on10022 10.11.08, 19:40 Na co zwracać uwagę przy kupnie motoru??? proszę o pomoc!!! z góry dziękuje!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pablo-se Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? 10.11.08, 20:49 Pierwsza sprawa to sprecyzuj czy chcesz nową maszynę czy używaną bo wiele porad nie sprawdzi się w przypadku nówki. Po drugie nie wiem ile razy ten temat był wałkowany na tym forum i innych. Wysil się i wpisz w załączonej tu wyszukiwarce "kupno motoru" "motor używany" i co tam ci się z tym kojarzy. Znajdziesz potrzebne informacje a jeśli pomimo to ocenisz, że to za mało to zabierz ze sobą kogoś kumatego co właściwie oceni sprzęt. O ile dowiesz się o sprawach mechanicznych i stanie technicznym to nie zapominaj jeszcze o tym abyś ty do motocykla lub motocykl do ciebie pasował pod względem wielkości, wagi, i pozycji za kierownicą bo gdy tego nie zrobisz to albo zaliczysz gleby parkingowe lub zsiadając z niego będziesz bardziej wkurzony niż zadowolony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeszua Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? 10.11.08, 21:02 pablo-se napisał: > się i wpisz w załączonej tu wyszukiwarce "kupno motoru" "motor używany" i co ta raczej motocykl ;) porady będą bardziej wiarygodne przy słownictwie odmiennym od używanego przez dresów i forumowiczów "sikacza.pl" ;> > że to za mało to zabierz ze sobą kogoś kumatego co właściwie oceni sprzęt. > > O ile dowiesz się o sprawach mechanicznych i stanie technicznym to nie zapomina > j > jeszcze o tym abyś ty do motocykla lub motocykl do ciebie pasował pod względem > wielkości, wagi, i pozycji za kierownicą bo gdy tego nie zrobisz to albo > zaliczysz gleby parkingowe lub zsiadając z niego będziesz bardziej wkurzony niż > zadowolony ;) o, a resztę wypowiedzi poprzednika zacytuję ku pamięci ;) zasadniczą kwestią jest dobór motocykla: jeśli tak ogólnie pytasz, to znaczy to zasadniczo, że pojęcia nie masz co kupujesz i po co. lepiej się jeszcze zastanów, nim wydasz stertę banknotów nbp jsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marider Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? IP: *.elpos.net 11.11.08, 00:39 > raczej motocykl ;) porady będą bardziej wiarygodne przy słownictwie odmiennym od używanego przez dresów i forumowiczów "sikacza.pl" ;> Popieram w 100%, jak slysze/widze slowo "motor" w odniesieniu do motocykla to mi buractwem zajezdza.. Co za czasy.. ;/ Poza tym ludzkie lenistwo az kluje w oczy a tlumaczyc sie nie chce bo i tak zlom kupi jak sie nie zna.. Pzdr marider Odpowiedz Link Zgłoś
pablo-se Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? 11.11.08, 01:53 Gość portalu: marider napisał(a): > Popieram w 100%, jak slysze/widze slowo "motor" w odniesieniu do > motocykla to mi buractwem zajezdza.. Mam nadzieję, że z tym porównaniem do buractwa to mojej osoby nie masz na myśli bo się wkurzę. Za wiele przeżyłem na 2oo żeby teraz ktoś mi ubliżał. Odpowiedz Link Zgłoś
priller motoru 11.11.08, 09:27 u anglosasów mało kto powie motorcycle, motorsicle, vehicle, motorbike albo jeszcze inaczej. zwykle bike albo ride. no ale u nas funkcjonuje tysiącletnia tadycja i miejsca w tym szlacheckim kraju na potoczność nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: motoru IP: *.taeu.com 13.11.08, 15:38 a o czasopiśmie "Motor" słyszałeś? Z motocyklami mało mają wspólnego, czasami jakaś notka kto wygrał wyścig. Nie chodzi o potoczność ale o znajomość języka którym przyszło władać; "motor" oznacza siłę sprawczą jakiegoś zjawiska czy tam procesu tudzież silnik jako element mechaniczny. A pojazd którym pomykamy to motocykl i nic innego. Rzecz w tym że nie każdy to rozróżnia a ten kto nie rozróżnia to... jaki z niego motocyklista? Pewnie się czepiam, kończmy ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: motoru 13.11.08, 16:15 motor 1. «mechanizm przetwarzający energię elektryczną lub cieplną na energię mechaniczną» 2. pot. «motocykl» • motorek to słownik pwn. sjp.pwn.pl/lista.php?begin=motor a pan/i? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: motoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 09:22 OK, racja. Tylko dlaczego większość ludzi na tym forum nie uważa tego za potoczność? Ale przyznaję i tak Tobie rację, mów "motor" i wszyscy będziemy wiedzieli że jesteś w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
priller jan brzytwa 14.11.08, 09:56 Kwoka Proszę pana, pewna kwoka Traktowała świat z wysoka I mówiła z przekonaniem: - Grunt to dobre wychowanie! Zaprosiła raz więc gości, By nauczyć ich grzeczności. Osioł pierwszy wszedł, lecz przy tym W progu garnek stłukł kopytem. Kwoka wielki krzyk podniosła: - Widział kto takiego osła?! Przyszła krowa. Tuż za progiem Zbiła szybę lewym rogiem. Kwoka, gniewna i surowa, Zawołała: - A to krowa! Przyszła świnia prosto z błota. Kwoka złości się i miota: - Co też pani tu wyczynia? Tak nabłocić! A to świnia! Przyszedł baran. Chciał na grzędzie Siąść cichutko w drugim rzędzie, Grzęda pękła. Kwoka wściekła. Coś o łbie baranim rzekła I dodała: - Próżne słowa, Takich nikt już nie wychowa, Trudno... Wszyscy się wynoście! No i poszli sobie goście. Czy ta kwoka, proszę pana, Była dobrze wychowana? że podczepiam to pod twoją wypowiedzią nie znaczy, iż do ciebie ten tekst kieruję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: jan brzytwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 08:50 Ech priller... przeciągamy się tu we dwóch z mozołem. Poczytałem sobie inne wątki i mnie uderzyło, że w prawie każdym o coś się ludzie spierają. Kto jest prawdziwym motocyklistą a kto mniej, czyj sprzęt jest wporzo a czyj do D, kto mieszka w mieście a kto ze wsi itp, kto komu udowodni to czy tamto. To bez sensu, wyciągam rękę na zgodę i byle do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: road star 1700 Re: motoru IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.05.09, 22:53 Przyłanczam sie :rowerem jeździ roweżysta ,a motocyklem jeździ motocyklista ciekaw jestem a motorem jeździ motorzysta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marider Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? [OT] IP: *.elpos.net 11.11.08, 10:53 Zwyczajnie nie trawie tego slowa w odniesieniu do motocykla, za negatywne ma brzmienie. Natomiast proponuje zeby mowiacy "motor" zajrzeli kiedys na prawdziwy zlot motocyklowy, a nie sped lalusiow pod kolumna. Tam szybko wytlumacza poprawnosc. Przynajmniej kiedys tak bylo ;) Co do przezyc na 2oo nie bede sie licytowal. Kazdy ma swoje. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi-k Re: zdziwiony [OT] IP: *.chello.pl 13.11.08, 15:53 Pewnie że motór. www.youtube.com/watch?v=3Iggh3f4E-4 Ale moturzysta już przez u zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? IP: 212.106.150.* 11.11.08, 12:05 Uwagę należy zwracać przede wszystkim na kolor....istotna sprawą jest odpowiednie dopasowanie kolorystyczne motocykla do kasku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bladymir Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? IP: *.18.25.213.easy-com.pl 12.11.08, 15:42 Typowo damskie podejscie do sprawy ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? 12.11.08, 16:49 Gość portalu: bladymir napisał(a): > Typowo damskie podejscie do sprawy ...:) urocze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.08, 17:06 Najlepiej kup niebieski;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko1988 Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? 12.11.08, 18:59 A czerwone są najszybsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
orzelek2000 Re: Na Co zwracać uwage przy kupni motoru??? 15.11.08, 17:41 polecam --> www.clarity.net/adam/buying-bike.html Odpowiedz Link Zgłoś