Dodaj do ulubionych

Kurtka na motor

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 11:27
Która kurtke na motor mozecie mi polecic?? Chciałbym do tego tez
dobre buty. Wiem ze mamy sezon letni wiec te rzeczy nie moga byc
grube. Co kupic zeby było dobre i służyło przez lata?? Nie jestem za
bardzo zorientowany w tematcie wiec prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • pablo-se Re: Kurtka na motor 10.05.09, 11:56
      Dobrze by było abyś podał ile planujesz przeznaczyć funduszy na zakup tych
      rzeczy i czy zależy Ci na markowych produktach czy też mniej znanych firm. Można
      Ci podawać wiele wariantów począwszy od markowych wdzianek a skończywszy na
      tanich nie do końca wielofunkcyjnych. Możesz wybrać tańszą kurtkę i spodnie (ja
      tak zrobiłem), które zapewnią ci izolacje termiczna, wiatrochronną ale nie do
      końca przeciw deszczową ale to można uzupełnić kupując dodatkowo kombinezon
      przeciwdeszczowy.
    • foamclene Re: Kurtka na motor 10.05.09, 12:15
      ja mam tekstylnego uvexa
      alemaloreprezentacyjnajest ;)
      jesli chodzi o skore mam smx air-flo alpinestarsa przewiwna i wgodna
      z czystym sumieniem moge polecic
      niewiem ile teraz kosztuje pewniedrogo bo waluty skoczyly
      ale kurtka warta kazdej zlotowki
    • Gość: Dzakas Re: Kurtka na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 12:41
      www.amazon.com/Miline-Pegaso-Leather-Jackets-Black/dp/B0024MNI74
      Mam to na sprzedaz jesli masz do 180cm wzrostu i normalnej postury ciala to
      bedzie wsam raz. Jest nowa nie uzywana w kolorze czerwonem gruba skora z odpinka
      ochraniacze full cena nowej to kolo 900zl dla mnie za mala wiec nie chodzilem
      puszcze ci za 400zl.
    • Gość: Raf Re: Kurtka na motor IP: 77.223.195.* 10.05.09, 13:22
      ja kupilem RICHA Airstrike
      nowka za 600zl
      na poczatek wystarczy
      ma dobre wyposazenie i warianty na gorace i chlodne dni mozna pokombinowac z membrana i podpinka
      na nastepny sezon zaopatrze sie dodatkowo w skorzane wdzianko
      • Gość: terrorysta Re: Kurtka na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 11:22
        Ja mam ta
        www.moto-center.pl/produkt.php?products_id=89&osCsid=6c6c6bd3d4d0dffb3ca421cdb8604d4b
        tekstylna jest bardzo dobra,sprawdza sie przy kazdej pogodzie.
    • Gość: jsz Re: Kurtka na motor IP: *.t-mont.net.pl 10.05.09, 16:19
      www.motogen.pl/laboratorium/testyakcesoriow/jeszua
    • Gość: spiwor Re: Kurtka na motor IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.09, 16:35
      Modeka Shield jest całkiem niezła, polecam. Ma dwie malutkie wady - pod szyją
      zapięcie na zatrzask a mogłoby być na rzepa a drugiej wady nie pamiętam, jakaś
      mało istotna musiała być.
      Przy dość intensywnym kilkuletnim użytkowaniu, nawet w zimie na codzień membrana
      dobre się spisuje, jedynie lekko puściły szwy w zamkach kieszeni.
      Niestety u siebie membranę udało się zniszczyć.
      Nie używajcie zmiękczacza do prania!!
      • Gość: Adaś. Re: Kurtka na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.09, 17:38
        spiwor napisał:

> Niestety u siebie membranę udało się zniszczyć.
        > Nie używajcie zmiękczacza do prania!!

Bo każdy produkt posiadający membranę powinno się prać WYŁĄCZNIE w mydle
        technicznym ;).
        • do.ki Re: Kurtka na motor 16.05.09, 18:15
          > Bo każdy produkt posiadający membranę powinno się prać WYŁĄCZNIE w mydle
          > technicznym ;).

Wyłącznie to może nie. Ale popełniłem błąd niewłaściwego prania, fakt. W instrukcji prania (Richa) nic nie było o mydle technicznym. Ale ostatnio znalazłem te produkty:

www.nikwax.com

Poddam testom i zaraportuję.
          • Gość: Adaś. Re: Kurtka na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 18:56
            Wspinam się od długich lat i korzystam ze sprzętów z membranami również kupę
            czasu- wierz mi, każdy sprzęt z membraną powinno prać się tylko w mydle
            technicznym- reszta środków(a przede wszystkim zmiękczacze) niszczą ją i to w
            zaskakujący sposób ;).
            • Gość: Adaś. Re: Kurtka na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 19:03
              A zapomniałem dodać, to co w linku podałeś to impregnaty, a nie środki
              czyszczące ;).
              • do.ki Re: Kurtka na motor 16.05.09, 20:51
                Gość portalu: Adaś. napisał(a):

> A zapomniałem dodać, to co w linku podałeś to impregnaty, a nie środki
                > czyszczące ;).

Jest i to, i to. Jest plyn do prania i plyn do impregnacji. Wyjmujesz wkladki, podpinki i takie tam, pierzesz w plynie do prania w pralce automatycznej na programie do syntetykow, odwirowujesz i potem impregnujesz, tez w pralce.
                • Gość: Adaś. Re: Kurtka na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:27
                  Czyli na to wychodzi, że jest to mydło techniczne w płynie ;). Tak czy siak do
                  membrany tylko to- możliwe że jakiś roztwór wymyślili, zrobili, ale na bazie
                  mydła technicznego- bo to nie jest szara kostka ;).
                  • do.ki Re: Kurtka na motor 16.05.09, 22:18
                    To znaczy, ze "mydlo techniczne" i szare mydlo to to samo? Pytam, bo jeszcze nigdy nie spotkalem okreslenia mydlo techniczne, nie wiem co to i skad to wziac. Jednakowoz nie jest to takie proste. Na opakowaniach Tech Wash'a i TX.Direct'a sa ostrzezenia, zeby podczas prania recznego uzywac rekawic. o ile mi wiadomo, mydlo az tak agresywne nie jest. Tech Wash zawiera ponizej 5% EDTA i polykarboksylanu oraz 15 do 30% mydla. O skladzie impregnatu opakowanie milczy.
                    • Gość: Adaś. Re: Kurtka na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 10:06
                      Ten Tech Wash jest dobrym środkiem do mycia ;). Mydło techniczne nie przypomina
                      wyglądem mydła szarego ;). W sumie to żadnego nie przypomina ;D. Tak się po
                      prostu na to mówi i jak poprosisz w sklepie zajmującym się sprzedażą odzieży
                      posiadającej membrany, o mydło techniczne to każdy znający się na fachu poda Ci
                      środek odpowiedni do mycia. Ja kupuje takie bajery w sklepach alpinistycznych,
                      choć chyba w Mammucie nie mieli ostatnio(w Katowicach). Tylko nie można mylić z
                      mydłem technicznym do malowania ścian :D. Jak będziesz prał w Tech Wash'u to
                      masz pewność, że jej nie zniszczysz, ale raczej zniszczonej już nie naprawisz ;).

:D.
      • ireo Re: Kurtka na motor 11.05.09, 12:44
        Gość portalu: spiwor napisał(a):

> Modeka Shield jest całkiem niezła, polecam. Ma dwie malutkie wady -
        > pod szyją zapięcie na zatrzask a mogłoby być na rzepa a drugiej
        > wady nie pamiętam, jakaś mało istotna musiała być.

wady kurtki:
        1) pod szyją ma zatrzask zamiast rzepa
        2) uciska tętnice szyjne, co w dłuższym użytkowaniu powoduje znaczne
        ubytki pamięci
        • Gość: Adaś. Re: Kurtka na motor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 14:32
          ireo napisał:

> wady kurtki:
          > 1) pod szyją ma zatrzask zamiast rzepa
          > 2) uciska tętnice szyjne, co w dłuższym użytkowaniu powoduje znaczne
          > ubytki pamięci

To coś tu nie gra- bo taka kurtka, która prowadzi do utraty przytomności nie
          powinna zostać dopuszczona w ogóle na rynek! A może, po prostu wybrałeś model
          zbyt ciasny jak na siebie? Na Twoim miejscu (jeśli tego nie zrobiłeś) zgłosiłbym
          się do producenta (albo głównego przedstawiciela handlowego) z reklamacją,
          sporządzoną na podstawie zagrożenia życia lub zdrowia przez noszenie kurtki,
          która notabene powinna dostać certyfikat bezpieczeństwa i powinna być
          atestowana...
        • Gość: spiwor Re: Kurtka na motor IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.09, 16:34
          :), nie no właśnie przeszkadza na odwrót, ale potężną musisz mieć szyję ;)
      • Gość: moti Re: Kurtka na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 09:51
        A zastanawaiłes sie nad tekstyl;na?? Mój kumpel ma ta
        www.moto-center.pl/produkt.php?products_id=6036&osCsid=64c46be7aeaf7b1117ed4eb419a836f6
        fajnie wyglada i cena tez bardzo okazyjna.
    • Gość: Modeka Re: Kurtka na motor IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.09, 09:04
      Ja mam kurtkę Modeki i polecam, naprawdę na lata, spodnie mam jakieś
      bezmarkowe i ubolewam bo lepiej było dołożyć 100zł i mieć coś
      porządnego.
    • Gość: rikitic Re: Kurtka na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 11:05
      Zobacz ta
      www.moto-center.pl/produkt.php?products_id=6570&osCsid=187cd402acd9d77ee723713b021b794b
      jezeli nie rozwijasz duzych predkosci,to bedzie w sam raz.
    • Gość: marider Re: Kurtka na motor IP: *.elpos.net 11.05.09, 13:24
      Na motor-ówce to tylko w piance sie plywa ;) Jezdzac na motocyklu celuj w
      Dainese lub Alpinestars, najlepiej z odpinana podpinka to i na chlodniejsze dni
      cos bedzie. Dobra krtka/kombinezon/ powinna miec odblaski, ochraniacze na
      przedramiona, lokcie, ramiona i jesli bedzie tez zolw na plecy to masz wszystko
      co potrzebne. Lepiej dolozyc i kupic rzeczy dobre na lata, ewentualne leczenie w
      razie gleby na pewno drozej wychodzi...

Pzdr
      • foamclene Re: Kurtka na motor 11.05.09, 15:52

zgadzam sie
        tu nie co oszczedzac jak sie nie ma nic na zmiane
        szkoda kasy na pol srodki tzreba sie spiac i kupic cos dobrego
        co wytzryma wiecej niz jeden sezon
        inna sprawa jak budzet ograniczony lepiej jezdzic w gownianej
        kurtce niz w bluzie albo w tak popularnej jeansowce ;)
    • Gość: ja Re: Kurtka na motor IP: 151.193.220.* 11.05.09, 15:20
      podczepie sie pod temat bo tez jestem na zakupie ubrania

co sadzicie o firmie RETBIKE?
      polska firma, ceny rozsadne, materialy z ktorych robia tez wydaja sie dobre. za
      ok. 500 PLN mozna miec trzyczesciowa kurtke

jak sie ma ta firma w porownaniu np. do MODEKI?
      • Gość: jsz Re: Kurtka na motor IP: *.t-mont.net.pl 11.05.09, 17:01
        forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=87833&st=0
        miałem w rękach, oglądałem, przymierzałem, poczytałem - odradzam. polskie tylko
        logo a nie wykonanie, materiały to nie wszystko bo wykonanie co najwyżej słabe
        modeka jest dużo lepsza, a ja np. wybrałem macnę, za znośną kasę (taniej niż
        modeka) i ze znacznie lepszym wykonaniem niż retbike
        jsz
        • Gość: ja Re: Kurtka na motor IP: 151.193.220.* 12.05.09, 08:52
          ok, dzieki za opinie
          musze sam sie przejechac i poogladac bo tak naprawde opinie sa rozne a ja mam
          ograniczone srodki na ubranie
          • Gość: marider Re: Kurtka na motor IP: *.elpos.net 12.05.09, 11:33
            Male podsumowanie moze? Kazda kurtka/odziez/ na moto bedzie zdecydowanie lepsza
            niz jakiekolwiek jeansy i adidaski :)

Bierz taka ktora ma najwiecej protektorow.

Pzdr
          • Gość: skóra Re: Kurtka na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 12:04
            A ile masz na kurtke?? Bo wg mnie lepiej dołozyc i kupic coś
            pozradnego jak np skóre
            www.moto-center.pl/produkt.php?cPath=10_15_54&products_id=275&osCsid=5963af3041e9db11402e85eb6cf9468
            2
            • jeszua Re: Kurtka na motor 03.09.09, 12:52
              oho, zaraz zostanie wygrzebanych kolejnych kilkanaście tematów, w których koleś
              będzie spamował z reklamą tego moto-centera :P
              jsz
    • Gość: justyna.r1 Re: Kurtka na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 16:30
      Polecam polskie ciuchy firmy TARBOR. Dobra jakość i dobre ceny. Są obecni ze
      swoim kramem praktycznie na każdym motobazarze. Generalnie jestem zwolenniczką
      skórzanych ciuchów.
      • nyssan Re: Kurtka na motor 17.07.09, 11:48
        Gdybym był kobietą, to też preferowałbym skórzane ciuchy :)
        Mam trójwarstwowa Modekę - kupa kieszeni i rzepów-jest co zapinać i gdzie szukać
        kluczyków-i sobie chwalę. Choć po wypięciu wszystkiego w taki upalik to lekko
        płynę jak trochę postoję. Ale przymierzam się też do kurtki skórzanej.
        • panwilk Re: Kurtka na motor 03.09.09, 17:07
          a kurtki RST?
    • mark-s12 Re: Kurtka na motor 28.04.13, 19:56
      Polskie marki ogólnie nie są złe i nie trzeba wydawać dużo żeby się dobrze zaopatrzyć. Ja mam ważniejsze wydatki niż ubrania na motor dlatego od kilku lat kupuję w jednym sklepie, rozmiarówkę już znam, z jakości jestem zadowolony... Poszukaj w googlach firmy Hypnotik , może też coś kupisz. Nic innego nie polecę bo nie próbowałem.
      • losumbertos Re: Kurtka na motor 14.05.13, 15:12
        Zastanawiam się nad kurtka od nich. Pczy czym sam jeszcze nie wiem - czy to będzie skóra czy tekstylna? zastanawiam się która lepiej się sprawdzi?
        • Gość: kardigan Re: Kurtka na motor IP: *.icpnet.pl 15.05.13, 08:51
          A jeździłes już w jakiejś? Masz jakieś doświadczenia? Generalnie od Hypnotika poleciłbym Ci tekstylną Trick - trójwarstwową. Mógłbyś w neij jeździć przez cały sezon. Sprawdziłaby się cieplejsza wiosną i chłodniejszą jesienią.
          • losumbertos Re: Kurtka na motor 03.06.13, 10:55
            Miałem skórę ale taka starą po tacie. Teraz w sumie nie bylem jakoś zdecydowany na 100% na skórzaną. Chce wybrać najlepszą. Mówisz, że w tej wersji Trcik mogę jeździć cały sezon niezależnie od pogody?
            • Gość: kardigan Re: Kurtka na motor IP: *.icpnet.pl 10.06.13, 11:20
              No tak :) To nic nadzwyczajnego :P jak na moje nie zawiedziesz się, ale wybór nalezy do Ciebie.
    • Gość: Kamil87 Re: Kurtka na motor IP: *.146.228.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.05.13, 19:17
      WITAM WIDZE ŻE POSZUKUJESZ KURTKI NA MOTO.
      WIĘC JA MAM COŚ TAKIEGO DLA CIEBIE: KURTKE ALPINESTARS TX-1
      W KOLORZE BIAŁO-CZARNO-NIEBIESKA
      ROZMIAR 52 JEŚLI BYŚ BYŁ ZAINTERESOWANY TO NAPISZ NA GG 357833
      • Gość: Krzysiek Re: Kurtka na motor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 21:18
        Ja bym Ci polecił zakup kurtki produkowanej przez firmę Gepert z Łodzi. Raz, że masz w tym przypadku nową kurtkę, naprawdę dobrej jakości za rozsądne pieniądze, a dwa co w dzisiejszych czasach jest dosyć rzadkim zjawiskiem kurtkę polskiego producenta i to z dwudziestoletnim (co też nie jest bez znaczenia - skoro przy takim układzie rynkowym jaki jest obecnie utrzymali się tyle lat na rynku to muszą mieć swoją "markę") "stażem" Więc uważam, że warto nad ich ofertą się zastanowić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka