Dodaj do ulubionych

Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach?

IP: 144.177.50.* 24.01.09, 13:49
Witam. Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? Czy nie? Czy
moze wlepia mandat za bezpodstawne uzywanie kierunkowskazu? :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cien1100 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 24.01.09, 13:56
      Zdarza się, że oni pierwsi pozdrowią.
      • Gość: andreas Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 14:16
        czesto pozdrawiają jak stoją na poboczu przy maszynach, nawet pokupowali sobie
        takie fikuśne odblaskowe pozdrawiaczki :) czesto jednak nie mam czasu żeby im
        odmachać :)
        • cien1100 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 24.01.09, 14:21
          Tutaj koleś znalazł chwilkę na pozdrowienie:)
          www.motovideo.liiil.pl/Kawasaki/ZX-6R-Ninja/Reklama-Kawasaki-Ninja-ZX-6R.html
          • Gość: zi-k Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.chello.pl 24.01.09, 16:43
            Zejdź na ziemię panie Zdunaj,policjant na motocyklu to tylko policjant ma
            służbie a nie kolega motocyklista,druh i brat łata.W razie draki wyegzekwuje
            każdą złotówkę i punkt karny bez taryfy ulgowej.Lepiej pozdrów dzieciaki co sie
            bawią przy drodze albo ładną panią,jak ci mało motocyklistów do machania.
            • Gość: greg Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 193.93.91.* 24.01.09, 17:25
              ja pozdrawiam. przecież na siłe chyba ich na moto nie wsadzili.
              skoro jeżdżą to chyba lubią motocykle
            • Gość: max Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.inowroclaw.mm.pl 27.05.09, 22:04
              pies to pies nawet niech bedzie razem z budą
    • Gość: zuza_8 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.aster.pl 24.01.09, 18:43
      Chcesz to pozdrawiaj tylko sie nie zatrzymuj bo będa mieli zły dzień
      i drogo Cię to może kosztowac hahahahaha
    • simon_r Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 24.01.09, 20:18
      A o co chodzi z tym kierunkowskazem??...
      • Gość: ZoS Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 21:12
        zależy od tego w jaki sposób pozdrawiasz "w bok", "do góry", "na
        Hitlera".. rozumiesz? ;)
      • simon_r Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 26.01.09, 09:06
        No tak góra po skosie a wyprzedzając to prawą nogą....

A kierunkowskaz to chyba już tylko na rowerze się ręką symuluje i wtedy raczej
        tak w bok i do tyłu..
        • Gość: klaudia Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 00:13
          A endura często nie mają kierunkowskazów tylko światła przednie i tylne .
          Pozdrawiam ale ja dla nich nie macham
    • Gość: pinhead Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.algo.radman.pl 25.01.09, 13:50
      Tak pozdrawiasz! ...środkowym palcem ;]
      • Gość: kootaz Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 11:36
        tak oczywiście że sie pozdrawia środkowym, zapięciem 10000 obrotów i
        dużą ilością hałasu...później już tylko spojrzenie w lusterko by
        upewnić się że chłopaki czują się pozdrowieni...może i lubią
        motocykle ale wykorzystują je do złego celu. powiedz który z
        normalnych motocyklowych braci używa sprzęta żeby cie zatrzymać i
        doj..bać mandat w wys 500zł i 10 pkt karnych?? pozdrawiam wszystkich
        polaków...
        • Gość: marek Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 11:52
          Czytając ludzi wypowiadających się w tym temacie mam nieodparte wrażenie że
          zdecydowana większość to jacyś ....brak słów.
          Osobiście zawsze pozdrawiamy się z Policjantami na moto.Dwa razy zdarzyło mi się
          być zatrzymanym do bardzo sympatycznej pogawędki o motocyklach.
          Będziesz normalny to Oni też Cię potraktują normalnie.
          • Gość: klaudia Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 00:16
            U nas nie ma normalnych !!!
            • Gość: JARD Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:38
              To przestań jeździć szlifirką.
        • pablo-se Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 29.01.09, 12:31
          Od razu powiem, że nie jestem policjantem i nie mam nic wspólnego z organami
          ścigania, ale to co piszesz jest krzywdzące. Mam w śród moich znajomych trzy
          osoby, które pracują w policji i nie dybią na ludzi by tylko ich ukarać czy coś
          w tym rodzaju. Jeżdżę już ponad 25 lat po naszych drogach i na tyle kontroli
          jakie miałem okazję mieć jedynie o jednym przypadku mam możliwość powiedzieć, że
          było to ewidentne przegięcie pały. We wszystkich pozostałych przypadkach oceniam
          w sposób pozytywny. Powiem nawet, że dzięki policjantowi na motocyklu uniknąłem
          niepotrzebnych trudności po stłuczce w Warszawie.

Moja rada jest taka, że jeśli łamiecie przepisy i na tym zostaniecie przyłapani
          to nie ma co cwaniakować i głupio się tłumaczyć tylko normalnie przyznać się do
          tego podając za przyczynę np., że po prostu nas poniosło. Policjanci to też
          ludzie i da się z nimi normalnie porozmawiać i jeśli nawet jest się ukaranym to
          miejmy tę odwagę przyjąć to po męsku. Awanturowanie lepiej zostawić dla sytuacji
          gdzie ewidentnie jest nadużywana władza i uprawnienia.

Ciekawy jestem czy podobnie będziesz myślał jeśli dzięki tym ludziom odzyskasz
          utracone mienie lub zostanie uratowane twoje życie. Gdybym był policjantem to z
          takimi jak ty w szczególności bym walczył bo niszczysz swoim zachowaniem
          wizerunek tego nad czym pracuje wielu motocyklistów, byśmy nie byli postrzegani
          tylko jako szaleńcy i dawcy organów, ale jako ludzie zasługujący na szacunek i
          dodający pewnego kolorytu w szarym życiu.
          • Gość: kootaz Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:09
            FAKT!przyznaję się do błedu...macie rację...troche chyba
            przereagowałem. ogólnie staram się szanować policję choć w moim
            regionie spotykam się tylko z agresją z ich strony jak do tej
            pory...co innego we wrocławiu. tam można trafić na normalnych ludzi
            którzy poza potrzebą wystawiania mandatów i znecania sie nad ludźmi
            mają także ludzkie odruchy.także uroczyście zwracam honor i prosze
            tylko policjantów by popracowali nad swoim wizerunkiem...wiem że
            obowiązek obowiązkiem jest ale policjant z ludzką twarzą zawsze
            zostanie dobrze zapamiętany. pozdrawiam:)
            • Gość: kootaz Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:11
              dodatkowo powiem że to było raczej w formie trochę żartu-prowokacji.
              nie uciekam przed policją bo to tylko prośba o śmierć. nie lubię się
              tylko tłumaczyć niebieskim z tego czego nie zrobiłem tylko dlatego
              że jestem na motocyklu.
              • Gość: hehe Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:14
                lubię takie radykalne zmainy własnych poglądów, brawo koootas :)
          • Gość: gsxr Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 21:29
            z tym utraconym mieniem to żebyś się kiedyś nie rozczarował jak coś odzyskasz
            dzięki naszej policji!!!
          • Gość: kusso Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:24
            Masz w wiekszosci racje - ale zobacz co przeczytalem w artykule "Stroz Prawa jak stroz" na stronie www.chopper.info.pl - link do artykulu po prawej stronie menu...
            • Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 89.108.213.* 09.05.09, 22:46
              "bo to zła glina była" ;)
              i nie na motocyklu...

Gość portalu: kusso napisał(a):

> Masz w wiekszosci racje - ale zobacz co przeczytalem w artykule "Stroz Prawa ja
              > k stroz" na stronie www.chopper.info.pl -
              > link do artykulu po prawej stronie menu...
          • Gość: Skuterzysta Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:43
            Zawsze pozdrawiam Niebieskich na motocyklach i jeszcze nigdy się nie zdarzyło, że nie odmachali. To zazwyczaj osoby lubiące motocykle i ich użytkowników.
          • eftetstudio Dawcy 03.09.09, 09:36
            Tak a propos dawców organów. Moja żona jest lekarzem (więc informacje są rzetelne)twierdzi, że od rozwalonych motocyklistów nie pobiera się organów ze względu na zniszczenia jakie czynią w swym organiżmie zabijając się na drodze.
            A poza tym popieram pablo-se. Jak ktoś ma poukładane pod sufitem to żaden patrol, ani na moto, ani w budzie nie będzie mu straszny. Policja jest po to by chronić, między innymi motocyklistów przed idiotami z podwyższonym poziomem testosteronu, zarówno na osiemnastu, czterech jak i dwóch kółkach.
        • Gość: grzes Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 18:16
          ci co pisza ze psy,ze srodkowy palec itp. powinnismy pozbawic prawa
          do nazywania sie motocyklistami.znam policjantow na moto-fajni
          ludzie a na sluzbie wykonuja swoje obowiazki.jak moto przegina-
          kasowac ile wlezie-taka praca i juz.pozdrawiaj :-)
    • priller Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 16.03.09, 13:17
      Gość portalu: Zdunaj napisał(a):

> Witam. Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? Czy nie?

czy lubisz ludzi? czy nie?
    • pklark Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 16.03.09, 20:58
      Ja pozdrawiam ....nawet tego jednego jedynego w Zielonej Górze co
      jezdzi ( jezdził Yamahą Diversion i sie -i moto poobijał jesienią
      zeszłego roku ) ....mimo ,ze mi on na moto mandat wsadził ....też
      ludzie i jeżdżą motocyklami ...
      • Gość: silver Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:22
        Kilkakrotnie policjanci sami mnie pozdrawiali stojąc z suszarą na
        trasie, a dwa razy zatrzymany zostałem do kontroli, która w efekcie
        zamieniała się w miłą pogawędkę. I nie byli to policjanci na
        motocyklach. Jeżdżę w kamizeli, identycznej, jakie mają policjanci,
        ale z napisem POLSKA. I jedni i drudzy pytali mnie o tę kamizelkę i
        śmiali się, gdy im opowiadałem, że jak stanę gdzieś na trasie, w
        zatoczce i odwrócę się tyłem do kierunku jazdy to słyszę pisk kapci,
        bo z daleka katamaraniarze nie doczytają napisu do końca i jak widzą
        POL ... to już po heblach. Tak więc, jak do tej pory moje kontakty z
        policją ( jadąc sprzętem ) były bardzo przyjazne. I obyśmy tylko
        takie z nimi mieli. Szerokości.
        • Gość: YRSV Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:48
          Dobry pomysł z tą kamizelką. Muszę sobie taką sprawić, bo motorek mam dosyć nietypowy i ciężki (ponad 400 kg). Rozumiem, że jeszcze biały kask i zarękawki i lecimy ;)))
          • Gość: Ronin Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.acn.waw.pl 24.03.09, 00:00
            Koledzy, i tu się wielu zWas myli grubo! Większość z chłopaków
            z "Karolkowej" to najprawdziwsi motocykliści (mają nawet swój klub).
            Z ich strony nigdy nic złego mnie nie spotkało, mało tego powołanie
            się na "latanie" sprzętem, zwalniało mnie z przykrych konsekwencji,
            bo Panowie w zimie przesiadają się do samochodów. Także wilekie
            POZDR dla Panó z Wawy zKarolkowej:-)
      • Gość: kawus Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:20
        U mnie w mieście dostali FJR 1300 i jeździ 2 naprawde WIELKICH KUTAS** ja ich
        nie pozdrawiam, zachowoja sie jak kozacy co to nie umieją i jacy nie sa
        zajeb**i, jak przyszlo im mojego kumpla gonic (on na 636) to go dojsc nie mogli,
        ja osobiscie nie pozdrawiam tych kuta*** ale innych policjantów tak
    • azjatuchajbejowicz stan umysłu 25.03.09, 18:40
      Zależy na czym jeździsz:

- ci co jeżdzą na motocyklach, raczej pozdrawiają (dodatkowo klimat
      na drodze od tego się poprawia)

- ci sprawili sobie motory vel motury, nie pozdrawiają.

Azjatuchajbejowicz (tylko trochę nadziany)
      BMWF800GS
    • Gość: pinhead Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 193.189.76.* 27.03.09, 02:45
      Co z przyglupy zadają takie pytania?
      Nie masz wlasnego zdania pazdrawiasz albo nie. Musisz o wszystko
      pytac sie na forach internetowych co powinienes robic gdy...?
      Troche to smieszne ale i też smutne, że pojawia sie teraz coraz
      wiecej tego typu ludzi na moto którzy nie wiedza o co chodzi w
      jezdzie. Dla niektorych olewanie policji to podstawa a dla innych
      nie, ale litość LUDZIE MIEJCIE SWOJE ZDANIE I MÓZGI!!!!
      Tragrdia.
      • Gość: Viper Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 21:26
        Od kogo wymagasz mózgów?
        Mam to nieszczęście, że pracuję z młodszymi ludźmi. Niestety prawda jest taka,
        że młodzi ludzie albo nie zostali nauczeni jak korzystać ze swoich mózgów, albo
        najzwyczajniej nie mają swoich.
        Najśmieszniejsze jest to, że kiedyś w pracy miałem większość współpracowników ze
        średnim wykształceniem i większość nie miała kłopotów z napisaniem czegokolwiek,
        teraz zdecydowana większość jest z tytułami mgr. ale jak przyjdzie im cokolwiek
        napisać, to zastanawiam się jak oni skończyli podstawówki, o studiach nawet nie
        wspominam.
        Nasz państwo, podobnie jak wykształcenie i umiejętność korzystania z własnych
        mózgów schodzi na psy!
        ps: Bez obrazy - to do psów ;)
        • Gość: Y Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 19:30
          Smutna to niestety prawda. Stopień debilizmu wśród 20-latków coraz większy. Mamy
          efekt zachłyśnięcia się konsumpcją i braku wzorców do naśladowania.
          Ja pozdrawiam niebieskich skinieniem głowy. To grzeczniejsze niż machanie łapką,
          w końcu oni są w pracy i należy to uszanować.
          • Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 94.254.150.* 08.06.09, 23:57
            a co jest niegrzecznego w machaniu łapką?
            nie rozumiem. czyżbym aż takim debilem był??
            • Gość: Y Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:07
              W machaniu łapką nic złego nie ma, ja tylko po prostu kiwam głową - to tak jak różnica pomiędzy "cześć" a "dzień dobry".
    • Gość: JK Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 18:21
      A nie zdarzyło się Wam spotkać na drodze debila który próbowałby Wam zajeżdżać
      droge? Wymuszać pierwszeństwo? I wtedy aż sie prosi, żeby chłopaki go
      zchaltowali. W tym roku miałem lekką stłuczkę z winy pani kierowcy samochodu. I
      chłopaki elegancko pani wyjaśnili mandatem kto ma racje. A na paradzie jak jakiś
      katamaran próbował wciskać się złośliwie między moto to też go ładnie postawili
      do pionu. I niby czemu mam ich nie pozdrawiać? Bo pare razy też zamandaciłem? A
      zamandaciłem bo olałem przepisy i złamałem prawo o ruchu drogowym. To czemu mam
      mieć do nich pretensje? Gdyby ich nie było to połowy z nas motocyklistów pewnie
      też. W każdym razie ja pozdrawiam!
      • Gość: ZoSo. Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 16:25
        Mam wrażenie, że pan i kilku pana poprzedników źle odczytało ten
        temat. To pytanie nie jest pochodne od "czy policja na motocyklach i
        (nie tylko) dobrze wypełnia swe obowiązku i czy należy się im
        chwała, cześć i uwielbienie czy odwrotnie pogarda, gniew i
        irytacja?". Chodzi tu o sam fakt pozdrowienia - czy nie przyniesie
        on za sobą mandatu i innych komplikacji. A co do samego faktu to
        większość już to ładnie ujęła - jedni łapią, inni nie, masz rozum -
        decyduj, co chcesz zrobić, bo żaden z nas mandatu za nikogo nie
        zapłaci, ani pozdrowienia od niebieskiego pośrednio nie odbierze.
        Swoją drogą nie wierzę, że ten temat jeszcze jest wałkowany..
        • Gość: Adaś. Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 17:17
          Ja wychodzę z założenia, że dlaczego mam ich pozdrawiać? Jeżdżą na motocyklach-
          fajnie. Ale motocyklistów ostatnio wykluło się znacznie więcej niż dotychczasowo
          i po prostu przestałem do każdego łapą machać- pozdrawiam tylko znajomych, tych
          na motocyklach, w samochodach czy pieszych. W moim mniemaniu policjant na
          motocyklu, ani żaden inny motocyklista, którego nie znam nie jest
          uprzywilejowany, żebym do niego łapą machał. Oczywiście jak ktoś pierwszy
          wyskoczy z taką inicjatywą, albo instynkt podpowie, że można pozdrowić to
          pozdrawiam.

Tyle ode mnie.

:).
          • Gość: klaudia Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 00:27
            Mam patent żeglarski i tam pozdrowieniem jest Ahoj!!! i jak się robi miło bo nie
            każdy ma przywilej ten zwrot używać . To jest forma pozdrowienia dla członków
            (elity) a nie dla kolegi czy pani z dzieckiem na plaży . Dlatego pozdrawiam
            każdego nawet gdyby było ich 1000-ce i tak bym pozdrawiał bo to jest (elita) a
            nie snob na swojej maszynie (najszybszej, najładniejszej, i w ogóle)
            • Gość: Adaś. Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.09, 10:51
              Wiesz, ciężko w kasku, będąc zagłuszanym przez moto krzyknąć Ahoj ;). A machanie
              cięgle łapą i to w miejscach gdzie trzeba także uważać na kretynów na kółkach
              nie jest ani przyjemne, ani bezpieczne, ani lekkie ;).
              • Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 89.108.244.* 13.06.09, 12:48
                ale, o ile dobrze zrozumiałem, bo motodebilstwo mnie meczy, to klaudia nie drze
                sie do każdego motode... eeee motocyklisty ahoj! tylko macha łapką. to jest
                takie nasze motode... cyklistyczne ahoj! ;)

ahoj!
                • Gość: Adaś. Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 00:42
                  łaaaaaaał :D.To prócz oczytania w nurtujących Cię zagadnieniach związanych z
                  motocyklami proponuje nauczyć się wyczucia w piśmie ;). Polega to na odróżnieniu
                  powagi, od żartu czy ironii ;). Tu występowała forma żartu ;).

Powodzenia ;).
                  • Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 94.254.176.* 14.06.09, 01:23
                    aha
                    Ahoj!
    • Gość: spiwor Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.09, 13:49
      Zaczął się sezon na roboty drogowe i wyjechały walce na drogi - czy pozdrawia
      się walce na drogach? W końcu to też jednoślady...
      • Gość: doratca Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 29.06.09, 19:17
        Pozdrawia, pozdrawia. Tylko refleks obsługi tychże pojazdów może nie wychwycic
        Twoich wysiłków. ;)
        • Gość: kapelan A tu nasz kolega IP: 188.33.121.* 06.08.09, 13:29
          nie pozdrowił bo mu się spieszyło?

p1.bikepics.com/pics/2009%5C08%5C01%5Cbikepics-1742912-full.jpg
          p1.bikepics.com/pics/2009%5C08%5C01%5Cbikepics-1742907-full.jpg
          Ja wam radze, pozdrawiajcie albowiem bedziecie pozdrowieni... ;)
          • Gość: karus Re: A tu nasz kolega IP: *.cable.ubr05.uddi.blueyonder.co.uk 06.08.09, 19:35
            Walce pozdrawiam :) a do niebieskiego kiedys machnolem to dal mi
            (jszcze wtedy) 50 PLN (oczywiscie na minus dla mnie) w zamian....

To teraz juz tylko uciekam- walce warto a policji nie- walec Cie nie
            bedzie scigal ;)

Pozdrowionka!!!
    • Gość: stefan Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 87.204.10.* 17.11.09, 15:02
      Pozdrawia się wszystkich ,jeżdżę goldasem i smutne że nie wszyscy znają dobre
      zwyczaje. nie pozdrowienie drugiego motocyklisty świadczy tylko o złym
      wychowaniu ( niskiej kulturze osobistej) .
    • Gość: 0l0 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.09, 09:25
      Wielu buraków pokupowało sprzęty i niestety zaczęli wypisywać bzdury na forach.
      Oczywiście że się pozdrawia tak jak i innych motocyklistów to świadczy o
      kulturze nas samych. A tak w ogóle to policjanci na motorach to elita w drogówce
      , ilekroć miałem z nimi kontakt to zawsze były to rzeczowe i KULTURALNE rozmowy.
      Nie raz widziałem jak poskramiali gości jadących na kole czy durni w blaszankach
      próbujących pokazać swoją wyższość nad motocyklem. Dlatego mam szacunek dla ich
      pracy i zawsze będę ich pozdrawiał
      • magnum500 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 28.12.09, 23:30
        hej witam.od zawsze mialem zamilowanie do dwoch kolek pierwsza
        motorynke dosiadlem w wieku 8 lat teraz mam sporo wiecej, pozniej
        DDRowskie MZki i takie tam. dluga przerwa teraz nabylem cos fajnego
        chce posmigac lubie to no nie smiac mi sie tu ale jakie sa nawyki
        motocyklistow, sa jakies okreslone pozdrowienia lub cokolwiek innego?
        • Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 94.254.144.* 29.12.09, 00:38
          przeważnie motocykliści mają nawyk zapie...nia ile fabryka dała.
          innych nawyków nabierzesz w czasie praktyki.
          teraz czytaj forum.
        • Gość: anka Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.chello.pl 08.01.10, 01:08
          Witaj kolego,
          Jak tylko zacznie się sezon i wyjedziesz na drogę szybko zauważysz, że motocykliści się pozdrawiają.
          Dobrym zwyczajem jest także widząc stojący na poboczu motocykl i dłubiącego przy nim motocyklistę zatrzymać się i zapytać czy można w czymś pomóc - czasami prozaiczny brak paliwa może nas zatrzymać w najmniej planowanym miejscu.
          Niech podstawą twojego zachowania na drodze będzie szeroko pojęta kultura;-)
          Pozdrawiam ciepło

kierowniczki.pl

• magnum500 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 09.01.10, 08:35
            wiesz Ania napewno masz racje z ta uprzejmoscia i naprawde nie raz
            pomagalem komus na drodze, jesli moge to dlaczego nie, bardzo duzo
            jezdze tyle ze wielkim autem . Jezdzisz motocyklem, raczej tak co,
            mozesz napisac do mnie maila chce cos zapytac pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka