Gość: rphlx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 19:14 Wpisujcie ktora Yamaha bardziej niezawodna, tansza w utrzymaniu i dająca więcej funu. W gre wchodza mniej wiecej modele z konca lat 90-tych za ok 13-14 tys. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: YAMEK Re: diversion 900 vs. TDM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 19:32 Hmmm, posiadam Xj-tę 900, jestem z niej zadowolony, co prawda ciężkie moto, ale spisuję się super.Zawsze podobała mi się TDM-ka, ale trafiła się XJ-ta. Muszę powiedzieć ,że nie mam porównania, ale zalety XJ-ty to:wałek kardana, łatwiejszy dostęp do silnika, a co za tym idzie serwisu, sam nie wiem co jeszcze , ale podoba mi się to i to , sam wybierz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: diversion 900 vs. TDM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 19:49 > Wpisujcie ktora Yamaha bardziej niezawodna -obie niezawodne,xj z kardanem ,czwórka,lepszy turystyk >tansza w utrzymaniu -na krótką mete tdm, na dłużej xj >i dająca > więcej funu -w sumie żadna -do funu to z yamahy xt 660 supermoto, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rphlx Re: diversion 900 vs. TDM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:07 Gdyby tylko TDM miala wal zamiast lancucha zachowujac swa mase to bylby ideal. Turystyczne wynalazki BMW z kardanem odrzucam ze wzgledu na ceny (zwlaszcza czesci) i chyba spora zaleznosc od serwisow autoryzowanych. Czekam rowniez na opinie wlascicieli TDM, bo na moj gust wygladem bije XJ na glowe. Acha, dodam jeszcze ze wzrost moj 192 cm lecz waga kogucia a do tej pory jezdzilem na Suzuki sv 650 - zdecydowanie dla mnie za maly i za malo komfortowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rphlx Re: diversion 900 vs. TDM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:31 No, przyznajcie sie kto jezdzi na tych motocyklach. Zalezy mi na waszych opiniach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primuss Re: diversion 900 vs. TDM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:42 Witam! Niedawno nabyłem XJ 900 ' 2003. Moje spektrum (po Inazumie 750) obejmowało Bandita 1200 i TDM-kę. Akurat trafiła się XJ. B12 jeździłem i wydał mi się zbyt zwariowany jak na sprzęta do turystyki. Połowy mocy i momentu i tak bym nie wykorzystał. Poza tym miała za wysoko podnóżki. Teraz o XJ-cie. W porównaniu z Inazumą i B12 zawieszenia bardziej wiotkie - w drobnych koleinach czy nierównościach odczuwa się pływanie motocykla. Sprzęt bardzo wrażliwy na ogumienie ze względu na moment,kiepskie zawieszenia i masę. Bardzo wygodny dla pasażera, fajnie wyposażony. Dobra ochrona przed wiatrem na seryjnej szybie tak do 140, powyżej trzeba się pochylać, ale nidy nie wieje na korpus jak na nakedach. Spalanie - paliwożerność XJ900 to wielki mit - mi podczas testów w cyklu 20% miasto, 70% podmiejskie kręte drogi, 10% pałowanie 160 na obwodnicy spaliła 5,5 litra. Miły sprzęt, bardziej sprecyzowany i dojrzały niż bandit. Masa spora (270 z płynami), ale da się opanowac i przyzwyczaić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: diversion 900 vs. TDM IP: *.gdynia.mm.pl 09.04.07, 16:37 Witam, Tez właśnie kupiłem 900tkę. Fajny moment obrotowy = bardzo dobra reakcja na gaz, dobrze się prowadzi (stabilny) - masa mi nie przeszkadza - sam nie jestem lekki ;-) co do spalania - jeszcze za wcześnie żeby coś powiedzieć - dam znać za dwa tygodnie. Bardzo wygodny. Pozdr., M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rphlx Re: diversion 900 vs. TDM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 16:46 Noo, masa faktycznie niemala.Co ze stabilnoscia? Nie daje sie we znaki np. przy hamowaniu przy dojezdzaniu do skrzyzowania i powolnej jezdzie z pasazerka? Nie zamierzam nim jezdzic po miescie, ale bezstresowe przecisniecie sie w jakims zatorze na trasie lub skrocenie sobie drogi po szutrze jest dosc istotne. Co z realna predkoscia przelotowa i maksymalna (kiedy sie robi nieprzyjemnie ew. jakies wezykowanie). Nadal czekam na opinie o TDM. Pod uwage biore tez v-stroma 650. Nie brales go pod uwage? Te tansze z 2004 roku cos kolo 17 tys sa na allegro wiec kto wie (heh, sentyment do V2 pozostal). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś