Dodaj do ulubionych

V-Strom. Czy potrzebne gmole?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:00
Cześć!
Czy V-Strom po glebie parkingowej lub małym szlifie ma duże uszkodzenia? Czy
warto założyć gmole? Inne rady?
Pozdro
Staś
Obserwuj wątek
    • Gość: fiftyfive Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:11
      Warto zainwestować w gmole Givi. Chronią silnik i plastiki. Niestety oryginalne
      przednie kierunki to porażka. Są tak wysunięte, że pękają jak bombki na choince
      przy położonym moto. To jakieś nieporozumienie w tym typie motocykla. Przydatne
      są też osłony na ręce z akcesoriów Suzuki. Zabezpieczają klamki, szczególnie tą
      od hamulca, która chętnie pęka w miejscu wycieniowania.
      • Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:29
        owiewka boczna do 650-ki 700 pln,do litra 850,gmole givi 450,rachunek prosty.
        żeby nie gmole dwa razy bym już owiewke wymieniał.
        czyli prosto licząc jestem 1250 do przodu
    • Gość: Hun996 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 80.51.237.* 10.04.07, 10:05
      Potrzebne- klamot ładniej wygląda.
      I jest za co złapać żeby podnieść jak sie wyglebisz.
      • Gość: nyorker Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.dyn.optonline.net 10.04.07, 14:18
        to mi zaimponowales. pierwszy raz slysze o ciagnieciu za gmole. silacz musisz
        byc albo ten strom taki lekki.
        • Gość: Hun996 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 80.51.237.* 10.04.07, 15:24
          No sztormiaka nie podnosiłem, za to w XTZ660 idealnie H&B do tego sie nadawały .
          Do varadero wskazana druga para łap i wtedy podnosisz normalnie jak za poręcz.
          Ale jak popatrzyłem w GIVI na akcesoria do sztormiaka to faktycznie te gmole
          jakies takie kijowe.
          • Gość: nyorker Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 70.19.14.* 10.04.07, 15:51
            no wlasnie, czulem ze to jakis inny strom. jesli ktos podnosi motocykl
            chwytajac za gmole, to albo jest go dwoch, albo podnosi go ze stopki.

nawiasem mowiac fakt, ze w stromie kierunkowskazy pekaja jak banki przy zwyklej
            przewrotce, jest kolejnym dowodem na wyzszosc japonskiej mysli technicznej nad
            wloska.
          • Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:34
            > Ale jak popatrzyłem w GIVI na akcesoria do sztormiaka to faktycznie te gmole
            > jakies takie kijowe.

ale przynajmniej jakies ostre kikuty w stronę ud kierowcy nie wystają.
            Brawo dla ciebie Arturze za odwage.Mi od samego patrzenia na twoje gmole robiło
            sie jakos tak szpitalnie.:)

co do akcesoryjnych gmoli givi to jedyne jakie można polecić, fabryczne to
            jakies popierdółki z rurki "blaszanej",poprowadzone tak nisko że nawet owiewki
            nie chronią.

• Gość: Staś Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:31
      Cześć!
      Serdeczne dzięki za rady. Zamówiłem już nowego V-Stroma 1000. W tym tygodniu ma
      być do odbioru w salonie. Cały rok zbierałem forsę na Suzuki GSR, a kupuję V-
      Stroma. V-Strom podobał mi się odkąd wszedł do produkcji, ale był dla mnie za
      drogi. Ostatnio ceny spadły, dostałem dobry rabat w salonie Suzuki i oto czekam
      na odbiór sprzęta. Za niewiele wiekszą kwotę (niż GSR) mogę mieć lepszy
      motocykl. W Internecie jest sporo na temat małego V-Stroma, niewiele natomiast
      znalazłem na temat dużego. Jeśli ktoś z Was ma V-Stroma, to proszę o
      podzielenie się wrażeniami i uwagami. Pozdrawiam.
      Staś
      • Gość: nyorker Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 70.19.14.* 10.04.07, 18:00
        poczekaj, az na nowo ruszy forum motocyklistow. cosmo wie tam sporo o stromie.

czytasz po angielsku?

• Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:59
        brawo za wybór vee,przynajmniej ci główka ramy nie pęknie przy stoppie:)

miałem przez rok małego sztormiaka, od roku mam duzego i wiesz co,właśnie w
        garażu stoi druga 650,z czego jestem bardzo kontent.vee do niezły wybór
        niewysoka cena za niezły motocykl.Natomiast duży vee to według mnie przerost
        formy nad treścią.
        litr w porównaniu z 650 jest cięższy ,mniej zwrotny,upierdliwy na luznej
        nawierzchni,okropnie paliwozerny 8 litrów to norma a moze więcej,wiec na kotle
        zrobisz 200-230 km,w porównaniu do 4,5 litra w małym,niektórzy teoretyczni
        znawcy twierdzą że litr ma większy power i musi więcej palić,zgoda natomiast
        niema dużej różnicy w przyspieszaniu bo całą nadwyżkę mocy zjada większa masa,i
        jedyna większa różnica to prędkośc maks.duży poleci 230 mały ledwo 190 ale to
        przecież nie jest szlifierka.
        w związku z róznicą w masach mały vee lepiej hamuje,i "lżej" się prowadzi.
        gdybym nie miał 650 na pewno byłbym z litra bardzo zadowolony,i gratuluje ci
        wyboru,natomiast ja z przyjemnością wracam do małego vee.

jak bys miał jakieś pytania,dawaj

(aha spytaj w serwisie czy suzuki poradziło sobię już z modułami w
        litrach,tzn.czy ktos się zgłaszał na wymianę modułu w 2006)
        pozdro

• Gość: Hun996 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 80.51.237.* 11.04.07, 08:11
          Sly, masz znowu małego sztormiaka? A i znowu słyszę o modułach zapłonu w dużym
          V-stromie.
          • Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:55
            ano stara miłość nie rdzewieje (no może troche przy kolektorze wydechowym:))

wiesz mały vee to moto które nie robi wrażenia,ale paru kilometrach poprostu
            chce sie go mieć, stąd moja niby iracjonalna decyzja o powrocie do najsłabszej i
            najtańszej maszynki w "karierze" i ani podrasowana r6(piocho podziwiał),ani
            litrowy sztormiak nie pasują mi tak jak 6,5.
            Co do modułów zapłonowych to suza miała z nimi problemy od końca 2004 do połowy
            2005 i podoobno mieli definitywnie usunąć problem.Czy tak się stało niewiem.

Szkoda że obowiązki nie pozwoliły na pommerstelung :(
            pozdro
    • Gość: potkuri Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.serv-net.pl 11.04.07, 19:13
      Warto, warto, warto.
      Posiadam takowe i juz po skromnym upadku w lesie owiewki nie odczuły uderzenia.
      Poza tym dzięki gmolom możesz zamontować osłonę silnika, przydaje się jeszcze
      bardziej i fajowo wygląda, poza tym przyda się osłona na manetki. Wtedy twój v-
      strom wyróżnia się od pozostałych.
      • Gość: janek Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:40
        Mam 170 cm wzrostu. Czy V-Strom (mały) nie będzie dla mnie za duży? Czy
        swobodnie postawię stopy na ziemi?
        • Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:43
          ja mam 176 i bez problemu,mały kłopot występuje w litrze(wyższy około 5 cm)
          najlepiej idź do salonu i przymierz się.
        • Gość: fiftyfive Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:40
          W ostateczności możesz oddać siedzenie do tapicera i zmienić ustawienie
          kierownicy. Szkoda byłoby rezygnować z takiego moto z powodu wzrostu.
        • tymon99 170 wystarczy, spokojnie.. 12.04.07, 09:57
          Gość portalu: janek napisał(a):

> Mam 170 cm wzrostu. Czy V-Strom (mały) nie będzie dla mnie za duży? Czy
          > swobodnie postawię stopy na ziemi?

jeździ małym stromem jeden mój kolega ok. 164. obu stóp całych naraz nie stawia
          - albo jedna cała płasko, albo obie na palcach, i w zupełności mu to wystarcza.
          ty parę cm wyższy, to pewnie i postawisz..
          • Gość: janek Re: 170 wystarczy, spokojnie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:45
            dzięki! ;-)
      • Gość: PIT Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 195.205.251.* 12.04.07, 12:15
        a czy możesz dać jakiś namiar. tzn. gdzie można kupić taką osłonę silnika ? +
        ewentualnie osłony na manetki /czy są one dostępne w akcesoriach Givi/ ?

z góry dzięki za info
        PIT
        • Gość: Potkuri Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.serv-net.pl 12.04.07, 12:36
          Posiadam gmole, oslone silnika i manetek katalogowe Suzuki. Oslona silnika to
          podsstawa, szczególnie w gorszym terenie, zeby oslonic silnik musisz mieć gmole.
          Żaden badziewny plastik, a aluminiową blachę, osłona manetek też się przydaje,
          choćby osłania twoje ręce przed wiatrem. Wejedź na stronę polandposition.pl,
          wybież V-stroma i kliknij na akcesoria (są tam ceny). Lub na Suzuki.pl i pobież
          katalog na 2007 dla V-stroma. Givi napewno kufry, katalogowe są gorsze, reszta
          akcesoriów Suzuki to już oryginał tylko dla V-stroma i jesteś kontent jak ja:)
          • Gość: Hun996 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 80.51.237.* 12.04.07, 14:55
            www.holan.pl/produkty.php?box=produkty&kid=65&p1=&p2=
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka