Gość: boniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 18:04 Czesc. Czy dam rade sam w domu wymienic zestaw napedowy w R6 ? czy musze go oddac do jakiegos mechanika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inz Re: zestaw napedowy IP: *.chello.pl 08.03.09, 18:24 nie wiem...nie znam cie.Za wielką woda mawia sie "Mechanik jest wart tyle, ile jego narzędzia".Cos w tym jest...mysle ze kazdy srednio inteligentny człowiek z narzędziami i dobrymi chęciami do zdobycia wiedzy da sobie rade. Odpowiedz Link Zgłoś
jagiel500 Re: zestaw napedowy 08.03.09, 18:34 :) dokładnie, jak masz zakówrake to dasz rade pozdro jagiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: zestaw napedowy IP: *.subscribers.sferia.net 08.03.09, 23:08 i loctite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farrokh Re: zestaw napedowy IP: *.toya.net.pl 09.03.09, 00:20 >.Za wielką woda mawia sie "Mechanik jest wart tyle, ile > jego narzędzia".Cos w tym jest... Za oceanem na elektrycznej suszrce do włosów musi być napisane by "nie używać wkładając do wody" . Zakuwarki mieć nie musisz , jeśli kupisz łańcuch zakuty . >mysle ze kazdy srednio inteligentny człowiek z > narzędziami i dobrymi chęciami do zdobycia wiedzy da sobie rade. Dokładnie tak . Pytanie tylko " na ile jesteś inteligentny ? " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: zestaw napedowy IP: *.subscribers.sferia.net 09.03.09, 10:19 > Zakuwarki mieć nie musisz , jeśli kupisz łańcuch zakuty . Niestety tak nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
zmisior Re: zestaw napedowy 09.03.09, 12:06 Część! Kupiłem do banditki łańcuch zakuty. Odradzam! Łatwiej i szybciej zakuć niż demontować wahacz, by założyć łańcuch w całości. No chyba, że obawiasz się jakiej jakości będzie Twoja metaloplastyka, ale w takim przypadku to może lepiej samemu się nie zabierać? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzakas Re: zestaw napedowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 17:51 wpierw postanowilem wyjac wachacz lecz uznalem to za niemozliwe zaduzo pie...ncji wiec postanowilem go rozkuc rozkulem szlifierka lecz zakucie:D go to 2 godziny roboty dla 2 chlopa 3. Poradzilem se z kolegami malym imadelkiem i waleniem mlotkiem potrochu ogolnie wymiana latwa trzeba miec checi i zaparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: zestaw napedowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.09, 20:42 Kiedyś tu na forum miałem takie same pytanie i poradzono mi żeby oddać do mechanika, źle zakuty łańcuch i zerwany podczas jazdy może narobić niezłego bałaganu a tak będzie na kogo zwalić i koszt wymiany nie jest wcale taki duży. I to była naprawdę rozsądna decyzja. Samemu bez doświadczenia lepiej chyba nie dotykać takich istotnych dla bezpieczeństwa elementów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniek Re: zestaw napedowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 22:40 ok,dzieki za rady ,chyba wiem co zrobie -do mechanika :) Odpowiedz Link Zgłoś