Gość: Zdunaj IP: 144.177.50.* 24.01.09, 13:49 Witam. Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? Czy nie? Czy moze wlepia mandat za bezpodstawne uzywanie kierunkowskazu? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cien1100 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 24.01.09, 13:56 Zdarza się, że oni pierwsi pozdrowią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 14:16 czesto pozdrawiają jak stoją na poboczu przy maszynach, nawet pokupowali sobie takie fikuśne odblaskowe pozdrawiaczki :) czesto jednak nie mam czasu żeby im odmachać :) Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 24.01.09, 14:21 Tutaj koleś znalazł chwilkę na pozdrowienie:) www.motovideo.liiil.pl/Kawasaki/ZX-6R-Ninja/Reklama-Kawasaki-Ninja-ZX-6R.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi-k Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.chello.pl 24.01.09, 16:43 Zejdź na ziemię panie Zdunaj,policjant na motocyklu to tylko policjant ma służbie a nie kolega motocyklista,druh i brat łata.W razie draki wyegzekwuje każdą złotówkę i punkt karny bez taryfy ulgowej.Lepiej pozdrów dzieciaki co sie bawią przy drodze albo ładną panią,jak ci mało motocyklistów do machania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 193.93.91.* 24.01.09, 17:25 ja pozdrawiam. przecież na siłe chyba ich na moto nie wsadzili. skoro jeżdżą to chyba lubią motocykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.inowroclaw.mm.pl 27.05.09, 22:04 pies to pies nawet niech bedzie razem z budą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza_8 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.aster.pl 24.01.09, 18:43 Chcesz to pozdrawiaj tylko sie nie zatrzymuj bo będa mieli zły dzień i drogo Cię to może kosztowac hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 24.01.09, 20:18 A o co chodzi z tym kierunkowskazem??... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZoS Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 21:12 zależy od tego w jaki sposób pozdrawiasz "w bok", "do góry", "na Hitlera".. rozumiesz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 26.01.09, 09:06 No tak góra po skosie a wyprzedzając to prawą nogą.... A kierunkowskaz to chyba już tylko na rowerze się ręką symuluje i wtedy raczej tak w bok i do tyłu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 00:13 A endura często nie mają kierunkowskazów tylko światła przednie i tylne . Pozdrawiam ale ja dla nich nie macham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinhead Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.algo.radman.pl 25.01.09, 13:50 Tak pozdrawiasz! ...środkowym palcem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kootaz Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 11:36 tak oczywiście że sie pozdrawia środkowym, zapięciem 10000 obrotów i dużą ilością hałasu...później już tylko spojrzenie w lusterko by upewnić się że chłopaki czują się pozdrowieni...może i lubią motocykle ale wykorzystują je do złego celu. powiedz który z normalnych motocyklowych braci używa sprzęta żeby cie zatrzymać i doj..bać mandat w wys 500zł i 10 pkt karnych?? pozdrawiam wszystkich polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 11:52 Czytając ludzi wypowiadających się w tym temacie mam nieodparte wrażenie że zdecydowana większość to jacyś ....brak słów. Osobiście zawsze pozdrawiamy się z Policjantami na moto.Dwa razy zdarzyło mi się być zatrzymanym do bardzo sympatycznej pogawędki o motocyklach. Będziesz normalny to Oni też Cię potraktują normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 00:16 U nas nie ma normalnych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JARD Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 08:38 To przestań jeździć szlifirką. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo-se Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 29.01.09, 12:31 Od razu powiem, że nie jestem policjantem i nie mam nic wspólnego z organami ścigania, ale to co piszesz jest krzywdzące. Mam w śród moich znajomych trzy osoby, które pracują w policji i nie dybią na ludzi by tylko ich ukarać czy coś w tym rodzaju. Jeżdżę już ponad 25 lat po naszych drogach i na tyle kontroli jakie miałem okazję mieć jedynie o jednym przypadku mam możliwość powiedzieć, że było to ewidentne przegięcie pały. We wszystkich pozostałych przypadkach oceniam w sposób pozytywny. Powiem nawet, że dzięki policjantowi na motocyklu uniknąłem niepotrzebnych trudności po stłuczce w Warszawie. Moja rada jest taka, że jeśli łamiecie przepisy i na tym zostaniecie przyłapani to nie ma co cwaniakować i głupio się tłumaczyć tylko normalnie przyznać się do tego podając za przyczynę np., że po prostu nas poniosło. Policjanci to też ludzie i da się z nimi normalnie porozmawiać i jeśli nawet jest się ukaranym to miejmy tę odwagę przyjąć to po męsku. Awanturowanie lepiej zostawić dla sytuacji gdzie ewidentnie jest nadużywana władza i uprawnienia. Ciekawy jestem czy podobnie będziesz myślał jeśli dzięki tym ludziom odzyskasz utracone mienie lub zostanie uratowane twoje życie. Gdybym był policjantem to z takimi jak ty w szczególności bym walczył bo niszczysz swoim zachowaniem wizerunek tego nad czym pracuje wielu motocyklistów, byśmy nie byli postrzegani tylko jako szaleńcy i dawcy organów, ale jako ludzie zasługujący na szacunek i dodający pewnego kolorytu w szarym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kootaz Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:09 FAKT!przyznaję się do błedu...macie rację...troche chyba przereagowałem. ogólnie staram się szanować policję choć w moim regionie spotykam się tylko z agresją z ich strony jak do tej pory...co innego we wrocławiu. tam można trafić na normalnych ludzi którzy poza potrzebą wystawiania mandatów i znecania sie nad ludźmi mają także ludzkie odruchy.także uroczyście zwracam honor i prosze tylko policjantów by popracowali nad swoim wizerunkiem...wiem że obowiązek obowiązkiem jest ale policjant z ludzką twarzą zawsze zostanie dobrze zapamiętany. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kootaz Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:11 dodatkowo powiem że to było raczej w formie trochę żartu-prowokacji. nie uciekam przed policją bo to tylko prośba o śmierć. nie lubię się tylko tłumaczyć niebieskim z tego czego nie zrobiłem tylko dlatego że jestem na motocyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 13:14 lubię takie radykalne zmainy własnych poglądów, brawo koootas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsxr Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.09, 21:29 z tym utraconym mieniem to żebyś się kiedyś nie rozczarował jak coś odzyskasz dzięki naszej policji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusso Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:24 Masz w wiekszosci racje - ale zobacz co przeczytalem w artykule "Stroz Prawa jak stroz" na stronie www.chopper.info.pl - link do artykulu po prawej stronie menu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 89.108.213.* 09.05.09, 22:46 "bo to zła glina była" ;) i nie na motocyklu... Gość portalu: kusso napisał(a): > Masz w wiekszosci racje - ale zobacz co przeczytalem w artykule "Stroz Prawa ja > k stroz" na stronie www.chopper.info.pl - > link do artykulu po prawej stronie menu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skuterzysta Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:43 Zawsze pozdrawiam Niebieskich na motocyklach i jeszcze nigdy się nie zdarzyło, że nie odmachali. To zazwyczaj osoby lubiące motocykle i ich użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
eftetstudio Dawcy 03.09.09, 09:36 Tak a propos dawców organów. Moja żona jest lekarzem (więc informacje są rzetelne)twierdzi, że od rozwalonych motocyklistów nie pobiera się organów ze względu na zniszczenia jakie czynią w swym organiżmie zabijając się na drodze. A poza tym popieram pablo-se. Jak ktoś ma poukładane pod sufitem to żaden patrol, ani na moto, ani w budzie nie będzie mu straszny. Policja jest po to by chronić, między innymi motocyklistów przed idiotami z podwyższonym poziomem testosteronu, zarówno na osiemnastu, czterech jak i dwóch kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 18:16 ci co pisza ze psy,ze srodkowy palec itp. powinnismy pozbawic prawa do nazywania sie motocyklistami.znam policjantow na moto-fajni ludzie a na sluzbie wykonuja swoje obowiazki.jak moto przegina- kasowac ile wlezie-taka praca i juz.pozdrawiaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 16.03.09, 13:17 Gość portalu: Zdunaj napisał(a): > Witam. Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? Czy nie? czy lubisz ludzi? czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 16.03.09, 20:58 Ja pozdrawiam ....nawet tego jednego jedynego w Zielonej Górze co jezdzi ( jezdził Yamahą Diversion i sie -i moto poobijał jesienią zeszłego roku ) ....mimo ,ze mi on na moto mandat wsadził ....też ludzie i jeżdżą motocyklami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:22 Kilkakrotnie policjanci sami mnie pozdrawiali stojąc z suszarą na trasie, a dwa razy zatrzymany zostałem do kontroli, która w efekcie zamieniała się w miłą pogawędkę. I nie byli to policjanci na motocyklach. Jeżdżę w kamizeli, identycznej, jakie mają policjanci, ale z napisem POLSKA. I jedni i drudzy pytali mnie o tę kamizelkę i śmiali się, gdy im opowiadałem, że jak stanę gdzieś na trasie, w zatoczce i odwrócę się tyłem do kierunku jazdy to słyszę pisk kapci, bo z daleka katamaraniarze nie doczytają napisu do końca i jak widzą POL ... to już po heblach. Tak więc, jak do tej pory moje kontakty z policją ( jadąc sprzętem ) były bardzo przyjazne. I obyśmy tylko takie z nimi mieli. Szerokości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YRSV Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 15:48 Dobry pomysł z tą kamizelką. Muszę sobie taką sprawić, bo motorek mam dosyć nietypowy i ciężki (ponad 400 kg). Rozumiem, że jeszcze biały kask i zarękawki i lecimy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronin Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.acn.waw.pl 24.03.09, 00:00 Koledzy, i tu się wielu zWas myli grubo! Większość z chłopaków z "Karolkowej" to najprawdziwsi motocykliści (mają nawet swój klub). Z ich strony nigdy nic złego mnie nie spotkało, mało tego powołanie się na "latanie" sprzętem, zwalniało mnie z przykrych konsekwencji, bo Panowie w zimie przesiadają się do samochodów. Także wilekie POZDR dla Panó z Wawy zKarolkowej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawus Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:20 U mnie w mieście dostali FJR 1300 i jeździ 2 naprawde WIELKICH KUTAS** ja ich nie pozdrawiam, zachowoja sie jak kozacy co to nie umieją i jacy nie sa zajeb**i, jak przyszlo im mojego kumpla gonic (on na 636) to go dojsc nie mogli, ja osobiscie nie pozdrawiam tych kuta*** ale innych policjantów tak Odpowiedz Link Zgłoś
azjatuchajbejowicz stan umysłu 25.03.09, 18:40 Zależy na czym jeździsz: - ci co jeżdzą na motocyklach, raczej pozdrawiają (dodatkowo klimat na drodze od tego się poprawia) - ci sprawili sobie motory vel motury, nie pozdrawiają. Azjatuchajbejowicz (tylko trochę nadziany) BMWF800GS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinhead Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 193.189.76.* 27.03.09, 02:45 Co z przyglupy zadają takie pytania? Nie masz wlasnego zdania pazdrawiasz albo nie. Musisz o wszystko pytac sie na forach internetowych co powinienes robic gdy...? Troche to smieszne ale i też smutne, że pojawia sie teraz coraz wiecej tego typu ludzi na moto którzy nie wiedza o co chodzi w jezdzie. Dla niektorych olewanie policji to podstawa a dla innych nie, ale litość LUDZIE MIEJCIE SWOJE ZDANIE I MÓZGI!!!! Tragrdia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viper Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.gprs.plus.pl 28.03.09, 21:26 Od kogo wymagasz mózgów? Mam to nieszczęście, że pracuję z młodszymi ludźmi. Niestety prawda jest taka, że młodzi ludzie albo nie zostali nauczeni jak korzystać ze swoich mózgów, albo najzwyczajniej nie mają swoich. Najśmieszniejsze jest to, że kiedyś w pracy miałem większość współpracowników ze średnim wykształceniem i większość nie miała kłopotów z napisaniem czegokolwiek, teraz zdecydowana większość jest z tytułami mgr. ale jak przyjdzie im cokolwiek napisać, to zastanawiam się jak oni skończyli podstawówki, o studiach nawet nie wspominam. Nasz państwo, podobnie jak wykształcenie i umiejętność korzystania z własnych mózgów schodzi na psy! ps: Bez obrazy - to do psów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 19:30 Smutna to niestety prawda. Stopień debilizmu wśród 20-latków coraz większy. Mamy efekt zachłyśnięcia się konsumpcją i braku wzorców do naśladowania. Ja pozdrawiam niebieskich skinieniem głowy. To grzeczniejsze niż machanie łapką, w końcu oni są w pracy i należy to uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 94.254.150.* 08.06.09, 23:57 a co jest niegrzecznego w machaniu łapką? nie rozumiem. czyżbym aż takim debilem był?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:07 W machaniu łapką nic złego nie ma, ja tylko po prostu kiwam głową - to tak jak różnica pomiędzy "cześć" a "dzień dobry". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 18:21 A nie zdarzyło się Wam spotkać na drodze debila który próbowałby Wam zajeżdżać droge? Wymuszać pierwszeństwo? I wtedy aż sie prosi, żeby chłopaki go zchaltowali. W tym roku miałem lekką stłuczkę z winy pani kierowcy samochodu. I chłopaki elegancko pani wyjaśnili mandatem kto ma racje. A na paradzie jak jakiś katamaran próbował wciskać się złośliwie między moto to też go ładnie postawili do pionu. I niby czemu mam ich nie pozdrawiać? Bo pare razy też zamandaciłem? A zamandaciłem bo olałem przepisy i złamałem prawo o ruchu drogowym. To czemu mam mieć do nich pretensje? Gdyby ich nie było to połowy z nas motocyklistów pewnie też. W każdym razie ja pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZoSo. Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 16:25 Mam wrażenie, że pan i kilku pana poprzedników źle odczytało ten temat. To pytanie nie jest pochodne od "czy policja na motocyklach i (nie tylko) dobrze wypełnia swe obowiązku i czy należy się im chwała, cześć i uwielbienie czy odwrotnie pogarda, gniew i irytacja?". Chodzi tu o sam fakt pozdrowienia - czy nie przyniesie on za sobą mandatu i innych komplikacji. A co do samego faktu to większość już to ładnie ujęła - jedni łapią, inni nie, masz rozum - decyduj, co chcesz zrobić, bo żaden z nas mandatu za nikogo nie zapłaci, ani pozdrowienia od niebieskiego pośrednio nie odbierze. Swoją drogą nie wierzę, że ten temat jeszcze jest wałkowany.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś. Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 17:17 Ja wychodzę z założenia, że dlaczego mam ich pozdrawiać? Jeżdżą na motocyklach- fajnie. Ale motocyklistów ostatnio wykluło się znacznie więcej niż dotychczasowo i po prostu przestałem do każdego łapą machać- pozdrawiam tylko znajomych, tych na motocyklach, w samochodach czy pieszych. W moim mniemaniu policjant na motocyklu, ani żaden inny motocyklista, którego nie znam nie jest uprzywilejowany, żebym do niego łapą machał. Oczywiście jak ktoś pierwszy wyskoczy z taką inicjatywą, albo instynkt podpowie, że można pozdrowić to pozdrawiam. Tyle ode mnie. :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 00:27 Mam patent żeglarski i tam pozdrowieniem jest Ahoj!!! i jak się robi miło bo nie każdy ma przywilej ten zwrot używać . To jest forma pozdrowienia dla członków (elity) a nie dla kolegi czy pani z dzieckiem na plaży . Dlatego pozdrawiam każdego nawet gdyby było ich 1000-ce i tak bym pozdrawiał bo to jest (elita) a nie snob na swojej maszynie (najszybszej, najładniejszej, i w ogóle) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś. Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.09, 10:51 Wiesz, ciężko w kasku, będąc zagłuszanym przez moto krzyknąć Ahoj ;). A machanie cięgle łapą i to w miejscach gdzie trzeba także uważać na kretynów na kółkach nie jest ani przyjemne, ani bezpieczne, ani lekkie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 89.108.244.* 13.06.09, 12:48 ale, o ile dobrze zrozumiałem, bo motodebilstwo mnie meczy, to klaudia nie drze sie do każdego motode... eeee motocyklisty ahoj! tylko macha łapką. to jest takie nasze motode... cyklistyczne ahoj! ;) ahoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś. Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 00:42 łaaaaaaał :D.To prócz oczytania w nurtujących Cię zagadnieniach związanych z motocyklami proponuje nauczyć się wyczucia w piśmie ;). Polega to na odróżnieniu powagi, od żartu czy ironii ;). Tu występowała forma żartu ;). Powodzenia ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 94.254.176.* 14.06.09, 01:23 aha Ahoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.09, 13:49 Zaczął się sezon na roboty drogowe i wyjechały walce na drogi - czy pozdrawia się walce na drogach? W końcu to też jednoślady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doratca Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 29.06.09, 19:17 Pozdrawia, pozdrawia. Tylko refleks obsługi tychże pojazdów może nie wychwycic Twoich wysiłków. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapelan A tu nasz kolega IP: 188.33.121.* 06.08.09, 13:29 nie pozdrowił bo mu się spieszyło? p1.bikepics.com/pics/2009%5C08%5C01%5Cbikepics-1742912-full.jpg p1.bikepics.com/pics/2009%5C08%5C01%5Cbikepics-1742907-full.jpg Ja wam radze, pozdrawiajcie albowiem bedziecie pozdrowieni... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karus Re: A tu nasz kolega IP: *.cable.ubr05.uddi.blueyonder.co.uk 06.08.09, 19:35 Walce pozdrawiam :) a do niebieskiego kiedys machnolem to dal mi (jszcze wtedy) 50 PLN (oczywiscie na minus dla mnie) w zamian.... To teraz juz tylko uciekam- walce warto a policji nie- walec Cie nie bedzie scigal ;) Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 87.204.10.* 17.11.09, 15:02 Pozdrawia się wszystkich ,jeżdżę goldasem i smutne że nie wszyscy znają dobre zwyczaje. nie pozdrowienie drugiego motocyklisty świadczy tylko o złym wychowaniu ( niskiej kulturze osobistej) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0l0 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.09, 09:25 Wielu buraków pokupowało sprzęty i niestety zaczęli wypisywać bzdury na forach. Oczywiście że się pozdrawia tak jak i innych motocyklistów to świadczy o kulturze nas samych. A tak w ogóle to policjanci na motorach to elita w drogówce , ilekroć miałem z nimi kontakt to zawsze były to rzeczowe i KULTURALNE rozmowy. Nie raz widziałem jak poskramiali gości jadących na kole czy durni w blaszankach próbujących pokazać swoją wyższość nad motocyklem. Dlatego mam szacunek dla ich pracy i zawsze będę ich pozdrawiał Odpowiedz Link Zgłoś
magnum500 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 28.12.09, 23:30 hej witam.od zawsze mialem zamilowanie do dwoch kolek pierwsza motorynke dosiadlem w wieku 8 lat teraz mam sporo wiecej, pozniej DDRowskie MZki i takie tam. dluga przerwa teraz nabylem cos fajnego chce posmigac lubie to no nie smiac mi sie tu ale jakie sa nawyki motocyklistow, sa jakies okreslone pozdrowienia lub cokolwiek innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motodebil Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: 94.254.144.* 29.12.09, 00:38 przeważnie motocykliści mają nawyk zapie...nia ile fabryka dała. innych nawyków nabierzesz w czasie praktyki. teraz czytaj forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? IP: *.chello.pl 08.01.10, 01:08 Witaj kolego, Jak tylko zacznie się sezon i wyjedziesz na drogę szybko zauważysz, że motocykliści się pozdrawiają. Dobrym zwyczajem jest także widząc stojący na poboczu motocykl i dłubiącego przy nim motocyklistę zatrzymać się i zapytać czy można w czymś pomóc - czasami prozaiczny brak paliwa może nas zatrzymać w najmniej planowanym miejscu. Niech podstawą twojego zachowania na drodze będzie szeroko pojęta kultura;-) Pozdrawiam ciepło kierowniczki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magnum500 Re: Czy pozdrawia sie niebieskich na motocyklach? 09.01.10, 08:35 wiesz Ania napewno masz racje z ta uprzejmoscia i naprawde nie raz pomagalem komus na drodze, jesli moge to dlaczego nie, bardzo duzo jezdze tyle ze wielkim autem . Jezdzisz motocyklem, raczej tak co, mozesz napisac do mnie maila chce cos zapytac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś