelkie dopuszczalne
                granice.
                • Gość: baba_zanetti Re: ale on przeciez przekroczyl predkosc IP: 193.41.113.* 02.03.07, 20:28
                  przepraszam stary, żyj dalej w swoim świecie... tylko nie bądź msciwy...
              • Gość: moto Re: ale on przeciez przekroczyl predkosc IP: 83.14.255.* 02.03.07, 20:58
                moher na łeb załóż i na trzykołowym rowerku pojeżdzij po placu dla dzieci to ci
                może przyjdą do głowy kolejne debilne pomysły, tylko nie informuj nas pózniej
                bo az zal twoje wypociny a zresztą szkoda słów bo pewnie na czytanie i pisanie
                poświęcasz wszystkie swoje szare komórki czyli pewnie dwie a na myślenie juz
                pewnie brakło
              • Gość: Paweł Re: ale on przeciez przekroczyl predkosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:21
                Czy naprawdę jak ktoś jedzie motocyklem, to musi oznaczać że przekraczał
                prędkość...?!?!?
                W ciężarówce nie było świateł stopu, nawet 40km/h mogło by nie pomóc...
    • Gość: tatajacek piiiiiiiiiii IP: 62.87.61.* 03.03.07, 00:09
      > stopguzdralom
      mysle o twojej wypowiedzi to czego nie napisze.
      pytanie mam tylko. czy z tej okazji ze sie ktos pomylil, narazil siebie, byl
      niezapobiegliwy powinien go spotkac taki los zebys ty sie czul bezpiecznie na
      drodze?
      ale masz jeszcze szanse wyjsc z twarza. napisz ze chciales sprawdzic co forum w
      tej sprawie mysli.

poki co nie ma pozdr
    • carina79 eutanazja, empatia, euforia, emalia 03.03.07, 08:41
      mam takich znajomych jak stopguzdralom - bezkompromisowi, wszystko jest czarne
      albo biale, potkniesz sie i upadniesz, twoja wina, bo jestes niezdrany - czeka
      cie kara, niech bedzie nia np. paraliz...tylko, ze znajomi ci nigdy tak
      naprawde nie doswiadczyli zadnych trudnosci, nie zetkneli sie ze smiercia lub
      choroba bliskiej osoby, co najwyzej dotknela ich ekstrakcja dolnej osemki w
      pelnej narkozie.

• Gość: Naftalina Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:22
      A mnie zastanawia, ze skoro jestes za wprowadzeniem takiego prawa nie jestes za
      wprowadzeniem prawa do wolnosci wyboru!kazdy ma wolna wole i podejmuje
      decyzje.W tej calej sprawie nie chodzi o to, ze on przekroczyl predkosc bo
      rownie dobrze mogla mu spasc doniczka na glowe gdy spacerowal z psem i
      spotkalby go ten sam los, tylko chodzi o to,ze on ma prawo do decydowania o
      sobie i swoim zyciu. Jesli chce zostac odlaczony od respiratora bo jego zycie
      przypomina wegetacje i pasmo nieszczesc to inni powinni to uszanowac.
      <stopguzdralom> zastanow sie co piszesz bo tylko wkurzasz ludzi a te swoje
      rewelacyjne pomysly zapisuj w pamietniku a nie na forum publicznym!
    • dragon600 Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji 03.03.07, 16:38
      Kim Ty ku.. jesteś, żeby się wypowiadać o tym że kogoś spotkała słuszna kara...

Takim POPAPRAŃCOM, jak Ty pozostaje tylko życzyć, żeby spotkało ich dokładnie
      takie samo cierpienie. Ciekawe czy wtedy będziesz mówił o "słusznej karze"...

debil jesteś i tyle
      • stopguzdralom wszyscy pewnie przekraczacie predkosc 03.03.07, 17:48
        taka jest prawda - przekraczacie predkosc pewnie !!!!!!!!!

Na jednym forum ktoś mądrze napisał o tym motocykliście:
        wiadomosci.onet.pl/1,15,11,28139284,77505979,3637997,0,forum.html
        Wśród polaków po wyglądzie widać, kto jest zły a kto dobry - weźmy np. komisję
        rywina - przecież od razu było widać kto jest przestępca po samym wyglądzie, np.
        taki rywin czy jakubowska - a teraz wejdźmy na stronę:
        www.switaj.eu/news.php
        i spójrzcie na jego zdjęcie - czy on wygląda na grzeczną osobę ???
        • stopguzdralom Re: wszyscy pewnie przekraczacie predkosc 03.03.07, 17:50
          a jakby on chciał eutanazji to by wyjechał np. do holandii
        • Gość: spiwor. Re: wszyscy pewnie przekraczacie predkosc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.03.07, 18:04
          Wszystko wskazuje, że RMF, FAKT, TELENOWELE i Ojciec Dyrektor doszczętnie
          wyprali ci mózg.

Napisz mi proszę jak to możliwe, że jeszcze żyjesz choć 'pewnie' przekraczasz
          ulice w miejscu niedozwolonym?

(tak w nawiasie nie mogę pojąć jak bardzo mogą być ograniczeni ludzie. Wszyscy
          popełniamy jakieś błędy. Co daje nam prawo na wytykanie błędów innych ludzi? Że
          nie popełniamy takich samych tylko inne?)
          • cien1100 Re: wszyscy pewnie przekraczacie predkosc 03.03.07, 19:57
            Nie dyskutujcie z tym imbecylem. To jakieś dziecko specjalnej troski, nad nim
            trzeba się litować.
            Kasujemy wątek, wciskamy kosz.
    • Gość: zephyr Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.icpnet.pl 11.03.07, 22:28
      twoja głupot nie zna granicccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
      • Gość: pati Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.chello.pl 12.03.07, 01:05
        to jakas prowokacja jak dla mnie
        • mariusz-ef Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji 12.03.07, 14:00
          prowokacja, nie-prowokacja

switaj nie ma wozka, na ktorym moglby sie poruszac po okolicy (taki elektryczny moze byc sterowany np. broda, jezykiem)
          z tego co wiem nigdy nie wyszedl z domu (od wypadku) - caly czas lezy i oglada sufit
          taki wozek to nie majatek, taki wozek to dla niego szansa, moze mu pomoc np w odzyskaniu czesci sprawnosci (tak, to mozliwe)

moze komus sie zechce poszukac numeru konta na ktory mozna wplacic chocby rownowartosc litra paliwa
          jeden litr paliwa mniej, a ile pomocy dla tego chlopaka

moze warto ?
    • Gość: bublos Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.c9.msk.pl 12.03.07, 14:14
      Janusz jest silnym człowiekiem i napewno tą walke wygra ,niech się stanie wola
      jego.
    • Gość: sandi Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 20.03.07, 08:46
      Nigdy nie przekroczyłeś prędkości? Zastanów się, zanim coś napiszesz... Powinni
      raczej zakazać sprzedaży alkoholu, wtedy liczba wypadków by jeszcze bardziej
      zmalała...
    • Gość: vv Re: Świtaj walczy o swoje prawo do eutanazji IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 20.03.07, 08:56
      To ja chyba powinnam się wyprowadzić z osiedla na którym mieszkam, bo jak mnie
      jacyś blokersi pobiją, to będzie moja wina? Weź się lecz, koleś!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka