Gość: Staś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:00 Cześć! Czy V-Strom po glebie parkingowej lub małym szlifie ma duże uszkodzenia? Czy warto założyć gmole? Inne rady? Pozdro Staś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fiftyfive Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 23:11 Warto zainwestować w gmole Givi. Chronią silnik i plastiki. Niestety oryginalne przednie kierunki to porażka. Są tak wysunięte, że pękają jak bombki na choince przy położonym moto. To jakieś nieporozumienie w tym typie motocykla. Przydatne są też osłony na ręce z akcesoriów Suzuki. Zabezpieczają klamki, szczególnie tą od hamulca, która chętnie pęka w miejscu wycieniowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:29 owiewka boczna do 650-ki 700 pln,do litra 850,gmole givi 450,rachunek prosty. żeby nie gmole dwa razy bym już owiewke wymieniał. czyli prosto licząc jestem 1250 do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hun996 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 80.51.237.* 10.04.07, 10:05 Potrzebne- klamot ładniej wygląda. I jest za co złapać żeby podnieść jak sie wyglebisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.dyn.optonline.net 10.04.07, 14:18 to mi zaimponowales. pierwszy raz slysze o ciagnieciu za gmole. silacz musisz byc albo ten strom taki lekki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hun996 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 80.51.237.* 10.04.07, 15:24 No sztormiaka nie podnosiłem, za to w XTZ660 idealnie H&B do tego sie nadawały . Do varadero wskazana druga para łap i wtedy podnosisz normalnie jak za poręcz. Ale jak popatrzyłem w GIVI na akcesoria do sztormiaka to faktycznie te gmole jakies takie kijowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 70.19.14.* 10.04.07, 15:51 no wlasnie, czulem ze to jakis inny strom. jesli ktos podnosi motocykl chwytajac za gmole, to albo jest go dwoch, albo podnosi go ze stopki. nawiasem mowiac fakt, ze w stromie kierunkowskazy pekaja jak banki przy zwyklej przewrotce, jest kolejnym dowodem na wyzszosc japonskiej mysli technicznej nad wloska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:34 > Ale jak popatrzyłem w GIVI na akcesoria do sztormiaka to faktycznie te gmole > jakies takie kijowe. ale przynajmniej jakies ostre kikuty w stronę ud kierowcy nie wystają. Brawo dla ciebie Arturze za odwage.Mi od samego patrzenia na twoje gmole robiło sie jakos tak szpitalnie.:) co do akcesoryjnych gmoli givi to jedyne jakie można polecić, fabryczne to jakies popierdółki z rurki "blaszanej",poprowadzone tak nisko że nawet owiewki nie chronią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:31 Cześć! Serdeczne dzięki za rady. Zamówiłem już nowego V-Stroma 1000. W tym tygodniu ma być do odbioru w salonie. Cały rok zbierałem forsę na Suzuki GSR, a kupuję V- Stroma. V-Strom podobał mi się odkąd wszedł do produkcji, ale był dla mnie za drogi. Ostatnio ceny spadły, dostałem dobry rabat w salonie Suzuki i oto czekam na odbiór sprzęta. Za niewiele wiekszą kwotę (niż GSR) mogę mieć lepszy motocykl. W Internecie jest sporo na temat małego V-Stroma, niewiele natomiast znalazłem na temat dużego. Jeśli ktoś z Was ma V-Stroma, to proszę o podzielenie się wrażeniami i uwagami. Pozdrawiam. Staś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 70.19.14.* 10.04.07, 18:00 poczekaj, az na nowo ruszy forum motocyklistow. cosmo wie tam sporo o stromie. czytasz po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:59 brawo za wybór vee,przynajmniej ci główka ramy nie pęknie przy stoppie:) miałem przez rok małego sztormiaka, od roku mam duzego i wiesz co,właśnie w garażu stoi druga 650,z czego jestem bardzo kontent.vee do niezły wybór niewysoka cena za niezły motocykl.Natomiast duży vee to według mnie przerost formy nad treścią. litr w porównaniu z 650 jest cięższy ,mniej zwrotny,upierdliwy na luznej nawierzchni,okropnie paliwozerny 8 litrów to norma a moze więcej,wiec na kotle zrobisz 200-230 km,w porównaniu do 4,5 litra w małym,niektórzy teoretyczni znawcy twierdzą że litr ma większy power i musi więcej palić,zgoda natomiast niema dużej różnicy w przyspieszaniu bo całą nadwyżkę mocy zjada większa masa,i jedyna większa różnica to prędkośc maks.duży poleci 230 mały ledwo 190 ale to przecież nie jest szlifierka. w związku z róznicą w masach mały vee lepiej hamuje,i "lżej" się prowadzi. gdybym nie miał 650 na pewno byłbym z litra bardzo zadowolony,i gratuluje ci wyboru,natomiast ja z przyjemnością wracam do małego vee. jak bys miał jakieś pytania,dawaj (aha spytaj w serwisie czy suzuki poradziło sobię już z modułami w litrach,tzn.czy ktos się zgłaszał na wymianę modułu w 2006) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hun996 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 80.51.237.* 11.04.07, 08:11 Sly, masz znowu małego sztormiaka? A i znowu słyszę o modułach zapłonu w dużym V-stromie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 08:55 ano stara miłość nie rdzewieje (no może troche przy kolektorze wydechowym:)) wiesz mały vee to moto które nie robi wrażenia,ale paru kilometrach poprostu chce sie go mieć, stąd moja niby iracjonalna decyzja o powrocie do najsłabszej i najtańszej maszynki w "karierze" i ani podrasowana r6(piocho podziwiał),ani litrowy sztormiak nie pasują mi tak jak 6,5. Co do modułów zapłonowych to suza miała z nimi problemy od końca 2004 do połowy 2005 i podoobno mieli definitywnie usunąć problem.Czy tak się stało niewiem. Szkoda że obowiązki nie pozwoliły na pommerstelung :( pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potkuri Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.serv-net.pl 11.04.07, 19:13 Warto, warto, warto. Posiadam takowe i juz po skromnym upadku w lesie owiewki nie odczuły uderzenia. Poza tym dzięki gmolom możesz zamontować osłonę silnika, przydaje się jeszcze bardziej i fajowo wygląda, poza tym przyda się osłona na manetki. Wtedy twój v- strom wyróżnia się od pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:40 Mam 170 cm wzrostu. Czy V-Strom (mały) nie będzie dla mnie za duży? Czy swobodnie postawię stopy na ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly11 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:43 ja mam 176 i bez problemu,mały kłopot występuje w litrze(wyższy około 5 cm) najlepiej idź do salonu i przymierz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiftyfive Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:40 W ostateczności możesz oddać siedzenie do tapicera i zmienić ustawienie kierownicy. Szkoda byłoby rezygnować z takiego moto z powodu wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 170 wystarczy, spokojnie.. 12.04.07, 09:57 Gość portalu: janek napisał(a): > Mam 170 cm wzrostu. Czy V-Strom (mały) nie będzie dla mnie za duży? Czy > swobodnie postawię stopy na ziemi? jeździ małym stromem jeden mój kolega ok. 164. obu stóp całych naraz nie stawia - albo jedna cała płasko, albo obie na palcach, i w zupełności mu to wystarcza. ty parę cm wyższy, to pewnie i postawisz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: 170 wystarczy, spokojnie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:45 dzięki! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 195.205.251.* 12.04.07, 12:15 a czy możesz dać jakiś namiar. tzn. gdzie można kupić taką osłonę silnika ? + ewentualnie osłony na manetki /czy są one dostępne w akcesoriach Givi/ ? z góry dzięki za info PIT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potkuri Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: *.serv-net.pl 12.04.07, 12:36 Posiadam gmole, oslone silnika i manetek katalogowe Suzuki. Oslona silnika to podsstawa, szczególnie w gorszym terenie, zeby oslonic silnik musisz mieć gmole. Żaden badziewny plastik, a aluminiową blachę, osłona manetek też się przydaje, choćby osłania twoje ręce przed wiatrem. Wejedź na stronę polandposition.pl, wybież V-stroma i kliknij na akcesoria (są tam ceny). Lub na Suzuki.pl i pobież katalog na 2007 dla V-stroma. Givi napewno kufry, katalogowe są gorsze, reszta akcesoriów Suzuki to już oryginał tylko dla V-stroma i jesteś kontent jak ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hun996 Re: V-Strom. Czy potrzebne gmole? IP: 80.51.237.* 12.04.07, 14:55 www.holan.pl/produkty.php?box=produkty&kid=65&p1=&p2= Odpowiedz Link Zgłoś